- 14 Ağustos 2016
- 2.001
- 3.637
-
- Konu Sahibi Yokuspokus
ay ben çocuğunuz 2 yaşında sandım 3 yaşında verilmeye başlanıyor ya daha 1 yaşındaymış. 2 yaşında da verilir ama öğretmenlerin çok iyi ilgilenmesi lazım, biz kendimiz yediriyorduk 2 yaş grubuna yemek. ya da birlikte oyun grubuna gidersiniz.Daha 2 yılım var ha?
Oy ben ölmüşüm...
Artık koltuklara ora bura tırmanma zamanında ben ne yapacağım, daha ne kadar zorlaşacak bilmiyorum...
Amin.
2 yaş kreş... Bilmiyorum, artık o zaman düşünürüm onu da.
İnşallah düzelir.
Benim oglum anlattiklarinizin katmerlisiydi..
Herkes cocugunun bebeklik gunlerini arar, ben gitsin gelmesin diyorum cunku suan oglumla cok mutluyum.
Kivama gelmesi 3,5 yasinda oldu, 3 yasinda duzelir gibi oldu sonra kardes geldi filan derken simdi bin sukur cok sukur super bi abi.
Oglum sabahtan aksama kadar araliksiz aglardi ki 2 yasinda cocuktu.
Disarda yerlerde surunurdu,bagirirdi ve isin kotusu herkes beni suclardi.. sen nasil annesin de bu cocuk boyle.. bas elestiren de esimdi..
Kizimsa oglumla alakasiz bi cocuk.
Sanki ikisi kardes degil,beni zorlamayan kendi halinde bin sukur.
Yemek yemesine bu kadar takilmayin, bnm oglumda yemezdi, yasitlarindan hicbir eksigi yok.
Ve acilen annenizle arayi duzeltin.
Oyle nimet elle tepilir mi?
Bn yurtdisindayim, iki cocukla kimim kimsem yok ve keske yakinimda bi aile buyugum olsaydi.
Ah gangstam gunlerdit aklimdasin bi mesaj bile atamadim kendi telasimdan
Kiyamam yaaa zor gunler geciyor , ama gececek , duzelecek
Ben uslu bir oglan anasiydim , bana herkes tadini cikar seninki gibiler sonradan aziyor diyordu sacmalamayin cocugun karakteri bu diyodum meger onlar sacmalamiyomus ben basima gelecekleri bilmiyomusum , brnimki de okula baslayinca azdi ama ne azmak
O yuzden seninki de bikac sene sonra durulacak diyim , azicik sık disini , cok zordur tahmin edebiliyorum
Acaba oyun grubuna falan mi gotursen degisiklik olur oglana da sana da
Bol sabir diliyorum kuzum
Yok böyle kuzendir,yakın arkadaştır daha çok samimiyetiniz olduğu insanlar diyeyim. Öyle insanlar ayıp aramaz hem gelir bebeği sever hem sizi biraz rahatlatır hem böyle psikolojinize iyi gelir. Vallahi yakın olsam gelirdim
Herkes çalışıyorsa zor tabii, eş nasıl? Geç mi gelir eve, geceleri falan uyanıyor mu hala sizinki?Çok samimi olduğum tek dostum var öyle hani rahat takıldığım, kızcağız da çalışıyor yani. Herkes çalışıyor kuzenlerden de, millet işinde gücünde, ayıp olur gel bebemi az eğle desem.
Ayni benim kızımı anlatmişsin benimkide kolikti neler yaşadım neler. 4 saat kesintisiz ağlamadan sonra acile atmiştik kendimizi kesin bişey var diye doktora anlatırken ağlama krizine girmiştim
Şu an 7 aylık ve gün boyu yapişik geziyoruz öyle oturt oyıncaklarıyla oynasın falan yok hayal yani. Gece on kez kalkar hala inan doğduğu günden beri uykumu alamamişimdir.
Eminim yürüyünce seninki gibi olacak. Yapacak birşey yok bazı çocuklar böyle demekki. Alışmak lazım sanırım yada relax olmak. Çekmeceleri boşaltmani tavsiye ederim onun yetişebildiği öyle okumuştum bir yerde ki merakını gidersin. Sevdiği oyuncakları boş pet şişeleri koy:) dilerim şu günleri gülerek anlatacağımız günler de gelir
Herkes çalışıyorsa zor tabii, eş nasıl? Geç mi gelir eve, geceleri falan uyanıyor mu hala sizinki?
Yani, konuyu anlatışınızdan zaten çözüm odaklı değil de iç dökme amaçlı olduğunuzu hissediyoruz :) Sizi rahatlatmak adına söyleyeyim gerçekten yalnız değilsiniz. Anneye de fazla küs kalamazsınız zaten, arada gelsin bence daha iyi olur gibiGece nadiren uyanır, insan arar yanına. Yanına yatınca kaldığı yerden uyumaya devam eder gece uykusunu. Ondan yana rahatız en azından, dilimi ısırayim.
Eşimin eve gelişi 9u bulur.
Aminn inşallah.8. aydan sonra uyku düzene girdi benimkinin, yatak odamın ortasında duvardan duvara salıncak var ancak öyle uyuyor işte.
Oynayacağı dolaplar ayırdım, boş çekmece ve dolap pek ilgisini çekmiyor. Çekmece başında da bekliyorum ara ara, parmaklarını sıkıştırmasi an meselesi...
İnşallah gelir, sana da bol sabır diliyorum.
