tatlı patatesi nereden buluyorsun :) ben marketlerde vs hiç rastlamadım üstelik istanbul'da yaşıyorum.
mesela ben tatlı aramam öyle gideyim de çikolata alayım gibi hiç dertlerim olmazen sevdiğim tatlı dondurma her şeyi şekersiz içerim kaşık ucuyla bile koyulsa içemem sevmiyorum cipsler çok yağlı geliyor pek yiyemiyorum midem bulanıyor, kola neredeyse hiç içmiyorum ve dediğim gibi çoğu insandan az yemek yerim ama şişmanım
yok ya arkadaş vazgeçemiyormuşta konunun üstüne gelmiş gibi olmuş haklısın
Böyle yanlış bir kanı var değil mi? Hiçbirşey ayırt etmeden yiyip içtiğinizi, yemekleri tabak tabak yediğinizi düşünüyorlar. Halbuki alakası yok. Bende halamdan biliyorum. Az yemek yiyor o saydıklarınızı yemez içmez. Bir elin parmakları kadar hastalığı var. Verememesinin sebebi bu.
Burdan esinlenmiş olabilir. Mune Abla'nın cevabı güzeldi ama. :))
Önce ben sormuştum ama.Ben sen bize soyl3sene ne yapmaliyiz mesela ne yemeliyiz senden cok ogrenilecek sey var ...
Peki canın çekmiyor mu diğer yiyecekleri
Görmedim ben o cevabı bakayım bi
o zaman çok üzüldümmesela ben tatlı aramam öyle gideyim de çikolata alayım gibi hiç dertlerim olmazen sevdiğim tatlı dondurma her şeyi şekersiz içerim kaşık ucuyla bile koyulsa içemem sevmiyorum cipsler çok yağlı geliyor pek yiyemiyorum midem bulanıyor, kola neredeyse hiç içmiyorum ve dediğim gibi çoğu insandan az yemek yerim ama şişmanım
Arkadaşlar hayal kırıklığına uğrayacaksınız belki ama cildim problemli. Nerde öyle bebek poposu gibi bir cilt. Ah keşke.
Yalnız bu durum şöyle; bir hastalığımın etkisi cildime vuruyor ve stresli bir yaşamım var bununda etkisi olabilir.Belki beslenmem berbat olsaydı cildim çok daha kötü olabilirdi orası ayrı konu.
Yoksa bol su içerim gazlı içeceklerden uzak dururum. Abur cubur şekerleme tatlı yemem. Ağır yağlı çok tuzlu gıdalar yemem. Beslenme cilt üzerinde önemli evet. Ama eksiye düşüren başka sebepler olabiliyor.
@huzurgizemmm Sizi anlayabiliyorum. Çözüm gayet basit aslında. Kilo vermenizi engelleyen bir hastalığınız yoksa şanslısınız. İyi bir diyet ve doğru sporla fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Tabi irade ve sabır önemli bu noktada. Evet başlarda zorlanırsınız ama alışmak zorundasınız. İnanın insan eninde sonunda herşeye alışıyor.
Maalesef herşeyin bir bedeli var. Düzgün sağlıklı bir cilt, güzel ve güçlü bir saç ve sağlıklı tırnaklar istiyorsak beslenmemize dikkat etmemiz şart.
Üzgünüm ama abur cubur yiyerek boş kalori alıp vücudunuza zarar veriyorsunuz. İdeal kilonuza ulaşsanız dahi tüketmemeniz gerekiyor. Elbette yeme alışkanlıklarıyla birebir ilgisi var.
