• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bende mi sorun abartıyor muyum?

acaba bunu kasıtlı yaptılar? yani emlakçı da bu işin içinde olmasın.. hani malum emlakçıyla anlaşıp. ev sahibi soğutarak peşin kirayı alıyor emlaçı da emlak parasını...yani bir nevi dolandırıcılık.. açıkçası ben herkesten herşeyi beklerim..

bir önceki yazımda niyeti başka olabilir diye yazmıştım ama inan bu aklıma hiç gelmemişti..

Bunu biri daha söyledi şaka mahiyetinde hiç öyle dolandırıcı tipleri yoktu insanların ama ne bileyim olur mu olur. Bir de şu geldi benim aklıma belki de ev sahibi kira bedelini vermiyorum diye bir şey söylemedi emlakçı uydurdu parayı iç etmek için herşey olabilir yani. Biz de gurur yaptık ya zaten gözden çıkarmışlar parayı dedi belki kendisi ufff ne bileyim. Şuan tek istediğim sözleşmenin feshedildiği yazısını görmek o kadar. Nasıl oluyor o işler bileniniz var mı kağıt mı alacağız sözleşme feshedilmiştir diye.

ben olsam hic takmazdım boyle seyleri, her insan doguyor sonra ölüyor. hic bir zaman ölümü gormeyecek aile var mı dunyada?
ev alırken tasınırken vicdan yapacagım tek sey haciz olur, baskalarının ne emekle kurdugu duzenin yıkıldıgı bir yerde oturamam.

zaten vazgecilmis ama bir yakınımın yasadıgını anlatayım size,
evi gormeye gitmisler ama ev sahibi bekar ve henuz evi bosaltmamıs, neyse sozlesme vs yapılıyor,
adam henuz cıkmadıgı icin alınan yeni esyaları bor bir odaya koyuyorlar, adam evden cıktıktan sonra da tumuyle yerlesiyorlar.
bir de ne gorsunler yeni alınan esyaların arasından muskalar buyuler cıkıyor.
temizlik yaparken bir bakıyorlar dolap aralarında gorunmeyen yerlerde kagıtlar var.
bunları gorunce adamı arayıp soyluyorlar, adamın dunyası basına yıkılıyor, meger adam bosanmıs ve dostu varmıs.
o kadın evlenelim, karısından ayrılsın falan yazmıs kagıtlara.
buyuye inanmam, adam zaten ahlaksızmıs ki aldatmıs o kadını kendisi hayatına sokmus, ama bu olay degisik gelmisti bana.

Bikaç kez yazdım yine yazayım ölüm var evet inkar etmiyorum her evden çıkıyor bizim evimizden de çıktı mesele çok farklı arkadaşlar cidden sadece ölü çıktı diye değil benim ayrıca en başında olayı bilmeden içime sinmemişti eşim çok beğendi evi ve zaman daralıyor diye de tutmuştuk sözleşmeyi yapar yapmaz da bunlar oldu bir daha yazsam uzun olacak.

Söylediklerinizde o kadar haklısınız ki keşke karşı taraf da bunu düşünebilseydi. Emlakçıyla görüştük güldü çok garip dedi ben de size kolay gelebilir ama ben oturacağım o evde sizden zaten anlayış beklemiyorum dedim. O eyvah komisyon gidecek diye gıcıklık yaptı baktı o taraklarda bezimiz yok once öyle yaptım ama haklısınız aslında siz sıkıntı yapmayın huzursuzluk yaşamayın dedi. Dur çay icelim oturun rahat rahat falan.

