• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben'le ilgili bilgiler...

Doktorlar yaptı. Fakat kalp cerrahıydı doktor. Bir de estetik cerrah eğitimi almıştı zannedersem şimdi hatırlayamadım. İnanılmaz güven veren bir yer olduğunu söyleyemem. Ama işe yaradı mı yaradı. Site ismi vermek yasak olduğundan google'dan ben tedavisi diye yazarsan ilk çıkan sitelerden birinde konuyla ilgili bilgiler bulacaksındır.

Pekala söz verdiğim gibi deneyimlerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.
Öncelikle nezy ye cevap vereyim:
Canım ben de aynen senin gibi düşünüyordum yıllarca bir tabu gibi kimseye bahsetmedim. İnsanlar benlerimi farketmesinler diye dokuz doğurdum. Sevgililerimleyken hep bensiz tarafıma döndüm. Hatta bu rahatsızlığım yüzünden hiç bir ilişkimde kendim olamadım. Sonra bir gün canıma tak etti ben de ülkemizin en pahalı ve en iyi özel hastanelerinden birine gittim. Tıpkı senin dediğin gibi oradaki dermatolog hanım'ın dalga geçer bir hali vardı! Sonra beni estetik cerraha yönlendirdi. Estetik cerrahta aynı ciddiyetsizlikle dalga geçer bir şekilde yaklaştı. Ben de bir daha o hastaneye uğramadım. Böyle bir hakları yok. Birşeyin ciddiyetini kim tayin edebilir? Hayatımı ne kadar etkilediğinden bahsettim. Eğer tıp ve teknoloji bize bu hakkı veriyorsa, kimse bize bunun için mi geldin diyemez. Eğer sana da aynı şekilde yaklaşırsa doktorun, ya ağzının payını ver ya da başka bir doktora git. Çok şeker doktorlar da var. Bununla beraber doktor olmadığım için lazer tavsiye edemiyorum. Ancak böyle bir teknoloji mevcut ve dünyada uygulanmakta olan geçerli bir uygulama. Benleriniz 'iyi huylu' ise, ve çok da büyük değilse lazer iz kalmaması açısından iyi bir yöntem. Ben bu yöntemi seçtim ve memnun olduğumu söyleyebilirim. Pek çok forumda, lazer yerine ameliyatla tedaviyi seçen ve kalan dikiş izleri yüzünden lazer yaptırmadığına pişman olan kişilerin yazılarını okudum. Şu an hala tedavi devam etmekle birlikte, benlerin rengi açıldı açıldı ve şu anda fazla belli olmayan bir sivilce izi gibi bir şey haline geldiler. Çok yakından baktığında benin yerinin olduğu yerin hafif bir ton farkına sahip olduğunu seçebiliyorsun. 3. ve son seanstan sonra bunun da olmamasını umuyorum.

Chocolate88'e:
Kremle ilgili bir bilgim yok. Ben aldırmak için ben de ilk olarak bir özel hastaneye gitmiştim. Oradaki dermatologda lazeri tavsiye etmemişti. Ancak o lazer yapılamaz yerine, lazerle de yaptırsan iz kalır demişti. Doktorların çoğu, bu teknoloji onların tahsilleri sırasında var olmadığı için, ve nispeten yeni bir uygulama olduğu için lazere şüpheyle yaklaşmaktalar. En büyük soru işareti, uzun vadede sonuçların ne olacağının bilinmemesiymiş. Fakat yaklaşık 20 yıldır herhangi bir soruna yol açmadığı da söylenmekte. Nitekim her ben lazerle alınmıyor. Çapının 5 mm'den küçük, iyi huylu ve fazla çıkıntısı olmaması gerekmekte. Ben bir risk aldığımı kabul etmeliyim. Uzun vadede sonuçlarının ne olduğunun henüz bilinmediği bir tedavi yolunu seçtim. Fakat sonuçlarından oldukça memnunum. Sonuç olarak, bu karar senin kararın. İyi bir plastik cerrah tarafından ameliyatla çıkartılma yolunu da seçebilirsin, ya da lazerde karar kılıp bu tedaviyi uygulayan merkezlerden birine gidebilirsin. Eskişehir'de bu uygulamanın yapıldığı yerler var mıdır bilmiyorum ama istersen özelden sana benim gittiğim merkezle ilgili düşüncelerimi ve bilgilerini iletebilirim. Çok uzak değil aslında Eskişehirle İstanbul :)

