Benimle aynı şeyi yaşamış olanların önerilerine ihtiyacım var.

Bişey diycem bi de dua çok önemli.. Bol bol dua et.. Herşey çok zor gelse bile inanarak yaradana sığın. Rabbim yürekten edilen duayı geri çevirmiyor.

Bak bir ay hiç aramamışsın. Çok iyi yapmışsın. İradene bişekilde hakim ol ve arama onu.. Bırak o seni arasın.

Bir de siz ayrı şehirlerde ayrı ilçelerde mi oturuyosunuz yoksa evleriniz yakın mı o çocukla. Eğer yakınsa giyin süslen onunla karşılaşma ortamları yarat bişekilde. Seni görsün öyle.. Güzel alımlı. Ve sen ona hiç yüz verme Her seferinde hiçbişey olmamış gibi, onsuz da hayatına gayet güzel devam ediyomuşsun gibi davran onun gözünün önünde. İnan bu da işe yarar onun aklının başına gelmesinde.. :)

canım ,umut etmek ümit etmek her zaman doğru olmuyor ne yazıkki.
"Pandora hatasını anlayarak biraz sonra kutuyu kapadı ancak kutuya kapatılan kötülüklerin arasında, insanlari yaşatacak, teselli edecek "ümit" de vardi" ümit için pandoranın kutusunda kötülüklerin arasında yeralıyor der.düşünürsek evet bazen boş ümitler tüm hayatımıza mal olabiliyor.diğer yandan ümit etmek bizi hayata da bağlıyor.Burda dikkat edilmesi gereken belki de hayalperestikle gerçeklik arasındaki ayrımı doğru yapabilmektir.

aklıma geldi,işyerinden bir arkadaşımın düğününe 3-4 hafta kala damadın ben evliliğe hazır hissetmiyorum kendimi demesiyle dünyasının altüst olduğunu hatırladım.Orda artık ilişki 2-3 kişiyi aşmış ,davetiyeler basılmış,hergün gelinlikçi arar prova sorar,eşyalar ortada kalmış..yani tahmin edebileceğin üzere berbat bir durumdu.Arkadaşım da psikologa falan gitmişti,mutluluk hapı dediği bi ilacı vardı,bir süre kullandı kendini 2-3 ayda yeniden gülebilecek kadar iyileşti.

çok güzel yazmışsın..sonuna kadar katılıyorum..............

Bugün o kadar kötüyüm ki... 26 şehit haberi. Çok değil birkaç ay önce o da o şehitlerin olduğu yerdeydi. Ben ise canım burnumda ona bir şey olacak korkusuyla bekliyordum onu. Bugün 26 canın yitip gittiğini görünce hem kendime kızdım benim acım ne ki diye, hem de o korkuyla beklediğim günlere geri döndüm.

Ben 15 ay o korkuyla onu beklerken, beni nasıl böyle umursamadığına hayret ediyorum.

Ve hala bencilim. 26 gencecik can yitip gitmişken, ben hala kendi acımı düşünüyorum. Çok kötüyüm bugün. Neye üzüleceğimi, neyin acısını yaşayacağımı şaşırdım. Kopsa da kıyamet bitse tüm acılar artık. Bezdim canımdan.

ateş düştüğü yeri yakar bu bir gerçek ..senin şuanki ruh halin itibariyle bu şekilde düşünmende normal
empati kurabiliyorum çünkü bende bu acı dolu günlerden geçtim ağlamaktan gözlerimin şiştiği,dudaklarımın uçuk içinde olduğu dönemler
ama asla keşke yaşamasaydım demedim asla unutmadım ,unutmamda ..o bambaşka bişey..ama gelgörki bunlar bizi olgunlaştırıyor ,acı da olsa tecrübelerimiz oluyor, ve elimizdekilerin kıymetini anlamamızı sağlıyor
hayatta herşey çift yaratılmış yaşam-ölüm,acı-tatlı,keder-mutluluk...biri eksik olsa diğerinin önemini anlayamayız ve şükredemeyiz..acılar geçecek sadece biraz zaman ver kendine
aşk acısı da çektim evlat acısı da..3,5 ay önce 8 aylık bebeğim karnımda öldü ..ve yaşıyorum
senin için şuan bu da bişey ifade etmeyecek biliyorum sadece hayata biraz daha umutlu bak diye söylüyorum
güneşin parlayan yüzü sana umut versin

