Amin canım saolasın. Oturmayız yok o iş bitti de zaten bu karardan dolayı içimiz rahat he ne oldu para gitti ama dediğim gibi o para bi çıkmaya çalışıyordu zaten böyle oldu kısıtladıkça hesap yaptıkça bu şekilde çıktı. Hayırlısı böyleymiş. Görümcem 2 bin lira zarara uğradık diye çok üsteledi. Yani bizim zaten canımız burnumuzda devamlı paranı al paranı al dedi dedi durdu. Olamayacağını söyledikçe eşim, yok alın teri döktün sen dedi bir de şimdi ben istemedim evi yani benim yüzümden oldu bir nevi. Moralimiz iyiydi o an o kadar ısrar etti ki bu konuda canımız sıkıldı. Başka şeylerden de tartışma çıktı iyice çorba oldu.
Sözleşme yapıldı 1 yıl yazıyor süresinde normalde evet evsahibinin öyle bir hakkı var bir yıllık kirayı isteyebilir ya da ev kiralanana kadar kirayı ödememizi isteyebilir ama emlakçı bunlardan bahsetmedi o dediğim gibi komisyonu garantiye alıp ortayı buldu. Yarın feshedilecek esimin kardeşi kefildi o gidecek ama eşimin mi gitmesi gerekiyor mutlaka bilmiyorum ayrı şehirlerdeyiz dün geldik üstelik. Bir de sözleşme feshedilmiştir diye bir kağıda iki tarafın da imza atması mı gerekiyor yoksa bunun yasal bir geçerliliği yok mu garantiye almak istiyoruz olur ya dünya hali kadın hala oturuyor gösterip sonra kirayı ödemediler diye mahkemeye verir sonra falan.
canım internette bir yerden aldım.bence siz eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın..
Kira kontratı bitmeden evden çıkabilir miyim ?
Sözleşmenin süresi dolmadan, tek taraflı olarak evi boşaltırsanız, ev sahibiniz diğer şartlarda gerçekleşirse, sözleşme dönemi sonuna kadar olan kiraları sizden talep edebilir
Ancak bu karşılıklı anlaşma ile oluyorsa bu husus
yazılı bir protokol haline getirirseniz sorun yaşamazsınız. Protokole ayrıca, kira alacağı olmadığı, faturalarla ilgili bir alacak olmadığı, taşınmazda hasar söz konusu olmadığı gibi hususlarıda geçirirseniz hiç bir problem yaşamazsınız.
Ev sahibinizden, iyiniyet kurallarına göre, siz evden çıktıktan sonra, makul bir sürede evini kiraya vermesi beklenir. Daha önceki mahkeme kararlarında bu makul süre iki ay olarak kabul ediliyordu. Siz sözleşmeyi bozup, anahtarı teslim ettiğinize ilişkin yazılı bir belge ile evi terkettikten sonra,evini kiraya vermeyip, sizden tüm kiraları isterse iyiniyetli olmadığından, ancak iki aylık kira ödemenize karar verilir.
işte canımz böyle birşey hazırlayabilirsiniz. boşlukları doldurursunuz.
PROTOKOL
-------- tarihinde ev sahibi .........(ad soyad) ve kiracı .....(ad soyad) kira kontratı yaparak anlaşma yapılmıştır. Kira başlangıcı tarihi........ ve -------tl tutarı kiracı .......... peşinen ödemiştir. Ancak ......... tarihinde karşılıklı olarak bu anlaşmadan vazgeçilmiştir.
Ayrıca, kira alacağı olmadığı, faturalarla ilgili bir alacak olmadığı, taşınmazda hasar söz konusu olmadığı aşağıda imzası bulunan kişiler tarafından kabul edilmiştir.. tarih( kiradan vazgeçilen tarih atılır)
ev sahibi ad soyad imza kiracı ad soyad imza şahit- emlakçı olabilir.ad soyad imza