• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim Derdim Deli Olmak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlıyorum. Benzer yerlerden geçtim, psikotik durumlar yaşadım. Evliyim ve bu süreci birlikte yaşadık. Ekt olurken beni bekledi, çıkınca sakinleştirdi. Sevgi böyle bir şey. Her gün ruh halinin nasıl olacağı belli olmayan birisiyle uyanıyor ama mutlu. Belki sevgiliniz de mutludur. Tek bir seviş ve sevgi biçimi yok sonuçta.
İlaç konusunda şunu söyleyebilirim. İlaçlar vücudumun içine sıçtı. 50 kilo aldım. Ama asla bırakmadım. Lityum troid bezlerimi mahvetti ki o kadar uzun süre kullandım. Ayeıca bipolar değilim ama anlayabiliyorum.
İyi bir terapist bul kendine. Psikolog değil psikiatrist. Konuşarak kendini ne kadar iyi anlayabileceğine ve o konuşmaların hayatına nasıl dojunduğuna inanamayacaksın. Bazen uyuyamıyorum diye fazla ilaç alıyorum bazen içtiğim ilaçlar yüzünden uyanık kalabilmek için ilaç kullanıyorum. Ama çabalıyorum. Kendine acımayı bırak. Gerçekten işe yarıyor. Önce sen inanmalısın güçlü olduğuna. Kim kimi üzerse üzsün sen böylesin. Kabul et ve kendine acımayı bırak.

Bana uzun zaman önce bipolar teşhisi koyuldu. Bipolar olmayı biraz açmam gerekirse hiç bir zaman duyguların normal yaşanamaması diyebilirim.
Bipolarlık’ta hem depresyon dönemi yaşanabiliyor, hem de çok deli dolu dönemler yaşanabiliyor. Ben bir iki dönemi de dibine kadar yaşadım.
Depresyon dönemine girdim ve o dönemdeyken günlerce kıpırdayamayacağım kadar içki içtim, bileklerimi kestim, 5 defa intihar etmeyi denedim; ikisi ilaç ile, diğer üçü ise bir yerden atlamayı deneyerek. Akıl hastahanelerinin kapalı servislerinde dahi yattığım oldu.
Bu dönemi atlattım. Kötü hissetmemeye aklımdaki intihar düşüncelerini silmeye başladım. Bu sefer de diğer dönem yaklaşmaya başladı.
Bir saniye yerimde duramadım, sürekli hareket ettim, içmeye devam ettim, çok saçma insanlarla tek gecelik ilişkiler kurdum. Sonrasında hep pişman oldum.
Evet bu benim geçmişim. Ve bunu değiştirme şansım Yok. Ama benim asli sıkıntım şu an çok sevdiğim bir erkek arkadaşımın olması.
Bu bozukluğu yenemediğimi biliyorum. Ne akıl hastahanesi ne ilaç beni iyileştirmeye yetmedi. İyileştirdiğini söyleyen ilaçlar ise beni yalnızca uyuşturdu. Ben bu durumu yenemiyorum. Ve bu yüzden erkek arkadaşıma çok zarar veriyorum. Belli bir süredir beraberiz. Ve o benim iki halimi de gördü. Hem yeniden bileklerimi kesecek duruma geldiğimi, hem de yerimde duramayan halimi gördü. O bu durumdan şikayetçi olmadığını söylüyor. Benim böyle bir insan olduğumu söylüyor. Hatta beni böyle olduğum için sevdiğini söylüyor.
Ama ben onun benim için ağladığını gördüm...
Ve onu defalarca kez aldattım. Hem de beş para etmez insanlarla. Onu tamamen yıkılmış, sarhoş, ağlayan, aptal bir insana mazur bıraktım.
Ondan ayrılmam gerektiğine inanıyorum.
Ona daha fazla zarar vermemek için...
Bu konuyu da neden açtığımı bilmiyorum. İçimdeki karmaşayı çoğu insanın anlamayacağını düşünsem de rahatlamam gerekiyordu. Şimdiden çok teşekkür ederim.
bende bipolar hastasıyım 20 li yaşlarımda teshis konuldu 12 yıl tedavi gordum mani dönemleri yasadim berbat gunler kotu iliskiler sonu olmayan ilaclar ve beni bu halimle seven hic kimse olmadi hep terkedildim ne mutlu sana tedaviyi birakma sevdigini birakma hersey yoluna giricektir

İntihar etmeyi deneyip başaramamayı anlamıyorum ben de. Nasıl kendinizi öldürmeyi başaramadınız acaba merak ettim.

