Benim derdim takıntı sağlıklı beslenme takıntısı [ortoreksiya nervoza]

sertifikalı organik ürün tüketmiyorsan sağlıklı besin olduklarına nasıl ikna oluyorsun peki?
bu tüm besinler için geçerli.
tahıldan ete kadar

Kötü birşey yazdığınızı düşünmedim.
Yalnız siz herşeye çok takıyorsunuz diyorsunuz.
Konu beslenme takıntısı üzerine değil mi? Neden genelliyorsunuz peki?
Buna katılmıyorum dedim.

Kötü birşey yazdığınızı düşünmedim.
Yalnız siz herşeye çok takıyorsunuz diyorsunuz.
Konu beslenme takıntısı üzerine değil mi? Neden genelliyorsunuz peki?
Buna katılmıyorum dedim.
Yazım tarzınızdan bazı yazdiklarınızdan öyle hissettim diyelim o zaman

sertifikalı organik ürün tüketmiyorsan sağlıklı besin olduklarına nasıl ikna oluyorsun peki?
bu tüm besinler için geçerli.
tahıldan ete kadar
İkna olmuyorum ama gözardı ediyorum artık.
Tamamen organik beslenmenin mümkün olduğuna inanmıyorum.
Oralara çok girersem hiçbirşey yiyip içemem.

İkna olmuyorum ama gözardı ediyorum artık. Tamamen organik beslenmenin mümkün olduğuna inanmıyorum. Oralara çok girersem hiçbirşey yiyip içemem.
Takintinin boyutunu merak etmistim
Cevaba sasirmadim
Tamamen organik beslenemiyorsak tamamen saglikli besleniyoruz da denemez oyleyse.
Belki bu kendini biraz daha gevsetmene yarar.
Zira su durumda sadece oldugu kadar saglikli beslenebiliyorsun.
Bir sekilde temin edemedigin gidalar nedeni ile zaten saglikli beslenme idealin sekteye ugrayabiliyor.

Son düzenleme:
Hımmmm. Söyledikleriniz mantıklı doğrusu.
Evet denemekte fayda var. Teşekkür ederim.

Geçmiş olsun. Anti aging hakkında çok fikrim yok. Ama bir bakacağım.
Kahvenin tüketilmediğini bilmiyordum.
Vücut oranlarım fena değil ama daha iyisi için çalışıyorum. (spor)
Süt,yoğurt,yumurtayı çıkarmanız iyi olmamış sanki.
Bende evde kendi yoğurdumu yapıyorum.
Umarım şimdi daha iyisinizdir. Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler.

Sağolun aynen öyle. Yulaf, avokado, kefir vs bunları tüketenlere rastlamadığım (ben söyleyince çok tatsız, sevimsiz buluyorlar) için örnek babında söylemiştim. Tabiki sizin gibi tüketen insan çoktur. Sevilesi gıdalar katılıyorum. :)

Yalnız abur cuburlara dikkat edin derim yedikçe yiyesiniz gelir. Hangi katkı maddeleri varsa artık. Onların zaten hiçbir besin değeri yok manasız boş kalori hepsi.

Kardeşinize çok geçmiş olsun. Ne desem bilemedim.
Gerçekten alışmış da olabilir ama damak tadı değişebiliyor.
Anlattığınız için teşekkür ederim.

Hay hay tabi arkadaş olabiliriz.

Şöyle söyleyeyim; çoğu şeyden feragat etmeden kalıcı kilo verilemeyeceğini savunuyorum.
Kesinlikle hamur işlerine veda etmelisiniz en azından bir süreliğine. Kilo verme süreci çok sabır bir istiyor. Umarım fazla kilolarınızı patır patır verirsiniz, herşeyden önce kendiniz ve sağlığınız için. Fazla kilo hiç de hoş olmayan hastalıklara davetiye çıkarır.Benim aklımdan bu çıkmamıştı. Kolay gelsin.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/hamur-sevdam-yuzumden-hamur-gibi-oldum.931141/

Bu konuyu görmüş müydünüz? Tam sizin muzdarip olduğunuz durum. Oraya bende bir iki cevap yazmıştım.

