Benimle aynı şeyi yaşamış olanların önerilerine ihtiyacım var.

'Ayagına bır kez ayrılık çamuru dokunmak' Ne guzel ıfade etmişsiniz...Ayrılık çamurunu bana bulaştıran adamla evlendım ben,hata mıydı hala sorguluyorum,izi kaldı mı bu çamurun,evet kaldı,,,denenmiş bir şeyi tekrar denemek aptallıkmış belkı de.O kadar acı çekmiştim ki,işimden ayrıldım, 1 ay boyunca evime kapandım,hayat bitmişti adeta,,,Arıyordum ustelık,,, delı gıbı arıyordum;açılmayan, hatta yüzüme kapanan telefonlara ragmen...Ne yaptıysa vazgeçemedim.Sonra bi sabah aglama krizine gırdıgım bı dakıka telıme sarıldım aradım,dıyordu ki,
-Sen birileriyle gez,toz;sonra beni ara iyi değilim ayakları yap...
O an öyle bisey oldu ki bana, beynime bi çivi çakılmıştı,inanılmaz bi duyguydu,acıdan öleceğimi sandım.1 ay olmuştu evden adımımı atamamıştım,yorgundum,bitkindim,yaşamıyordum,,,''bu ne şimdi'' diye düşünürken telefon kapandı...Sonra ne mi oldu,ölmedim ben,güçlendim...O çivi beynimde çakılı kaldı,acil gezecek tozacak birilerini (!)aramaya proglamlandı sanki beynim...1 ay boyunca pijamalarımın içinden çıkamayan ben,arkadaşlarımı aradım,kuaförlere gittim,o güzelim masum kumral saçlarımı sapsarı boyattım,yepyeni seksi kıyafetler aldım,sarışın bi bomba olmuştum ve yeni bi iş aradım,çalışmaya başladım tekrar,bu arada boş durmuyorum,yakışıklı bi subayla tanıştım,işten arta kalan zamanlarda geziyoruz tozuyoruz,2 ay bu boyle dvm ederken subay arkadaşım ın tayini çıktı,uzaktaydı,dogudaydı artık,,,msn telefon ıdare edıyorduk...yine bıgun msn de gorusurken benım 'ayrılık çamurum' kendini gösterdi birden,''nasılsın'' diyordu,hiçbirsey olmamış gibi hal hatır soruyordu,erkek arkadasımla gorusme halınde oldugumu soylemedım,ıyıyım vs yazıyorum bı yandan buna.Erkek arkadasıma da yazdıgım için geç yazıyorum ona tabii.Kİminle görüşüyosun fln yazmaya basladı,beklemek ıstemıyo beyefendı! Erkek arkadasımla dedım.Onun da o an beynıne bi çivi çakıldı eminim.Yalan soyledıgımı ıddıa edıyordu,ona gore ben onu unutamam ya,egosunu tatmin edecekti,olmadı...Neden yalan olsun dedım,geziyorum tozuyorum(!) mutluyum...Bİrden degişti adam 'ben boyle olsun ıstemedım,sevmiştim' hatta seviyorum bile dedi yazışmanın bi yerinde...Kapadım msn ı dınlemek istemedim daha fazla...Aradı beni akşamına,bikaç aramadan sonra ne dıyecek dıye açtım, 'seviyorum' dıyordu seviyorum...sevmek için çok geç olduğunu söyledim.Anlamak istemiyordu,kaçan kovalanıra gelmiştik adeta...aramalar,msjlar,güzel sözler şiirler yıkılıyordu 'ayrılık çamurum' gururundan eser yoktu,hayretler içindeydim, 'erkek arkadasım var' dıyordum buna rağman sevıyorum dıyor baska bısey demıyordu...O İstanbul'da yaşıyordu,bense ist'a 5 saat arası olan bi şehirde,gelıyorum dedı bıgun,gelmişti,oturduk konuştuk,umursamıyordum bile,acı çektiğini görmek için gitmiştim,evlenelim diyordu hemen hem de ,şok olmuştum,gözlerine bakamıyordum,gozlerıne bakarsam belkı dayanamam dıye kaçırıp durdum ve git dedım asla olmaz,gıttı,ınanılmaz rahatladım,egom tavan yaptı...Kız arkadaslarımı aradım bulustuk,bırılerıne anlatmalıydım,çok gulduk,konumuz muhteşemdi...Aramalar dvm ettı artarak,acmadıgımda arkadaslarımı arıyordu,mjlar bırakıyordu telefonuma,duygusal oldugumu bıldıgı için 'edebiyat parçalıyordu' deyim yerindeyse...Bu arada erkek arkasımın doguda olması ve işlerin ciddiye gidiyor olması beni endişelendirmeye başlamıştı,çok yakışıklıydı ama aşık olmamıştım ben bu subaya,aşk acımı unutmak için.. kimbilir belki intikam için kendimce..bilemiyorum.Onunla yaşayacagım hayattan korktum ve ayrılmak ıstedıgımı soyledıgımde,çoktan Ayrılık çamurumun evlılık teklıfı kabul ettırmıstım beynıme.Sade bi nikahla evlendik,4 yıldır evlıyız,2aylık bı kızımız var.Bazen ona öyle bir bakışım varmış ki,ondan nefret ettiğimi düşünüyormuş o anlarda,,,Hiçbir zaman bu kadın artık benim diye düşündürmüyorum ona ......her an kaçacak gibi,bi hatasında herseyı yerle bır edecek gıbı,korkuyor yapabileceklerimden gözlerinden anlıyorum ve beni mutlu etmek için bazen doğaüstü çaba harcadığını düşünüyorum...