Bak onu belirtmedim ben ev sahibine ne zamandan beri oturmuyorsunuz demiştim 2 kasımda çıktım dedi ama emlakçı zaten boş o ev bir yıldır falan once kiraya vermeyecekti sonra fikrini değiştirdi dedi bunu da o an öyle kafam karışıktı ki hatırlayıp da söyleyemedim yani birşeyler gizleniyor bence. Odanın fb olma konusu da şöyle bazı evsahipleri boyasız veriyor evi siz boyatın isterseniz çıkarken de boya istemeyiz diyor bu ev de öyleydi bjk renklerine boyayacağız diye espri yaptık güya. Bir de yanlış anlaşılmasın evsahibi hanım çok anlatmadı eşinin o evdeki durumlarıyla ilgili o sadece saunayı eşim kullanıyor dedi. Anlatanlar abisi ve yengesi. Evsahibi yakın oturuyor evet ailesi de öyle ama gelip gitme olayları olur muydu sanmıyorum o tarz insanlar değillerdi tabii bilemeyiz de öyle bir risk var.

Evet zarar ettik bu konuda üzülüyordum once eşim için ama huzur da parayla satın alınmıyor. Eşimin ablası biraz moralimizi bozdu biz memnunduk halimizden eve gelince alın paranızı diye diye çok söylendi içinden beni de suçlamış olabilir hatta. Eşim yok olmuyor alamıyoruz dedikçe inatla olur mu alın teri döktün sen vs dedi durdu o bizi çok gerdi. Neyse artık olan oldu bu da bir tecrübe bundan sonra ne kadar sıkışık zaman da olsa acele karar vermemek gerekiyormuş onu öğrendim. Eşini yeni kaybetmiş birine destek olucaktınız diyen arkadaşlarımız oldu normal şartlarda haklılar ama durum sandıkları gibi değil cidden hem bizim de ihtiyacımız var tek maaş henüz işim yok şuan biz mağdur edildik aslında.

hı tamam canım benim ev sahibi kadın sürekli evi anlattı sandım. abi ve yengesi de olunca tabi o onu söyler bu bunu..
bir de o fb olayı da.. hani dedim böyle kalsın tarzı bir konuşma mı oldu.. diye..

ama bunlar yoksa tamam sorun yok.. ama son paragraftakileri anlamadım.görümcen niye moralinizi bozdu..

Bunu biri daha söyledi şaka mahiyetinde hiç öyle dolandırıcı tipleri yoktu insanların ama ne bileyim olur mu olur. Bir de şu geldi benim aklıma belki de ev sahibi kira bedelini vermiyorum diye bir şey söylemedi emlakçı uydurdu parayı iç etmek için herşey olabilir yani. Biz de gurur yaptık ya zaten gözden çıkarmışlar parayı dedi belki kendisi ufff ne bileyim. Şuan tek istediğim sözleşmenin feshedildiği yazısını görmek o kadar. Nasıl oluyor o işler bileniniz var mı kağıt mı alacağız sözleşme feshedilmiştir diye.

canım sözleşme dediğin kira kontratı değil mi? başka birşey yok.. yoktur da zaten..yani siz başka birşey imzalamamışsanız..

öyle fesh etmek diye birşey yok.. ev sahibiyle anlaşmanız lazım..evi 1 yıllığına mı kontrat yapmıştınız.. bunun için ev sahibini daha önceden çıkmak istenilince ev sahibinin kabulunün de olması lazım.. çıkın derse sorun yok.. ama yok kabul etmezse sonuçta ben size 1 yıllığına verdim diye kirayı ödemek zorunda olursunuz.. ama bu da bana çok doğru gelmiyor sonuçta bu temel hak ve özgürlükleri kısıtlar.. mahkemeyle falan uğraşabilirsiniz.. bir takım mazeretler gösterilerek.. ayrıca kontrat da kiracı çıkmak istediğinde 1 ay öncesinde haber verir maddesi vardır. bu da önemlidir. yani orada da açık bir madde var.. deseydi ki kiracı sözleşme süresinden önce çıkamaz.. ya da kiracı sözleşme süresinden dolumuna yakın 1 ay öncesinden çıkacağını söylemesi gerekir diye özellikle belirtmemiş..sadece çıkmadan 1 ay önce haber versin deniliryor..sonuçta 1 yıl olunca ev sahibi size ihtar çekmek zorunda süreniz doldu çıkın diye.. yoksa devam eder sözleşme..

