• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim Derdim Deli Olmak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Acikcasi konunun gercekligine inanmak istemiyorum
Bipolar yakinen bildigim bir rahatsizlik
Ilacin fayda etmemesi gibi bir durum soz konusu degil
Bildigim kadariyla lityum icmeniz gerekiyor
Sonucta doktor degilim , soylediklerimin tibbi kesinligi yok ancak ailemde fazlasiyla bipolar var , hepsi de ilaclarini duzenli icerek normal yadantilarina devam ediyorlar

Acikcasi konunun gercekligine inanmak istemiyorum
Bipolar yakinen bildigim bir rahatsizlik
Ilacin fayda etmemesi gibi bir durum soz konusu degil
Bildigim kadariyla lityum icmeniz gerekiyor
Sonucta doktor degilim , soylediklerimin tibbi kesinligi yok ancak ailemde fazlasiyla bipolar var , hepsi de ilaclarini duzenli icerek normal yadantilarina devam ediyorlar
Sanırım burada üstünde durmamız gereken söz “normal yaşantıya devam etme”.
Evet ilaç aldığım süreler atak geçirmedim. Kendimi kesmedim. İntihar etmeyi düşünmedim. Saçma bir enerjiyle saçma şeyler yapmadım. Ama buna rağmen kimse beni günde 12 saat uyumanın, uyuşuk olmanın, atak geçirmemeye rağmen mutsuz hissetmenin “normal yaşantıya devam etme” olduğuna inandıramaz.

Daha açık konuşmak gerekirse evet şu durumda kötüyüm. Evet çevremdeki insanları üzüyorum -kimine göre bu drama kraliçeliği ama gerçek bu-, evet kendime zarar veriyorum.
Ama büyük bir adım attığıma inanıyorum. İlaçları yavaş yavaş bir şekilde bıraktım, psikolog araştırması içindeyim. Şu durumda bana en yardımcı olacak şey bana ilaç harici tavsiyeleriniz olacaktır.

Sanırım burada üstünde durmamız gereken söz “normal yaşantıya devam etme”.
Evet ilaç aldığım süreler atak geçirmedim. Kendimi kesmedim. İntihar etmeyi düşünmedim. Saçma bir enerjiyle saçma şeyler yapmadım. Ama buna rağmen kimse beni günde 12 saat uyumanın, uyuşuk olmanın, atak geçirmemeye rağmen mutsuz hissetmenin “normal yaşantıya devam etme” olduğuna inandıramaz.
Ok simdi anladim ne demek istediginizi
Cok arastirdigim icin nacizane bir tabsitede bulunabilirim
Bol bol okuyun
Bipolarla ilgili yapilan arastirmalarda enteresan sekilde okumayla hastalik arasinda ters baglanti var
Beyni calistiracak seyler okudukca bipolar azaliyor
Yani bol bol sizi dusunmeye sevk edecek seyler okuyun

Ok simdi anladim ne demek istediginizi
Cok arastirdigim icin nacizane bir tabsitede bulunabilirim
Bol bol okuyun
Bipolarla ilgili yapilan arastirmalarda enteresan sekilde okumayla hastalik arasinda ters baglanti var
Beyni calistiracak seyler okudukca bipolar azaliyor
Yani bol bol sizi dusunmeye sevk edecek seyler okuyun
Teşekkür ederim. Meşgul olmanın insana iyi geldiğine bende inanıyorum. Belki size garip gelecek ama böyle tavsiyeler gerçekten beni çok mutlu ediyor, hah şimdi buldum belki bunu yaparsam yavaş yavaş yeni bir hayata adım atarım diyorum. O yüzden çok teşekkür ederim.

Teşekkür ederim. Meşgul olmanın insana iyi geldiğine bende inanıyorum. Belki size garip gelecek ama böyle tavsiyeler gerçekten beni çok mutlu ediyor, hah şimdi buldum belki bunu yaparsam yavaş yavaş yeni bir hayata adım atarım diyorum. O yüzden çok teşekkür ederim.
Rica ederim :) cok mutlu oldum yazdigimin iyi gelmesine
Simdi burda acik acik yazamiyorum kendimi ifsa etmemek adina ama okumak gercekten benim bir akrabama iyi geldi
Baya bir azaldi , gayet keyfi yerinde , mutlu mesut hayatina devam ediyor
Hastaliginin bilincind3 olmasi , kendisini takip edebiliyor olmasi ve bol bol kafa calistiracak seyler okumasi onu diger aile bireylerimizden farkli noktaya getirdi
O yuzden lutfen vazgecmeyin kendinizden
Evet cok zor biliyorum ama pes etmemek lazim , erkek arkadasinizdan ayrilmayin , beraber devam edin yola

