sertifikalı organik ürün tüketmiyorsan sağlıklı besin olduklarına nasıl ikna oluyorsun peki?Evet tabi ki her besin grubundan var.
Tek çeşit beslenmiyorum. Mesela isimli diyetlere karşıyım hiç uygulamıyorum.
Organik kısmı aslında tamamen bütçeye bakıyor. Bir yandan güven meselesi var.
Herşeyi organik almam mümkün değil. Yumurtayı organik alıyorum mesela.
Ama tam buğday makarnayı da gidip organik almıyorum yani. :)
Kötü birşey yazdığınızı düşünmedim.Yazmıştın yanlış hatırlamıyorsam, evet gercekten eleştiriye gelemiyorsunsize kötü bir şey yazmadım sadece ben değil bir çok kişi böyle düşünüyor çok taktığını destek alman gerektiğini.
Bir çok yazılanı görmediniz demek ki.
Yazım tarzınızdan bazı yazdiklarınızdan öyle hissettim diyelim o zamanKötü birşey yazdığınızı düşünmedim.
Yalnız siz herşeye çok takıyorsunuz diyorsunuz.
Konu beslenme takıntısı üzerine değil mi? Neden genelliyorsunuz peki?
Buna katılmıyorum dedim.
İkna olmuyorum ama gözardı ediyorum artık.sertifikalı organik ürün tüketmiyorsan sağlıklı besin olduklarına nasıl ikna oluyorsun peki?
bu tüm besinler için geçerli.
tahıldan ete kadar
Sağolun.İlk fırsatta bi bakın derim yok böle bi lezzetinşallah daha iyi olursunuz.
Takintinin boyutunu merak etmistimİkna olmuyorum ama gözardı ediyorum artık. Tamamen organik beslenmenin mümkün olduğuna inanmıyorum. Oralara çok girersem hiçbirşey yiyip içemem.
Hımmmm.Takintinin boyutunu merak etmistim
Cevaba sasirmadim
Tamamen organik beslenemiyorsak tamamen saglikli besleniyoruz da denemez oyleyse.
Belki bu kendini biraz daha gevsetmene yarar.
Zira su durumda sadece oldugu kadar saglikli beslenebiliyorsun.
Bir sekilde temin edemedigin gidalar nedeni ile zaten saglikli beslenme idealin sekteye ugrayabiliyor.
Geçmiş olsun. Anti aging hakkında çok fikrim yok. Ama bir bakacağım.Vücut oranlarının nedir? Baßka bir sorun varmı? Ben de bir yıl kkadar a nti aging beslendim.paket ürün yok, çay- kahve yok, kızartma yok vs.devam etmeyi düşünüyordum fakat olumsuzluklarla karşılaştım.v ucüt kendikendine yabancılaşıyor,bazı bakteri ve mikroplara vucüdun iht. Var.yoksa savunma sistemi çöküyor.ş imdi arada çay kahve paket ürünler istemesemde yiyorum .yaşanılan çevreye uyumlu yaşanmalı. Not,paket ürün derken; yoğurt,tavuk,süt,yumurta ekmek vs kastediyorum.yoğurt ekmek kendim yapıyordum.
Bence cok güzel birsey. Heryerden de yemek yenmezki zaten. senin hayat felsefen öyle ise cevrendekiler saygi duymasi gerekir. Bende yedigime dikkat ederim ama senin kadar olamam herhalde abur cuburu ve haftada kacamiklari severim. Ve avocado yulaf enginar kefir felan dediklerin cok anormal seyler degil biz severek tüketiriz onlari.