ama üzülme genelde böyle olmaz.. ev sahibi parasını alır yani sizin verdiğiniz o parayı kazanmış olur sonra da aynı ay başkasına da kiraya verir.. hiç merak etme.. bunu düşünerek ev sahibi yanaşır.

yani sizin yapacağınız birşey yok..yine de bir avukata falan sorun.hani yasal işlem olsun diye.sonuçta kimseye güvenilmiyor.

oturun falan diyeceğim mağdem sen de işsizmişsin..2200tl az değil.. ama eğer bir huzursuzluk olmuşsa çok da zorlamamak lazım..yani siz tartın hangi huzursuzluk daha önemli.. dediğin gibi yanılgınız bu olsun allah başka yanılgılar vermesin..

Amin canım saolasın. Oturmayız yok o iş bitti de zaten bu karardan dolayı içimiz rahat he ne oldu para gitti ama dediğim gibi o para bi çıkmaya çalışıyordu zaten böyle oldu kısıtladıkça hesap yaptıkça bu şekilde çıktı. Hayırlısı böyleymiş. Görümcem 2 bin lira zarara uğradık diye çok üsteledi. Yani bizim zaten canımız burnumuzda devamlı paranı al paranı al dedi dedi durdu. Olamayacağını söyledikçe eşim, yok alın teri döktün sen dedi bir de şimdi ben istemedim evi yani benim yüzümden oldu bir nevi. Moralimiz iyiydi o an o kadar ısrar etti ki bu konuda canımız sıkıldı. Başka şeylerden de tartışma çıktı iyice çorba oldu.

Sözleşme yapıldı 1 yıl yazıyor süresinde normalde evet evsahibinin öyle bir hakkı var bir yıllık kirayı isteyebilir ya da ev kiralanana kadar kirayı ödememizi isteyebilir ama emlakçı bunlardan bahsetmedi o dediğim gibi komisyonu garantiye alıp ortayı buldu. Yarın feshedilecek esimin kardeşi kefildi o gidecek ama eşimin mi gitmesi gerekiyor mutlaka bilmiyorum ayrı şehirlerdeyiz dün geldik üstelik. Bir de sözleşme feshedilmiştir diye bir kağıda iki tarafın da imza atması mı gerekiyor yoksa bunun yasal bir geçerliliği yok mu garantiye almak istiyoruz olur ya dünya hali kadın hala oturuyor gösterip sonra kirayı ödemediler diye mahkemeye verir sonra falan.

Son düzenleme:
Amin canım saolasın. Oturmayız yok o iş bitti de zaten bu karardan dolayı içimiz rahat he ne oldu para gitti ama dediğim gibi o para bi çıkmaya çalışıyordu zaten böyle oldu kısıtladıkça hesap yaptıkça bu şekilde çıktı. Hayırlısı böyleymiş. Görümcem 2 bin lira zarara uğradık diye çok üsteledi. Yani bizim zaten canımız burnumuzda devamlı paranı al paranı al dedi dedi durdu. Olamayacağını söyledikçe eşim, yok alın teri döktün sen dedi bir de şimdi ben istemedim evi yani benim yüzümden oldu bir nevi. Moralimiz iyiydi o an o kadar ısrar etti ki bu konuda canımız sıkıldı. Başka şeylerden de tartışma çıktı iyice çorba oldu.

Sözleşme yapıldı 1 yıl yazıyor süresinde normalde evet evsahibinin öyle bir hakkı var bir yıllık kirayı isteyebilir ya da ev kiralanana kadar kirayı ödememizi isteyebilir ama emlakçı bunlardan bahsetmedi o dediğim gibi komisyonu garantiye alıp ortayı buldu. Yarın feshedilecek esimin kardeşi kefildi o gidecek ama eşimin mi gitmesi gerekiyor mutlaka bilmiyorum ayrı şehirlerdeyiz dün geldik üstelik. Bir de sözleşme feshedilmiştir diye bir kağıda iki tarafın da imza atması mı gerekiyor yoksa bunun yasal bir geçerliliği yok mu garantiye almak istiyoruz olur ya dünya hali kadın hala oturuyor gösterip sonra kirayı ödemediler diye mahkemeye verir sonra falan.

canım internette bir yerden aldım.bence siz eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın..