Valla en iyisini yapıyorsunuz. [Son cümlenize ithafen ise;en iyisi kızartmaları hiç yapmamak. ]

Şeker bildiğiniz zehir. Bugün Hürriyet gazetesinde Osman Müftüoğlu bu şeker konusuna değinmiş. Okumak isterseniz bakın derim. Tuzu bende azaltmaya çalışıyorum. Yağ ise zeytinyağ favorim diğerlerinin kokusuna bende dayanamıyorum. (kızartma yağı , tereyağ vs)

Hımm düşündürücü aynı zamanda güzel. Sağolun.
Yazarı duymuştum fakat herhangi bir kitabı okumadım.

Doğru söylüyorsunuz, gerçekten sabır istiyor. Sadece sabahları tam buğday veya kepekli krik krak (yerken beynim sallanıyor ama olsun ), gün içinde ekmek yok. Akşamları erken yemek ve mümkün mertebe hafif, arkasından 1 saat yürüyüş, 30 dk bisiklet. Güç bela kovaladım 4 kiloyu. Valla emek veriyorum, azmim gözlerimi yaşartıyor

Bahsettiğiniz konuyu okudum evet, benim gibi hamur bağımlısı bir arkadaşın feryadı Yorumlarınızı kaçırmışım ama demek ki, hemmmmen bakıyorum

:)) Daha geçen hafta chia tohumu bakıyordum. :))
Neyse ki mercimeği severim ve sık tüketirim.
Bu detayı bilmiyordum teşekkürler.

Neruda ingilizce biliyorsan thebalancedblonde diye bir blog var. Kendi deneyimlerini ve kendisi gibi orthorexia olup iyileşenlerle röportajlarını paylaşıyor.

Evet. Kaydettim fırsatım olunca inceleyeceğim. Çok teşekkür ederim.
Aynı durumdan muzdarip birileri var mı diye konu açmıştım.
İnternette bu konuyla ilgili araştırma yapmaktan kaçınıyordum.
Bir daldım mı çıkamam biliyorum.

Canım bu takintiyi yıllarca yaşadım. Sonrasinda kurtuldum ama 2doğum ve emzirirken evden cikamamak ve hareketsizlik yüzünden 20kiloya yakin kilo aldım.

Karaciger yaglanmam var. Ne yiyip ne yemeyecegimi çok iyi biliyorum ama 80yaşına gelmiş kaynanam kahvaltida beuaz ekmeğe nutella sürüp yeyince insan höh diyor içinden. Ikindin çayı yaninda da kremalı biskuvi yiyor. Ama 55 kilo. Kışın elma yazın karpuz yer. Yaşını göstermez. Üstelik her çaybardagi caya 2tatlı kaşığı beyaz şeker atiyor. Sağlıklı şeyleri pek sevmez. Nadiren salatalik yer. Sabahlari peynir bazem yeşil zeytin yer. Pilav yemez. Ekmeği çaya batırır yer. Ayda bi iki kola da fanta da içer.

Kafa rahat mi?
Kayinbabama bakiyor.
Kayinbabam hazır hicbirsey yemez ama
Mide kanseri oldu ameliyatla kurtuldu
Sonra devam edeceğim ve toparliyacam

Aynen öyle maalesef insanin yedikce yiyesi geliyor maalesef bende biliyorum sagliksiz oldugunu ama kendimi ala koyamiyorum bazen. Saglikli beslenen insanlar genelde okadar fit ve yüzleri temiz oluyor gercekten faydalari saysan bitmez. Ben almanyadayim burads özel marketler oluyor öyle yiyecekler satiliyor tam sizin tarziniz degisik unlar katkisiz bir sürü sey gercekten o yandan burada cok imkan var türkiyede bildigim kadariyla daha nadir ve az öyle yerler. Insallah bende daha saglikli yiyecekler tüketirim zamanla.

krik krak'ı trik trak diye okumam.

