- 11 Aralık 2018
- 40.389
- 250.903
- 598
- Konu Sahibi 4peynirlipizza
-
Ay dil de papuç kadar. Her konuda zikrin var fikrin yok. Ailene sabırlar diliyorum.O zaman senin dediğin kadarıyla büyücülük tarzı kitaplar okumam gerekiyor müneccim olmam lazım senin dediğine göre.
Ben oraya çok takılmadım ya anlatım bozukluğu olduğunu düşünüyorum.Hem deist hem agnostik olan değil bunlara inanan lütfen ama gözden kaçırmayın böyle şeyleri
Kafa çok fena karışmış hanım kızımızda.Ben oraya çok takılmadım ya anlatım bozukluğu olduğunu düşünüyorum.ya da inanıyorum mu demeliydim
Toyum veya değilim bu kısım önemli değil en azından benim için. İstediğim dine inanırım istemediğime inanmam benim keyfime zaten ben o kısımı belirtmemdeki sebep farklılıkları anlatmaya çalışmaktı burda saçma sapan bi din muhabbeti döndürmek değil ama herhalde arkadaşlar biraz sıkıntılı din üstünden yürüdülerde neyse.Banada çok toy geldiniz. Düşünce yapınız falan hiç olgun değil.
Ben sizin yaşınızda evlendim oysa ki..
Deislik ve agnostik iki farklı yapı. Bu bile çelişki. Deizm tanrıya inanırken. Agnostisizm tanrının olup olmadığını savunuyor. Ya yoksa metodu.
Konuyu nerden tutsam elimde kaldı
Kuşak çatışması hemen hemen tüm ailelerde yaşanıyor. Siz de gelecek nesillerle yaşayacaksınız belki.Herkese merhaba benim sorunum şu ki ailemle herşeyde çok zıttız ve anlayışsızlar. 23 yaşındayım lise mezunuyum komik gelicek belki ama sadece ailemle yaşamaktan kurtulmak için üniversite sınavına giricem tercih listemi şimdiden hazırladım en fazla alıcağım puana göre bütün üniversiteler farklı şehirde. Hayata bakış açılarımız çok farklı benim doğru bulduklarım onlara göre yanlış onların doğruları bana göre yanlış ve üstüne kendi doğrularını bana diretmeye çalışıyorlar. Sadece uygulamada değil beyinen'de onların doğrularını desteklememi istiyorlar. Aileden kastım sadece anne baba değil kardeş teyze, dayı, amca, hala hepsiyle çok zıt düşünüyorum. Yemek zevkimiz, giyim zevkim, dini görüşüm, bakış açısı, istekler herşey farklı onlar müslüman ben deizm ve agnostizme inanıyorum yani ikisinin karışımı gibi onlarla din konusunu konuşmadım çünkü hem gereksiz tartışma çıkarmak istemedim hemde bunu söyleme zorunluluğum yok zaten benim keyfime kalmış söyleyip söylememek. Ben dışarıdayım mesela yanımda bir erkek var hemen sevgilim olmasından şüpheleniyorlar. Sevgilin olamaz kafasında değiller ama bir kadınla bir erkeğin arkadaş olamayacağını düşünecek kadar düşüyorlar maalesef. Zaten hiç sevgilim olmadı ufak tefek şeyler yaşadım ama öyle sevgililik gibi bir durum olmadı hem ben bir erkeğe bağlanmak istemiyorum şu genç yaşımda onun yerine hayatımı yaşarım daha iyi hemde zaten sevgilim olsa bir dışarı çıksam evdekiler elli kere arar neredesin napıyorsun görüntülü arayacağım kaçta gelicen diye hem beni hem sevgilimi darlarlar o yüzden hiç baştan sevgili yapmıyorum ki ne benim başım çeneleriyle baskılarla ağrısın nede sevgilimin. Benim sevgilim olsa istediğim gibi nasıl mutluysam öyle yaşamak isterim sevgililiğimi aşkımı cinselliğimi özgürce yaşamak isterim benim doğrum bu. Cinsellik yaşamadığım biriyle evlenmek istemem nasıl çıkacağı belli değil sonuçta. Ama mesela ailem bir kadın evlenmeden yaşadımı kullanılmış olarak görücek kadar ucuzlaşıyorlar sanki hiç kadının isteği olmazmış yada olacaksa evlendikten sonra olmalı bekarın yapması onlara göre kullanılmak ben canım isterse yaparım kafammı attı yada kafam uymadımı sevgilimle ayrılırım yada o ayrılır hiçte kendimi cinsel olarak kullanılmış gibi hissetmem pişmanda olmam. Giyim zevki desen ona bile karışıyorlar. Bazen sırf kurtulmak için kendime zarar vermeyi bile düşündüm sonra vazgeçtim çünkü kendime inanıyorum bir gün kendi istediğim mutlu olucağım özgürce yaşayabileceğim bir hayat kurabileceğime inanıyorum. Fakat şuan ne yazık ki onların sözünden çıkmamalıyım çünkü parayı onlar veriyor üstüne onlarla yaşıyorum ama çok bunaldım artık bazen nefesim daralıyor düşündükçe. Benim için en doğru karar yalnız yaşamak değilmi sizcede?