Sanırım burada üstünde durmamız gereken söz “normal yaşantıya devam etme”.
Evet ilaç aldığım süreler atak geçirmedim. Kendimi kesmedim. İntihar etmeyi düşünmedim. Saçma bir enerjiyle saçma şeyler yapmadım. Ama buna rağmen kimse beni günde 12 saat uyumanın, uyuşuk olmanın, atak geçirmemeye rağmen mutsuz hissetmenin “normal yaşantıya devam etme” olduğuna inandıramaz.
sizi seven insanıda bırakmayın tedaviyi de bırakmayın.
ilaçların sizi uyutup atak geçirmenize engel oldugunu belirtmişsiniz işte normal hayat bu siz yaşadıkça hayat devam edecek .
geçmiş de oldugunuz gb kontrolünüzü kaybettiginiz bir an işte ozaman ölümle karşı karşıya kalacaksınız.
tansiyon şeker gb kalıcı hastalıgınız oldugunu ilaçsız ilerlemesini engellenmeyecegini düşünün
12 saat uyudugunuzu söylemişsiniz normal degil mi insan için kim bir kaç saat uyku ile yaşıyor ki..

Çok iyi BDT uygulayan bir uzman klinik psikolog bulmanızı tavsiye ediyorum. Durumunuzu bilen her koşulda sizi seven ve sizi destekleyen bir erkek arkadaşınız var, kıymetini bilin derim. Erkek arkadaşınızı seviyorsanız ve ayrılmak istemiyorsanız bu terapi yöntemiyle başarıya ulaşabilirsiniz. Bipolar çok çok zordur biliyorum, psikoloğum, ancak aşılmayacak bir durum değil. En azından kendiniz ve çevreniz için dönemlerinizi en az hasarla atlatabilirsiniz, umudunuzu yitirmeyin, sevgiler :)

Bir daha hiçbir şekilde ilaç kullanmama konusunda kararlıyım. O ilaçlar bana çok zarar verdi. Günlerce uyuşmuş gibiydim. Yalnızca acaba başka bir şekilde çözebilir miyim diye düşünüyorum.

İşte bu sağlıklı bir düşünce değil.
Annem bipolar 2001 senesinden beridir de ben onunla uğraşıyorum.
Sizin gibi 3 sefer hastanede kaldı, ancak kapalı servislerde yatmadı.
Çok gel-gitleri oldu, onun da aşırı hareketli ve aşırı durgun zamanları oldu.
Fakat ilaçlarını kullanmadığı zamanlar gerçekten bizim için büyük sıkıntılar çıktı ortaya.
Herşeyden öte, canına zarar gelmesinden çok korkuyordum.

Çok şükür ki artık iyi, ancak ilaçlarını düzenli kullanıyor.
İlaçları onu aptal gibi yapmıyor, günlük işlerini gayet güzel bir şekilde tek başına halledebiliyor.
Yalnız yaşıyor. Daha geçen 2 ay evveline kadar benim 2 oğluma bakıyordu.
Farklı bir rahatsızlıktan ötürü artık onu dinlendiriyoruz (felç geçirdi, fakat iyi).
Doktor randevularına düzenli olarak ben götürüyorum.
Düzenli olarak kan tahlillerini yaptırıyor.
Devamlı doktor kontrolünde.
Ancak ilaçlarını düzenli kullandığı için, atak geçirmiyor, bunalıma düşmüyor.

İlaç kullanmayarak daha da zarar veriyorsunuz kendinize.
Hem maddi hem de manevi açılardan.
Her seferinde dönüp yaşanan pişmanlıklar, ilerde sizi daha çok yıpratacak.
Benim size tavsiyem, sizi her haliniz ile kabul etmiş birini hayatınızdan atmamanız.
Böyle insanlar zor bulunur, hele ki bipolar rahatsızlığını yaşayanlar bunu gayet iyi bilirler.
Etrafında bir tane kişi kalmaz.

Sizin daha çok böyle bir kişinin hayatınızda olduğu için hastalığı yenme ile mücadele etmeniz gerekir.
Erkek arkadaşınızı kaybetmemek ve sağlıklı güzel bir gelecek sahibi olmak için.
Yapmayın kendinize bu kötülüğü, koy vermeyin.
Hayatın dizginlerini elinize almak yine sizin elinizde!
Doğru doktor, doğru ilaçlar ve doğru tedavi ile bu hastalıkların etkileri azalır.
Yeterki doğru doktoru bulun.

Allah yardımcınız olsun.
Eğer SİZ hayatınızı değiştirmek istiyorsanız, yine bunu SİZ başarırsınız!
Bu yüzden, hiç bir şeyin altına sığınmayın!
İlaçlar malesef ki sizin şu anda tek çözümünüz.
Farklı bir çözüm olsaydı, inanın dünyadaki bunca bipolar hastası o yöntemi çoktan dener ve yayardı...

Son olarak, yalnız değilsiniz!
Bizden çok var inanın!

