- 9 Temmuz 2018
- 109
- 452
- 33
- 29
- Konu Sahibi Lonely Night
-
Bir daha hiçbir şekilde ilaç kullanmama konusunda kararlıyım. O ilaçlar bana çok zarar verdi. Günlerce uyuşmuş gibiydim. Yalnızca acaba başka bir şekilde çözebilir miyim diye düşünüyorum.Ayrılın bitan önce yazık adama hem benim için ağladı diyorsunuz, hem de başkasıyla aldattım diyorsunuz. Siz de ilaçlarınızı ihmal etmeyin evet o ilaçlar sizi iyileştirmez ama uçlarda yaşamanızı engeller
Hani ayrılmayı da denemedim değil. İçim acımasına rağmen karşısına geçip klişeler sıraladım. Yok ben sana göre değilim, ben kötü bir insanım, sen daha iyilerine layıksın vb..
Ama benim neden ayrılmak istediğimi anlayınca kabul etmedi. Bazen dua ediyorum keşke benden soğusa da daha fazla üzülmek zorunda kalmasa diye.
Evet. Ona açık açık söylemiştim.Onu aldattığınızı bile bile sizi bırakmıyor mu yani?
Dram kraliçeliği yapmıyorum. Bundan Emin’im çünkü hiçbir şekilde kendime acımıyorum. Ama evet yakınım olan insanlara acıyorum ve bilerek onları kendimden uzaklaştırmaya çalışıyorum. İlaç konusuna gelecek olursak da her ne kadar evet kendimi aşağılasam ve deliyim desem de içten içe bunun bir hastalık değil psikolojik destek ile düzeltilebilecek bir şey olduğuna inanıyorum. Yine de yorumuzun için teşekkür ederim.Başka şekilde çözemezsiniz. Kendinize acımaktan, deli demekten vazgeçip tedaviye devam ettiğiniz sürece normal bir hayat sürebilirsiniz. Bipolar, bir depresyon çeşidi değil. Dolayısıyla ilaç kullanmak zorundasınız. Şeker hastaları "ilaçlardan sıkıldım" deyip bırakmıyorsa siz de bırakamazsınız. Boş beleş konuşmuyorum çok yakınımda yaşadım bu hastalığı.
Erkek arkadaşına yazık falan da değil. Her yetişkin kendi kararlarının sonucuna katlanır. Çekmek istiyorsa bırak çeksin. Lakin bu şekilde dram kraliçesi olarak oldukça arabesk bir ilişki yaşar gidersiniz. Kafanıza göre ilaç ve tedaviyi bırakarak aynı kısır döngüyü yaşarsınız. Buradan kimse de yardım edemez size.
Arkadaşım da bipolar hastası, teşhis konulduktan sonra ilaçlarını hep düzenli kullandı, düzenli yaşadı, büyük sorunlardan uzak durdu, hayata bakış açısını pozitif yönde değiştirdi, evet biraz uyku yapıyor ilaçlar ama günde 10 saat civarı uyur, evlendi ve şuan çok mutlu ama ilaçlara ve doktor kontrollerine devam (10 senedir ciddi ataklar yaşamadı). Bence kontrol altına alınamayacak bir rahatsızlık değil.Bana uzun zaman önce bipolar teşhisi koyuldu. Bipolar olmayı biraz açmam gerekirse hiç bir zaman duyguların normal yaşanamaması diyebilirim.
Bipolarlık’ta hem depresyon dönemi yaşanabiliyor, hem de çok deli dolu dönemler yaşanabiliyor. Ben bir iki dönemi de dibine kadar yaşadım.
Depresyon dönemine girdim ve o dönemdeyken günlerce kıpırdayamayacağım kadar içki içtim, bileklerimi kestim, 5 defa intihar etmeyi denedim; ikisi ilaç ile, diğer üçü ise bir yerden atlamayı deneyerek. Akıl hastahanelerinin kapalı servislerinde dahi yattığım oldu.
Bu dönemi atlattım. Kötü hissetmemeye aklımdaki intihar düşüncelerini silmeye başladım. Bu sefer de diğer dönem yaklaşmaya başladı.
Bir saniye yerimde duramadım, sürekli hareket ettim, içmeye devam ettim, çok saçma insanlarla tek gecelik ilişkiler kurdum. Sonrasında hep pişman oldum.
Evet bu benim geçmişim. Ve bunu değiştirme şansım Yok. Ama benim asli sıkıntım şu an çok sevdiğim bir erkek arkadaşımın olması.