Yoo çalışmaya başlicamki ailem maddi destek olur ancak onun yanında üniye giderken part time olarak çalışırım çevre edinirim hemde sosyalleşip para kazanırım deneyimde olur.23 yaşındasın liseyi bu yıl bitirdiğini yazmışsın. Yani okumak konusunda çok da istekli ve azimli bir insan değilsin. Okumasan da herhangi bir meslek sahibi olmak için bir çaban olmadı mı? Meslek sahibi olmaya çalışmayan kızlar genelde evde koca bekler bu yüzden uğraşmazlar. E senin öyle bir talebin de yok. Naptın ki 23 yaşına kadar?
Sırf aileden kaçmak için okumak istediğine göre üniye gidersen iş olanağı pek olmayan prestijsiz bir yere gideceksin muhtemelen. Sana o süreçte ailen maddi destek vermeye devam edecek. Okulun bitince napıcaksın peki? İşsizler ordusuna yeni bir üye olarak paşa paşa aile evine geri mi döneceksin?
İki sene (dört diyemiyorum muhtemelen kazanamaz) aileden ayrı bir şehirde yaşayıp gezip tozup eğlenecek. Hatta dersler çok umurunda olmayacak okulu uzatacak. Dilediği gibi bir 2-3 sene yaşayıp baba evine dönüp evlilik hazırlığına başlayacak. Okuldayken bulur evlenilecek adayı diyeceğim ama sınıf arkadaşları kendisinden yaklaşık 6 yaş küçük olacak.23 yaşındasın liseyi bu yıl bitirdiğini yazmışsın. Yani okumak konusunda çok da istekli ve azimli bir insan değilsin. Okumasan da herhangi bir meslek sahibi olmak için bir çaban olmadı mı? Meslek sahibi olmaya çalışmayan kızlar genelde evde koca bekler bu yüzden uğraşmazlar. E senin öyle bir talebin de yok. Naptın ki 23 yaşına kadar?
Sırf aileden kaçmak için okumak istediğine göre üniye gidersen iş olanağı pek olmayan prestijsiz bir yere gideceksin muhtemelen. Sana o süreçte ailen maddi destek vermeye devam edecek. Okulun bitince napıcaksın peki? İşsizler ordusuna yeni bir üye olarak paşa paşa aile evine geri mi döneceksin?
18-23 arası ne yaptın?Yoo çalışmaya başlicamki ailem maddi destek olur ancak onun yanında üniye giderken part time olarak çalışırım çevre edinirim hemde sosyalleşip para kazanırım deneyimde olur.
Canım ne isterse onu aynı zamanda liseyi bitirdim birde kurslara gittim.18-23 arası ne yaptın?
He boş gezenin boş kalfası olarak geçirdin yani.Canım ne isterse onu aynı zamanda liseyi bitirdim birde kurslara gittim.
He aynen öyleHe boş gezenin boş kalfası olarak geçirdin yani.
Tecrübe dediğin şey garsonluk, kasiyerlik gibi işler. Bunlar mezun olduktan sonra cvye yazılmaz ve eğer beyaz yaka veya memur olmak istiyorsan olmana bir katkıları da olmaz.Yoo çalışmaya başlicamki ailem maddi destek olur ancak onun yanında üniye giderken part time olarak çalışırım çevre edinirim hemde sosyalleşip para kazanırım deneyimde olur.
Bölüm umrunda değil zaten onun için aileden uzak olsun kafiİki sene (dört diyemiyorum muhtemelen kazanamaz) aileden ayrı bir şehirde yaşayıp gezip tozup eğlenecek. Hatta dersler çok umurunda olmayacak okulu uzatacak. Dilediği gibi bir 2-3 sene yaşayıp baba evine dönüp evlilik hazırlığına başlayacak. Okuldayken bulur evlenilecek adayı diyeceğim ama sınıf arkadaşları kendisinden yaklaşık 6 yaş küçük olacak.