Konu çok gerilerde kaldı öne çıkarayım dedim. Sevdaçiçeğiyim son durumdan bizi haberdar eder misin? Şu an nasıl görünüyor izler? Bu arada başka yaptırmış olanlar varsa onlardan da cevap bekliyorum.

sevdacicegiyim sana msjıma cvp yazdıgın ve ilgilendiğin için çok tesekkür ederim.
Sonunda özel bir hastanenin cildiye bölümüne gittim.Doktor benlerime baktı ve hepsi küçücük nie rahatsız oluorsun dedi bende sadece bitanesinden kurtulmak istediimi söyledim lazer yapmıoruz biz tehlikeli dedi ancak cerrahla aldırablirsin dedi .Ben lazerle arastırdım onunla düsünüodum dedim ama almıolar.Eskişehirde yasıyorum keske istanbulda olsam dedim içimden lazer merkezi bulabilirdim.Cerrahla da aldırmaya korkuorum çok küçük et beni de değil.
ha bide krem verde cilt lekelerini açıcı ddf die bir marka bir temizleme jeli bir krem aldım ama benlerde işe yaramıyacagını düsünüorum ama deniorum. kremler 275 ytl tuttu umarım işe yarar cok caresizim benneyaptımki

slm cholate88 bende eskişehirliyim malum benimde sorunum bu benler naptın sen aldırdın mı siteye yeni kayıt oldum ve konuyla ilgili msjları okudum ve hemserimi gördüğüme sevindim benimde cenemde bir ben var aslında 2,3 tane varda birisi çok rahatsız ediyo esk devlet hastaneside cildiyeye gittim aldırmak istiyorum diye oda biz alamayız ama aldırmanda bi sakınca yok deyip plastik cerrahi bölümüne yönlerdirdi ogün gitmedim korktum iz kalır die ama gecen salı gittim ve bana martın 26 sına gün verdi doktor ozaman alıcaklar ama korkmuyo degilim iz kalır die napcagımı bilemiyorum bölede gıcık oluyorum neyse cvp yazarsan sevinirim naptın aldırdın mı die merak ediyorum xxxxxxxxxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet arkadaşlar uzun zamandır yazmıyordum, şimdi son gelişmeleri anlatıyım. Şubat ayının başında 3. seansa gittim. Açıkçası 3. seans, 2. seanstan sonra oluşan durumu fazla değiştirmedi. İlk seansta, 2-3 seans içinde tamamen yok edeceğiz, hiç iz kalmayacak diyen doktorum ağız değiştirdi ve bunun benim genetik kodumda olduğunu, zaman içinde tekrardan çıkacağını ancak sürekli bu seanslara gidersem bir yerden sonra 'gerçekten' tamamen yok olduklarını ve bir daha çıkmadıklarını söyledi. Ben 4. seansa gitmedim.

Benlerin durumuna gelirsek, 2. seans sonunda bıraktığım yerde gibiler. İz kalmadı fakat tamamen geçmediler, renkleri çok açıldı. Özellikle bir tanesi yuzde 90 oranında yok oldu diyebilirim. Diğeri ise yüzde 60 gibi bir şey. Doktor bu şekilde kalmasının bir sakınca yaratmadığını söyledi. Beni de artık, mevcut halleriyle eskisi gibi rahatsız etmiyorlar. Saklama gereği duymuyorum. Mutluyum, huzurluyum kendime güvenim geri geldi. Dolayısıyla tavsiye ederim. Ancak dediğim gibi hiç iz kalmadan yüzde yüz bir 'yok oluş' sağlanamadı.

Sanırım söyleyebileceklerim bunlarla sınırlı. Umarım aynı derde sahip olan herkes, en kısa zamanda bu sorununa çare bulabilir.

sevdaciceği seninle özelden falan konussak bi bende o merkeze gitmek istyrum özelden nasıl konşlcak blmyorum msnden falan konuşalım olur mu

Merhaba ben izmirdenim yüzümde 4 tane ben var çok rahatsız oluyorum insanların yüzüne bile bakamıyorum özgüvenim sıfır.. bana yardımcı olun lütfen benlerim siyah et beni değiller onlardan sonsuza kadar nasıl kurtulabilrim ?