Arkadaşının hali çok daha kötüymüş. Ben bugüne kadar yine teskin ediyordum kendimi. Bugünkü şehit haberleri başa sarmama sebep oldu yine. O'nu beklediğim azap gibi günlere döndüm yine. Açtım facebookuna baktım belki benim kadar kötü hissetmiştir diye. Arkadaşlarıyla şakalaşıyordu. İçimden beddua etmek geliyor ama tutuyorum kendimi şu mübarek günde. Benim içim yanıyor, hayatım mahvoluyor ve o arkadaşlarıyla şakalaşıyor.

Aklım almıyor ya çıldıracak gibi oluyorum. 15 ay tüm hayatımı erteledim ben. Her gün gözyaşı döktüm o yüksekova'da diye. Her an başına bir şey gelecek korkusuyla canımdan can gitti her gün. O ise döndü ve birkaç ay sonra beni terk etti.

Beynim uyuşuyor. Bakıyorum o gencecik yaşında can verenlere. Kızıyorum kendime bu sefer de. Senin yaşadığın acı nedir ki, 26 genç yok yere gitmiş sen neyin derdindesin diye kızıyorum kendime.

Bugün bitsin artık ya. Ağlamaktan harap oldum bitsin bugün. Geçsin şu ızdırabım. Beddua etmekten korkuyorum ama onun mutlu hallerini görüp, o 15 aylık ızdırabımı düşündükçe tutamıyorum kendimi.

Başın sağolsun gerçekten çok üzüldüm kaybına... Allah daha büyük acılardan muhafaza etsin hepimizi. Bu acıları yaşatanları da yaradana havale ediyorum...

inanırmısın bunu okurken sanki kendi ilişkimi dışardan okuyor gibi oldu.her zerresi aynııı.ailesine o olmazsa inanın ölürüm demelerinden bozuk arkadaş çevresine ve benim uzak tutma çabalarıma kadar herşeyyy aynıı.aynışey bana da oldu o ölen biten adam biranda değişti önceden oda seviyorum ama istemiyorum diyodu çok üstüne gittim artık sevmiyorum dedi en sonunda.ve beni aldattı.eminim şuan hayatında başkası var.benimde 6 yıllll benimde bikaç ay oluyo eridim resmen zayıfladım.bende kaostayım neyapacağımı bilmiyorumm

Bir ben yaşamıyormuşum aynı kaosu demek ki. Bir bilsem ne yapmak gerektiğini de sana da söylesem. Her gün aynı ızdırap. Her gün öfke mi kusayım acı mı çekeyim bilememe hali. Senin de 6 yıl. Sindirilebilecek bir zaman değil. Hiç görüştünüz mü peki ayrılıktan sonra? O da buz gibi ve vicdansız mı...

be onun değişmesi nedeniyle öle büyük şok yaşadım öle çok üstüne düştümkiii iyice uzaklaştı 4 ay tam 4 ay allahın hergünü ilişkimi kurtarmaya çalıştım ama o 4 ay sonunda geldiğim nokta gelebileceğim en kötü noktaydııı...üstüne bide aldatıldım ve inkar etti ama sonra 1 hafta önce inkar ettiği kızı face.inde gördüm ve artık onun hiçbişeye değmeyeceğini belirten msj attım düşün bu olanlar son 4 ayda oldu öncesinde benim için aşktan sevgiden kendini parçalayan erkek vardı.şimdi pişmanım keşke üstüne düşüpte gururumu kırmasaydım.ama tecrübesizdim ilk ilişkim...bende 24 yaşındayım canım ve bidaha kimseyi sevemeyeceğimi ve evlenemeyeceğimi düşünüyorum hergün onu face.den takip etmekten psikolojim bozuldu.yalvarıyorum allaha pişman lsun gelsin önüme ama onu kabul etmeyeyim diye ama zorrrrr

Bu kadar mı aynı olur her şey. Benim de ilk ilişkim ve yaşım 24. Aynı senin gibi her gün takıntı halinde onu takip ediyorum ama onun umurunda bile değilim. Gayet neşeli ve rahat o.

