- Konu Sahibi ruzgarimcinarim
-
Olsun farklı fikirler güzeldir:)
Biz okullarda haftada 3 gün süt dağıtıyoruz o yüzden problemlerini görüyorum
Ya geçen sene bir tanesi kivi getirmiş, tamam getir de sessizce ye. Bir geldim bütün sınıf kivi konuşuyor, çocuk yememiş sürekli birilerine göstermiş bakın bu kivi, siz bilmezsiniz falan diye. O derece alışık değiller yani meyveye süte falanhaklısın zira bünyeleri alışık değil
bizimkilere 3 yaşından itibaren bu düzene geçirdiler; meyve ve süt ikindi kahvaltısı
Ya geçen sene bir tanesi kivi getirmiş, tamam getir de sessizce ye. Bir geldim bütün sınıf kivi konuşuyor, çocuk yememiş sürekli birilerine göstermiş bakın bu kivi, siz bilmezsiniz falan diye. O derece alışık değiller yani meyveye süte falan
canım ben öğretmenim , kendim liste yapıyorum her çocuk aynı şeyi getrsin kimsenin canı çekmesin diye.Evde hazırlanmış tost, börek, ekmek arası köfte, beyaz peynirli domatesli sandviç, gözleme tarzı şeyler istiyorum
Beslenmeyi serbest bırakınca böyle şeyler yaşanıyor maalesef. Ben beslenmede kuruyemiş falan istemiştim, çoğunluk alamayız dedi.ülkemin acı hali ki orası daha istanbul küçük yerlerde vs durum kim bilir nasıldır
:) geçen sene sabahçıydım , özellikle söylüyordum velilerime köfte günü oldugu zaman 10 dakika erken kalkın sabah kızartın akşamdan koymayın ya da kantinden falan getirmeyin diye:))size de sorayım o köftelerin tadı bozulmuyor mu bütün sınıfı ağır bir köfte kokusu sarmıyor mu
ben oturduğum yerden rahatsız oldum şimdi
:) geçen sene sabahçıydım , özellikle söylüyordum velilerime köfte günü oldugu zaman 10 dakika erken kalkın sabah kızartın akşamdan koymayın ya da kantinden falan getirmeyin diye:))
zaten 9 bucuk civarı yiyorduk tadında bir değişiklik olmuyordu , hatta gözüme kestirdiğim lezettli görünenlerden alıp yemişliğim vardır:)
Evet bir koku oluyor ama havalandırıyorum sınıfı ve beslenmeden sonra hizmetli ablayı çağırıp temizletip yerleride sildiriyordum
Iste o donemde alamayan olur diye yasaklamisti hala oylemi bilmiyorummuz çok pratik oluyor ama.rahat yiyor çocuklar.
Harika minik lahmacun fikri deli gibi dolanıyordum nette daha bugün cuma ben pazartesi beslenme düşünüyorumhaftada bir gün kantine izin veriyorum tost hamburger bir şey yiyor ordan
diğer günler et sebze karbonhidrat içeren menüler yapmaya çalışıyorum
makarna köfte havuç ya da başka bir sebze
patates tavuk içeçecek
kıymalı biber dolması ya da başka bir dolma
börek ya da poğaça koyacaksam da kıymalı yapmaya çalışıyorum protein olsun diye
ev yapımı minik lahmacun ya da pizza
ev hamburgeri
ya da hiçbir şey yoksa soğuk sandviçler yapıyorum
:)) şimdi ben tüm bunları yapıyorum da kızım çok mu iştahlı ve çok mu güzel yiyorrr hayır tabi ki ama :) içimi rahatlatıyorum işte
ay keşke benimki de istese :) zorla yer her seyiHaftaya et yapmamı istedi. Oğlumun lugatında köfte et sayılmazkuşbaşı etle ne yapabilirim şöyle pamuk gibi olmalı ( yada yapsammı ?o kadar çoluk çoçuk var ne kadar doğru bilmiyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?