Kira kontratı bitmeden evden çıkabilir miyim ?

Sözleşmenin süresi dolmadan, tek taraflı olarak evi boşaltırsanız, ev sahibiniz diğer şartlarda gerçekleşirse, sözleşme dönemi sonuna kadar olan kiraları sizden talep edebilir

Ancak bu karşılıklı anlaşma ile oluyorsa bu husus yazılı bir protokol haline getirirseniz sorun yaşamazsınız. Protokole ayrıca, kira alacağı olmadığı, faturalarla ilgili bir alacak olmadığı, taşınmazda hasar söz konusu olmadığı gibi hususlarıda geçirirseniz hiç bir problem yaşamazsınız.

Ev sahibinizden, iyiniyet kurallarına göre, siz evden çıktıktan sonra, makul bir sürede evini kiraya vermesi beklenir. Daha önceki mahkeme kararlarında bu makul süre iki ay olarak kabul ediliyordu. Siz sözleşmeyi bozup, anahtarı teslim ettiğinize ilişkin yazılı bir belge ile evi terkettikten sonra,evini kiraya vermeyip, sizden tüm kiraları isterse iyiniyetli olmadığından, ancak iki aylık kira ödemenize karar verilir.

işte canımz böyle birşey hazırlayabilirsiniz. boşlukları doldurursunuz.

PROTOKOL

-------- tarihinde ev sahibi .........(ad soyad) ve kiracı .....(ad soyad) kira kontratı yaparak anlaşma yapılmıştır. Kira başlangıcı tarihi........ ve -------tl tutarı kiracı .......... peşinen ödemiştir. Ancak ......... tarihinde karşılıklı olarak bu anlaşmadan vazgeçilmiştir.

Ayrıca, kira alacağı olmadığı, faturalarla ilgili bir alacak olmadığı, taşınmazda hasar söz konusu olmadığı aşağıda imzası bulunan kişiler tarafından kabul edilmiştir.. tarih( kiradan vazgeçilen tarih atılır)

ev sahibi ad soyad imza kiracı ad soyad imza şahit- emlakçı olabilir.ad soyad imza

Son düzenleme:
Ben de böyle bir şey araştırıyordum ya çok sağol iyilik yapan insanların bitmediğini görmek umut veriyor. Çok teşekkür ederim. Bir arkadaşıma sordum o dedi böyle böyle bir kağıt hazırlayın diye ben de bakıyordum netten valla çok makbüle geçti.

Ben de böyle bir şey araştırıyordum ya çok sağol iyilik yapan insanların bitmediğini görmek umut veriyor. Çok teşekkür ederim. Bir arkadaşıma sordum o dedi böyle böyle bir kağıt hazırlayın diye ben de bakıyordum netten valla çok makbüle geçti.

canım önemli değil. ayrıca tuttuğunuz yer apartmansa yöneticisine de haber verin.. gerçi herhangi bir kaydınız yoktur.sonuçta çıktığınız tarih de imza altına alındı. ama görürseniz söylebilirsiniz.. biz tutmuştuk ama tutmaktan vazgeçtik bunuda karşılıklı imzaladık diye..bir de o borç çıkarmasın.. ama dediğim gibi hiç oturmamışsınız ve az bir kiralama süresi olduğu ispatlı..

neyse canım görümcene de takılma.. önemli olan sizin ne hissettiğiniz.. herşeyde vardır bir hayır...
bundan birkaç ay sonra unutursunuz.

Ben de senin gibi yapardım. Çok mantıklı gözükmeyebilir belki ama insanoğlu da sırf mantıktan ibaret değil ki.