Diğer konular da çok benzeşiyor. 4 yıl boyunca her dediğimi yapan, kırmaktan korkan, asla kötü bir söz söylemeyen, hatta benim baskıcı tutumuma rağmen sesini çıkarmayan oyken, birden bire bu kadar değişmesini aklım almıyor. Baskıcı tutumum derken, yanlış arkadaş çevresine karşıydı bu tutum sadece. Ona karşı değil.

Şimdi ise ben her gün kendimi tüketirken, o eğleniyor. Merak etme ben de senin yaptıklarını yaptım. İlişkiyi kurtarabilmek için kaç kez aradım, şans istedim. Çünkü hem seviyorum hem de kendimi suçluyordum. Acaba benim hatalarımdan dolayı mı bitti, böyle oldu diyordum. Emin ol alakası bile yok. Sevmiş olsa eskisi gibi, hiçbir hatan davranışın bitirmesine sebep olmaz. Tek sorun ve sebep artık sevmiyor oluşu. Ya da sorumluluk almaktansa sevgisini bitirmeyi tercih etmesi.

İnşallah bir gün pişmanlıklarını görürüz gözlerinde ve inşallah bizdeki tüm duygular tükendiğinde gerçekleşir bu.

emin ol unutacaksin. zaman ki en sevdiklerimizin olumune bile alismamizi sagliyor, bizi uyusturuyor, ask acisini mi dindirmeyecek...

ben de bundan 3 sene once, 3 yillik iliskimi bitirdim. aynen senin anlattigin gibi, beni delice sever, uzerime titrer ve incitmemek icin cirpinirdi. hem oyle ailesel anlasmazliklar ve uyumsuzluklar da yoktu, benim ailem onu, onun ailesi beni cok sever ve iliskimizi desteklerlerdi. daha sonra, beni kiskancliklari ve kompleksleriyle bunalttigi bir doneme girdik; ben mezun olmus is bulmustum, onun okulu uzamisti. gercekten cok tuhaf davranmaya baslamisti, evlenince calismana izin vermem, cocugunu dogur otur falan diyodu, hic beni tanimiyomus gibi, bunlari kabul etmeyecegimi bilmiyomus gibi... neyse yine bi gun beni cok kizdirmisti, yuksek lisans yapmaya karar vermistim, yapamazsin izin vermiyorum dedi. yildonumumuzdu. ben de hem bir anlik sinirle, hem de gozdagi vermek maksatli onu terkettim.bi kac gun, en fazla bi hafta onu ugrastirmak, uzak kalmak ve beni kaybedecegini dusundurmek ise yarar, kendine gelir ve iliskimiz duzelir sandim. o ise daha da beter oldu! her sey daha fena sarpa sardi ve iliskimiz diye bir sey kalmadi, 3 yillik derin askimiz, 1 haftada toz oldu uctu.

bittikten bi ay sonra, baska bi kizla birlikte oldugunu duydum. ortak bi arkadasimizin face`inden fotolarini gordum. yuzlerce foto eklemisti, mutluluk pozlari havalarda ucusuyodu.. sadece 1 ay gecmisti ya.. sana o an yasadigim derin aciyi tarif edemem. aglamaktan komalik oldum, ev arkadasim beni acile kaldirdi, sakinlestiriciler vurdular. o gun girdigim depresyondan, 1 yildan fazla cikamadim. cok agladim, cok aradim, cok yalvardim, cok iliskiye baslamayi deneyip beceremedim, cok yikildim, cok acittim canimi.

