- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.365
- 598
- Konu Sahibi Lonely Night
-
Sanırım burada üstünde durmamız gereken söz “normal yaşantıya devam etme”.Acikcasi konunun gercekligine inanmak istemiyorum
Bipolar yakinen bildigim bir rahatsizlik
Ilacin fayda etmemesi gibi bir durum soz konusu degil
Bildigim kadariyla lityum icmeniz gerekiyor
Sonucta doktor degilim , soylediklerimin tibbi kesinligi yok ancak ailemde fazlasiyla bipolar var , hepsi de ilaclarini duzenli icerek normal yadantilarina devam ediyorlar
Ok simdi anladim ne demek istediginiziSanırım burada üstünde durmamız gereken söz “normal yaşantıya devam etme”.
Evet ilaç aldığım süreler atak geçirmedim. Kendimi kesmedim. İntihar etmeyi düşünmedim. Saçma bir enerjiyle saçma şeyler yapmadım. Ama buna rağmen kimse beni günde 12 saat uyumanın, uyuşuk olmanın, atak geçirmemeye rağmen mutsuz hissetmenin “normal yaşantıya devam etme” olduğuna inandıramaz.
Teşekkür ederim. Meşgul olmanın insana iyi geldiğine bende inanıyorum. Belki size garip gelecek ama böyle tavsiyeler gerçekten beni çok mutlu ediyor, hah şimdi buldum belki bunu yaparsam yavaş yavaş yeni bir hayata adım atarım diyorum. O yüzden çok teşekkür ederim.Ok simdi anladim ne demek istediginizi
Cok arastirdigim icin nacizane bir tabsitede bulunabilirim
Bol bol okuyun
Bipolarla ilgili yapilan arastirmalarda enteresan sekilde okumayla hastalik arasinda ters baglanti var
Beyni calistiracak seyler okudukca bipolar azaliyor
Yani bol bol sizi dusunmeye sevk edecek seyler okuyun
Rica ederim :) cok mutlu oldum yazdigimin iyi gelmesineTeşekkür ederim. Meşgul olmanın insana iyi geldiğine bende inanıyorum. Belki size garip gelecek ama böyle tavsiyeler gerçekten beni çok mutlu ediyor, hah şimdi buldum belki bunu yaparsam yavaş yavaş yeni bir hayata adım atarım diyorum. O yüzden çok teşekkür ederim.
Bipolar rahatsızlığına sahip bazı kişiler ilaç kullanmayı reddeder. Bence bu büyük bir hata. O ilaçlar uyuşturöak için değil. Duygu durumunu dengelemek içinBir daha hiçbir şekilde ilaç kullanmama konusunda kararlıyım. O ilaçlar bana çok zarar verdi. Günlerce uyuşmuş gibiydim. Yalnızca acaba başka bir şekilde çözebilir miyim diye düşünüyorum.
İlaç kullanmama konusunda evet çok karar değiştireceğimi zannetmiyorum. Ama çok haklısınız böyle bir yola çıkıyorsam sadece kendimi ve kendi hayatımın kontrolünü elime almayı düşünmeliyim. Başkaları için yapılan şeyler kalıcı olamaz.Bipolar rahatsızlığına sahip bazı kişiler ilaç kullanmayı reddeder. Bence bu büyük bir hata. O ilaçlar uyuşturöak için değil. Duygu durumunu dengelemek için
Böyle hissetmek istemediğini biliyorum. Yaptıklarını elinde olmadan yaptığını da biliyorum. Bu yüzden ilaç tedavisini reddetme. Gerektiği yerde psikoterapi al.
Hastalığın konusunda bilinçli olman gerek. Depresyon ya da mani yaklaştığında anlayıp bunu kontrol altına alabilirsin. Bu hastalığı sadece sen istersen en aza indirebilirsin. Bunu erkek arkadaşın için değil kendin için yap
Bu konuyu neden açtım bilmiyorum yazmışsın ya hani. Ben biliyorum. Yardım isteği bu. Ben böyle hissetmek istemiyorum demek bu bana göre. Başladın artık devamını da getirebilirsin. Yenebilirsin en aza indirebilesin. Normal addettiğin yaşam biçimine kavuşabilirsin.İlaç kullanmama konusunda evet çok karar değiştireceğimi zannetmiyorum. Ama çok haklısınız böyle bir yola çıkıyorsam sadece kendimi ve kendi hayatımın kontrolünü elime almayı düşünmeliyim. Başkaları için yapılan şeyler kalıcı olamaz.
Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Bu benim için çok değerli.
Çok sevinirim. İnsanların böyle durumlarda tanımadığı kişiler tarafından dahi cesaretlendirildiğini görmek insana o kadar iyi hissettiriyor ki.Bu konuyu neden açtım bilmiyorum yazmışsın ya hani. Ben biliyorum. Yardım isteği bu. Ben böyle hissetmek istemiyorum demek bu bana göre. Başladın artık devamını da getirebilirsin. Yenebilirsin en aza indirebilesin. Normal addettiğin yaşam biçimine kavuşabilirsin.
Aynı rahatsızlığı yaşayan kişilerle konuşmak iyi gelir belki sana.
YouTube'da bu konuyla ilgili Videolar çeken kanallar var. Sana isimlerini ve linklerini göndereyim. Bu videolar da yardımcı olur belki
Dediğiniz durumu biliyorum. Benim de resime ilgim vardır. Yani ne kadar Belli durumlara üzülsemde bu konuda kendimi aşağılamış değilim.Yenilgiyi baştan kabul etmişsiniz.
Bu hastalık, manik dönemde ayrı, depresif dönemde ayrı yerlerden şahane üretkenlik sağlayacak, farklı çalışmalara imza attıracak bir hastalık. Kontrol etmeyi öğrenmek, yenilmeye alışmaktan daha kolay. Şu derbeder kafadan bi çıkın önce.
Eskiden doktorların bu hastalığa "Tanrıların hastalığı" dediğini biliyor musunuz? "Sınır" algınız üzerine çalışacaksınız ve sınırsız kısmı sizi ifade edecek bir sanat dalına akıtıp rahatlayacaksınız. Bipolar hastaları en az bir dalında sanatta başarılıdır. Kendinizi keşfedin geç olmadan.
Dediğiniz durumu biliyorum. Benim de resime ilgim vardır. Yani ne kadar Belli durumlara üzülsemde bu konuda kendimi aşağılamış değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?