Bu bozukluğu yenemediğimi biliyorum. Ne akıl hastahanesi ne ilaç beni iyileştirmeye yetmedi. İyileştirdiğini söyleyen ilaçlar ise beni yalnızca uyuşturdu. Ben bu durumu yenemiyorum. Ve bu yüzden erkek arkadaşıma çok zarar veriyorum. Belli bir süredir beraberiz. Ve o benim iki halimi de gördü. Hem yeniden bileklerimi kesecek duruma geldiğimi, hem de yerimde duramayan halimi gördü. O bu durumdan şikayetçi olmadığını söylüyor. Benim böyle bir insan olduğumu söylüyor. Hatta beni böyle olduğum için sevdiğini söylüyor.
Ama ben onun benim için ağladığını gördüm...
Ve onu defalarca kez aldattım. Hem de beş para etmez insanlarla. Onu tamamen yıkılmış, sarhoş, ağlayan, aptal bir insana mazur bıraktım.
Ondan ayrılmam gerektiğine inanıyorum.
Ona daha fazla zarar vermemek için...
Bu konuyu da neden açtığımı bilmiyorum. İçimdeki karmaşayı çoğu insanın anlamayacağını düşünsem de rahatlamam gerekiyordu. Şimdiden çok teşekkür ederim.
O zaman yapacak bir şey yok onun kararı. Sonuç da kimseyi kandırmıyorsunuz , her şeyi bile bile devam etmek isteyen kendisi.Başkalarından önce kendinizi düşünün bence. Umarım bütün bunlar biter ve iyileşirsiniz.Evet. Ona açık açık söylemiştim.
Dram kraliçeliği yapmıyorum. Bundan Emin’im çünkü hiçbir şekilde kendime acımıyorum. Ama evet yakınım olan insanlara acıyorum ve bilerek onları kendimden uzaklaştırmaya çalışıyorum. İlaç konusuna gelecek olursak da her ne kadar evet kendimi aşağılasam ve deliyim desem de içten içe bunun bir hastalık değil psikolojik destek ile düzeltilebilecek bir şey olduğuna inanıyorum. Yine de yorumuzun için teşekkür ederim.
Terapi konusunda size kesinlikle katılıyorum. Acı ile beslenme konusunda ise bir şey diyemeyeceğim. Belki de bunu alışkanlık haline getirmişimdir de farkında değilimdir. Ve onlara duyduğum hissi açıma olarak dile getirmezdim açıkçası. Evet üzüldüğüm oluyor. Ama daha ziyade yaklaşılınca patlayacak bir bomba gibi davranıyorum onlara.İşte bunun sebebi de kendine acımak aslında. "etrafımdakilere zarar veriyorum, yazık onlara" demek ve yerinde saymak da kendine acıma biçimidir. Dramla beslenme halidir. Zira çözüm belli. İlaç kullanmak ve terapi almak.
Pekala o zaman sizi düzenli olarak uzunca süre ilaç kullanmış hastahanede yatmış ve tedavi görmüş bir insan olarak hala kötü olduğum durumları düşünmeye sevk ediyorum. Ben ergenlik çağındayken bu ortaya çıktı. Ve çok açık bir şekilde söyleyebilirim ki uzunca bir süre ilaç kullandığım dönemlerde de iyi değildim. Şimdi ise evet hala iyi değilim ama en azından ilaçların uyuşukluğundan çıkıp gerçekten beynimi kullanarak bir şeyleri çözmeyi istiyorum. Eğer bunun için bana tavsiye edeceğiniz bir kitap veya başka bir şey varsa mutlaka araştırmak isterim.insanlar neden ruh sağlığı için ilaçlarını kullanmaz, anlamış değilim. siz bipoları ne zannediyorsunuz ki? hastalık beyninizden kaynaklanıyor. bayağı bayağı hastalık bu. beyin çalışması gerektiği gibi çalışmıyor. üstte birisi çok güzel yazmış, şeker hastaları nasıl “dur bak ben şimdi pankreasımla konuşacağım, bana güzelce insülin sentezleyecek” diyemiyorsa siz de böyle “ben kendimi düzelteceğim” diyip beyninizi düzeltemezsiniz. oldu olacak kesilen bileklerimizi de düşünce gücüyle onaralım. siz kendinize bile bile kötülük ediyorsunuz hanımefendi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?