nasil atlattigimi anlatayim. faktorlerin ilki mutlaka zamandir tabi ki, zaman insani tedavi ediyor. ikincisi, bana karsi soguk, ilgisiz ve can acitici davranislarina daha fazla katlanmak istemedigime karar verdim, kendimin ne kadar degerli oldugunu kendime hatirlattim ve onu aramadigim gibi, bana ulasabilecegi her yolu engelledim. ucuncusu, teselliyi baska bir askta aramaktan vazgectim, cunku her defasinda, her deneyip beceremeyisimde "olmuyor, ondan baskasiyla olmuyor" diye kendimi kahrediyordum ve hayatima girmeye calisan herkesi onunla kiyaslayip kendimi mutsuz ediyordum. yalnizligimla baristim, onu sevdim, tadini cikarmaya basladim. arkadaslarimla daha cok gorusmeye basladim, ihmal ettigim insanlari gordum, yapamadigim seyleri yaptim, kurslara yazildim, turlarla gezilere katildim, yeni insanlar tanidim. sadece onunla mutlu olunmayacagini, mutlulugun baska yollari da oldugunu kendime hatirlattim.

simdi bi baskasiyla nisanliyim. ve gonul rahatligiyla diyorum ki, iyi ki bitmis, iyi ki...

kendine zaman ver, ama bu sirada kendini yipratmamak icin sunu aklindan cikarma: "bir olay, sen kafanda buyuttugun kadar buyuk sadece." kendini sev, onsuz da mutlu olabilecegine inan ve yeniden sirilsiklam asik olacagini, mutlu olacagini aklindan cikarma.

benımkıde buna benzer ama ben ayrıldıktan bır hafta sonra elemanı takım elbıse ıcınde gorudm meger sozlenıyormus vallaha cnaım sadece beddua ettım ve benı bırakıp aıleısnın ısteıdgı kızla evlendıgıne essekler kada pısman oldu sadece allaha havale et zaman her syeın ılacı ve esımle karsılastım sonra 2 yılımızdada evlendık bıde benden sana tavsıye bır ılıskı ne kadar uzarsa o kadar pıslıgı cıkıyor o yuzden erkeklere zmaan vermek sacmalaık evlenıyorsa evlensın yoksa sneın yıllaırnı heba etmesın

evet canım ben face.de okızla arkadaş olduğunuda gördüm sahte face.den gördüm.güya onunla tek bi alakası bile yoktu.kızı görür görmez öle bir ağlamaya başladımki hem ağladım hem afedersin kustum günlerce kustum durdum stres okadar mahfetti beni düşün.kendini böle bişeye hazırla başkasıyla olmak isteyecektir.aşkımızı lekelediği için mahfoluyorum.şok üstüne şok yaşıyorum ona zarar veren görüşmesini istemeyip uzak tuttuğum en kötü arkaaşlarıyla yeniden barışmış şaka gibi..senin olayın beni çok duygulandırdı yine kötü oldum benimde daha çok yeni 1hafta önce attım son msjımı kızın face.de olduğunu öğrendiğimi söledim normalde kendini parçalardı hemen arayıp açıklama yapar diye düşünürdüm tıkk yok napıcam bilmiyorum bende kaybettiğim gururumamı yanayım aşkıma sevgimemi

gerçekten çognuzla aynı seyler yasamısım yazılarınızı okudukça kendimi görüyorum resmen. canım onun facene msne bakma kendin acı çekiyorsun kendine bi söz ver yemin et ama bakma takip ettikçe daha çok üzüleceksin

Biliyorum bir gün geçecek tüm bu sıkıntılar ama sağlığım elimden gittikten sonra neye yarar. Bin bir türlü sağlık problemi yaşıyorum şu anda. Hangi doktordan hangi bölümden randevu alacağımı şaşırdım. Üzerime titreyen adamın umurunda bile değil. Belki de tüm bu yaşadıklarım aşktan ziyade, terkedilmişliğin, kandırılmışlığın azabı. İnşallah atlatıcam zamanla. Sağlığım elimden daha fazla kayıp gitmeden. Çok teşekkürler sözlerin ve desteğin için.

Ne mutlu sana ki doğru kişiyi bulmuşsun. Mutluluğun daim olsun inşallah. Allaha havale ediyorum zaten...

Bak bunu ben de yapıyorum ve her seferinde daha çok acı çekiyorum. Biliyorum elinde değil ama takip etme artık onu. Ben de başaramıyorum ama belki sen başarırsın...