Senin gibiydim 4 yıl ağzıma şeker aburcubur basit karbonhidrat sürmedim. Çok da iyi hissediyordum. Sonra nolduğunu anlamadım. Ufak ufak gevşettim. Sanırım kendimi bunaltmışım. 1 yıldır ölesiye sağlıksız besleniyorum. Şu anda kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Ama bir daha o motivasyonu da bulamıyorum. Bence kendini iyi hissediyorsan böyle devam et. Benim arada birden bir şey olmaz dememle ipin ucu fena kaçtı. Bu konuda biraz obsesiflik iyi.
saglıksız şeyler mi dedi birisi?
bayılırım
bu sende takıntı olmuş vazgecmen cok zor tabii ki, ama hayat zorlastırıcı.
allah vermesın ama, genelde neye takıntın varsa o başına bi iş açıyor.
her sey ayarında olmalı
Benim merak ettigim hic mi disari arkadaslarinizla cikmiyorsunuz, yemege falan? Onlar yerken caniniz cekmiyor mu? Ya da ne bileyim donercinin onunden gecerken kokmuyor mu ? Alayim bir tane yiyeyim demiyor musunuz?
Peki bu kadar dikkat etmenize karsi ben de boyunuzla kilonuzu merak ettim? Fiziginiz manken gibi olmali.
Ben eskiden hergün tartılırdım. Sonra sonra azalttım şimdi hiç tartılmıyorum. Tartıyla arama mesafe koydum. Size de tavsiye ederim. Mesela bugün tartılın 45-60 gün sonra bir daha tartılın.
1.68 boyum / 68.5 kilom idi en son. Daha önce yazdığım gibi duruma göre 3-5 kg yağdan versem kafi. Zayıflığı sevmiyorum. Dediğim gibi herkesin vücut yapısı farklı benim mesela 55 kilo olmam hiç iyi durmaz.
Sayıları önemsemiyorum açıkçası. Aynadaki görüntümüz çok daha önemli.
Yok ben sağlıklı beslenebilen insanlara çok özeniyorum ama asla yapamam. otu babam için dedim yanlış anlaşılma olmasın. :)
Dayanılmaz mide ağrıları yaşadığım oluyor ama mide koruyucularla Hallediyorum. Aşırı acılı yağlı baharatlı yaparım evde yaptığım yemekleri de. Eşim de benim gibi neyse ki. Romatizmal rahatsızlığım için de doktora inanmadım önce diyet konusunda. Sonra bir süre yaptım diyeti. Sonra da mutsuz oldum. Akdeniz tipi beslenme çok güzel aslında. Bi yerde tıkanıp kaybediyorum olayı.
Benim de kendi çapımda sağlık anlayışım var ama o kadar kötü değilim.kola asla içmem. Ayran ve şalgam suyu yeter. Şeker tatlı çikolata abut cubur yok yemem. Kendim kurabiye yaparsam yerm şekerli şeyler ama paketlileri ben de yemiyorum. Bir de kırk yılda bir yani. Ekmek yemem. Kefiri burda bir arkadaş demişti yapmaya başladım. Yoğurdumu yapıyorum. Ama dışarda yemeğe engel olamıyorum.Hele böyle pislik şeylerse ben ordayım. Ben semizotunu ıspanağı börülceyi ağzıma sürünce midem kalkıyo.
Ben o konuda sana hayran kalmadım değil. Yine de avm de muz alacağıma salata almak daha mantıklı gelirdi
Pek yöresel lezzet merakım yok açıkçası. Misal Hatay'a gidersem bir künefesinden yemeden dönmeyeyim demem. Ne olduğuna bağlı açıkçası köfte çok severim mesela. Trabzon'a gidersem Akçaabat köftesini bayıla bayıla yerim tabi.Yurt dışına tatile gezmeye gidersen napıyorsun? Otelde yemeklerden yemiyor musun? Yöresel yemekleri tatmıyor musun merak edip?
Aynı durumdayım. Hatta bazen yemek zorunda kaldığımda hayatı zindan ediyorum kendime. Dünyanın en kötü şeyini yapmış gibi mutsuzlaşıyorum.
Aynı düşünceler benim için şekerde geçerli. Sizi anlayabiliyorum, uzak durmak en iyisi.Ekmeği obezitenin nedeni olarak görmem galiba. Ekmek şişmanlatır bakış açısından ötürü yemiyorum.
tamamdır teşekkürler :)Migros'ta oluyor. :) Ordan alıyorum. Takip etmek lazım işte.
Metro veya Macro Center'a baktınız mı? Zor bulunan gıdalar böyle yerlerde oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?