Benim derdim takıntı sağlıklı beslenme takıntısı [ortoreksiya nervoza]

Şimdilik hayır :)
Zaten ekmek yerken de kanım düşük çıkardı, vitamin eksikliği vs. olurdu.
Yani her şey olağan seyrinde.

tamamdır teşekkürler :)
baktım şimdi,ama stoklarda yokmuş.takip etmek lazım haklısın.
bu arada ben genç ve vegan arkadaşınım,ismimi ve fotoğrafımı değiştirince tanımamış olabilirsin
black swan Aynen öyle tanıyamadım pardon.
Bende yeni bir vegan arkadaş daha gelmiş diyordum. :)

Yazdıklarını okudum. Cevaplayamadığım mesajlar arasında.
Bir baştan bir sondan konuya yetişmeye çalışıyorum.

Tatlı patates yurtiçinde yetişiyor muydu bilemedim herhalde ithal olduğu için durumu bu.

Ben canım ben! Ben=sen. Yeni yeni atıyorum, kurtuluyorum. Bişey sağlıklıysa tamam o şeyi severim. Tadı görüntüsü hiç önemli değil
Böyle yorumlar alınca yalnız olmadığıma seviniyorum.
Konuyu açmadan önce çirkin ördek yavrusu gibi hissederdim.

Bana ne gibi tavsiyeleriniz olur.
Kurtuluyorum demişsiniz nasıl bir süreçtesiniz peki. Rica etsem biraz anlatabilir misiniz?
Beslenme uzmanına veya Psikolog'a gittiniz mi yoksa kendi kendinize mi aşmaya çalışıyorsunuz.

Öyle mii. İtiraf etmek gerekirse bu konuda anormal olduğumu düşünmeye başlamıştım.

Bizim toplumda etiket okuma alışkanlığı pek yoktur haklısınız.
Marketlerde hep gözlemlediğim birşey var. Ürünleri alıp direkt market arabasına atıveriyorlar.
Bunun yanı sıra durup ürünü inceleyen, etiket okuyanlarda var elbette.
Aynen öyle farklı isimler kullanılıyor aa bunda şeker yok diyorsunuz ama meğerse varmış.
Detayları severim o yüzden etiketleri inceliyorum bu kadar.

Konu içinde yazılanlara baktığımızda farklı bir yorum getirmişsiniz.
Paylaştığınız için teşekkür ederim.

Sizi çekirdeğim konusundan hatırlıyorum. Çok doğru ve esaslı bir yorumdu.
Gözleminiz çok yerinde. Ayrıca gün teyzelerinde bile bir gelişme varsa umut var demektir.

Fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Sağolun.
Biliyor musunuz bu düşüncelerinizle konu içinde azınlıktasınız.
Yanılmıyorsam sadece yukarıda alıntı yaptığım kirpicik arkadaş sizle aynı fikirde.
Açıkçası kafam çok karıştı. Şu anda konuda 3 farklı görüş bulunmakta.

Hehe ne güzel kendinizden bahsetmekle iyi etmişsiniz.

Herhalde bu sağlıklı şu sağlıksız diye düşünmüyorsunuz. Yani sizin zihninizi ne yiyip ne içeceğiniz meşgul etmiyor.

Çıkarımınız doğru mutlu etse halimden çok memnun olsam konu açmazdım tabi.

Çekirdek bile alamayınca canım sıkıldı. 50 gramındaki yağı hesaplıyorum.

Öte yandan yazıp rahatlamak istedim. İyi ki konuyu açmışım.

Çok farklı bakış açıları görüyoruz. Her yorumu önemsiyorum.

Öneriniz için teşekkür ederim. Listeyi esnek tutmamda fayda görüyorsunuz demek. Bunu bir düşüneyim.

Pek kumpir, sütlaç sevdiğim söylenemez. :) Bunu başka yiyeceklerle değiştirebilirim ama mesela pizza.

Kitaplarını alıp okumadım ama Canan Karatay'a pek kulak verdiğim söylenemez. Yağ konusunda mesela söyledikleri aklıma yatmıyor. Kuyruk yağının, iç yağının neresi faydalı?

Doğru söyledikleri yok mu tabi var. Şeker zehirdir diyor bende hay ağzına sağlık diyorum. Aşırı meyveye karşı ona da tamam. Tuz konusunda söyledikleri keza.

Yorumunuz için teşekkürler. Yani şu cümlenizde haklısınız tabi. Kola içip patlamış mısır yemeyerek ne kaybım olur ki? Hem sinemada onlar benim dikkatimi dağıtır. Sinemaya atıştırmalık yemeye gelmiş insanlara gıcık oluyorum.

Yoo sağlık kriterlerim var elbet .
Ama takıntı değil.
Kırmızı çizgim, hijyen , yağ ve koku .

Pizza iyi fikir bencede.

Ardından da dondurma , mesela ?

Gram , kalori , yağ , protein hesabı bizim evde de var. Kendi sağlıksız beslenmemi yazdım ama eşim bu konuda hassastır mesela .
Spor programına ve listesine uyar.
Alternatif üretiyoruz sürekli.
Mesela onun tatlı anlayışı lor,yulaf ezmesi ve eritilmiş bitterden protein bar hazırlamak... benim ki kazandibi üstü dondurma.

