Beyaz Tenli olmak kötü mü :(

Canım bu Haziran 19 olucam İşte :KK43:

Tuhaf öyle davranmaları. :44: Uzaylı değilsin sonuçta, esmer veya buğday tenli değil de beyaz tenlisin. Ben en son lisede tuhaf tepkiler alıyordum, artık kesildi. Normal olan da bu zaten. Önceki konunda da dediğim gibi çevrendeki insanları bir gözden geçir. Bu kadar tepki verilecek kadar tuhaf bir durum yok ortada, albino olsan bile bu kadar tepki vermez kimse.
Sen kendinle barışık olmayı dene bence. İnsanların dediklerini bu kadar takarsan kompleksli olur çıkarsın. :KK31:

Bu arada nerede yaşıyorsun? Ben İzmir'de yaşıyorum ama arkadaşlarımın geneli esmer, bazısı çukulata gibi. :KK1: Bugün arkadaşlarımlaydım dışarıda, ben resmen parlıyordum aralarında. Ama normal karşılıyorlar, İzmir'de beyaz tenli insan çok.

Canansever ,canım bence sen çevrende seni boyuna,kilona,ten rengine kulp bulan arkadaşlıklarını yeniden gözden geçir..Çünkü hiç akla takılmayacak şeyleri aklına takıp kompleks yapmışsın..Öncelikle sev kendini.....Arkadaşlarını belli ebatlara göre seçen şekilci arkadaşları boşver..Üzme kendini boş yere...

beyaz tenli olmak kötü değil canım neden kötü olsun
ben o kadar beyazım ki etek giydiğimde beyaz mus çorap giydim sanıyolar
o kadar bet bi beyazım anla yani
garip geliyo insanlara bu kadar bembeyaz ten ama olsun ben seviyorum
pamuk gibi:nazar:
sen de sev kendini akça pakçasın işte daha ne:KK12:

Bana da ne kadar beyazsın sen diyip suratını garip şekillere sokan tipler oldu. :KK70:
Hatta sen niye bu kadar beyazsın diyenler ...
En son da bir arkadaşım "dikkat et de evleneceğin kişi senin kadar beyaz olmasın" dedi. :s

Halbuki beyaz tenli olmayı gerçekten isterlerdi bunu söyleyen kızlar.
Çünkü bazen makyajdan konuşunca ya şu renk ruj, allık beyaz tenlilere çok yakışıyor deyip üzülürler.
Ya da benim yüzüme bakıp "ya ben de aynı ürünü kullanıyorum , bende niye sendeki gibi durmuyor" derler. vs.

Ama bana bunları dediler diye asla kötü bir şey olduğunu düşünmedim, şüphe etmedim. :KK70:
Kendimi çok çok seviyorum çünkü.
Büyük bir armağandır beyaz olmak benim için.

Erkeklerin nasıl etkilendiklerine birçok kez şahit oldum ayrıca. Beyaz ten nefistir, enfestir.

Koyu renk saçla birleşince beni cezbediyor daha çok.:KK31:

Son düzenleme:
Ben de beyaz tenliyim neresi kötüymüşş :KK53:
Erkeklerin yarısı esmer sevse de çoğu süt gibi ten istiyor :KK34:

Bana da ne kadar beyazsın sen diyip suratını garip şekillere sokan tipler oldu. :KK70:
Hatta sen niye bu kadar beyazsın diyenler ...
En son da bir arkadaşım "dikkat et de evleneceğin kişi senin kadar beyaz olmasın" dedi. :s

Halbuki beyaz tenli olmayı gerçekten isterlerdi bunu söyleyen kızlar.
Çünkü bazen makyajdan konuşunca ya şu renk ruj, allık beyaz tenlilere çok yakışıyor deyip üzülürler.
Ya da benim yüzüme bakıp "ya ben de aynı ürünü kullanıyorum , bende niye sendeki gibi durmuyor" derler. vs.

Ama bana bunları dediler diye asla kötü bir şey olduğunu düşünmedim, şüphe etmedim. :KK70:
Kendimi çok çok seviyorum çünkü.
Büyük bir armağandır beyaz olmak benim için.

Erkeklerin nasıl etkilendiklerine birçok kez şahit oldum ayrıca. Beyaz ten nefistir, enfestir.