Bir daha hiçbir şekilde ilaç kullanmama konusunda kararlıyım. O ilaçlar bana çok zarar verdi. Günlerce uyuşmuş gibiydim. Yalnızca acaba başka bir şekilde çözebilir miyim diye düşünüyorum.
Bipolar rahatsızlığına sahip bazı kişiler ilaç kullanmayı reddeder. Bence bu büyük bir hata. O ilaçlar uyuşturöak için değil. Duygu durumunu dengelemek için

Böyle hissetmek istemediğini biliyorum. Yaptıklarını elinde olmadan yaptığını da biliyorum. Bu yüzden ilaç tedavisini reddetme. Gerektiği yerde psikoterapi al.

Hastalığın konusunda bilinçli olman gerek. Depresyon ya da mani yaklaştığında anlayıp bunu kontrol altına alabilirsin. Bu hastalığı sadece sen istersen en aza indirebilirsin. Bunu erkek arkadaşın için değil kendin için yap

Bipolar rahatsızlığına sahip bazı kişiler ilaç kullanmayı reddeder. Bence bu büyük bir hata. O ilaçlar uyuşturöak için değil. Duygu durumunu dengelemek için

Böyle hissetmek istemediğini biliyorum. Yaptıklarını elinde olmadan yaptığını da biliyorum. Bu yüzden ilaç tedavisini reddetme. Gerektiği yerde psikoterapi al.

Hastalığın konusunda bilinçli olman gerek. Depresyon ya da mani yaklaştığında anlayıp bunu kontrol altına alabilirsin. Bu hastalığı sadece sen istersen en aza indirebilirsin. Bunu erkek arkadaşın için değil kendin için yap
İlaç kullanmama konusunda evet çok karar değiştireceğimi zannetmiyorum. Ama çok haklısınız böyle bir yola çıkıyorsam sadece kendimi ve kendi hayatımın kontrolünü elime almayı düşünmeliyim. Başkaları için yapılan şeyler kalıcı olamaz.
Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Bu benim için çok değerli.

İlaç kullanmama konusunda evet çok karar değiştireceğimi zannetmiyorum. Ama çok haklısınız böyle bir yola çıkıyorsam sadece kendimi ve kendi hayatımın kontrolünü elime almayı düşünmeliyim. Başkaları için yapılan şeyler kalıcı olamaz.
Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Bu benim için çok değerli.
Bu konuyu neden açtım bilmiyorum yazmışsın ya hani. Ben biliyorum. Yardım isteği bu. Ben böyle hissetmek istemiyorum demek bu bana göre. Başladın artık devamını da getirebilirsin. Yenebilirsin en aza indirebilesin. Normal addettiğin yaşam biçimine kavuşabilirsin.

Aynı rahatsızlığı yaşayan kişilerle konuşmak iyi gelir belki sana.

YouTube'da bu konuyla ilgili Videolar çeken kanallar var. Sana isimlerini ve linklerini göndereyim. Bu videolar da yardımcı olur belki :KK19:

Bu konuyu neden açtım bilmiyorum yazmışsın ya hani. Ben biliyorum. Yardım isteği bu. Ben böyle hissetmek istemiyorum demek bu bana göre. Başladın artık devamını da getirebilirsin. Yenebilirsin en aza indirebilesin. Normal addettiğin yaşam biçimine kavuşabilirsin.

Aynı rahatsızlığı yaşayan kişilerle konuşmak iyi gelir belki sana.

YouTube'da bu konuyla ilgili Videolar çeken kanallar var. Sana isimlerini ve linklerini göndereyim. Bu videolar da yardımcı olur belki :KK19:
Çok sevinirim. İnsanların böyle durumlarda tanımadığı kişiler tarafından dahi cesaretlendirildiğini görmek insana o kadar iyi hissettiriyor ki.
Artık baydın daha fazla teşekkür etme diyeceksiniz ama çok teşekkür ederim. Gerçekten.

Erkek arkadaşınız sizin rahatsizliginizi tetikleyen-arttiran davranislarda bulunmuyorsa sürekli ondan ayrılmaya çalışmayin derim.Sizin duygu durumunuzdaki değişimlerin; depresyon/manik atak dondugulerinizi bilen ...bunun bir hastalığın sonucu olduğunun farkında olan bir yetişkin sevgiliniz. İstese zaten yaşadığınız ilişkiyi bitirir.Burada pek çok üyenin kendisi veya eşi sizinle aynı hastalığa sahipler ancak farkında bile değiller .Karşılarındaki kisileri davranışlarının nedeni olarak gösterip "beni bu hale sen getiriyorsun" diyerek üste bile çıkanlar var.

