Yonetici yok apartman 4 daireYöneticiye söyleyin ayrıca da Eşiniz eşiyle konuşsun böyle insanlara fırsat vermeyin
Esime diyorum ki ya boyle olursa o da bu egitimle ilgili bisey oyle yetistirmezsen oyle olmaz diyor ama ben cok kinadim basima gelecek diye korkuyorum
Aynen sadece cocugun sesi gelse neyse anne baba bagira bağıra konusuyor sarki soyluyorBende cok kinardim simdi basimda var bi tane ama biz gurultu konusunda cok hassasiz , asiri yaramaz ama kesinlikle gurultu yapmiyor ve hicbir yere gitmiyorum onunla baskasinin evine zarar vermesin diye , bence is ailede bitiyor
Aile saygisiz ise yapacak hicbirseyiniz yok , bende gep egitimle alakali derdim ama degilmis bazilarinin ruhlari yaramaz , aile sahip cikmali cocuguna
Yok bizimkiler doktor degilBenim komşum olabilir misiniz?
Bizim dr alt komşu vr gece 1 2 3 te sürekli çığlık atarak oynayan çocuğu var.
Şu anda mesela yine kız -4 yaşında - çığlık çığlığa oyun oynuyor.
Tiksinti geldi çocuklardan. Anne babası da çığlıklara eşlik ediyor.
Hrp beraber çığlık çığlığalar
Eğitinle alakası olduğunu sanmıyorum,bir çocuk enerji patlaması yaşadığı bir anda hiçbir eğitim onu durduramaz:) Benimkilerden biliyorum,enerjilerini atamayınca ortalık birbirine giriyor ,istediğin kadar al konus anlat öğret yok . Yaşları küçük olanlar için söylüyorum büyükleri bilemiyorum.Esime diyorum ki ya boyle olursa o da bu egitimle ilgili bisey oyle yetistirmezsen oyle olmaz diyor ama ben cok kinadim basima gelecek diye korkuyorum
O kadar iyi anlıyorum ki seni. Benimde üst komşumun çocuğu aynı tarif ettiğin gibi. Sabahın köründe kalkar gece yarısına kadar tepemde koşar durur. Sabah o kadar erken uyanıp gece o kadar geç yatan çocuk ilk kez görüyorum bende. Delirmek üzereyim. Yine sizin bi muhabbetiniz varmış, tatlı dille biraz uyarabilirsin. Ben yukarı çıkıyorum kadın kapıyı açmıyo bana bildiği için söyleyeceklerimi. Bi kez açtı ondada mecbur kaldı misafiri vardı. Pişkin pişkin çocuk işte dinlemiyo napıyım dedi.Hergun istisnasiz hergun sabah ogle aksam gece olmak uzere surekli bagiran ziplayan duvarlara birseyler firlatan komsu çocuğu akil sağlığımı bozacak. Neredeyse cocuk yapma fikrinden vazgececek gibiyim. Sabah 7 8 gibi basliyor mesaimiz gece 1 2 3 e kadar yolu var. Sadece cocuk bagirsa belki bi nebze ama cocukla birlikte anne babasida avazlari ciktigi kadar bagiriyor sarki soyluyorlar. Neden diye sormak istiyorum nedennn?
Cocuk asiri şımarık kadin bana gecmis olsuna gelmisti cocuk butun sus esyalarimi almak istedi en son pahali aldigim bi kolonya vardi onu alip halimin ustune doktu sonuna kadar annesi hicbir sey demiyor.
Bir kere konusu acilinca sesiniz cok geliyor diye söyledim kadin diyor ki aa evet ya asagidaki komsu da soyledi aynisini. Eeee bee kadin daha ne dememizi istiyosun. Salonlarimiz birlesik yani benim baska odada oturma gibi bir durumum olamaz tv salonda diger oda kucuk ve esim ofis gibi kullaniyor.
Sizce tekrar söyleyeyim mi? Bazen esim gidip söyleyecem bu saatte bu ne gurultu diyor ben durduruyorum tatsizlik cikmasin diye. Bu sorun disinda baska sorunumuz yok cunku.
Bir de benim kedim var ve sokakta da bir kedi var onu besliyorum hep balkondan ya da asagi inince asagida veriyorum mama kedi bana cok alisti bir kere apartmana girmis ama benim sucum yok baskasi acik birakmis kapiyi. Bu kadinda kediden korkuyormus diyor ki bana laf arasinda gecen bir kedi apartmana girmis kim alistiriyorsa artik diyor(ben oldugumu biliyor) ben de dedim ki ben besliyorum ama kapi acik kalirsa alisik olmasa bile girer kedi bu dedim. Biz onlarin hergun sesini dinlememize ragmen bisey demiyoruz o bi kere kedi girdi diye laf soyluyor.
