Beyaz Tenli olmak kötü mü :(

Bence sen nötrsün. Çünkü sıcak ve soğuk alt tonda baskın tonlar oluyor, nötrdeyse baskın tonlar olmuyor ve arada kalıyor. Bu yüzden her rengi kabul edebiliyor nötr ten. Göz rengin elaydı yanlış hatırlamıyorsam. Göz rengi ela veya mavi-yeşil olanlar nötr oluyor genelde, sıcak rengi de soğuk rengi de taşıyorlar.
Beyaz olduğun için sarıyı yakıştırmaman normal, kaşların da koyuysa eğer soluk görünmüş olabilirsin. Bir de koyu renge alışmışsın, bir anda açık renge geçince tuhaf geliyor insana.
Renkli gözlü, nötr beyaz tenli olduğun için çok şanslısın, bir çok rengi taşıyabilirsin. :KK16:

Canım genelde pembe olan beyaz tenli, sarı olan buğday tenli olarak nitelendiriliyor. Halbuki beyazın da buğdayın da alt tonu var. İnsanlar alt ton hakkında bilgi sahibi değil ama ten renklerini ayırıyorlar farkında olmadan; pembe beyaz, soluk sarı gibi. Pembe beyaz teni daha hassas olduğu için sarı beyaza göre daha beyaz kabul ediyorlar. :KK9: O yüzden beyaz ten güneşte kızarır diye genel kanı var halk arasında.

Evet ela, yer yer yeşil, çok değişken bir göz rengim var. :)
Ben de kendimi çok şanslı hissediyorum. :KK17:

Çok tuhaf oluyor aniden geçiş yapınca. Ruh gibi gözükmek istemiyorum. Açık renkleri hiç sevmiyorum.
Bir daha da yapmam. Ama o kadar açtım saç rengimi, şimdi sürekli akıyor koyuya boyayınca. :/
3 kez boyadım, hala çok açık malesef. Ama yazın idare eder.
Sonbaharda yine koyulaştıracağım kahve kızıllı bir tonla. :-)

Şimdi ben hangi ton oluyorum..Burayı okuyunca aklıma taktım :)

Gece dışarda çekim..Arkadaşım yaz olduğu için biraz bronzlaşmış..Çok esmer değil normalde...Ben de buradakinden daha koyu saçlıyım,saçlarımda doğal renginden daha açık bir renk var..

Bu arada kızaran bir tipim..Cildim hassas...Hatta son zamanlarda alnımda güneş lekesi oldu..Ama fildişi gibi beyaz olmadığımı düşünüyorum...

Sarımsı bir ton sendeki, ama sanki fildişine de benziyor biraz.. Slania daha iyi bilir. :KK70:

Son düzenleme:
ha bu arada tv de izlemiştim. japonlar beyaz tene çok önem verirmiş. dışarı çıkarken mutlaka şemsiye ve eskiden memurların taktığı kolluklar olurmuş ya:KK53: lekelenmesin diye ona benzer bişi giyip dışarı çıkıyolarmış. bronz tenlilerde genelde tarımda uğraşan insanlar olurmuş küçümsenirlermiş:KK51:

eskiden avrupada mavi kan asillik semboluymüş.o kadar beyaz olunurmuş ki damarlar mavi mavi çıkarmış :)))bu arada ben de mavi kanım.direk bakıldığında çok beyaz tenli görünmesemde özellikle güneş görmeyen yada az gören yerlerimde damarlarım harita gibidir.beyaz tenin tek deavantajı çok fena yanıyoruz.illa ki yüksek faktör kremle tüm güneş gören yerlerimizi ayak,kol,ense dahil kremlemek zorunda oluşumuz.