Yenilgiyi baştan kabul etmişsiniz.
Bu hastalık, manik dönemde ayrı, depresif dönemde ayrı yerlerden şahane üretkenlik sağlayacak, farklı çalışmalara imza attıracak bir hastalık. Kontrol etmeyi öğrenmek, yenilmeye alışmaktan daha kolay. Şu derbeder kafadan bi çıkın önce.

Eskiden doktorların bu hastalığa "Tanrıların hastalığı" dediğini biliyor musunuz? "Sınır" algınız üzerine çalışacaksınız ve sınırsız kısmı sizi ifade edecek bir sanat dalına akıtıp rahatlayacaksınız. Bipolar hastaları en az bir dalında sanatta başarılıdır. Kendinizi keşfedin geç olmadan.

Bu hastalıgün tedavisinde lityum kullanılıyor diye biliyorum. Ve lityum sizi nasıl uyusturabilir? Bu yorumunuz ilaçlarını kullanmak istemeyen hasta bahanesi gibi geldi.

Bir de uyutsun, uyustursun sizi ne zarari olabilir. Su yasadiklarinizdan daha kotu oldugunu dusunmuyorum.

Öncelikle geçmiş olsun.

İlk işiniz bir doktora gidip tekrardan kendinize bir tedavi düzeni oluşturmak olsun.

İlacın size yaptığı yan etkileri söylerseniz doktorunuz ona göre dozunu ayarlayacaktır. Sadece bünyeniz ilaca alışana kadar sabredin. Emin olun düzenli olarak ilaçlarınızı kullandığınızda yan etkileri hissetmemeye başlayacaksınız.

Fakat iş sadece ilaç kullanmakla bitmiyor. Uyku düzeninize dikkat edip, mümkün olduğunca hayat kalitenizi düşürecek şeylerden uzak durmanız gerekiyor. Düzenli uyku ve yürüyüş size çok iyi gelecektir.

Umudunuz asla kırılmasın. Annemi bu hastalığın pençesinden çekip aldık.

Annemin durumunun ağırlığını anlamanız için örnek verecek olursam; ben henüz 2 yaşlarındayken annem psikotik atak geçiriyor. Bir ses ona abim için beni kurban etmesi gerektiğini söylüyor. Eline bıçak alıp tam beni öldürmek üzereyken teyzemle ananem annemin elinden zor kurtarıyor beni.

Şuan annem çok iyi. Hastalığı yendiğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Sakın ha sakın pes etmeyin!

Çok zorlanacaksınız ama sonunda kazanan siz olacaksınız! Sadece biraz sabır..

Yenilgiyi baştan kabul etmişsiniz.
Bu hastalık, manik dönemde ayrı, depresif dönemde ayrı yerlerden şahane üretkenlik sağlayacak, farklı çalışmalara imza attıracak bir hastalık. Kontrol etmeyi öğrenmek, yenilmeye alışmaktan daha kolay. Şu derbeder kafadan bi çıkın önce.

Eskiden doktorların bu hastalığa "Tanrıların hastalığı" dediğini biliyor musunuz? "Sınır" algınız üzerine çalışacaksınız ve sınırsız kısmı sizi ifade edecek bir sanat dalına akıtıp rahatlayacaksınız. Bipolar hastaları en az bir dalında sanatta başarılıdır. Kendinizi keşfedin geç olmadan.
Dediğiniz durumu biliyorum. Benim de resime ilgim vardır. Yani ne kadar Belli durumlara üzülsemde bu konuda kendimi aşağılamış değilim.

Dediğiniz durumu biliyorum. Benim de resime ilgim vardır. Yani ne kadar Belli durumlara üzülsemde bu konuda kendimi aşağılamış değilim.

Aşağıladın demiş miyim? :)
Gitmeniz gereken yönü işaret ediyorum.
Sizin kimi sanatçılar gibi üretkenlik için dışarıdan madde kullanmanıza gerek yok, doğuştan kafanız buna müsait ve bunu çıkarın diyorum.
Hastalığınızın evrelerinden birinin adı "Extacy" mesela :)
Millet o kafa için para ödüyor, siz biraz gayret biraz ilaç destek çok güzel kontrol edebilir ve üreterek aşarsınız.

Hastalığın mantığını da yazayım buraya, ilaç kullanmak durumundasınız ama bundan ayrı kendinizi yakalama konusunda da içgörü geliştirmelisiniz.