Hatta ben bu konuyu o kadar önemsiyorum ki; evlerin ruhları olduğuna, içinde yaşananların taşına duvarına sindiğine ve daha sonra o evde oturanları etkilediğine inanıyorum. Lojmanları saymazsak bu ikinci evim ve her ikisinin de daha evvel oturuşlmamış olmasına dikkat ettim.

Ben böyle şeylerin söylenmesini doğru bulmuyorum.
Normal evimizde bile en ufak bir çıtırtıda tedirgin olan insanlarız.
Bilmemek daha iyi.

Benim şuan oturdugum öğrenci evimin iki kat aşağı dairesinde 3 kız kalıyor.
15 yıl önce o zamanın gazetelerinde de haber mevcut,bir kadın öldürülmüş vahşice.
Tabi ki kızlar bilmiyor,kesinlikle bilinmesin zaten.

Birşey olacagından değil,olmaz da..
Ama insanlık hali tedirgin olunur...

Ben de senin gibi yapardım. Çok mantıklı gözükmeyebilir belki ama insanoğlu da sırf mantıktan ibaret değil ki.

Hatta ben bu konuyu o kadar önemsiyorum ki; evlerin ruhları olduğuna, içinde yaşananların taşına duvarına sindiğine ve daha sonra o evde oturanları etkilediğine inanıyorum. Lojmanları saymazsak bu ikinci evim ve her ikisinin de daha evvel oturuşlmamış olmasına dikkat ettim.

Aynen öyle o kasvet sanki uzerimize sinecek diye dusundum tasinsaydik ne olsa buna yoracaktim belk. Emlakçı güldü mesela sonra duyanlar garipsedi ne var ki bunda dedi mantıksız buldu. Hersey çok mantıklı olmak zorunda sanki. Garip karsilasam da gulmem olabilir derim geçerim cok saygısızcaydi. Evsahibi kizmismis ben daha çok kızdım bosbogazliklarina.

Ben böyle şeylerin söylenmesini doğru bulmuyorum.
Normal evimizde bile en ufak bir çıtırtıda tedirgin olan insanlarız.
Bilmemek daha iyi.

Benim şuan oturdugum öğrenci evimin iki kat aşağı dairesinde 3 kız kalıyor.
15 yıl önce o zamanın gazetelerinde de haber mevcut,bir kadın öldürülmüş vahşice.
Tabi ki kızlar bilmiyor,kesinlikle bilinmesin zaten.

Birşey olacagından değil,olmaz da..
Ama insanlık hali tedirgin olunur...

O daha da kotuymus. Niye bilsinler ki ya da niye anlatilsin? Tedirginlik bir yandan kadinin vücut dili belli ediyordu da zaten etkisinde hala e doğal olarak. Ailesinin böyle bahsetmeleri ne bileyim o anilarin üstüne oturamam dedim. Şuan da çok doğru bir karar vermisim diyorum. Annem de hep der aglayanin mali gulene hayir olmaz diye ben kullanilan esyanin evin ugurunun olduguna inanirim ayrica. Bu dusuncelerle oturamazdim.

Son düzenleme:
O daha da kotuymus. Niye bilsinler ki ya da niye anlatilsin? Tedirginlik bir yandan kadinin vücut dili belli ediyordu da zaten etkisinde hala e doğal olarak. Ailesinin böyle bahsetmeleri ne bileyim o anilarin üstüne oturamam dedim. Şuan da çok doğru bir karar vermisim diyorum. Annem de hep der aglayanin mali gulene hayir olmaz diye ben kullanilan esyanin evin ugurunun olduguna inanirim ayrica. Bu dusuncelerle oturamazdim.

Çok doğru bir söz.. Aslında korkmaktan cok bu konu beni cok üzerdi...
İçim rahat etmezdi,oturmama kararınız yerinde olmuş. İnşallah sizin gibi düzgün insanlar karsılarına cıkar ev sahiplerinin..