Son düzenleme:
merhaba canım neler hissettiğini çok iyi anlıyorum...belkide seni en iyi anlayabilecek kişilerden biriyim...benimde 16 yaşından bu yana süregelen ilişkim bitti...8 yıl sürdü benim için ölen biriydi bu kişi üstelikte....dirayetli çıktım Rabbime sığındım ve atlattım..o evlendi..benimde şiimdi mükemmel bi ilişkim var sözlendim..ondan daha karakterli daha yakışıklı daha eğitimli biriyle üstelikte..benim hayatıma bakanlar mucize birşey yaşadın Allahın değneyi deydi sana diyorlar kimbilir belkide öyle herşeye rağmen şükür etmeyi bilip ondan geleni iyi veya kötü baş tacı yaptığım için rabbim beni sözlümle tanıştırdı üstelikte ilişkim bittikten 2 ay sonra..geçecek inan bana unutacaksın ve kimseye güvenmemeyide öğrenecek erkeklere karşı daha gerçekçi olacaksın...Rabbim yar ve yardımcın olsun...

merhaba canım neler hissettiğini çok iyi anlıyorum...belkide seni en iyi anlayabilecek kişilerden biriyim...benimde 16 yaşından bu yana süregelen ilişkim bitti...8 yıl sürdü benim için ölen biriydi bu kişi üstelikte....dirayetli çıktım Rabbime sığındım ve atlattım..o evlendi..benimde şiimdi mükemmel bi ilişkim var sözlendim..ondan daha karakterli daha yakışıklı daha eğitimli biriyle üstelikte..benim hayatıma bakanlar mucize birşey yaşadın Allahın değneyi deydi sana diyorlar kimbilir belkide öyle herşeye rağmen şükür etmeyi bilip ondan geleni iyi veya kötü baş tacı yaptığım için rabbim beni sözlümle tanıştırdı üstelikte ilişkim bittikten 2 ay sonra..geçecek inan bana unutacaksın ve kimseye güvenmemeyide öğrenecek erkeklere karşı daha gerçekçi olacaksın...Rabbim yar ve yardımcın olsun...

Preeklemsi ne diyeceğimi bilemedim. Allah yardımcın olsun, unutmaya çalış o günleri. Kavuşmuşsunuz evlenmişsiniz demek ki kaderinde o yazılmış ve olmuş. Mutlu olursun inşallah hep eşinle ve çocuğunla.

Aypike çok sağol desteğin için. Sağlığımı kaybettim. Şu anda facebookta komik videolar paylaşıp, gülüp eğleniyor benim beynim uyuşmuşken. Tanıyamıyorum onu... Çok acı çekiyorum ve zor tutuyorum kendimi konuşmamak için.