tam olarak net bir bilgim yok ameliyat nasıl yapıldı,kim yaptı,kaça yaptı ama bi tanıdığım yüzündeki benleri aldırdı.yaklaşık leblebi büyüklüğündeydi 2si.diğerleri daha küçüktü.geçenyıl aldırdı izmir 9eylülde. ve şuan hiç ben yokmuş gibi yüzü.anneminde burnunda var leblebi kadar ben ve 9eylülde göğsündeki kitleden dolayı ameliyat olacak.ameliyat fikrine alıştı çabucak.ve iyileştikten sora,ara kontrollerde o doktoru bulup annemde aldırmak istiyo.daha detaylı öğrenip paylaşırım sizlerle.

bedavaya aldırdım plastik cerraha..
2 dikiş attı 1 hafta kalıcak dedi pazartesini sabırla bekliyorum

Kızlar gerıde kalmıs guncellemek ıstedım yokmu baska aldıran bende carsamba gunu ozel bı hastanede plastık cerraha aldırıcam 5 adetcık:)

evet arkadaşlar bende bütün sitelerdeki araştırmalarımdan aldığım cesaretle benimi aldırmış bulunmaktayım.geçen hafta plastik cerraha gittim ve ben daha ağzımı açmadan doktor beni görür görmez benin içinmi geldi dedi:) bende evet dedim tamam dedi başladı anlatmaya şöyle kesicez ufak bi iz kalacak oda 6 ay içnide dahada ufalacak felan dedi ve pazartesi gününe randevu aldık ameliyat için.pazartesi günü sabahtyan gittim hastaneye ve beni yatan hastaların yanına alıp yatırdılar ve serum taktılar büyük bi hastaymışım gibi çok tuaf oldum kendimi bi an hasta gibi hissettim:)sabahtan öğlene kadar bi şişe serum yedim ve öğlenden sonra ameliyata aldılar.ilk defa ameliyathaneyi gördüğümden biraz korktum tabi içersi souktu.derken uyuşturucu vurup beni kestiler ama ben genede çok azda olsa acı hissettim tabi derken ameliyat 10 dakika sürdü ve bittiğnide çıkan parçayı elime verdiler ve patolojiye götürüp test ettirmemi söylediler ve 15 gün sonra dikişleri söktürmeye gel dediler.2 günde bi poansumana gidicem bugün iklk pansumanıma gittim.ilk defa bandajım söküldü ve ben hemen telefonla kesilen yerin fotosunu çektim ayna yoktu malesef be gördüğümde fotoyu çok korktum üç tane dikiş atılmış ve çok kötü duruyodu :(iz kalmasından çok korkuyorum şuan:(inşallah iz kalmaz dua edin bana kızlar:(aldıran arkadşalarda foto eklerse iz kalmışmış kalmamışmı bi bakalım

mrb arkadaşlar. ben de yaklaşık 4 ay once çamaşırıma takılan bir beni aldırdım. Cerrahi yöntemle aldılar. Takılma sonucu ağrı ve kaşıntı yapıyordu. Lakin alınmasından 4 ay geçmesine rağmen hala aynı bölgeye takıldığı için yine ağrı ve kaşıntı yapıyor :S ben hiç bir şey anlamadım bu işte. AYrıca iz de kaldı. 2 tane dikiş izi. Ondan dolayı aldırmadan önce tekrar bir düşünün derim....sevgiler.

Konuyu ilk sayfadan son sayfaya kadar okudum..Lazer konusunu hiç düşünmüyorum gerçi cerrahi uygulama iz kalacak olsa da daha etkili ilerisi açısından diye düşünüyorum.. Rejuvi diye bahsedilen krem için orda verilen danışma hattını aradım.bayanın hiç bilgisi yok neyse semti söyledim, bakırköyde var diyor.dedim merkezi okmeydanında olan bi firmanın mutlaka şişli civarında da yeri vardır,kontrol etti sonunda şişli'de biryer bulabildi.orayı da aradım.oradakiler de en az danışma hattındaki kız kadar bilgisiz.numaranızı verin biz sizi arayalım dediler.neyse sonra aradılar ve bana bir yerin numarasını daha verdiler.verilen numara bir dr.un numarasıymış. ve merkezinde rejuvi ürünleri kullanılmasına rağmen ürünlerden bihaber bi şekilde yaşıyor.cerrahi müdehale için de tanesine 250 tl diyor yok daha neler..ben 3-4 tanesi için 200 tl fiyat almışken.. ürünü kişi kendisi uygulayamıyormuş.sonuçta sitede az çok anlatılandan anlaşılan, benin bulunduğu bölge kazınacak ve ürün sürülecek falan diyor.yani kazıma işlemini kişi kendisi yapamaz..