:KK70:

Kışın bir şeyler dolarsın da yazın napmak lazım :S. Yazın da kolye takılabilir belki. Kalın kolyeler. :KK70:
Çünkü kapatıcı sürülse bile akar herhalde. :s

Bunun evlilikle ne alakasivar kiz :KK60: Benim dizlerim morarir oda hep bi yerlere carparim is yaparken felan carpmadan duramamya kolum yakafam ya dizlerim :KK60:

hahahahha hanımlar.evlilik morarıkları farklı oluyor.ben de çabuk morarırım hatta morsuz hiç kalmam ama evli olduğum halde evlilik morarıklığım olmasına izin vermem.hergün güneş gören yerlerim baya baya bronz duruyor ama geri kalan mavi,pembe tonu.doğrusu ne zaman bronz yada esmer birinin yanına gelsem bembeyaz kalıyorum.

hahahahha hanımlar.evlilik morarıkları farklı oluyor.ben de çabuk morarırım hatta morsuz hiç kalmam ama evli olduğum halde evlilik morarıklığım olmasına izin vermem.hergün güneş gören yerlerim baya baya bronz duruyor ama geri kalan mavi,pembe tonu.doğrusu ne zaman bronz yada esmer birinin yanına gelsem bembeyaz kalıyorum.

İşte mesele o benim için. En ufak bir harekette morarıyor.
Ama keşke morarmasa da ... Daha fazla yazmiim, anlamışsındır. :KK70:
Daha fazla açıklayamacağım bu durumu. :KK37:

Sarıya çalan fildişi :KK9:

Diane Kruger fildişi rengi teniyle dikkat çekiyor.
Onunla röportaj yapanlar, bu özelliğini vurguluyorlar.
Senin rengin de benziyor buna galiba. Ama sarımsılık daha çok sende sanki.:44:

diane-kruger003.jpg

Diane Kruger fildişi rengi teniyle dikkat çekiyor.
Onunla röportaj yapanlar, bu özelliğini vurguluyorlar.
Senin rengin de benziyor buna galiba. Ama sarımsılık daha çok sende sanki.:44:

diane-kruger003.jpg

Bilemiyorum ki..Akşam dışarda kafede çekilmişti fotoğraf...Işık vs de etkiliyor görüntüyü...Damarlarım çok belirgin,cildim ince ve hassas....

Bu kendi saç rengim..Hafif makyaj vardı gerçi...Doğum sonrası tombik hallerdeyken...

Slania ,sen taktın kafama bunu bak :)) Söyle nedir benim tonum :KK70:

Son düzenleyen: Moderatör:
Tuhaf öyle davranmaları. :44: Uzaylı değilsin sonuçta, esmer veya buğday tenli değil de beyaz tenlisin. Ben en son lisede tuhaf tepkiler alıyordum, artık kesildi. Normal olan da bu zaten. Önceki konunda da dediğim gibi çevrendeki insanları bir gözden geçir. Bu kadar tepki verilecek kadar tuhaf bir durum yok ortada, albino olsan bile bu kadar tepki vermez kimse.
Sen kendinle barışık olmayı dene bence. İnsanların dediklerini bu kadar takarsan kompleksli olur çıkarsın. :KK31:

Bu arada nerede yaşıyorsun? Ben İzmir'de yaşıyorum ama arkadaşlarımın geneli esmer, bazısı çukulata gibi. :KK1: Bugün arkadaşlarımlaydım dışarıda, ben resmen parlıyordum aralarında. Ama normal karşılıyorlar, İzmir'de beyaz tenli insan çok.

istanbulda Yaşıyorum Canım :)

Şimdi ben hangi ton oluyorum..Burayı okuyunca aklıma taktım :)

Gece dışarda çekim..Arkadaşım yaz olduğu için biraz bronzlaşmış..Çok esmer değil normalde...Ben de buradakinden daha koyu saçlıyım,saçlarımda doğal renginden daha açık bir renk var..

Bu arada kızaran bir tipim..Cildim hassas...Hatta son zamanlarda alnımda güneş lekesi oldu..Ama fildişi gibi beyaz olmadığımı düşünüyorum...