Bişeyler yazmaya çalışacağım umarım toparlayabilirim.
27 yaşındayım hatırladığım kadarıyla 12 yaşından beri kafamda bi tuhaflık var.
Evet tuhaflık diyorum neden biliyo musun ?
Çok detaylı düşünürüm an gelir gözümü karartır çılgınca şeyler yaparım an gelir insan kelimesinden nefret ederim.
2 yıl önce 'bipolar' teşhisi koyuldu.
Araştırdığımda evet teşhis tam yerindeydi.
Nasıl koyuldu teşhis dersen ;
Birgün sabaha karşı 5 te çıkdırmış gibi uyandım bi düşündüm evimle işim arası 28 km.
Hemen bi dus alıp 6ya doğru çıktım evden vurdum kendimi yollara
Kimi zaman yürüyüp kimi zaman koşarak işe vardım.
Evet 28 yürüdüm inanabiliyor musun akıllı insan bunu yapar mı ?
İş yerine kapısına geldiğimde vücudumun yüzde 80'ini hissetmiyordum.
Hemen hastaneye kaldırdılar.
Muayene eden doktor hemen psikiyatrist çağırınca adam içeri girer girmez 'neden bu kadar bekledin,bunu kendine niye yaptın' dedi.
Ardından 20 gün yatış,adını bilmediğim bi dünya ilaç,uyku,uyku.....
Çıktığımda beynim 13 senedir hiç olmadığı kadar durgundu.
O gün bu gündür bir gün bile ilaçlarımı aksatmadım.
Kafamı uyuşturuyor dediğin 'lityum'dan günde 5 tane içiyorum.Kafam uyuşuk değil.
Günlük toplamda 12 tane ilaç içiyorum.
Gerekirse 120 tane bile içerim.
Yeterki o deli günlerim geri gelmesin.
İlaçlarım saatlidir ve telefonumda alarm kuruludur.3 yaşındaki kızım bile alarmı duyunca 'anne ilaç saatin' diyor.
Diyeceğim şu ki ; ilaç önemlidir.
İlaçsız bipolar tedavi olamaz.Herşeyin başı ilaç.
Bipolar ; ağır bi psikiyatrik rahatsızlıktır ve lityum olmadan tedavi asla olmaz.
Sana yardımcı olacak ilaçları kullanırsan hayatını düzene sokacak enerjiye ve bilincide edinirsin.Bana inan.

İntihar etmeyi deneyip başaramamayı anlamıyorum ben de. Nasıl kendinizi öldürmeyi başaramadınız acaba merak ettim.
Atlayacağım zamanlarda vazgeçtim. Ama ilaç yutacağım zamanlarda gerçekten ilaç yuttum ve beni öldürmesini beklerken yalnızca defalarca kez kusmama sebep oldu. Garip geliyor ama insanın kendisini öldürmesi öyle kolay bir şey değilmiş.

hastalığınızın arkasına sığınıyor gibisiniz,aldattım çünkü hastaydım, içtim, intihar ettim, çünkü hastaydım,
ayrılmalı tedavinize devam etmelisiniz.

Kusra bakmayın kırıcı olucam ama hastalığınızın arkasına sığınmayın ya çok çirkin çünkü aldat aldat iç iç ee ben hastayım yok öyle bi şey. Bipoları en yakından yaşayan insanım. Böyle bi hastalık değil. o sizin karakteriniz olmuş artık.

Bir daha hiçbir şekilde ilaç kullanmama konusunda kararlıyım. O ilaçlar bana çok zarar verdi. Günlerce uyuşmuş gibiydim. Yalnızca acaba başka bir şekilde çözebilir miyim diye düşünüyorum.
20 yıl bir AB , OKB, pa ile uğraştım. Çok sıkıntılı iniş çıkışlar oldu , donem donem ilaç kullandım. 3 yıldır kullanmiyorum. Daha iyiyim ilaçsız.
Çözüm derseniz insülin dengesine dikkat etmek, vitamin takviyeleri almak, probiyotik ve kolojen beslenmek büyük ölçüde iyi geliyor.tavsiye ederim.
Erkek arkadaşınıza gelince evet sizi böyle seviyor ,bazı insanlar deli sever beni seven de öyle sevdi , ama bı yerden sonra yoruluyorlar. Ha onlarda bizi yoruyor orası ayrı. Su an bırakıp gitmek onun elinde gitmiyorsa olana razıdır. Ama gitmediği icinde sizde onu yormamak adına toparlanmaya çalışın .bunu hastalik değil yaşam tarzı olarak görün ,kendinizi sevin değerlisiniz,değer verirseniz intihar düşüncesi kalkacak ortadan. Tavsiyelerimide yapmaya çalışırsanız kendinizi tanıyamazsiniz.
Uzun yazdım ama benim gibi kimse yıllarını harcamasin istiyorum,iyi olsun istiyorum o yuzden.keske farkindaligim 20 yıl önce olsaydı kararların ve durumum cok farklı olabilirdi.

