- 5 Haziran 2014
- 1.899
- 1.755
- 34
Herhalde alışkanlık kazanmış olacağımdan son ay artsada ben kurtulmaya az kaldığını bileceğimden daha keyifli bi reflü süreci geçiririmpsikopata bağlattı bu durum beni dediğim lafa bak
sağol betim...benim teyzoşlar gençtir gerçi en büyük teyzem bu bahsettiğim teyzem o da 40 yaşında...kırkımız karışacak teyzemle...yok kuzum yumurtalarını toplayıp dış ortamda döllediler gelişimlerini izleyip sonra transferi yaptılar...tüp bebekteki tüm işlemlerden geçti yaniTeyzene cok sevindim canim ne güzel genc teyzen var ayni gebelik sureci yasayacaksiniz :) kuzum tüp olmadan bebek oluyo mu aklima takildi direk rahim icinde mi yapiyolar bebegin yerini
Canım benim Allah razı olsun Allah herkese nasip etsinTebrik ederim canim cok guzel bir haber bu hayirlisiyla sagligiyla kucagina almayida nasipetsin insallah darisi isteyen herkesin basina olsun insallah
@hanfendi25 ve ben varız canım. Başka var mı bilmiyorum. O da doğurdu doğuracak inş :)
Canım ben 30. Haftama kadar çok çok rahat gecirmeme rağmen bu bir haftadır hiç kendimde değilim 1 saat olsun ne yürüyebiliyorum ne oturabiliyorum kaburgalarim batıyor ve sirtim ağrıyor. En iyisi erken bitirip kafayı rahatlatmak bayram sonu da yıkama utuleme başlar sonra gelsin minik Esmam :)Aynen canim diyorum ya bel problemi olan biri olarak birakamam zaten ne olur ne olmaz bi de bizim kisa denk geliyo kardi buzdu daha bi zor olur. . Ortat kararimiz bu yonde siz tecrubelilerin de onerisi uzerine :)
Ah bacım benim önceden öyle bi sorunum yoktu gebeliğin 6. haftasında bi başladı işkence gibi resmen...akşam geç saatte yemek benim için imkansız en geç 6 gibi bütün yemek faslım bitiyorGebelikte reflu baş gosterebiliyor diye duymustum.bende de reflu sıkıntisi var.geç saatte yemek yememeye çaliş.azar azar sık sık yemek de iyi geliyr.gerçi doktor soylemistir bisiyler ama ufak tefek ayrintilar reflunun etkilerini hafifletiyor.benim de artik eskisi gibi degil cok sukur
canım hazırlanmadan girdim ben ne yazık ki ama fena geçmedi hazırlanmayan biri için....eğitimde sıfır çalışmayla 80 de 50 yaptım...tarihte ucu ucuna 22 doğruyu kaçırdım türkçeyi 2 yanlışla kapattım coğrafya sıkıntı çıkardı yoksa 70 neti bulmuştum...seneye sıkı bi çalışma ile ya öğretmen ya sosyolog olarak atanırım diye düşünüyor ve umuyorum...sen ne yaptınMogiş sınav nasıl geçti kuzum
ay cnm umut oldunuz bana :) nasıl hamıle kaldınız kuzum nolur anlatınbnde pko war adet olamıyorum ılacsız.klomen denedım buyumedı.sizin nasıl oldu?
canım hazırlanmadan girdim ben ne yazık ki ama fena geçmedi hazırlanmayan biri için....eğitimde sıfır çalışmayla 80 de 50 yaptım...tarihte ucu ucuna 22 doğruyu kaçırdım türkçeyi 2 yanlışla kapattım coğrafya sıkıntı çıkardı yoksa 70 neti bulmuştum...seneye sıkı bi çalışma ile ya öğretmen ya sosyolog olarak atanırım diye düşünüyor ve umuyorum...sen ne yaptın
Allahıııııııııııım yerim ben bu cicileri giyecek olan sıpayı...Rabbim giydirmeyi de nasip etsin canımın içiEki Görüntüle 1575274 Kizlar hafta sonu bu cicisleri aldim kizima
Ben demiştiiiiiiiiiiiimKizlaaarrrr benimm prensesimmmm oluyormussssss cok mutluyummmmm :)
Hiç üzülme cnm seni çok iyi anlıyorum.
