Her telden sorularım 🤓 Lütfen cevaplayın 🫣

sssilaaa3

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2013
249
155
303
35
İçel Mersin
Merhaba 🌸 Kızım 5 ayını doldurdu 🌸 Sorularım şöyle efendim herkes seçip cevaplarsa sevinirim 🤣🌸
  • Pusetten bebek arabasına geçtik aparatı değiştirdik. Ama puseti oto koltuğu olarak kullanınca artık sığmıyor tosunum. Güvenilir / testlerden geçmiş / yatabilen oto koltuğu öneriniz var mıı?
  • Bebişleriniz bu ayda şu etkinliği yaptırdım hoşuna gitti / dikkati arttı dediğiniz bir etkinlik var mı? (Çeşit çeşit oyuncak var oyun matı / sulu mat / eğitici oyuncaklar vs ama sorum anne bebek etkinliği olarak)
  • 3 saatte 1 150ml mama içiyor kendisi alerjik bebek anne sütünü kestik. Kararında mı yoksa çok mu? Çok diyorlar ama bitiriyor? Rahatsız eder diyorlar kafam karıştı?
  • Mersin’de yaşıyorum ve yazın 45 dereceyi gördüğümüz oluyor malum. Kızım bembeyaz güneşe çıkınca domates gibi oluyor ☹️ .. Önerdiğiniz yüz ve vücut güneş kremi ?
  • Gece uykusuna da 8-9 arası dalıyor. 5 saate 1 mamaya kalkıyor. Hani gece 1 - sabah 6 - sonra saat 10da kalkıyor. Çok mu besliyorum gece yoksa normal mi? Kalkıyor dediğim de uykusunda huysuzlanıyor. Mama verince mışıl mışıl uyuyor. E haliyle doyunca uyudu diyorum 🤣 Doğru mu yapıyorum?
*Lansinoh biberon yavaş akış kullanıyorum. Orta akışa ne zaman geçmeliyim ? Reflüsü var korkuyorum biraz da. Ne yapsam bilemedim?

Nolur cevaplar mısınız kafam karıştı 🫣

Merhaba 🌸 Kızım 5 ayını doldurdu 🌸 Sorularım şöyle efendim herkes seçip cevaplarsa sevinirim 🤣🌸
  • Pusetten bebek arabasına geçtik aparatı değiştirdik. Ama puseti oto koltuğu olarak kullanınca artık sığmıyor tosunum. Güvenilir / testlerden geçmiş / yatabilen oto koltuğu öneriniz var mıı?
  • Bebişleriniz bu ayda şu etkinliği yaptırdım hoşuna gitti / dikkati arttı dediğiniz bir etkinlik var mı? (Çeşit çeşit oyuncak var oyun matı / sulu mat / eğitici oyuncaklar vs ama sorum anne bebek etkinliği olarak)
  • 3 saatte 1 150ml mama içiyor kendisi alerjik bebek anne sütünü kestik. Kararında mı yoksa çok mu? Çok diyorlar ama bitiriyor? Rahatsız eder diyorlar kafam karıştı?
  • Mersin’de yaşıyorum ve yazın 45 dereceyi gördüğümüz oluyor malum. Kızım bembeyaz güneşe çıkınca domates gibi oluyor ☹️ .. Önerdiğiniz yüz ve vücut güneş kremi ?
  • Gece uykusuna da 8-9 arası dalıyor. 5 saate 1 mamaya kalkıyor. Hani gece 1 - sabah 6 - sonra saat 10da kalkıyor. Çok mu besliyorum gece yoksa normal mi? Kalkıyor dediğim de uykusunda huysuzlanıyor. Mama verince mışıl mışıl uyuyor. E haliyle doyunca uyudu diyorum 🤣 Doğru mu yapıyorum?
*Lansinoh biberon yavaş akış kullanıyorum. Orta akışa ne zaman geçmeliyim ? Reflüsü var korkuyorum biraz da. Ne yapsam bilemedim?

Nolur cevaplar mısınız kafam karıştı 🫣
Merhaba, aradan seçip cevaplayacağım 😅 150 ml az değil mi ya benim bebeğim 3 aylık bazen babanneye yada anneanneye bırakınca mama veriyoruz ve 150 ml içiyor. Zaten mama kutularının arkasında ayına göre kaç ml içmesi gerektiği yazıyor bana 5 aylık için az geldi. Doktorunuza da sorun bi isterseniz. Gece kalkma konusunu yine kendi bebeğim üzerinden değerlendireceğim bence normal sizinki. Benimkisi 7de uyur sonra 12de uyanır, sonra 2 yada 3 saatte bir kalkar ve sabah 7de uyanmış olur. O yüzden sizin bebeğinizin 5 saatte bir kalkması gayet normal bence. Orta akışa geçmelisiniz yine kendimden örnek vericem ayy çok kendimi söyledim ama ne yapayım karşılaştırma yapmak için 😅 benim bebeğim şu an orta akış kullanıyor. Ama günde maksimum 2 kez mama veriyoruz onun haricinde hep emiyor o yüzden orta akış kullanıyor olabilir. Sizin bebeğinizin de emmesi daha kuvvetlendiği için orta akışa geçebilirsiniz. Reflüsü geçmedi mi aslında 5-6 aylıkken geçer genelde. Bunun için bir ilaç kullandınız mı? Biz bir ay gastrotuss baby kullandık çok iyi geldi ve şu an reflüsü kalmadı. Oto koltuğu olarak da ben Prego 4088 Strongfix 0-36 kg kullanıyorum. Gayet memnunum, doğumu ailemin yanında başka şehirde yaptım ve doğduğundan beri oto koltuğunu kullanıyoruz bebeğimde içinde rahat ediyor tavsiye ederim. Biraz karışık cevap verdim ama umarım yardımcı olabilmişimdir 😇

Ben sadece güneş kremine cevap vereceğim, benim bebeğim de alerjik doktordan öneri istedim bioderma kids önerdi :)

6 aydan önce güneş kremi önermiyor doktorlar, ben mustela kullandım ama instagramda takip ettiğim bir çocuk doktoru badger, incia, siveno, bade natural markalarının bebek güneş kremlerini tavsiye ediyor fiziksel koruma ve doğal içerikli diye.
Etkinlik için de bol bol gözünün içine bakıp konuşun, şarkı söyleyin ve kitap okuyun, kucağınızda gezdirip etraftakilerin isimlerini söylebilirsiniz, bu bir elma , dışarıda arabalar var , bu bir elma vs vs fazla bir seçenek olmuyor bu aylarda.

Merhaba, yenidoğan yoğun bakım hemşiresiyim. Lütfen doktorların verdiği resimli reçetelerdeki krem/takviye gibi ürünlere inanıp hemen almayın, anlaşmalı marka oluyor ondan öneriyorlar içerik araştırmanızda fayda var:) Güneş kremi 6 aydan önce kullanılmamalı. Takip ettiğimiz bebeklerin annelerinden genellikle mustela, bioderma ve Ecowell bebek güneş kremi kullandıklarını duyuyoruz. Ayıca şu tabloyu da inceleyebilirsiniz fikir olur içeriklerine de yer vermiş:) Bizde reflüsu olan bebeklerimize gastrotuss veriyoruz. Doktorunuzun önerdiği kullanıma göre verme saatinizi hep aynı tutun lütfen.

Back
X