Kardeşinize çok geçmiş olsun. Ne desem bilemedim.Sanki kardeşim yazıyor bunları oda aynen sizin gibi bir süredir böyle aslında önceden turşuyu,çiğ köfteyi herşeyi seven biriydi midesinde ileri derecede gastrit reflü çıkınca o sancılı günlerden sonra istesede yiyemedi yağlı,baharatlı,ağır şeyleri birde önceden balık etliydi boyu kısa bir süredir zayıflamakta isteyince hiçbir şey yememeye başladı yani midesindeki sorunlar ve hep zayıf kalmak için uyguladığı yemek düzeni normal gelmeye başladı.Ama çok az yiyor cips,makarna,pilav hiçbişey yemiyor annenin yaptığı yemekleri görünce yemek yokmu diyor yani bu yağlı,bu salçalı bu baharatlı bu kızartma diye diye yemek yemeyi unuttu.Bu düzenin biraz takıntıya dönüştüğünü düşünüyorum zamanla yani artık midesini ağrıtmayacak şeye bile ya ağrıtırsa diye yemiyor mesela 45 kilodanda yukarı çıkmak istemiyor gramları bile takıyor annem arada çaktırmadan minicik sarımsak atıyor mesela o dokunmuyor demekki yese dokunmayacak ama yeniyor yemek düzeni yeşillik yulaf vs. Yani bende zayıfım iştahım yok ama onun yedikleriyle yasamak fikri bile kötü geliyor:) Yeşillik hiç sevmem etçiyim zararlı şeyleri severim ama 50 kiloyum 9 ay oldu doğum Yapalı :) sağlıklı beslenmek güzel ama bu kadar takmamak gerek dediğinz gibi alışveriş merkezine gidiyoruz ben adanayı götürürken o salata yiyor kızım et varken ot mu yenir ya hayattan nasıl keyf alıyosun diyorum alıştım artık yemeye yemeye sevmediğini düşünüyor ama biliyorum ki eskiden çok severdi yese sevecek.bu arada çok sık hasta olur herşeyden yemediği için olduğunu düşünüyorum ben artık sac dökülmesi ve sık sık hastalanmasını bağışıklığı çok düşük
Sizinle arkadaş olabilir miyiiimmm lütfeeeeen
Hamur ne varsa benden sorulur, makarna, mantı, gözleme, katmer... Tok bile olsam oturur yerim bunları. Şu an dikkat etmeye çalışıyorum, güç bela 4 kilo verdim. Hastalığınız çok ayrı bir konu ama size çok özendim şimdi. Sizdeki bilincin çeyreği bende olsaydı 80 kiloya çıkmazdım ki zaten
Ben de yağ tuz şeker konusunda takıntılıyımdır. Hiç yemem değil ama mesela bir pasta kek tarifi alınca önce yağına bakarım çok yağ ya da çok şeker içeriyorsa hiç yapmam. Eşimin isteği üzerine kızartma yapsam o gün bana cehennem olur içim darlanır hasta olduğum bile olur.
Hımm düşündürücü aynı zamanda güzel. Sağolun.hayat kısa. sadece sağlıksız beslenme yüzünden ölmüyor insan.
nazan bekiroğlu yazısıdır. çok beğenirim.
"Kendimi hiç emniyette hissetmiyorum. Kuşatıldığım yaşama dair siluet vasatının içerdiği riskleri gözden geçirdiğimde bu emniyetsizlik hissi daha da artıyor. Fırın, buzdolabı, çamaşır, bulaşık, saç kurutma ve dahi bilumum makinelerin o kadar karmaşık aksamı. İncecik bir tel aniden ama aniden kopabilir. Bir fiş, bir priz incecik bir cereyan bağlantısı, aniden. Bir otomobil çarpabilir.
Her an başıma bir şey gelebilir. Hiç emniyette değilim.Hastalığımı tedavi etmesi için kapısına düştüğüm doktor benden hasta çıkabilir.
Her an bir uçurumdan düşebilirim. Ya da kendimi bir labirentin sonsuz karmaşık dehlizlerinden birinde bulabilirim. Dahası, bizatihi ben, kendim yani, bir uçuruma dönüşebilirim.
Yerinde olmayabilir yaz, bahar vaad ettiği mevsimde gelmeyebilir.
Nisanda papatya, mayısta gül açmayabilir.
Bir daha öyle olmayabilir
Hasılı hiç emniyette değilim.''
Nazan Bekiroğlu
Hay hay tabi arkadaş olabiliriz.
Şöyle söyleyeyim; çoğu şeyden feragat etmeden kalıcı kilo verilemeyeceğini savunuyorum.
Kesinlikle hamur işlerine veda etmelisiniz en azından bir süreliğine. Kilo verme süreci çok sabır bir istiyor. Umarım fazla kilolarınızı patır patır verirsiniz, herşeyden önce kendiniz ve sağlığınız için.Fazla kilo hiç de hoş olmayan hastalıklara davetiye çıkarır.Benim aklımdan bu çıkmamıştı. Kolay gelsin.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/hamur-sevdam-yuzumden-hamur-gibi-oldum.931141/
Bu konuyu görmüş müydünüz? Tam sizin muzdarip olduğunuz durum. Oraya bende bir iki cevap yazmıştım.
