- Konu Sahibi bigunmutlaka
İyi de asıl şimdi çalışması gerekmez mi? Borçları var, kredi taksiti ödüyorlar. öyle yada böyle bir mal sahibi olmuşlar. Şuan adamın kadını değil de, kadının adamı idare edip çalışarak aileye destek olması gerekiyor bence. Bende eşime zorla bütçemizin üzerinde bir araba aldırdım. Mal öyle yata yata elde edilmez, az sıkışıcaz, az zorlanıcaz belki bazen off diyeceğiz ama çalışıp emek verip mal sahibi olacağız dedim. İkimizde çalışıyoruz, bazen sahiden off bitmedi gitti şu borç diyoruz ama bu zamanda öyle hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor.
Herkes borçla birşeyler sahibi olur. Normaldir. Ama sorun temel ihtiyaçları karşılamadan lüks şeyler sahip olmaya calismakta. Zaten benim yorumum tümünü almamissiniz. Benim orada bir tepkim var. o da kocasi maddi durumlarına göre lüks sayılacak bir harcama yaparken kadının çocuk yüzünden çalışmadığı da asikarken kadinin sanki keyfi çalışıyormiyormus gibi bir hava estiren yoruma yanıt yazdım.
Adam evdeki temel ihtiyaçları karşılar onu da anlarım. Eve hiç harçlık bırakmadan aylık sadece 300 tl gibi market alışverişi ayırarak adam evi idare etmeye çalışıyor.
Kadın bunun nesine nasıl destek olsun.
Onun dışında herkes söylemiş zaten 40 binlik araba olmaz 20 binlik araba olur. Araba bir de yatırım aracı değildir. Hem değer kaybeder hem de yok vergisini yok muayenesi yok sigortası derken çok masraf çıkarır.