Sanatla ilgili eğitim alıyorum 4 yıldır ondan önce dil eğitimi aldım ama unuttum bi ara yine başlıcam. Zaten büyük ihtimal memurluk beyaz yaka ile ilgili bölüm istemiyorum daha farklı bölümler aklımda en son tercihlerde memurluk tarzı şeyler yazarım.Tecrübe dediğin şey garsonluk, kasiyerlik gibi işler. Bunlar mezun olduktan sonra cvye yazılmaz ve eğer beyaz yaka veya memur olmak istiyorsan olmana bir katkıları da olmaz.
Sorduğum sorunun cevabını da tam alamadım. 5 yıl gecikmeyle neden mezun oldun ki liseden? Hadi okumadın, evlenmeyi de istemiyosun onca yıl naptın evde? Meslek sahibi olmak için ille okuman gerekmiyor. Ne bileyim insan bir kuaföre falan girermiş öğrenir
Bölüm umrunda değil zaten onun aileden uzak olsun kafi
Özenti!!!!Herkese merhaba benim sorunum şu ki ailemle herşeyde çok zıttız ve anlayışsızlar. 23 yaşındayım lise mezunuyum komik gelicek belki ama sadece ailemle yaşamaktan kurtulmak için üniversite sınavına giricem tercih listemi şimdiden hazırladım en fazla alıcağım puana göre bütün üniversiteler farklı şehirde. Hayata bakış açılarımız çok farklı benim doğru bulduklarım onlara göre yanlış onların doğruları bana göre yanlış ve üstüne kendi doğrularını bana diretmeye çalışıyorlar. Sadece uygulamada değil beyinen'de onların doğrularını desteklememi istiyorlar. Aileden kastım sadece anne baba değil kardeş teyze, dayı, amca, hala hepsiyle çok zıt düşünüyorum. Yemek zevkimiz, giyim zevkim, dini görüşüm, bakış açısı, istekler herşey farklı onlar müslüman ben deizm ve agnostizme inanıyorum yani ikisinin karışımı gibi onlarla din konusunu konuşmadım çünkü hem gereksiz tartışma çıkarmak istemedim hemde bunu söyleme zorunluluğum yok zaten benim keyfime kalmış söyleyip söylememek. Ben dışarıdayım mesela yanımda bir erkek var hemen sevgilim olmasından şüpheleniyorlar. Sevgilin olamaz kafasında değiller ama bir kadınla bir erkeğin arkadaş olamayacağını düşünecek kadar düşüyorlar maalesef. Zaten hiç sevgilim olmadı ufak tefek şeyler yaşadım ama öyle sevgililik gibi bir durum olmadı hem ben bir erkeğe bağlanmak istemiyorum şu genç yaşımda onun yerine hayatımı yaşarım daha iyi hemde zaten sevgilim olsa bir dışarı çıksam evdekiler elli kere arar neredesin napıyorsun görüntülü arayacağım kaçta gelicen diye hem beni hem sevgilimi darlarlar o yüzden hiç baştan sevgili yapmıyorum ki ne benim başım çeneleriyle baskılarla ağrısın nede sevgilimin. Benim sevgilim olsa istediğim gibi nasıl mutluysam öyle yaşamak isterim sevgililiğimi aşkımı cinselliğimi özgürce yaşamak isterim benim doğrum bu. Cinsellik yaşamadığım biriyle evlenmek istemem nasıl çıkacağı belli değil sonuçta. Ama mesela ailem bir kadın evlenmeden yaşadımı kullanılmış olarak görücek kadar ucuzlaşıyorlar sanki hiç kadının isteği olmazmış yada olacaksa evlendikten sonra olmalı bekarın yapması onlara göre kullanılmak ben canım isterse yaparım kafammı attı yada kafam uymadımı sevgilimle ayrılırım yada o ayrılır hiçte kendimi cinsel olarak kullanılmış gibi hissetmem pişmanda olmam. Giyim zevki desen ona bile karışıyorlar. Bazen sırf kurtulmak için kendime zarar vermeyi bile düşündüm sonra vazgeçtim çünkü kendime inanıyorum bir gün kendi istediğim mutlu olucağım özgürce yaşayabileceğim bir hayat kurabileceğime inanıyorum. Fakat şuan ne yazık ki onların sözünden çıkmamalıyım çünkü parayı onlar veriyor üstüne onlarla yaşıyorum ama çok bunaldım artık bazen nefesim daralıyor düşündükçe. Benim için en doğru karar yalnız yaşamak değilmi sizcede?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?