Benim için en doğrusu yalnız yaşamak değilmi hayattan bıktım?

Ben böyle birini tanıyorum. Eskişehir’e gitti Üniversitesi için tatillerde bile gelmiyordu ailesinin yanına şimdi okul bitti yerleşmiş oraya. Onun orada kalma sebebi ailesinin yaşadığı yerdi. Aile her anlamda kızlarını destekliyorlar. Baştan aşağı değişti ya da hep öyleydi açığa çıkardı. Bohem bir yaşam tarzı var şuanda. Bu hayata ne kadar devam eder bilmiyorum.

Burda bir genç kızı linç etmeniz gerçekten hoş değil. Herkes genç oluyor ve aileyle çatışmalar yaşıyor bu yaşlarda hatta devamında bile olabilir. Hayata geç atılman konusu iyi olmamış bence. O da senden kaynaklı mı ailenden mi detay vermemişsin zaten. Sırf ailenden uzaklaşmak için saçma sapan bir bölüm okuma derim bir işe giripte evden yine ayrılabilirsin ev arkadaşı bulup. Din konusunda evet daha fazla bilgi edinmen lazım benden sorguluyorum çünkü gayet normal. Bu ekonomi şartlarında bütün adımlarını dikkatlice atmanı tavsiye ederim geleceğini düşün, üniversite okuyunca da direk meslek seni beklemiyor sonuç olarak hayat o kadar kolay değil. Hayatta başarılar.

Ben isteklerinde çok fazla bir gariplik göremedim.17 yaşında ailemden uzakta yaşamaya başladım. Ondan önce de düşüncelerini desteklemiyordum. Dini açıdan, sosyal hayat açısından, çoğu şeyde farklı düşünüyorduk hala öyleyiz. Babam camiden çıkmaz ben ateist düşünceye sahibim mesela. Bana göre kadının hayattaki rolleri farklı aileme göre farklı. Aileme göre sevgili olamaz, bana göre sevgiliyle cinsel hayatın olması normal.
Vb vb. Böyle olduğu için ekonomik bağımsızlığım olduğundan beri kendi bildiğim gibi yaşıyorum. Bunu da gözlerine sokarak yapmıyorum. Kimsenin yaşama şekline karışmıyor, mümkün olduğu kadar kendime de karıştırmıyorum. 17 yaşında düşündüklerimi 32 olmaya ramak kala halen düşünüyorum. Yani arkadaşlar eleştirmiş ama bence arkadaşın düşünceleri size göre farklı gelse de abes değil

Manyak manyak işler...pacalardan cehalet akıyor.

23 yaşında liseden yeni mezun olmuş sırf ailesinden kurtulmak için üniv.okumak "hayali"olan daha neye inanıp inanmadığı belli olmayan ergenimsi Pelinsu

Şu yazdıklarını hemen hemen herkes yaşıyor..başka insanlardan farklı bir hayat görmedim sende..sadece 23 yaşındayım,artık büyüdüm, ben herşeyi biliyorum ,siz bilmezsiniz ,anlamazsiniz kafası seninki...yine çoğu kişide böyle...30 undan sonra görüşlerin değişir yada annelerin dediği gibi çocuğun olduktan sonra

Üniversite tercihlerinde memurluk mu terciih edeceksiniz . Bizim zamanimiz da yoktu öyle şeyler,bilsem okur direkt memur olurdum

Üniversite tercihlerinde memurluk mu terciih edeceksiniz . Bizim zamanimiz da yoktu öyle şeyler,bilsem okur direkt memur olurdum
Herhalde İngilizce yazmışım tercüme edeyim demek istediğim şeyi benim okuyacağım bölüm ya sanatla ilgili birşey olur ki onda ya freelance yada ajans gibi yerlere bağlı çalışırım devlete bağlı çalışmam yada sivil havacılık düşünüyorumki Türk hava yolları haricinde hosteslik memurluğa girmiyor diye biliyorum Türk hava yollarında memurluk diye geçip geçmediğinden emin değilim. İlk 15 tercihim sivil havacılık ondan sonraki bölümler üniversiteden mezun olduktan sonra kpssye girip kazanırsam memur kategorisine girebileceğim bölüm. Anladınız mı?