Bu nasıl bir acıdır, nasıl dayanıcam bilmiyorum. Nefesim kesiliyor artık. Her sabah aynı bezginlikle uyanıyorum. Ne çevremde olan bitenleri algılayabiliyorum ne yaşayabiliyorum. Sadece nefes alıyorum buna yaşamak denirse. Ve o hiçbir şey olmamış gibi, 4 yıl hiç yaşanmamış gibi mutlu mesut hayatına devam ediyor. Dayanamıyorum, hazmedemiyorum. Allahım güç versin bana ve artık unutayım...

Tutamadım kendimi ve mesaj yazdım facebooktan. O, 15 ay boyunca şu günlerde şehit olan askerlerin olduğu yerdeydi. O 15 ay boyunca onu nasıl kabus dolu günlerde beklediğimi hatırlayıp, hem 26 cana hem ona ağladım. Tutamadım kendimi.

Yazdım içimden geçen her şeyi. 1 ay boyunca güçlü duran, yazmayan ellerim 26 canın acısıyla kaybetti gücünü. Zihnimde sürekli aynı soru. "ya ölseydi o da". Tutamadım kendimi yazdım hislerimi.

Seni 15 ay boyunca o şehit ailelerin korkusuyla bekledim dedim. Sen yine de ölme, yaşa... Ah etmiyorum sana. Benim yanımda olma ama yeter ki yaşa dedim.

Sana yazmamalıyım biliyorum. Biliyorum bir kez ayrılık girdi aramıza, olmaz eskisi gibi asla. Biliyorum beni istemiyor, sevmiyorsun artık. Bunları sana başlama umuduyla yazmıyorum, bunları o 15 ayın acısına yenik düştüğüm, güçlü duramadığım için yazıyorum dedim.

Biliyorum ki okuduğunda "off yine mi yoknaz" deyip silecek mesajları. Biliyorum umurunda bile olmayacak şu iki gündür içime oturan acı. Biliyorum asla vicdanı sızlamayacak o cümlelere.

Ben yenildim bugün kendime. Tutamadım kendimi ve ona yazdım. Onun gözünde güçsüz, zavallıyım belki. Umurumda değil. Ben bu acıyla başa çıkamıyorum artık.

Ona hem öfke hem özlem besliyorum. Hem yüzünü dahi görmek istemezken, hem bir dakika görmek için her şeyi feda etmek istiyorum. Bu nasıl bir kaostur, bu nasıl bir sızıdır...

İstemiyorum aslında onu. İstemiyorum artık bana acı çektirmesini. Ama kalbime söz geçiremiyorum. Ömür boyu bu acıyı nasıl taşıycam hiç bilmiyorum.

Nerede benim aşık olduğum, merhametli, sevgi dolu adam. Nerede gözleri bana bakarken dolan adam. Şimdi biz buz, kaya var karşımda. Hiçbir şekilde bana cevap vermeyen.

Kızlar, tükeniyorum ben...

Yazmadı cevap tabi ki. Şaşırmadım, cevap yazsın diye yazmadım zaten. Ama tutamadım işte kendimi, keşke tutsaydım.

Belki dedim o şehitlerin arasında onun da arkadaşları vardı. Belki aynı kaptan yemek yediği kişileri kaybetti. Belki dedim, vicdanı sızladı onun da. BAŞIN SAĞOLSUN dedim beni her gün öldürmesine rağmen.

Kızlar ben onu artık istemiyorum, onunla olmak istemiyorum ama bitsin istiyorum bu acım. Biliyorum dönse de olamıycaz eskisi gibi. Onca engeli azalmış belki de tükenmiş bir sevgiyle aşamıycaz biliyorum.

Aileler, çevre bu kadar öğrenmişken her şeyi, bu kadar tepkiliyken çevrem ona, artık asla bir gelecek olamaz bizim için.

Hakkımda hiç hayırlı biri olmadığını da biliyorum. Ama atamıyorum içimden onu. Ben bu kadar acı çekerken onun mutlu olmasını kaldıramıyorum.

Hiç mi merak etmez insan ne oldu bu kıza diye? Hiç mi vicdanı rahatsız etmez onu? Şu iki ayda ne çektiğimi ben bilirim. Gitmediğim doktor kalmadı. Bunları hiç mi düşünmez azıcık vicdanı olan insan?

Ben onun bana tüm çektirdiklerine rağmen onu hala merak ediyorum. Aman yine de ölmesin, başına bir şey gelmesin diyorum. O neden bu kadar kalpsiz ve vicdansız.