Bir de dogru bildigimiz yanlislarla uzun yillat uyutulduk.Su anda cogu hastaliklarimizin sebebi vucuda saglikli olmaliyiz diye girmeyen iyi yaglar...Yagsiz salata,yagsiz yemek,yagsiz et vs vs...Su siralar deli furya olan chai'nin mercimegin 3 kati fiyatinin olup besin degeri acisindan yarisi kadar olmamasi gibi.Ama gorsen her saglikli beslenen chaiyle besleniyor ve bana komik geliyor :) Bu ornekler onlarcasi cogaltilabilir..
Neruda ingilizce biliyorsan thebalancedblonde diye bir blog var. Kendi deneyimlerini ve kendisi gibi orthorexia olup iyileşenlerle röportajlarını paylaşıyor.
:)) Daha geçen hafta chia tohumu bakıyordum. :))
Neyse ki mercimeği severim ve sık tüketirim.
Bu detayı bilmiyordum teşekkürler.
Evet. Kaydettim fırsatım olunca inceleyeceğim. Çok teşekkür ederim.
Aynı durumdan muzdarip birileri var mı diye konu açmıştım.
İnternette bu konuyla ilgili araştırma yapmaktan kaçınıyordum.
Bir daldım mı çıkamam biliyorum.
Hımmmm.Söyledikleriniz mantıklı doğrusu.
Evet denemekte fayda var. Teşekkür ederim.
Geçmiş olsun. Anti aging hakkında çok fikrim yok. Ama bir bakacağım.
Kahvenin tüketilmediğini bilmiyordum.
Vücut oranlarım fena değil ama daha iyisi için çalışıyorum. (spor)
Süt,yoğurt,yumurtayı çıkarmanız iyi olmamış sanki.
Bende evde kendi yoğurdumu yapıyorum.
Umarım şimdi daha iyisinizdir. Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler.
Sağolun aynen öyle. Yulaf, avokado, kefir vs bunları tüketenlere rastlamadığım (ben söyleyince çok tatsız, sevimsiz buluyorlar) için örnek babında söylemiştim. Tabiki sizin gibi tüketen insan çoktur. Sevilesi gıdalar katılıyorum. :)
Yalnız abur cuburlara dikkat edin derim yedikçe yiyesiniz gelir. Hangi katkı maddeleri varsa artık. Onların zaten hiçbir besin değeri yok manasız boş kalori hepsi.
Kardeşinize çok geçmiş olsun. Ne desem bilemedim.
Gerçekten alışmış da olabilir ama damak tadı değişebiliyor.
Anlattığınız için teşekkür ederim.
Hay hay tabi arkadaş olabiliriz.
Şöyle söyleyeyim; çoğu şeyden feragat etmeden kalıcı kilo verilemeyeceğini savunuyorum.
Kesinlikle hamur işlerine veda etmelisiniz en azından bir süreliğine. Kilo verme süreci çok sabır bir istiyor. Umarım fazla kilolarınızı patır patır verirsiniz, herşeyden önce kendiniz ve sağlığınız için.Fazla kilo hiç de hoş olmayan hastalıklara davetiye çıkarır.Benim aklımdan bu çıkmamıştı. Kolay gelsin.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/hamur-sevdam-yuzumden-hamur-gibi-oldum.931141/
Bu konuyu görmüş müydünüz? Tam sizin muzdarip olduğunuz durum. Oraya bende bir iki cevap yazmıştım.
Valla en iyisini yapıyorsunuz. [Son cümlenize ithafen ise;en iyisi kızartmaları hiç yapmamak. ]
Şeker bildiğiniz zehir. Bugün Hürriyet gazetesinde Osman Müftüoğlu bu şeker konusuna değinmiş. Okumak isterseniz bakın derim. Tuzu bende azaltmaya çalışıyorum. Yağ ise zeytinyağ favorim diğerlerinin kokusuna bende dayanamıyorum. (kızartma yağı , tereyağ vs)
Hımm düşündürücü aynı zamanda güzel. Sağolun.
Yazarı duymuştum fakat herhangi bir kitabı okumadım.