Tukirmesi cok enteresanmis hic duymamistimGün geçtikçe dozu mu artıyor, benim takatim mi tükeniyor bilmiyorum ama en kısa kesebildigim, ana hatlarıyla böyle. Bizim de her gezme bir sorun. Bebek arabasında durmazdi, öyle bir ağlardı ki hani uzaktan duysalar çocuğa eziyet ediyorum filan sanırlar. Güç bela artık oturuyor, belli bir süre kadar. Sonra inme çabaları...Kendisi sürecek arabayı bey efendinin derdi o. Sizinki de zormuş baya, inşallah benimki de akillandikca durulur.
Annem, iyi hoş kadın da, yani bazen öyle bir konuşuyor ki çekilmiyor. Şimdi istemem de dedim, geri adım atmak istemiyorum çünkü bunu da yeri gelir lafla çarpar.
Senin de işin başından aşkın zaten canım, konuşmasak da aklımdasın.
İnşallah düzelir, düzelsin...
Oyun grubu, bilmiyorum, kendimi bi kılığa sokabilsem, kuzenlerin bir yaş büyük çocukları var, onlarla buluşturacagim yeniden, ama şu son zamanlarda hele, bir hafta ormanda kalmış gibi pasakliyim. Yemesi hepten zorlaştı. Her yere tukurmesi filan..
Yani, konuyu anlatışınızdan zaten çözüm odaklı değil de iç dökme amaçlı olduğunuzu hissediyoruz :) Sizi rahatlatmak adına söyleyeyim gerçekten yalnız değilsiniz. Anneye de fazla küs kalamazsınız zaten, arada gelsin bence daha iyi olur gibi
Aminn inşallah.
Şöyle plastik kaşık çatallar falan koysan çekmecelere nasıl olur acaba. Kevgir kaşık falan:) herkes geçiyor bu yollardan biz de geçeceğiz öyle düşünmek gerekiyor eski rahat günlerimi hiç getirmemeye çalışıyorum aklıma geçecek diye telkin ediyorum sürekli. Bol sabır diliyorum ben de
Tukirmesi cok enteresanmis hic duymamistim
Emiyor mu hala?
Çocuk markette dolap kilitleyiciler var aldınmı bilmiyorum pratik görünüyordu çocuk güvenlik bölümündeEvet iç dökme şeysi.
Yani küs kalmayız zaten illa da, artık tükürdüğümü yalamak olur geri adım atarsam. Neyse bakalım, kendi görür de teklif eder, ağzını da tutabilirse, belki yine eski düzene dönülür.
Plastik kap kacaklarin olduğu dolaplar oynuyor zaten. Bi de boş bir cekmeceye oyuncaklarını dolduruyor filan öyle takılıyor. Ama kavanozlu dolaba, buzdolabına ve deterjanlarin olduğu dolaba takmış durumda. Unutturuyorum bir şekilde işte ama her gördüğünde yine o dolap açılacak, öyle...
Geçecek..
Çocuk markette dolap kilitleyiciler var aldınmı bilmiyorum pratik görünüyordu çocuk güvenlik bölümünde
Tuvalet kısmı da dahil pek çoğunu yaşadım ve yaşıyorum.
3,5 yaşında ve en iyi ihtimalle haftada 1 kaka yapıyor mesela. Saatlerce ağlayarak, ağlamaktan evin farklı noktalarına kusarak, kendi de ter içinde kalıp helak olarak yapıyor...
Yediği şeylerin çeşidi iki elin parmaklarını geçmez.
Kendi kendine uyumaz, gece bizden ayrı yatmaz. Yatarken tekmeler, kendi üstünü örttürmediği gibi bizim üstümüzü de açar.
Eşyaları, oyuncakları kırıp dökmeye, evin her yerini dağıtmaya, karıştırmaya bayılır...
Bu sene anaokuluna başladı. Sabah 8-akşam 5 arası evde olmuyor. Felaket özlüyorum, yanımda olsa da koklasam, öpsem, mıncıklasam diyorum. Ama saat 17:15 itibariyle beni çıldırtmış oluyor, sabah olsa da okula gitse diyorum bazen
Sonuç olarak bazı modeller böyle...
Cok fenaymis yawYok emmiyor.
Ağzında biriktirip tutup çıkarıyor işte, tükürme dediğim o esasen. Evde köşeleri koltuk arkalarını seçiyor bunun için de.
Cok fenaymis yaw
Cok zor kuzum haklisin allah sabir versinFena ki ne fena... Yemediğine mi üzüleyim, yaptığım şeyin ziyan olduğuna mı, ortalığın battığına mı...
Yeni yeni huylar çıkarıyor böyle. Yormadan yese tamam diyeceğim, batsın ortalık, döksün saçsın. Önünde arkasında geze geze bin bir zahmetle ancak yer, ya da işte kucakta ev gezmesine çıkarsa. Bazen de işte minik bi krep yapıyorum bir yumurtayı günlük yedirmek için, çok az un ve süt ile çırpıyorum, minik lokmalar yapıyorum kapaklı bir kaba koyuyorum. Aynı şekilde yoğurdunu da yanıma alıyorum düşüyoruz yollara. Deniz kenarındaki parkta sokak köpeklerini izleterek onları yediriyorum işte bir - bir buçuk saat kadar. Eve dönünce ağlayıp kusmazsa tamam diyorum, içim anca rahat ediyor öyle... Zor ya...