yine de en iyisi cerrahi müdehale sonrasında risk olmaması açısından..lazer de sabır işi gibi.. sürekli seansa çağırıp para koparma derdindeler bence.. cerrahi opr.da 1 kez gidiyorsun, parayı da bir kez veriyorsun.. iz kalırsa da şişik bir benden daha kötü durmaz sanırım, sonuçta oramız buramız çarpıyor, çiziliyor,kesiliyor izler kalıyor.o iz kalmış çok mu diye düşünüyorum..paylaşımlar için teşekkürler arkadaşlar..

bende yüzümdeki 2 tane beni aldirdim...bir dermatologa gittim... ilk benimi aldiginda galiba 3 sene öncesiydi yok denecek kadar kücük bir iz kaldi... digerini gecen sene ekimin sonuydu yanlis hatirlamiyorsam aldirdim ..cemendeydi...bu sefer pembe bir iz kaldi ve arasira agri yapiyor..pazartesi randevum var dermatalogta ..ne diiceni merak ediyorum bu arada izleri yok eden bir krem kullaniyorum ama pembelik halen var :( o kadarda para verdim ameliyata...aylarca biriktirdim...insaallah gecer ..bu konuda tecrübesi olan arkadaslar varsa bana yazabilirlermi ?

İlgilenebilecek olanlara yardımcı olması açısından kendi deneyimimle ilgili son gelişmeleri paylaşmak isterim. Lazer tedavisiyle 1.5 yıl kadar önce 3 seansta yüzümdeki iki beni aldırmıştım. 1.5 yıl sonra sonuç: benlerden bir tanesi hiç bir iz bırakmadan kayboldu. Ki beni daha ziyade rahatsız eden benimdi. Diğer benin rengi çok açıldı ve belli olmuyor. Dikkatli bakıldığında leke şeklinde görülebiliyor. Ancak o ben hiç bir zaman tam olarak kaybolmamıştı, 1 seans daha gitseydim geçebilirdi, ancak daha fazla rahatsız etmediği için şu aşamda devam etmeyi düşünmedim.

Sonuç: Lazer tedavisi, daha ziyade yüzeyde olan benlere uygulanıyor. Çünkü lazer derin benlerin kök kısımlarına nüfuz edemiyor. Ben 1.5 yıllık süre içinde herhangi bir olumsuzluk ya da yan etki yaşamadım(uzun dönemde de yaşamayacağımı ummaktayım). Aksine hayatım inanılmaz şekilde olumlu yönde değişti. Kendisine daha fazla güvenen bambaşka bir insan oldum. Neden bu kadar geç kalmışım diye kendime kızdım. Çekinmeyin derim.

Teşekkür ederim sevdaciceğiyim arkadaşım forumdaki bütün yorumlarını okudum gerçekten paylaştığın bilgiler çok faydalı eminim sıkıntısına çare arayan kafası karışmış pek çok insana yardımcı olmuştur, ki başta ben :) Benimde geçen yazın sonunda burnumun ucunda küçük ve açık renkli bi ben belirmişti ve ben hatırlıyorum ki farkettiğim zaman inş. rengi koylaşmaz diye dua etmiştim. Koyulaşmadı da taki bu yazın başına kadar :((( güneşi görür görmez belirginleşti ve o günden beri inan bana sürekli aklımda, aynaya bakmaya çekiniyorum, uykuların kaçıyo. Başka yerde olsa hiç dert etmem ama burnumun ucunda olduğu için inanilmaz huzursuz ediyo beni...neyse bende araştırmalara giriştim şu lanet şeyden kurtulmak için hatta plastik cerrahla görüştüm ama oda "alırsak orda kalan izden çok daha fazla rahatsız olursun çünkü burun uçundaki izler çok daha belirgin oluyor" dedi bana ve bende vazgeçtim şimdi lazerle aldırmayı düşünüyorum ama eskişehirde lazerle ben tedavisi yapan bi klinik yok :((( sen istanbulda yaptırmışsın bana en yakın il ankara inş. orda güvenli bi merkez bulup bi an önce kurtulur ve rahatlarım ufff çok çaresizim ya senağlama uykularımı geri istiyorum...

Sevdacicegiyim arkadaşım sen istanbulda hangi merkeze gittin ankarada biyer buldum fakat çok pahalı seans başına 150 lira dedider ayrıca 4-10 seans arasında değişir diyorlar ohaoldumsmile eğer buraya yazmak istemezsen gittiğin merkezin iletişim bilgilerini bana özelden msj gönder lütfen yardımına ihtiyacım var mafoldumben çıldırmak üzereyim

Back