Canım nötr gibi görünüyorsun ama bunu aslında en iyi sen bilebilirsin. Fotoğraflar bazen yanıltıcı olabiliyor. Şu konuya bir bak istersen, alt tonunu anlayabilmen için bir kaç bilgi var.

http://www.kadinlarkulubu.com/makyaj-uygulama-teknikleri-fircalar-aplikatorler/509078-cildin-alt-tonu-undertone-belirleme-alt-tona-uygun-makyaj-onerileri.html

Evet ela, yer yer yeşil, çok değişken bir göz rengim var. :)
Ben de kendimi çok şanslı hissediyorum. :KK17:

Çok tuhaf oluyor aniden geçiş yapınca. Ruh gibi gözükmek istemiyorum. Açık renkleri hiç sevmiyorum.
Bir daha da yapmam. Ama o kadar açtım saç rengimi, şimdi sürekli akıyor koyuya boyayınca. :/
3 kez boyadım, hala çok açık malesef. Ama yazın idare eder.
Sonbaharda yine koyulaştıracağım kahve kızıllı bir tonla. :-)

Bence gerek yok açık renkleri uygulamana, gözlerine ve tenine koyu renkler daha çok yakışıyordur eminim. :KK31: Ben beyaz tenli açık renk gözlülere koyu renkleri, beyaz tenli koyu renk gözlülere açık renkleri daha çok yakıştırıyorum.
Benim de çekindiğim nokta o. Gözlerim koyu kahve. Saçlarımı açınca soluk ve yaşlı görünmekte korkuyorum.
Cila yaptın mı saçlarına hiç?

eskiden avrupada mavi kan asillik semboluymüş.o kadar beyaz olunurmuş ki damarlar mavi mavi çıkarmış :)))bu arada ben de mavi kanım.direk bakıldığında çok beyaz tenli görünmesemde özellikle güneş görmeyen yada az gören yerlerimde damarlarım harita gibidir.beyaz tenin tek deavantajı çok fena yanıyoruz.illa ki yüksek faktör kremle tüm güneş gören yerlerimizi ayak,kol,ense dahil kremlemek zorunda oluşumuz.

Evet blue blood deniliyormuş onlara, zamanında Avrupalılar beyaz tenlerinin altında görünen damarları yüzünden mavi kanlı sanılırmış. Ben de green bloodum o zaman. :KK9:
Şaka bir yana aslında damarların görünmesinin beyaz tenle çok alakası yok. Deri inceyse damarlar yüzeye yakın ve belirgin oluyor. Benim kız kardeşimin teni bildiğimiz bronz, boynunu kaldırdığı zaman gırtlağını ağ gibi sarmış damarlarını görebiliyorum, kolları da öyle. Ben baya beyaz olmama rağmen derim kalın olduğu için sadece elimin üzerindeki ve bileğimdeki damarlarım belirgindir.
Damarların mavi olduğuna göre soğuk alt tona sahipsin ve güneşe karşı daha korumasızsın. Derin ince, iyi korunmalısın güneşten.

istanbulda Yaşıyorum Canım :)

Her tipten insanın bulunduğu bir şehirde çok yersiz tepkileri. Hiç mi hayatlarında beyaz tenli insan görmemişler, bunu de sen de onlara.
Bu arada diğer konularında gördüm, saçlarını siyah yapmayı düşünüyormuşsun. Gerçekten çok beyaz tenliysen siyah saçla kireç gibi görünebilirsin bunu aklından çıkarma.

Canım nötr gibi görünüyorsun ama bunu aslında en iyi sen bilebilirsin. Fotoğraflar bazen yanıltıcı olabiliyor. Şu konuya bir bak istersen, alt tonunu anlayabilmen için bir kaç bilgi var.

http://www.kadinlarkulubu.com/makyaj-uygulama-teknikleri-fircalar-aplikatorler/509078-cildin-alt-tonu-undertone-belirleme-alt-tona-uygun-makyaj-onerileri.html

Bence gerek yok açık renkleri uygulamana, gözlerine ve tenine koyu renkler daha çok yakışıyordur eminim. :KK31: Ben beyaz tenli açık renk gözlülere koyu renkleri, beyaz tenli koyu renk gözlülere açık renkleri daha çok yakıştırıyorum.
Benim de çekindiğim nokta o. Gözlerim koyu kahve. Saçlarımı açınca soluk ve yaşlı görünmekte korkuyorum.