Koyu renk saçla birleşince beni cezbediyor daha çok.:KK31:

Öööf bronzlaşmaktan caydırcaksın beni. :KK69: :KK1:
Kıl, tüy, batık, leke gibi kusurlar belli olmasın ve az da olsa renkleneyim diye hafif bronzlaşmak istiyordum ama tenime de kıyamıyorum... :KK31:
Bir de ben soluğum ya.. Hani bazı beyaz tenler pembe pembe olur, pürüzsüz görünür, bazen ışığa göre fildişi rengi olur(gerçi arada ben de böyle oluyorum :KK37:) öyle değilim işte. Çok sarımsı da değilim ama ne bileyim, saçım siyahken ölü gibi görünüyordum, siyah oje sürdüğümde de ellerim ölü eli gibi oluyor töbe töbe. :KK53:

Öööf bronzlaşmaktan caydırcaksın beni. :KK69: :KK1:
Kıl, tüy, batık, leke gibi kusurlar belli olmasın ve az da olsa renkleneyim diye hafif bronzlaşmak istiyordum ama tenime de kıyamıyorum... :KK31:
Bir de ben soluğum ya.. Hani bazı beyaz tenler pembe pembe olur, pürüzsüz görünür, bazen ışığa göre fildişi rengi olur(gerçi arada ben de böyle oluyorum :KK37:) öyle değilim işte. Çok sarımsı da değilim ama ne bileyim, saçım siyahken ölü gibi görünüyordum, siyah oje sürdüğümde de ellerim ölü eli gibi oluyor töbe töbe. :KK53:

Kıyma da zaten tenine. :O Nasıl düşünürsün bronzlaşmayı yaa... :KK50::KK50:

Ben de saçım siyahken ölü gibi görünüyordum.
Hatta daha önce de yazmıştım, bir çocuk Tim Burton'ın karakterlerine benziyorsun, korktum sana bakınca demişti. :s:KK43:

Ama koyu kahve, kahve, kızılımsı koyu kahveler çok güzel oluyor makyajlı da makyajsız da.
Sende de aynı şekilde güzel duruyordur , zaten denemişsin bir sürü renk, biliyorsundur hangi koyu tonun iyi duracağını.
Ben simsiyah saçı sevemiyorum beyaz tende. :/
Koyu kahve en sevdiğim.

Fildişi rengini de çok severim ben. :-)

Sanırım ben nötr beyazım. Güneşte de hiç kızarmam, direkt kararırım mesela. :-)
Ama yanaklarım pembelidir. Ellerim de öyle çoğu kez. :s

Bu arada damar rengim yeşil, mavi, gri ve turkuvaz oluyor. :s
Bu nasıl iş anlamadım ben. :44::44:

Son düzenleme:
beyaz tenli olarak hem avantajını hemde dezavantajını yorumları okumadan önce yazasım geldi:KK52:
avantajı dikkat çekiyosun herkes teninin rengine bayılıyo:KK16: ruhsuzluğu fondoten kullanmadan hafif bi makyajla halledebilirsin ki bnm gözler ela olunca mikemmel hissediyorum. övgülerde oluyo:KK53: dezavantajı güneşe düşman olmak:KK47: sırtım çille dolu hatta başıma gelen bi olaydan bahsetmek istiyorum:KK6:

1 günlüğüne denize gidelim dedik. çok unutkan biriyimdir. sen bütün vücuduna güneş kremi sür ama yüzüne sürmeyi unut:KK53: enem eve geldik uyudum. kalktığımda yüzümde acı ve gergin his vardı koştura koştura aynaya gittim:KK53: abbowwww oda nesi yanaklarım minnak minnak su toplamış,tüm yüz gergin,pancar gibi bi surat ve tarifi olmaz bi acı. kendimi tanıyamadım desem yeridir. ve o su toplayan yerler böle tatlı tatlı kaşınması ağlamama neden oluyodu:KK5: dışarı çıktığımda şapka takmadan gezemiyodum. kimseye yüzümü göstermek istemiyodum. allahtan 1 hafta sürdü geçmesi. şimdi denize girmek yada güneşte uzun süre kalmak mı? töybelerrrrrr ossunnnnnn:KK52::KK52::KK52:

Kızlar Ben Bembeyazım Herkes Bembeyazsın ruh gibisin Diyor Sizce Avantaj mı? Dez avandaj mı ? :KK43:

Bende beyaz tenliyim. Ve regl gunlerimde suratim bir hayaleti andiriyor :KK31:
Ama guneste saatlerce kalirim hic leke vs vs olmaz :nazar:
ben memnunum halimden. Her cildin problemi olabilir bu beyaz tene has degil.

beyaz tenli olarak hem avantajını hemde dezavantajını yorumları okumadan önce yazasım geldi:KK52:
avantajı dikkat çekiyosun herkes teninin rengine bayılıyo:KK16: ruhsuzluğu fondoten kullanmadan hafif bi makyajla halledebilirsin ki bnm gözler ela olunca mikemmel hissediyorum. övgülerde oluyo:KK53: dezavantajı güneşe düşman olmak:KK47: sırtım çille dolu hatta başıma gelen bi olaydan bahsetmek istiyorum:KK6:

1 günlüğüne denize gidelim dedik. çok unutkan biriyimdir. sen bütün vücuduna güneş kremi sür ama yüzüne sürmeyi unut:KK53: enem eve geldik uyudum. kalktığımda yüzümde acı ve gergin his vardı koştura koştura aynaya gittim:KK53: abbowwww oda nesi yanaklarım minnak minnak su toplamış,tüm yüz gergin,pancar gibi bi surat ve tarifi olmaz bi acı. kendimi tanıyamadım desem yeridir. ve o su toplayan yerler böle tatlı tatlı kaşınması ağlamama neden oluyodu:KK5: dışarı çıktığımda şapka takmadan gezemiyodum. kimseye yüzümü göstermek istemiyodum. allahtan 1 hafta sürdü geçmesi. şimdi denize girmek yada güneşte uzun süre kalmak mı? töybelerrrrrr ossunnnnnn:KK52::KK52::KK52:

Sen aşırı hassassın demek ki. :/ Ama olsun. Beyaz ol da güneşe çıkmayıver. :p
O derece hastayım beyaz tene ben.

Bu arada güneş koruyucuyu yüzümüze sürdükten sonra mutlaka pudra sürmeliymişiz üstüne biraz.
Suna Dumankaya söyledi. Korumayı arttırır , hatta sürülmesi şart demişti. :KK31:

Sen aşırı hassassın demek ki. :/ Ama olsun. Beyaz ol da güneşe çıkmayıver. :p
O derece hastayım beyaz tene ben.

Bu arada güneş koruyucuyu yüzümüze sürdükten sonra mutlaka pudra sürmeliymişiz üstüne biraz.
Suna Dumankaya söyledi. Korumayı arttırır , hatta sürülmesi şart demişti. :KK31:

evet fazlasıyla hassas . hiç farkında olmadan çarpıyorum kolumu bacağımı. mor inek gibi geziyorum ortalarda. bide kendimle dalga geçiyorum. kocasından dayak yemiş kadınlar gibiyim diye:KK60:

ha bu arada tv de izlemiştim. japonlar beyaz tene çok önem verirmiş. dışarı çıkarken mutlaka şemsiye ve eskiden memurların taktığı kolluklar olurmuş ya:KK53: lekelenmesin diye ona benzer bişi giyip dışarı çıkıyolarmış. bronz tenlilerde genelde tarımda uğraşan insanlar olurmuş küçümsenirlermiş:KK51:

Kıyma da zaten tenine. :O Nasıl düşünürsün bronzlaşmayı yaa... :KK50::KK50:

Ben de saçım siyahken ölü gibi görünüyordum.
Hatta daha önce de yazmıştım, bir çocuk Tim Burton'ın karakterlerine benziyorsun, korktum sana bakınca demişti. :s:KK43:

Ama koyu kahve, kahve, kızılımsı koyu kahveler çok güzel oluyor makyajlı da makyajsız da.
Sende de aynı şekilde güzel duruyordur , zaten denemişsin bir sürü renk, biliyorsundur hangi koyu tonun iyi duracağını.
Ben simsiyah saçı sevemiyorum beyaz tende. :/
Koyu kahve en sevdiğim.

Fildişi rengini de çok severim ben. :-)

Sanırım ben nötr beyazım. Güneşte de hiç kızarmam, direkt kararırım mesela. :-)
Ama yanaklarım pembelidir. Ellerim de öyle çoğu kez. :s

Bu arada damar rengim yeşil, mavi, gri ve turkuvaz oluyor. :s
Bu nasıl iş anlamadım ben. :44::44:

Öyle mi diyorsun canım.. :KK17:
Ben de siyah saçlıyken çok dikkat çekiyordum lisede. Beni görüp de sonradan tanıyan bir kız 'a sen o kızsın değil mi, çok tuhaf bir görüntün var dikkatimi çekiyordun' demişti bu özelliğimi belirterek. Tövbe sanki uzaylı görmüş. :KK53: Bunları diyenleri toplucana İskandinav ülkelerine göndermeyi planlıyorum. :KK47:
Simsiyah saç gerçekten sert duruyor beyaz tende, ama yumuşak tonlarda kahveler, kızıl kahveler mükemmel. Benim kendime en çok yakıştırdığım koyu renkler... :KK16:

Nötrsün ama biraz da sıcağa kaçıyorsun sanırım. Yanaklarda allaşma tam olarak pembe beyaz tenin göstergesi değil, pembe beyaz ten biraz çiğ tavuk etini andırır, nötr beyaz adı üstünde nötr yani alt tonsuz düz renk görünür, sıcak alt ton biraz daha soluk olur. Kızılımsı kahveler yakışıyorsa ve yazın kolay yanıyorsan az da olsa sıcaklık barındırıyor olabilir tenin.

