23 yaş aile eline bakmak için çok büyük bir yaş. Üniveristeye gittin geldin, 27...
Bence bu sene bir işe başla, biriktirdiğin her şeyi döviz altın falan yap , okulda da öğrenci kredisi alırsın, parttime çalışırsın, bir şekilde - 4 kız aynı evde kalıp falan yavaş yavaş kendi ayaklarin üzerinde durursun.
Ama elinde sıfır parayla "sizden bıktım, hadi bana çaaaw,ibanima para yollayın" diyemezsin.
Hani 18 yaş böyle seyler yapmak için uygun ama 23 gerçekten değil.
Ailenin modern olmadığına üzülüyorsun ama Avrupai modern olsalardı bu yaşta , işe bile gitmeyen çocuğu evinde çok barındırmazlardi :)
İnancinla ilgili de anladığım kadarıyla içinde bulunduğun inanç sistemi sana saçma gelmeye başlamış, yeni arayışlara girmissin. Bence doğal bir süreç. Ama cümlelerinden onları da yarım yamalak öğrendiğini belli ettiğin için dalga geçmiş arkadaşlar.
Hani olur ya, "en güzel din benim dinim-en doğrusu bu" der bazı (çoğu) insanlar ama çok inandığı dini bilmezler bile, öyle savunurlar sadece.
sen de içinde bulunduğun dine yabancılanmissin, sağdan soldan duyduğun şeyler mantıklı gelmeye başlamış ama onu da bilmeden inanmaya başlamışsın.
deistlik de agnostizm de çok derin şeyler. Sadece İslami reddettin diye bilmediğin bir şeye inanmak biraz komik. Belki de araştırma yapsan aslında onlara da kendini ait hissetmeyeceksin, o felsefenin de bazı yerleri sana saçma gelecek... O yüzden bence - eğer bu konulara ilgiliysen Twitter'dan ve yalan bilgiler veren sayfalar okumaktan çık, kendine din felsefesiyle ilgili - antropoloji ve din ile ilgili okunabiligi yüksek kitaplar al (hatta kitapçıya git, ucbes sayfa oku, okunabilirligi varsa al,boşa para harcama). Böylece inanma arzusunun temelini, insanlığın başından beri anlamandiramadigimiz dünya için yapılan ilahi yorumları vs okursun, dünyanın dinler tarihinin ikibin yıldan çoook daha derin bir konu olduğunu, eğer hiç tanrı kavramı yoksa bile insanların kendi tanrisini neden yaratacağıni okursun, düşüncelerin 'muslumanlar şöyle dedi, hadisler böyle dedi,en iyisi tüm dinleri reddedeyim' 'den öte gider, en azindan bir temeli olur. Bu konuda konuştuğun insanlar da seninle dalga geçmek yerine senin dediklerini mantıksız da bulsalar saygı duyarlar