Kızlar ayakta duramıyorum, gücüm kalmadı artık. Söküp atmak istiyorum onu kalbimden. 4 yılı hiç yaşanmamış gibi gömmek istiyorum geçmişe. Ama başaramıyorum.

En ufak bir kırgınlığımda karşımda çocuk gibi ağlayan adam nerede şimdi? Aşk biter anlarım da vicdan, merhamet sevgi bu kadar çabuk biter mi?

Dayanamıyorum ben...

'İnanın, bunu yapabilecek son kişilerden biriydi.'

Herkes her ilişkisinden sonra bu cümleyi kullanıyor. Son Kişiydi , nasıl olduda bunu yaptı sorular sorular
Hemde cevabı olmayan sorular
Sevmiyor işte kısa ve öz
Hepimizin başından aynı şeyler geçti emin ol
Hatta ben daha beterini yaşadım
Sevmiyor işte adam napıyım kendimi öldürüyüm sevmesi için?
Sende bir yerden başla hayatını tekrardan kazanmak için
Herşeyde bir hayır vardır..

Evet tüm soruların cevabı bu. Sevmiyor. Ama kabullenmesi zor olan şey, birden bire o sevginin nasıl tükendiği. Madem bu kadar kolay bende neden tükenmiyor diye hırpalıyorum kendimi.

4 koca yılı silip atacak cesareti gösteremiyorum sanırım. Önümü göremiyorum bu yüzden de.

Sorular tüketiyor insanı en çok da. Şaşkınlık, "nasıl bunu yapabilir" sorusunun şaşkınlığı. Her şeyde bir hayır vardır, umarım bu son benim için hayırlıdır.

kendini tutamayıpta msj atmanı hiç kınamıyorum çünkü bende ne sözler verdim kendime ama tutamayıp attım.cvp gelse keşke ama gelmiyor gelmeyecek taaakiiiii hatasını anlarsa ama ne acı demi hatasını anladığında sen.ben.bunu yaşamış biçük bayan...tükenmiş oluyor.ben bitek benim başımda sanardım görüyorumki herkes aynı şeyleri yaşıyor hemen hemen sanırım özelliklede uzun süreli ilşkilerde oluyo bu.erkek baştan çok peşde koştumu yoruluyo heralde evlilik yaklaşıncada sorumlulukdan kaçıyo.bitiyo aşkda heycanda

Evet öyle büyük bir aşkla ve sadakatla bağlanıyorlar ki, evlilik mevzusu olduğunda çoktan yorulmuş oluyorlar. Ne yazık ki kadınlarda o yorgunluk hiç olmuyor. Tutmuştum kendimi 1 aydır. Yazmıyor, iletişim kurmuyordum. Ama iki gündür başka acıların da etkisiyle takatim kalmadı ve yazdım. Keşke yazmasaydım ama yazdım işte.

Bilmiyorum nasıl kurtulurum bu hallerden. Yeterince çabalamıyorum farkındayım. Geçmişi silmek daha çok canımı yakıyor. Belki de kaybettiğimiz için bu kadar değerli oldular gözümüzde. Ya da büyük bir güveni sarstıkları için. Hiç bırakmayacakmış gibi hissettirip, bir anda vazgeçtikleri için.

yoknaz arkadaşım !

Yakışıyormu senin gibi güçlü bir kıza...unutmak kolay olmuyor evet haklısın ne söylesem boş..kalbimizde en kuytu zindanlara yerleştiriyoruz onları..aşk..sevgi..sadakat..bağlılık..ve en pisi de alışkanlık...şimdi hemen kalkıp dünyaya farklı bi pencereden bakma zamanı ...dışarda bi hayat var...çıkar onu o zindandan bir güvercin gibi bırak uçsun gitsin ! ağlama diyemiyorum ama gülerek ağla...şükret..kendine zaman ver...bak bi dışarıya gülüm dışarıda hayat var...büyük bir yüreğin var senin..güzel bi yüreğin bahtında öyle olsun inşallah...verdiğin emeklerinin hatrına onu çıkar at kalbinden kendine olan saygını düşün ona verdiğin tanıdığın toleransları düşün..çok emek harcadım ama olmadı diye düşün gözünden akan yaşları onun haketmediğini düşün..seni senin onu sevdiğin kadar sevemediğini aciz olduğunu düşün ben güçlüyüm de sevdim ama o sevemedi diye düşün...zamanını aldığı için emeklerine yazık ettiği için bırak aç kalbinin kapılarını usulca çıksın gitsin...güçlü ol ailen var yanında senin..senin yanında sen varsın unutma yalnızlığa itme kendini yalnızsızlığa doğru yol al...herşey gönlünce olur inşallah dostum....