Azminizi sonuna kadar koruyun lütfen. Emek vermeden olmuyor maalesef.

Bende konuya tekrar baktım güzel konuşmuşum.

Konu sahibi arkadaşı nomunomuchua çağırayım. Arkadaşlar afilli bir söz duydum. Basit ama etkili.

''Her istediğini yersen her istediğini giyemezsin'' -

Stevia diye birşey varmış duydunuz mu? Bir tür bitkiymiş, şeker elde ediliyormuş ve sıfır kalori.

Evet duydum tabi. Meşhurdur. Benim tatlandırıcı kullanmama gerek kalmadı. Şeker mevzusunu çözmüş bulunmaktayım. Sıfır kalori miydi ona şaşırdım. Şekeri bırakma sürecinde kullanabilirsiniz o halde.

10yil evvel temizlik hastaligina yakalanimis ve coook zor gunler gecirmistim
hic bir yere gitmez ki.senin evime gelmesini istemezdim
oyle bir zaman geldiki cok buyuk bir firmada muhasebeci olarak gorev yapiyordum sirf okadarda temiz olmasina ragmen alafranga vc var diye isi birakmistim
en son dr psikologa yonendirdiginde basimin dertte oldugunu anladim
tabi yaz yaz bitmez
ama saglikli beslenmede beni cildirtiyodu ac bile kalsam asla disarida yemek yemiyor sekerim dusene kadar direnip zor eve atiyodum kendimi
sonuc duzeldim sukurlwr olsun
hatta bugun disarida cocuklarla adana yedik aman i bardaklarda cay ictim
Hayatimiz kolaylasti
sal gitsin
okadar dikkat etmeme ragmen hic saglikli degilim
ama gene bir cok seye dikkat ediyorum mutfagimda

hastalık olduğunu bilmiyordum
tatlı patatesi nereden buluyorsun :) ben marketlerde vs hiç rastlamadım üstelik istanbul'da yaşıyorum.

Evet söyledikleriniz doğru elbette. -çok kontrol- son derece yerinde bir tespitti.
Bildiğim kadarıyla sıfır kontrol olunca 'tıkınırcasına yeme bozukluğu' oluyor. Eski bir arkadaşımda vardı bu.

Psikolog desteğini sizden duymak istemiştim. Yoksa ihtiyacım olduğum ortada.

Angela, ilgilendiğiniz ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Sağolun.
Umarım bende sizin gibi çözebilir o rahatlığa kavuşabilirim.

hastalık olduğunu bilmiyordum

tatlı patatesi nereden buluyorsun :) ben marketlerde vs hiç rastlamadım üstelik istanbul'da yaşıyorum.

mesela ben tatlı aramam öyle gideyim de çikolata alayım gibi hiç dertlerim olmaz en sevdiğim tatlı dondurma her şeyi şekersiz içerim kaşık ucuyla bile koyulsa içemem sevmiyorum cipsler çok yağlı geliyor pek yiyemiyorum midem bulanıyor, kola neredeyse hiç içmiyorum ve dediğim gibi çoğu insandan az yemek yerim ama şişmanım

Ben herseyin yerinde yenmesi gorusundeyim. Sizin marketten aldiginiz sebze,meyve, sut veya etin icindede hormonlar ve ilaclar mevcut. Bu devirde saglikli beslenmek istiyorsan koy kasabada yasayip herseyini kendin buyutup yiyeceksin. Bu kadar takinti haline getirirsen bi gun cidden kontrolden cikar ve ciddi bi psikolojik soruna doner. Unutma obezite nasil bi hastalik olarak goruluyorsa seninkide ayni sekilde ilerleyen donemlerde kilo alma fobisi bile baslayabilir

Bibibella Akşamki çekirdek konusu neydi öyle? :) Bende konunun başında çekirdek alamadığımdan bahsetmiştim ya biri bana kinaye olsun diye açtı sandım. Konuyu okuyunca anlayabildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…