Öncelikle hastalığınızı çok iyi bilin, bir doktorla yan yana istişare edebilecek kadar bilin. İçgörü geliştirme yolunda vücudunuzun işaretlerini görün, işaretleri net hissetmek-tanımak için düzenli hayata geçin. Uyku, yeme içme saatleriniz, cinsel ilişki sıklığınız her gün belli olsun. İştah ve uyku değişimi, bir atak döneminin gelişine delalettir, uykusuz kaldım ondan atak geçirdim olayı değil yani öyle yazan arkadaşlara da bilgi olsun. Atak gelmeden önce uyku ve iştahtan işaretlerini verir. Bu işaretleri, düzenli bir hayat içinde gozlemlemeniz daha kolaydır. Bir gün gece 3te yatar, öbür gün 8de uyur 8de uyanır, öbür gün amaan sabahlayalım derseniz, atak öncesi vücudun uykuyu kaç saat azalttığı, kaç öğün unutturdugunu fark edemez ve gafil avlanır, istemediğiniz şeyler yaparken bulursunuz kendinizi. Biraz gayret, normalde ne kadar uyursunuz, yatakta ne kadar döner uykuya dalarsıniz, bunları görmek, atak yokken uyku saatinizi keşfetmek ve sizin için anormal uyku nedir fark edebilmek için düzenli hayat.

3 dönemi var aslında bu durumun, biri de uyku dönemi. Mani ile depresyon arası uyku zamanları, bazen birkaç ay, bazen bir seneden fazla sürer, sizin siz olduğunuz zamanlar. Bu zaman "Bu hareketlerim normal, bunlar değil" diye üzerine düşünüp tespit edebileceğiniz zaman. İlacı reddetmek mesela anormal kısım ve siz bu fayda etmiyor düşüncesine depresyon zamanı saplı kaldınız. Sizi uyutan şey tek başına ilaç değil, ilaçla rahatlayıp dinlenmek isteyen vücudunuz, o da hırpalanmışlığını siz ilaç alıp sizden zihnen kurtulunca gideriyor garibim :) Bunu bi düşünün sakince.

Kullandığınız ilaçlar da 3 kısım.
1)Genel düzenleyiciniz
2)Depresyondayken gereken ilaçlar
3)Manideyken gereken ilaclar

İçgörüsüz, ilaçlardan yeterince faydalanmazsınız. Shift etkisi mi öyle bir şey vardı adını karıştırıyor da olabilirim. Mesela mani ilacı ile duzenleyicinizi aldınız, 2 haftada bir kontrole gidiyorsunuz. Doktorunuz mani ilacını azaltarak biraktirirken duzenleyicinize devam etmenizi istedi. Siz de her iki ilacı of geçti işte, faydası da yok dediniz şak diye kestiniz. Ne oldu? Düzenleyici mani sonraki normal kısma geçişinizi yavaslatacakken siz yokuş aşağı vitesi boşa aldınız. Sonra hop gelsin depresyon. Ya da depresyon zamanı antidepresan ile düzenleyici destekli gidiyorsunuz, siz düzenleyiciyi attınız antidepresan yetiyor dediniz, hoop diğer dönüşe roket gibi maniye firlattiniz kendinizi :) ilaçlar kısmında "Şu an buna ihtiyacım var" demeniz için önce tüm bu anlattıklarınız üzerine kontrol kurmuş içgörüde olmanız lazım. Kendinizi kısır döngünün göbeğinde bulursunuz yoksa.
Doktorunuz ilaç kısmını götürsün, siz de kontrol üzerine çalışmaya başlayın, bol bilgi edinip.

Son düzenleme:
Saçma sapan insanlarla tek gecelik ilişkiler yaşamaktansa, kendimi yüksekten bi yerden atmaya çalışmaktansa, sürekli çevremdekilere ve kendime zarar verecek üzecek davranışlarda bulunmaktansa biraz uyuşuk yaşamayı tercih ederim.
En azından düzenli bir hayatım olur ve o şartlarda kendimi mutlu edecek yeni yollar bulmak için terapi alırım. Böylece ilaç ve terapinin ortak desteği ve kendi çabam ile iyileşme belirtileri gösterirsem belki bir süre sonra ilaçların bu kadar ağır kullanılması bile gerekmez.

Tedavi gördünüz mü ?
Yaşam boyu sürecek bir süreç bu eski erkek arkadasim bipolardi..
Ayrilik bir çozum karsinizdakine zarar vermemek icin eve t dogru ama kendiniz icin bir cozum yolu degil siz de bu durumunuzdan kurtulabilirsiniz
Kontrol edilebilir duzeyde yasayacaksiniz hastaliginizi.. bunun yolu acik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back