Sende kendımı gordum 7 ay oldu bıtelı aynı karkter aynı tıp ınsan........... Sadece uzakdur ve hayatına devam et. tıpkı onun gıbı onun yaptıklarını unutmuycaksın hıc bır zaman ama acın zamanla azalacak..

bende 4 senelik bir ilişkimi bitirdim hemde hiç uğruna aynı senin gibi korkak bir sevgili ve beni yarı yolda bıraktı. tam 1 sene gözyaşı döktüm ona mailler attım vs vs..
ama hepsi boş bittimi bitiyor. koalymı oluyor hayır. şimdi 3 senelik bir birlikteliğim var ve sözlüyüm 1 ay sonra nişanım var. ve çooook mutluyum inan. aklıma geldiğinde hala içim burkulur ve inan ona karşı içimde ne öfke kaldı ne de sevgi nötrüm. sadece iiçinde yaşayamadıklarının eksikliği oluyo oda bazen onu hatırlatan bişey olduğu zaman. bu zamanı kendini eve kapatmadan geçir derim ben ve antidepresan kesinlikle kullan çok faydası oluyo. şimdiki aklım olsa kesinlikle gidenin arkasından ağlamazdım ama herşey hayatta tecrübe.
sana en büyük tavsiyem hayata küsmemen ve hayatından bi 4 sene daha feda etmemen. hayat çok sıka başkalarına fırsat ver insanlarla görüş. sana ilgi gösterenlere yüz çevirme ve kendine güven.
ben ne yapıcam deme güçlü olucam de

"Nasıl Yapabilir" sorusu.. Asla cevap veremeyecegın, aslında hıcbırımızın cevap veremeyecegı tek soru belkı de.. Nasıl bu kadar vıcdansız olur ınsan, nasıl bu kadar cabuk bıter sevgı dedıgınde.. Sadece kendını durdurmayı bılmekten baska bırsey yok aslında.. 4 sene ıcınde yasanılan herseyı bır gunde sılebılmek ve tum hatıralarını bır anda atabılmek mumkun mu? Cocuklugunu unuttun mu sen ;? Seneler gectı bak ustunden.. Ama hala hatırlıorsundur, cunku boyledır.. Hersey sılınır hatıraları kalır.
Hatıralar bazen ınsanlar cok uzun bır sure sonra yoklar.. Ama sunu da unutmayalım. Hersey ama hersey.. Bu dunyada ve ahırette karsılıgını bulur.. Ben de agır bır sey yasamaktayım, hatta gozumun onunde aldatılabılecek kadar. Evlenecegım adamın koynuna aldıgı kadınları gorebılecek ve onlara yazdıgı mesajları okuyabılecek kadar.. Ben Allah ıma sıgındım, her gecen gun bıraz daha ıyılesıyorum. O nu sorma zaten ıyı :)
Mevlana'nın bır sozunu hatırlatmak ısterım;

" Bır sey olmuyorsa; ya olmaması gerektıgındendır, ya da daha ıyısı olacagından"..

Cnm zaten vijdanı ve merhameti olsaydı bunu yapmazdı emin ol sen onun gercek yuzunu sımdı gordun zaten evlenseydın bu yuzunu gorcektın bak daha erken gordun tıpkı benım gıbı dua et senın bır sucun yok senın vıjdanın rahat bundan guzel bır duygu varmıdır ki.................

Çok teşekkür ederim arkadaşım. Bu sözler bana o kadar iyi geliyor ki tahmin bile edemezsin. İnşallah atlatırım ve erkeklere olan güvensizliğim, öfkem son bulur bir gün. Keşke yazmasaydım ona o mesajı ama tutamadım kendimi yine. Bu zayıflığıma kızıyorum beni hiç hak etmediğini bildiğim halde onun karşısında böyle zayıf olmaktan nefret ediyorum. Dua edin bana da bitsin bu azabım.

dualarımız seninle dostum...sen güçlüsün unutma !! o değil sen güçlüsün....

Kızlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Acım hala geçmedi sevgim de. Ama o kim ki ben onun için kendimi harap edeyim. Günlerdir gitmediğim doktor kalmadı yahu. Kim için? Beni zerre önemsemeyen bir adam için.

Hayır yani bir vasfı olsa anlıycam bu küstah hallerini. Sırf aşık olduğum için onunla birlikteydim ben. Yoksa dikkate alınacak hiçbir vasfı yok.

Yarın yine doktor randevum var. Bu sefer de karaciğerimden şüpheleniyorlar. İnşallah kötü bir şey çıkmaz. Sağlıklı bir insanken bu adam yüzünden 24 yaşımda ne hale geldim.

He bunları diyorum da geçti mi acım. Hayır. Ama ölmedim de, ölmeye de niyetim yok vaktim dolmadığı sürece. Beni yaratan Rabbim, onun acısını çekip sağlığımı tüketeyim diye yaratmadı.

Dua edin kızlar sağlam kalayım. Öbür dünyada zaten çekecek yaptıklarının cezasını da, ben bu dünyada da onun acizliğini göreyim...

sende farkindasin zaten halen onun icin aci cekmenin ne kadar yanlis oldugunun..
kendini sagligindan etme arkadasim..
ölenle ölünmüyor diye bir laf var ya hani, sende gidenin ardindan hayatini kendini terketme..
biraz bencil ol onun gibi, ona inat mutlu ol..
kendine saygin olsun biraz, bir daha da asla ona mesaj felan atma, sen öyle yaptikca onun egosu tatmin etmis olucak sadece..
yarini degistirmek senin elinde, daha 24 yasindasin yasayacagin onca güzel sey varken, küsme hayata bosunca..
allah yar ve yardimcin olsun...

Teşekkür ederim arkadaşım. Tam toparlanıyorum iyi olucam diyorum bir şey duyuyorum, bir şey oluyor yeniden aynı acıya geri dönüyorum.

Önceki cevaplarda yazmıştım. Bunun arkadaşı bana bir şeyler söylemişti ve ben şoka girmiştim. Benim yüzüme seni hala seviyorum ama bitmesi gerek. Seni çok özlüyorum ama sakın beni bekleme diyen adam, arkadaşına "artık onu sevmiyorum, istemiyorum. Bana takılmalık bi kız bul" demiş. Bir de yalanlar sıralamış. Ben sözde bu arkadaşının ablasını kıskanmışım da ona kötü şeyler söylemişim ki yok böyle bir şey.

Neyse ben bunları duyunca çok sinirlendim ve ona mesaj yazmışştım. "haysiyetsizlik yapma. Bittiyse bitti arkamdan konuşma biraz şerefin varsa "karım" dediğin kişinin arkasından konuşma" dedim. Ondan sonra hiç iletişim kurmamıştık.

2 gün önce öğrendim ki bu insan benzeri, arkadaşına epey saydırmış. Bağırmış niye söylüyorsun ona dediklerimi diye. Kavga etmiş küsmüşler. Büyük bir tartışma yaşanmış aralarında. Aradan zaman geçince de o insan benzeri, yalakalık yapıp almış arkadaşının gönlünü.

Bunları öğrenince o kadar acıyorum ki 4 yılıma. Bu kadar ikiyüzlü, haysiyetsiz bir insanmış ve bana rol yapmış onca sene. Şimdi de harcadım gitti diye sözler paylaşıyor. Kimi harcıyorsun sen yahu bu nasıl bir insanlıktır?

Arkadaşına dedim ki, "neden benim yüzüme farklı arkamdan farklı konuşuyor. Ne diye söylediği şeyleri duyduğumda sinirleniyor. Amacı ne, yedekte tutmak mı?" Kalkmış bana "yoo o sana kesinlikle dönmeyi düşünmüyor ki" diyor. Şaka gibi ya. Dönse kabul edicem sanki ben onu.

Bilmiyorum çok kötüyüm ve kendime gelemiyorum. Hala onu sevebildiğime mi yanayım, onca yılımı yalancı ikiyüzlü birine feda ettiğime mi üzüleyim bilmiyorum. Allahım çıkarsın bu ahımı da ben de göreyim ölmeden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…