İlk adet gördüğümden beri düzenli adet olmazdım. Pko olduğumu bilmiyordum zaten. 35 günde bazen 40 günde olurdum. Sökülebilmek için soğan suyu içerdim. Bebek isteyince 13 ay uğraştım olmadı. Bu arada kullanmadığım koca karı ilacı kalmadı. Dr a gittim. Annem şeker hastası olduğu için insülin direnci olabilir dedi. 2ay şeker ilacı kullandım glukofen. Kandaki fazla şeker yumurtalıkları aşıro uyarıyor ayrıca olan kistleri büyütüyormuş. Bn taktım tabi kafayı araştırıyorum çok. Deniyorum aylardır yok. Sınava hazırlanıyordum bir yandan kpssye girdim bu arada dua et atanayım :)
Akışına bıraktım uğraşmadım. Sadece adetin ilk gününden itibaren 12. Gününe kadar sabah adaçayı aklam hayıt tohumu içtim. Gün falan takip etmedim. Böyşe rahat kafayla 2. Ay hamile kaldım. Yani toplamda 14. Ay tutmuş oluyo. Sana tavsiyem önce endokrinolojiye gidip insülin direncine baktırman.
Gözün aydın olsun canım benim ne güzeldir şimdi eli ayağı yüzü herşeyi besbellidir maaşallah onaSelam kızlar nasılsınız? Bugün ayrıntılı ultrasona girdik. Çok şükür herşeyimiz normal. Yalnız rahim ağzım yarım cm inceldiği için istirahaat ve iğne verdi dr. Çok tatlıydı bebişim elini kulağına ordan çenesinin altına sonra ağzına götürdü emdi biraz sağlıkla kucağımıza alalım inş. Kasıklarım ağrıyodu ordan anlamışım biraz aşağı indiğini. Allaha emanet.
cnm benım senın gene ıyı 35 40 gunde gelırmıs.benımkı gelmıyor.ilaç almam gerekıyor gelmesı ıcın..21gun sogan suyu ıctım gelmedı sınır oldum ıcmedım bıda.sen ne kadar ıctın onu?ına tanırsın cnm..adacayını onermıyolar cnm dusuk yaptırırmıs o bnde zaten sewmem onu.gecen 1 2 gun hayıt otu kaynattım suyunu ıcem dedım ıceemedım cok acı yaa...suanda glifor ıcıorum zaten cnm.gunde 1kere 1000 mg.bırde folıdoce ıcıorum
Gözün aydın olsun canım benim ne güzeldir şimdi eli ayağı yüzü herşeyi besbellidir maaşallah onadinlenmene dikkat et canım...
Evet Allahim gonlumden geceni nasip etti seninde insallah gonlunden geceni vermistir AllahimBen demiştiiiiiiiiiiiimHadi gözün aydın olsun kız anası
Cnm benimde sonradan iyice bozdu işte. Hamile kalmadan 3 adettir hep 50 günde 70 günde oldum. O da ilaçla sökülebildim. Ölüyodum ağrıdan. Pko deyip geçme çok çeşitleri var. Benimki sonlara dopru iyice azıtmıştı. Sol yumurtalık özellikle ağır pko idi. Yine soldan tutunmuş bebeğim sol yumurtalıktan döllenmiş.
Şimdi o ilaca devam et. Hamile kalsam da kullanılıyor diye biliyorum. Yine de doktoruna danış. Ben aetık vazgeçmiştim diyorum ya sınava odaklanmıştım. Kendimi tüp bebeğe hazırlamıştım. Tüp bebekte pkolularda büyük oranda başarı sağlanıyor.
Adaçayıba gelince Adetliyken içiyorsun zaten 10gün boyunca yumurtlayana kadar. Adete yakınken tabi ki içme düşük yapar. Ben faydasını görmüştüm.
Klomene cevap vermeyen pkoya iğne tedavisi uygulanır. Ben oyle tedavi olmadım ama okumuştum bi yerlerde. İnş vakti gelince olacak.