Öyle mutlu ama. Eksik protein ya da fazla kalori aldığı gün mutsuz.
Yani mesaj ; nasıl mutly isen öyle beslenmek:)

bu yaglar saglikli yaglar hucrelerimizin hormonlarimizin yapisinda kullanilir . ornegin boyle vir faydasi var.

ama onyargi olunca insan dogruyu gormek istemiyor . maalesef.

Kaç kilosun merak ettim :)
Önceki sayfalarda paylaşmıştım aşağıya ekliyorum. :)

bu yaglar saglikli yaglar hucrelerimizin hormonlarimizin yapisinda kullanilir . ornegin boyle vir faydasi var.
ama onyargi olunca insan dogruyu gormek istemiyor . maalesef.
Önyargı değil bu.
Ben bir kişiyi dinleyip beslenmemi tamamen onun söylediklerine göre düzenlemem.
O vıcık vıcık yağların sağlıklı olduklarına katiyen inanmıyorum.
Ama bakın sıfır yağa karşıyım. Vücudun yağa ihtiyacı var bunun için mis gibi Zeytinyağı tüketilebilir.
Beslenme çok kişisel bir mevzu. Herkes kendi aklına ve mantığına yatanı uygulasın olsun bitsin.

ben de kuyruk yagi felan yiyemem tabi . ama sagliksiz oldugu icin degil eti bile zor yiyorum . yeni yeni alisiyorum.

ama uzaktan bakip arastirma vs okumadan sagliksiz oldugunu iddaa etmemek gerek :)

selamlar .

Ne yalan söyleyeyim bu hastalık hoşuma gitti
Kötü bir şey değil bence
Yalnız değilsiniz konuda böyle düşünen arkadaşlar var. :) Çok sevimli bahsettiysem demek.

Aynen bende ilgi çekici buluyorum. Ne kadar farklı görüş o kadar iyi.
Zaten en zor yanı uygulama değil midir. :) İradeyi geliştirmek önemli bu noktada. Belki sizde bunun üstüne gidebilirsiniz
.

Stres konusunda doğru söylüyorsunuz.
Dengeyi kurmak herkes için kolay olmuyor. Ne güzel siz başarabilmişsiniz bravo.

Ben her yediğimin paketini okurum. Yağ miktarı, kalori orani falan. Bilgi olur sadece. Yemekten geri durmam ama :)

Hehe ne sevimli bir yorum böyle gülümsettiniz. :))

kesinlikle ceviz bitter çikolata kuru erik azıcık hindistan cevizi yağıyla bir çikolata tarifim var gerçeğinden güzel bence işyerindekiler gözüme bakıyor yapimde yesinler diye

Lezzetli ise demek.
Teşekkür ediyorum. Bu tarifi duymamıştım.
Yapılışında bir püf noktası var mı? Bütün malzemeleri blender.dan geçirip buzluğa mı atıyoruz.

Paylaştığınız için teşekkürler. Size direkt arkadaşınızı hatırlattım demek.
Yok ben arkadaşınız gibi dayatma yapmam. Kimsenin ne yediğine ne içtiğine karışmam.

Sen yine aşırı olduğunu kabul ediyorsun.Arkadas onu da kabul etmezdi.Etrafina bunu dayatir ilişkilerini bozardi.

Zor işiniz ya.Bir psikologla psikiyatr ile görüşmelisin canım.

İlişkilerinin bu yüzden bozulması üzücü olmuş. Bir diğer üzücü taraf; bakın arkadaşınız hayatınızdan çıkmış ama eskiyi hatırlayınca onu bu şekilde anıyorsunuz. Keşke dayatma yapmasaymış.

Galiba ekmekten söz ediyorsunuz.
Kahvaltıda ekmek yemeyi sevmiyorum pek. Yumurta olsun yulaf olsun bunlar gayet doyurucu.
Diğer öğünlerde 1-2 dilim ekmek yiyorum. (o da beyaz ekmek değil tabi)

&

Arkadaşlar yorumlarınız beni düşündürdü, ne diyeceğimi bilemiyorum.
Fikirlerinizi belirttiğiniz için teşekkür ediyorum. @hbb Örnek için ayrıca teşekkürler.

Son düzenleme:

Söylediklerinizde haksız sayılmazsınız. Uyarınız için teşekkür ederim.

İrade çok önemli gerçekten. İradenizi geliştirmeye gayret edin derim. Almanya'da yaşadığınız için şanslısınız. Evet ben orda olsam imkanları en iyi şekilde değerlendirirdim. Doğru, Türkiye'de büyük şehirlerde yaşamadığınız sürece kolay ulaşamıyorsunuz. İnşallah sizde en kısa zamanda sağlıklı tercihlere yönelirsiniz.Bakın forumda en son bu yazıyı okumuştum.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/biskuvi-mi-yiyoruz-yoksa-zehir-mi.801753/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…