Evet blue blood deniliyormuş onlara, zamanında Avrupalılar beyaz tenlerinin altında görünen damarları yüzünden mavi kanlı sanılırmış. Ben de green bloodum o zaman. :KK9:
Şaka bir yana aslında damarların görünmesinin beyaz tenle çok alakası yok. Deri inceyse damarlar yüzeye yakın ve belirgin oluyor. Benim kız kardeşimin teni bildiğimiz bronz, boynunu kaldırdığı zaman gırtlağını ağ gibi sarmış damarlarını görebiliyorum, kolları da öyle. Ben baya beyaz olmama rağmen derim kalın olduğu için sadece elimin üzerindeki ve bileğimdeki damarlarım belirgindir.
Damarların mavi olduğuna göre soğuk alt tona sahipsin ve güneşe karşı daha korumasızsın. Derin ince, iyi korunmalısın güneşten.

Her tipten insanın bulunduğu bir şehirde çok yersiz tepkileri. Hiç mi hayatlarında beyaz tenli insan görmemişler, bunu de sen de onlara.
Bu arada diğer konularında gördüm, saçlarını siyah yapmayı düşünüyormuşsun. Gerçekten çok beyaz tenliysen siyah saçla kireç gibi görünebilirsin bunu aklından çıkarma.

Beyazım Ama Okadarda Fenalarda Değilim Canım :KK70:

Hiç açtın mı ki saç rengini daha önce? Belki yaşlı gözükmezsin.
Zaten doğal saç rengin açıkmış.
Ben de çok yakıştırıyorum beyaz tenli ama koyu renk gözlülere açık renkleri.
Ama herkese de gitmiyor tabi.
Kuzenim nötr beyaz, gözleri koyu renk, sarı yaptı hiç olmadı mesela.
Yaşından büyük gözüktü.

Cila yapmadım. :/
Ama iyi ki cila dedin, koyuya boyamadan önce akmaması için oksidansız boya sürüp kurutayım.
Hiç aklıma gelmemişti bu. Koyu rengin akacağını düşünmemiştim. :s

Merhabalar bende beyaz tenliyim ama iyice süt beyazlar kadar beyaz degil eşimde esmer baya bi kara :)) kızım var oda ne baba kadar kara nede ben kadar beyaz ikimizdende çalmış karıştırmış :KK1::KK1:

Ben beyaz oldugum için mutluyum :))ama soluk duruyorum bu soluklukda kansızlıktan oabilir kızlar vede öyle olabiliyo canlı deigl yani tenimiz,, beyaz tenlilerde sivilce leke olayı dediğiniz gibi kötü oluyo bariz belli oluyo hemen yıllardır sivilce problemim olmadan yaşadım ergenliğimde bile sivilcem olmadı hiç pürüzsüzdü hep yüzüm en begendigim özelliğimdi fakat 2 sene kadardır artık yüzümde sivilceler çıkıyo alnımda saçlarım çok yağlı zaten diplerinde yaralar oluyo oynuyorum kanatıyorum :/ cildim karmaydı ama artık yağlıya doğru gidiyo sanırırm ondanda sivilce çıkıyo elimde durmaz benim oynarım yara oluyo yüzüm haritaa resmen uyuz oluyorum bu ara takığık bende bunaa nasıl çözüm bulsam bilemiyorum ama tek derdimiz bu olsun kızlar sallayın fondoten allık kapatıyo bişileri :dd

beyaz tenliler güneşten daha çok zarar görüyo lekeler oluyo demişsiniz kızlar ben bunu farkında degilim pek nasıl oluyo bu lekeler ve geçiçimi lekelr yoksa kalıcımı oluyo krem kullanmadan çıkmam dışarıya demişsiniz ne kullanıyosunuz bende kullanayım yaa çünkü cildim eskisi gibi değil ://

X