Gelecekteki alt komsum degilsiniz inşallahBende dünden beri artık son raddeye geldim bu konuda kendimi zor tutuyorum ama bir yandan da kendimi dizginlemeye çalışıyorum senin ki de büyüyor ya böyle olursa sakin ol diyorum . Yan daireyle salonlarımız bitişik benim oğlum 8 aylık hareketli bir bebek sabah 7 bazen 8 de ayaktayız ama gürültümüz yok sakince oyalıyorum kucağımda oyun oynatıyorum falan öğle saatlerinde daha serbest emekliyor geziyor oyuncaklarıyla oynuyor benimle oynuyor bizde şarkı söylüyoruz ona ama kimseyi rahatsız edecek seste değil. Akşamda en geç 20.30 da uyumuş oluyor yani o saatten sonra evde çık çıkmaz bizde gece uyandığı oluyor kameramız var sesini duyar duymaz gidip suyunu içirip emziğini takıp dönüyoruz . Gel gör ki yan komşumun 4-5 yaşlarında ikizler var akşam bir başlıyorlar 8 de Allahım bitmek bilmiyor sanki salonumuzdalar 12ye kadar devam duvarlara masa mı vuruyorlar sehpa mı artık bilemiyorum çığlıklar koşmalar anlatılmaz yaşanır yani :) biraz kafa dinleyelim diyoruz ama nerdeee hem bam küt gürültü
Benimkiler yan komsu senin durum daha vahim ust katindaymis daha fazla ses geliyodurO kadar iyi anlıyorum ki seni. Benimde üst komşumun çocuğu aynı tarif ettiğin gibi. Sabahın köründe kalkar gece yarısına kadar tepemde koşar durur. Sabah o kadar erken uyanıp gece o kadar geç yatan çocuk ilk kez görüyorum bende. Delirmek üzereyim. Yine sizin bi muhabbetiniz varmış, tatlı dille biraz uyarabilirsin. Ben yukarı çıkıyorum kadın kapıyı açmıyo bana bildiği için söyleyeceklerimi. Bi kez açtı ondada mecbur kaldı misafiri vardı. Pişkin pişkin çocuk işte dinlemiyo napıyım dedi.
Ben bir kere söyledim alt komsuda soylemis dikkate alacak olsa alirdi diye düşünüyorumBizimde evde tepinip , oynadığımız , şarkı söyleyip saklambaç oynadığınız saatler oluyor.
Odayı ve saati, günü yan komşu ve alt komşuyla konuşup anlaşıyoruz. O saat geldiği anda çocukları bir odaya kapatıp yerde oyun oynamaya zorluyorum. Resim yapıyoruz , hamur oynuyoruz v.s
Kışın böyle, yazında zaten dışarıda enerji attırıp getiriyorum her akşam .
Ufacık rahatsizliginiz olsa bile bana muhakkak bildirin , hal çaresine beraberce bakarız diyorum her defasında.
Bebek aglamasinda da ,,oyunlarda da v.s komşularla iletişim halinde olmak gerek.
Ya bazen insan sessizlik istiyor tam o anda anali babali cocuklu çığlık çığlığa oyun oynayinca insanin bir gozu segriyorBaşlığı okurken yukardan gelen koşuşturmaları benimde beynimde pat pat seslerini duymama güldüm :) güldüğüme bakmayın ikiside aynı yaşta ve laftan anlamıyorlar.biseyde diyemiyorum ve bu beni deli ediyo.
Cok haklisiniz gercekten cocuk nasil alisirsa oyle büyür ama bunlar uyarmak yerine kendileri de bagirmayi seciyorkesinlikle eğitimle alakalı ya benimde 3 yaşına girecek bir oğlum var aşağıdaki komşularım sanki evde çocuk yok gibi diyorlar.. bide bizimki biraz erkenci sabah 8 gibi ayaktayız.. ekmek almaya giderken önceden bağırarak konuşuyordu aşağı inene kadar.. 2 kere annecim komşularımız uyuyor burdan geçerken sessiz konuşalım tamammı rahatsız etmeyelim dedim.. çocuk ses çıkarmadan iniyor aşağı yada kısık sesle konuşuyor.. inanın çocuklar çok akıllı çoğu öyle en azından.. o aile istese akıllı uslu bir çocuk yetiştirebilir.. inat bence şımartmak alo alo diye bağırmalarda..
Gelecekteki alt komsum degilsiniz inşallahsurekli dua ediyorum Allah im ikizlerim uslu sakin söz dinleyen çocuklar olsun diye
Ama sizin evin yalıtımıda çok kötü galiba. Bu kadar net duyulması normal deil. Ev sahibi değilseniz bi dahaki evi yalıtıma dikkat ederek tutun. Şımarık çocuktan ve şımartan anne babadan bende hiç hoşlanmıyorum inşallah öyle olmayız.Aynen bak mesela suanda oturuyorum tv acik ama o kadar net duyuyorum ki oyun oynuyolar telefonda konusur gibi aloo kizim allooo napiyosuunnn diyo babasi
Bilmiyorum ki ama baska kimsenin sesi gelmiyoAma sizin evin yalıtımıda çok kötü galiba. Bu kadar net duyulması normal deil. Ev sahibi değilseniz bi dahaki evi yalıtıma dikkat ederek tutun. Şımarık çocuktan ve şımartan anne babadan bende hiç hoşlanmıyorum inşallah öyle olmayız.