Çalışmayı düşündün mü peki bir ile girip

bence biraz Türkçe çalışman lazım.
hadi de bağlacını yanlış yazmayı geçtim bu ne allah aşkına. bu ne şimdi yani?
matematik yeni bir deterjan mı?

bir de sınava gireceksin de, üni okuyacaksın da o okul bitecek de ohooooo...
memurluk istiyorsun alan belli değil, yani neresinden tutsan elinde kalıyor, 23 yaşında nasıl sektörden bu kadar habersiz kalabildin?

Hostes olmak istiyorsanız ileri derecede İngilizce bilmelisiniz. 2.yabancı diliniz olursa şansınız daha yüksek olur. Şimdiden dil eğitimine başlayın derim. Başarılar.

Valla siz önce bir sınava çalışın da ondan sonra hangi bölümü tercih edeceğinize karar verirsiniz.

Bir de kendinizi ifade konusunda ciddi sıkıntılarıniz var. İngilizce yazdım galiba gibi kelime oyunu yapmayın boşa , bu şekilde üste çıkıp ifade konusunda sıkıntı yaşadığınızi kapatamazsiniz.

Ve ayrıca keşke ingilizce yazsaydiniz emin olun daha iyi anlardım...

Son düzenleme:
Aaa ben seni hatırladım. Başka üyelikle çok süper ingilizcem var kurslarda öğrendim hostes olcam ay yok yok oyunculuk kursuna da gittim oyuncu mu olsam diye konu açmıştın.

Düşünceleriniz sanki daha spontene kararlar ile oluşmuş gibi. Size vereceğim en önemli tavsiye ekonomik özgürlüğünüzü kazanmak. O da böyle üniversite okuyup hemen işe başlayacağım demekle olmuyor maalesef.

Burada ciddiye alınmamanızın en büyük nedeni 23 yaşında eğitiminizi tamamlamanız, yazım tarzınız, aileye büyük bir kinden kaynaklanıyor.

Öncelikle hiçbir şey için geç değil ama siz de iyi bir gelecek için çok uğraşmalısınız. Lise zamanları gibi dersleri salmamalısınız.

Düşüncelerinizi oturtabilmek için okuyun, araştırın ki kendinizden emin olun.

Ailenize de lütfen kin beslemeyin. Onlar doğrusunu size dayatıyor çünkü bunun doğru olduğunu düşünüyorlar. Günün sonunda istisnalar hariç yanımızda ailemiz dışında kimse olmuyor. Koşulsuz olarak bir tek onlara güvenebiliyoruz. Onların hayatını kabul etmek zorunda değilsiniz ama onlara saygı duymalısınız.

Maddi olarak özgür olunca istediğiniz gibi yaşayın, bunları ailenizin kabul etmesine gerek yok. Aynı sizin de onların yaşamını kabul etmenize gerek olmadığı gibi

Aha buldum

Kendini ifade ediş şeklin isteklerini anlatma şeklin falan temeli olmadan okumadan öğrenmeden asi gözükmeye çalışan yeni nesil trend olan basmakalip sözleri düşünceleri benimseyen tipleri canlandirdi. Kendini gelistirmek için emek veren idealist genclerden bahsetmiyorum. Ama yaşımızda yakınmış. Ben 18 17 falan düşünmüştüm.. Elbette uyusmayabilirsin ama ailendekilerle zıtlasarak degilde bunu yordamina göre ekonomik özgürlüğünü kazanip kendi hayatini dengeli bi şekilde kurarak yapabilirsin. Çünkü belli yaştan sonra insanlarin fikirleri degismez aksine zitlasmak isi dahada negatif hale getirir. Yine sen olumsuz etkilenirsin. Ama sirf gitmek icinde dandirik bi bölüm yazip şu devirde ekstra maddi yük oluşturma...

Aaa ben seni hatırladım. Başka üyelikle çok süper ingilizcem var kurslarda öğrendim hostes olcam ay yok yok oyunculuk kursuna da gittim oyuncu mu olsam diye konu açmıştın.

yok artık nasıl buldun beee
2020 konusu
emirates kollarını açmış seni bekliyordu mesajında kahkaha attım

yok artık nasıl buldun beee
2020 konusu
emirates kollarını açmış seni bekliyordu mesajında kahkaha attım
Hostes yazınca arama çubuğuna çıktı direkt.

Bir hatta bir buçuk senedir bir adım ile ilerlememiş yalnız. Ay yok yok ilerlemiş, eski konuda okulda dirsek çürütemem üniversite okumayacam derken bu konuda aileden kaçmak için okumaya karar vermiş.

Yaza istanbula yerleşip oyuncu olacakmış ama kısmet olmamış demek ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…