Ben gayet büyük bir pislik yaptığımın farkındayım. Ve diyelim ki bu benim kişiliğim o zaman çevremde kalmakta ısrar eden insanlar bunu düşünmeli. Evet çevremdeki insanlara zaman zaman üzülüyorum. Ana gerçek onların benim hayatımda kalmaya karar vermeleri. Ben belki gerçekten pisliğidir ama kimseyi zorla tutmuyorum. Hatta üzülüyormuş gibi gözükenleri uzaklaştırmaya çalışıyorum.
Kusra bakmayın kırıcı olucam ama hastalığınızın arkasına sığınmayın ya çok çirkin çünkü aldat aldat iç iç ee ben hastayım yok öyle bi şey. Bipoları en yakından yaşayan insanım. Böyle bi hastalık değil. o sizin karakteriniz olmuş artık.

Ben gayet büyük bir pislik yaptığımın farkındayım. Ve diyelim ki bu benim kişiliğim o zaman çevremde kalmakta ısrar eden insanlar bunu düşünmeli. Evet çevremdeki insanlara zaman zaman üzülüyorum. Ana gerçek onların benim hayatımda kalmaya karar vermeleri. Ben belki gerçekten pisliğidir ama kimseyi zorla tutmuyorum. Hatta üzülüyormuş gibi gözükenleri uzaklaştırmaya çalışıyorum.
Bilemem belkide fazla radikal kararlar alamıyorsunuzdur ? Tamamen bitti diyemiyorsunuzdur. Benim annem bipolar. Evliliğini dağıttı tepetaklak olduk zamanında. Bitirelen bitiriliyormuş demek ki. Şuan durumu nasıl annemin gayet iyi aslında ağır ilaçlar kullanmasına rağmen.

İşte bu sağlıklı bir düşünce değil.
Annem bipolar 2001 senesinden beridir de ben onunla uğraşıyorum.
Sizin gibi 3 sefer hastanede kaldı, ancak kapalı servislerde yatmadı.
Çok gel-gitleri oldu, onun da aşırı hareketli ve aşırı durgun zamanları oldu.
Fakat ilaçlarını kullanmadığı zamanlar gerçekten bizim için büyük sıkıntılar çıktı ortaya.
Herşeyden öte, canına zarar gelmesinden çok korkuyordum.

Çok şükür ki artık iyi, ancak ilaçlarını düzenli kullanıyor.
İlaçları onu aptal gibi yapmıyor, günlük işlerini gayet güzel bir şekilde tek başına halledebiliyor.
Yalnız yaşıyor. Daha geçen 2 ay evveline kadar benim 2 oğluma bakıyordu.
Farklı bir rahatsızlıktan ötürü artık onu dinlendiriyoruz (felç geçirdi, fakat iyi).
Doktor randevularına düzenli olarak ben götürüyorum.
Düzenli olarak kan tahlillerini yaptırıyor.
Devamlı doktor kontrolünde.
Ancak ilaçlarını düzenli kullandığı için, atak geçirmiyor, bunalıma düşmüyor.

İlaç kullanmayarak daha da zarar veriyorsunuz kendinize.
Hem maddi hem de manevi açılardan.
Her seferinde dönüp yaşanan pişmanlıklar, ilerde sizi daha çok yıpratacak.
Benim size tavsiyem, sizi her haliniz ile kabul etmiş birini hayatınızdan atmamanız.
Böyle insanlar zor bulunur, hele ki bipolar rahatsızlığını yaşayanlar bunu gayet iyi bilirler.
Etrafında bir tane kişi kalmaz.

Sizin daha çok böyle bir kişinin hayatınızda olduğu için hastalığı yenme ile mücadele etmeniz gerekir.
Erkek arkadaşınızı kaybetmemek ve sağlıklı güzel bir gelecek sahibi olmak için.
Yapmayın kendinize bu kötülüğü, koy vermeyin.
Hayatın dizginlerini elinize almak yine sizin elinizde!
Doğru doktor, doğru ilaçlar ve doğru tedavi ile bu hastalıkların etkileri azalır.
Yeterki doğru doktoru bulun.

Allah yardımcınız olsun.
Eğer SİZ hayatınızı değiştirmek istiyorsanız, yine bunu SİZ başarırsınız!
Bu yüzden, hiç bir şeyin altına sığınmayın!
İlaçlar malesef ki sizin şu anda tek çözümünüz.
Farklı bir çözüm olsaydı, inanın dünyadaki bunca bipolar hastası o yöntemi çoktan dener ve yayardı...

Son olarak, yalnız değilsiniz!
Bizden çok var inanın!
Ne güzel yazmişsiniz keşke bende eski erkek arkadasima bunlari anlatabilseydim...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back