Haklısın onu mutlu gördükçe daha çok yıpranıyorum. Artık hastalık haline geldi onu izlemek, facebooktan takip etmek. Her seferinde beni yıpratacak bir şey daha görüyorum ve hastalıklar bırakmıyor yakamı. Kendime onu hiçbir şekilde takip etmeyeceğime dair söz vermeliyim artık. Bu bana acıdan başka bir şey vermiyor. Teşekkürler desteğin için.

Canım senin konunu okuyunca çok üzüldüm ama yorumları da ayrıca okuyunca ayrıca üzüldüm. Erkekler gerçekten kıymet bilmiyor. Bu kadar uzun ilişkiyi ortada hiçbirşey yokken bitirip gidebiliyorlarsa bir daha hiç gelmesin demekki hiç senin olmamış.

Canım gerçekten çok zor bu kadar uzun bir ilişkinin üstüne bir çizgi çekip yoluna devam etmek ama hayat senin hayatın değmeyecek biri için bu kadar üzüntü çekmeye değmez. Kaybeden biri varsa o da o bence.

Acını sonuna kadar yaşa ama asla kalbine yenik düşme onu arama asla ne olursa olsun. Bu ilişki bir gün yine bir yerlerde başlayacaksa şayet bu sadece onun çabasıyla olsun. Bu ilişkiyi nasıl pislettiyse öyle temizlesin. Baktın dönmüyor yolu açık olsun zaten.

Canım inş en kısa zamanda bu zor günleri atlatırsın

Son düzenleme:
unutucaksın ve çok güçlü bir şeklde çıkıp hayatına girecek diğer insanla çok mutlu olucaksın çünkü sen artık doğruyu ve yanlışı çok iyi ayırt ediyorsun sende çık insanlara katıl artık

arkadaşlar aynılarını bende yaşadım bundan 1 yılönce 3 senem iverdim sevdim ve seviliyordum ayrılırdık sonra tekrar başlardık aileler biliyordu yüzük takmıştık aramızda bundan 1 yıl önce zorlu bir ameliyat geçirecektim 4 gün önce terkedildim.ameliyatımı oldum daha iyileşmeden facesine baktım ilişkisi var yazmıştı inanmamıştım beni görsün diye değişitrmişti dedim düşündüm ve ona mesaj attım kötü günlerimdeyanımda olmamış tıama onsuz yapamadıgımı halen sevdiğimi söyledim ama o ben evlenmeyi düşünüyorum ilişkim var dedi kestirip attı sonra sevgilisi mesaj attı ve ögrendimki en yakın kanki dediği arkadaşıyla sevgili olmuştu ve bende kızla tanıştırmıştı kız çok büyük hakaretler etti ve benle çıkarken onlada çıkmış aldattı beni ve itiraf etti sonra bir daha ne aradım ne sordum ve yine bir sürü ameliyatlar oldum hem sağlık yönünden hemde psikolojik olarak çok kötüydüm ve kimsseyi istemedim çünkü güvenemiyordum başka erkekte yapacak diyordum 10 gün önce biriyle başladım şimdi daha mantıklı daha kararlı davranıyorum sevmeye yeni yeni başlıyorum ve halen acılarım geçmedi halen facesinden bakıyorum elimde değil bedduada etmiyorum hayırlısını istemiştim demekki hayırlı değilmiş kızlar çok zor biliyorum ama birde sağlııgınız yerinde olmazsa o daha kötü bunu unutmayın facesinden baktıgım zaman sadece meraktan bakıyorum

Çok teşekkürler. Aramamak için direniyorum ancak arasam da buz gibi bir adamla karşılaşacağımdan aramıyorum. İnşallah atlatırım bu günleri. Onun dönmesini hala her şeye rağmen istiyorum ama bir geleceğimiz olduğundan emin değilim artık...

İnşallah aylar sonra "unuttum" diyebilirim burada. İnşallah dediğin gibi kolay olur... Teşekkürler.

Sen de çok sıkıntılı şeyler yaşamışsın. Ama bak ne güzel yeni birine ısınabilmişsin. İnşallah bu sefer canın yanmaz ve hakkında hayırlısı olur. Ben atlatmak için dirensem de başaramıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…