Doğru söylüyorsunuz, gerçekten sabır istiyor. Sadece sabahları tam buğday veya kepekli krik krak (yerken beynim sallanıyor ama olsun ), gün içinde ekmek yok. Akşamları erken yemek ve mümkün mertebe hafif, arkasından 1 saat yürüyüş, 30 dk bisiklet. Güç bela kovaladım 4 kiloyu. Valla emek veriyorum, azmim gözlerimi yaşartıyor
Bahsettiğiniz konuyu okudum evet, benim gibi hamur bağımlısı bir arkadaşın feryadıYorumlarınızı kaçırmışım ama demek ki, hemmmmen bakıyorum
Stevia diye birşey varmış duydunuz mu? Bir tür bitkiymiş, şeker elde ediliyormuş ve sıfır kalori.
hastalık olduğunu bilmiyordumCipsler çekirdekler kolalar pek yediğim seyler degilki benimdısardanda pek yemiyoruz bu hafta eşim izindeydi biraz abarttık tesekkür ederim yardım ilgilendiğin için aslına bakarsak normal insanlardan daha az yerim ama birkaç hastalıkta etkili tabi kilolu olmamda
tatlı patatesi nereden buluyorsun :) ben marketlerde vs hiç rastlamadım üstelik istanbul'da yaşıyorum.Aynı durumdayız ama tek fark bendeki şeker.
Ekmek bende pek sevmem. Beyaz ekmek dışındaki sağlıklı alterantiflerine yöneliyorum. Çok tahıllı, tam buğday gibi. O da sınırlı tabi. Makarnaya bayılırım. Tam buğday makarnada mı tüketmiyor musunuz?
Çok ilginç ekmekle unlu mamüllerle olan bu durumunuzun altında yatan sebep nedir acaba? Çok merak ettim.
Yaniii şimdi organik mevzusuna girersek çıkamayız. :)) Ama ne demek istediğinizi anladım.
Beyaz patates zaten tüketmem. Tercihim tatlı patatesten yana oluyor. Ona da sırf sağlıklı diye başladım zaten.
O marketten bahsetmemin sebebi vardı. Mesela çok sevdiğim taze kırmızı meyveler antioksidan deposu. (berry kardeşler) Onları yaşadığım şehirde pek bulamıyorum. Her an ulaşılabilecek olmam benim için bir avantaj olur.
İşte beklediğim tarzda bir yorum! Söyledikleriniz iyi geldi, teşekkür ediyorum. :)
Sizin gibi dengeyi kurabilen arkadaşların olması ne güzel. Arada bir keyfinize bakın tabi.
Anoreksiya zaten yeme bozuklukları arasında en korkuncu bence, özetle "Ölümüne diyet" desek yanlış olmaz.
Bu tip aşırılıkların altında, hep bi kontrol sorunu vardır aslındaAysar_ . Ya çok kontrol ya hiç kontrol...
Senin durum da, benim eski durumum da "Çok kontrol" kısmına giriyor.
Bi düşün şu halde bi psikolog desteği gerekmez mi?
Sigaraya benzetmemin, kafada bitiyor dememin sebebi ise, psikolog desteği alsan da-almasan da bu hali aşmak için kendinden çaldığını ciddiyetle fark etmen ve kararlılıkla kendi kendinin üzerine gitmenle alakalı olması.
Kendine bir bak; arkadaşlarınla keyifle bir yemek bile yiyemiyorsun dışarıda... Kendini aç bırakıyorsun eve kadar.
Bu kontrol, bazı anlarda senin dışında büyüyor, büyüyor...
Bazı yiyeceklerden kaçınılması gayet doğal, hani kola içmem dersin içmezsin misal.
Ben de kola içmem, vücuduma delicesine şeker girdiğini hissedebiliyorum resmen ve o gazlı hali midemi delecek gibi geliyor. Ama daha sağlıklı bir içecekle, oturup koca bir pizzayı -yediğime pişman olmadan- bitirebiliyorum. Kendimce kaçamaklarım var, keyif alıyorum.
Bu rahatlık lazım sana da.
hastalık olduğunu bilmiyordum
tatlı patatesi nereden buluyorsun :) ben marketlerde vs hiç rastlamadım üstelik istanbul'da yaşıyorum.
Bibibella Akşamki çekirdek konusu neydi öyle? :) Bende konunun başında çekirdek alamadığımdan bahsetmiştim ya biri bana kinaye olsun diye açtı sandım. Konuyu okuyunca anlayabildim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?