Elinin üzerindeki damarlara gün ışığında bakmalısın. Bazı yerlerimizdeki damarlar alt tona bağlı olmaksızın mor görünebiliyorlar.

Bu arada beyaz tenliler güneşte kızarır düşüncesi nereden geliyor acaba. :44: Ben bembeyazım ve kendimi bildim bileli kararırım yazın. Halk arasında genelde pembe beyazlar gerçek beyaz tenli olarak kabul edildiği için beyaz tenliler güneşte kızarır düşüncesi yaygın sanırım.
Pembe beyazsan beyazsın, sarı beyazsan açık buğday. Olur mu öyle şey ya. :KK9: Her tenin alt tonu var ama pembe diye beyaz olmaz ki, pembe(soğuk) alt tona sahip ten olur.

Öyle mi diyorsun canım.. :KK17:
Ben de siyah saçlıyken çok dikkat çekiyordum lisede. Beni görüp de sonradan tanıyan bir kız 'a sen o kızsın değil mi, çok tuhaf bir görüntün var dikkatimi çekiyordun' demişti bu özelliğimi belirterek. Tövbe sanki uzaylı görmüş. :KK53: Bunları diyenleri toplucana İskandinav ülkelerine göndermeyi planlıyorum. :KK47:
Simsiyah saç gerçekten sert duruyor beyaz tende, ama yumuşak tonlarda kahveler, kızıl kahveler mükemmel. Benim kendime en çok yakıştırdığım koyu renkler... :KK16:

Nötrsün ama biraz da sıcağa kaçıyorsun sanırım. Yanaklarda allaşma tam olarak pembe beyaz tenin göstergesi değil, pembe beyaz ten biraz çiğ tavuk etini andırır, nötr beyaz adı üstünde nötr yani alt tonsuz düz renk görünür, sıcak alt ton biraz daha soluk olur. Kızılımsı kahveler yakışıyorsa ve yazın kolay yanıyorsan az da olsa sıcaklık barındırıyor olabilir tenin.

Elinin üzerindeki damarlara gün ışığında bakmalısın. Bazı yerlerimizdeki damarlar alt tona bağlı olmaksızın mor görünebiliyorlar.

Bu arada beyaz tenliler güneşte kızarır düşüncesi nereden geliyor acaba. :44: Ben bembeyazım ve kendimi bildim bileli kararırım yazın. Halk arasında genelde pembe beyazlar gerçek beyaz tenli olarak kabul edildiği için beyaz tenliler güneşte kızarır düşüncesi yaygın sanırım.
Pembe beyazsan beyazsın, sarı beyazsan açık buğday. Olur mu öyle şey ya. :KK9: Her tenin alt tonu var ama pembe diye beyaz olmaz ki, pembe(soğuk) alt tona sahip ten olur.

katılıyorum. kızarmam bnm gibi hassas narin kelebeklere özel bişi:KK53: porselen gibi cildi olanlara imrenmiyo değilim:KK23: metabolizmamın maşallahı var:KK66: utanayım,sinirleneyim,kızayım,koşayım,hoplayım,zıplayım kırmızı kırmızı geziyorum:KK17: burun kemiğimin üstünde bi damar var kesip atcam:KK47: o pörtleyince mor görüntüsü veriyo. gımmızı gımmızı dolaşmayı seviyorum:21: bazılarında kırmızılık kötü duruyo yanakta. ama bnde allık sürmüş gibi duruyo:KK16:

ha bu arada tv de izlemiştim. japonlar beyaz tene çok önem verirmiş. dışarı çıkarken mutlaka şemsiye ve eskiden memurların taktığı kolluklar olurmuş ya:KK53: lekelenmesin diye ona benzer bişi giyip dışarı çıkıyolarmış. bronz tenlilerde genelde tarımda uğraşan insanlar olurmuş küçümsenirlermiş:KK51:

Evet japonların beyaz ten tutkusu var. Geyşalarda görebiliriz beyaz tene verdikleri önemi.
Ama açıkçası asaleti ten rengine bağlama olayını bu çağda saçma buluyorum ben. Asil bir görüntüsü olabilir, böyle düşünenlere saygım var ama hala güneşin zararlarından korunmak için değil de asil(?) olabilmek için güneşten kaçanların olduğunu bilmek üzücü...

X