Bir yanim, belki kadinin ihtiyaci vardir yazik diyor, bir yanim yok bende yapamazdim, o negatiflik beni bogardi, isiniamazdim diyor.
Icinizden ne geliyorsa oyle davranin, birsey olmuyorsa, ikilemde kaliniyorsa zorlamamak gerek.

Bir kez daha söylüyorum gözden kacmis olabilir kadin ihtiyacli biri değil hatta kendisine sifir daire almış ona çıkmış bu evi de kiraya vermeyi dusunmemis hatta once. Kamuda calisiyor. Kimsenin ihtiyaci için kendimi huzursuz edemicem ve biz mağdur olunmasin diye bir aylık kirayi almadik. Suan biz ihtiyacliyiz bisürü zarara girdik zaten cikacagimiz evin sahibi bizi soydu sogana çevird git gel yol masrafi 2 bin de böyle zarar bize kim uzulsun? Ayrica bir maas yeni ise başlıyor esim ben issizim. Hakki olmayan parayi ici rahat edecekmi harcarken benim vicdanim rahat onlarin da vicdanina birakiyorum. Mahcubiyetle karsilarina gectigimiz icin ezmeye basladilar kafamizi karistirip imzalar atildiktan sonra isi bulandiran kendileri yarın yüzyüze gelecegiz hic alttan alamayacagim kusura bakmasinlar.

öyle ya da böyle, abartı ya da değil içinize sinmemiş olması yeterli...yaşayacağınız yeri sevmeniz gerekir..ben sebepsiz hoşlanmasam bile tutmazdım

Zaten ilk baştan içinize sinmemiş birde üzerine böyle şeyler anlatılınca istememeniz vazgeçmeniz normal. Ben dedemin ölüsüyle dedemin evinde yattım bir gece ev kalabalıktı ama yan odada dedemin ölüsü vardı. Ertesi günde öldüğü yatakta uyudum.

Yakınımdan korkmam ama hiç tanımadığım biri olsaydı korkardım. Öyle kötü ruhlara falanda inanmam üstelik yinede korkarım başka şeylerden ötürü. Bizimde taşındığımız evde daha önce yaşayan kadın kansermiş. Hatta şu anda 4 kat aşağımızda oturuyorlar.
Bizde eve taşınmadan önce evin bazı şeylerini değiştirdik. Badanalarını yeniledik. O ağırlık geçerler dediler bizede.

Bence düşündüklerininiz çok normal. bende olsam ürperirdim. hele ki evde yalnız kaldığımda daha fazla ürperirdim. allah kolaylık versin. bu durum insanın psikolojisini bozar gerçekten.

Zaten ilk baştan içinize sinmemiş birde üzerine böyle şeyler anlatılınca istememeniz vazgeçmeniz normal. Ben dedemin ölüsüyle dedemin evinde yattım bir gece ev kalabalıktı ama yan odada dedemin ölüsü vardı. Ertesi günde öldüğü yatakta uyudum.

Yakınımdan korkmam ama hiç tanımadığım biri olsaydı korkardım. Öyle kötü ruhlara falanda inanmam üstelik yinede korkarım başka şeylerden ötürü. Bizimde taşındığımız evde daha önce yaşayan kadın kansermiş. Hatta şu anda 4 kat aşağımızda oturuyorlar.
Bizde eve taşınmadan önce evin bazı şeylerini değiştirdik. Badanalarını yeniledik. O ağırlık geçerler dediler bizede.

Eve girdikten sonra badana yaptiracaktik artık o kadar sıkıştık ki siz düşünün maddi manevi zarara ugradik. Badana yapmadan girecegiz diye tüm evi sirkeyle sil dedi annemler falan. Evet yeni girdiğin evi boyatacakmissin. Ben de yakinimdan korkmam hatta dua ediyorum babam ruyama gelsin diye ama cidden bu ev garipti bizden saklanan biseyler var bence.

Back