bence içe sinmeyecek bir şey yok. siz fazla duygusal yaklaşmışsınız sanırım. orada geçmişte yaşanan onların hayatı, siz yenilerini ve daha güzellerini yaşayacaktınız. mazisi sizi ilgilendirmez diye düşünüyorum. ama ben 2 bin lira zarar etmezdim beğendiğim bir evden sadece 2 ay önce cenaze çıktığı için. o evde rutubet görsem, alt yapısında sorun fark etsem dakika düşünmezdim ayrı.
Yani çok kızdık sonradan niye anlattılar ki diye kadın değil de abisigil.
Zor bir durum, içinize sinmiyorsa yapacak birşey yok aslında ama şöylede bir durum varki belki kadının maddi anlamda o kiraya ihtiyacı var eşini kaybetmiş sonuçta, hos siz tutmasanız illaki biri tutar o evi ama hemen olurmu?Önce size şunu sormak istiyorum. Henüz eşi yeni vefat etmiş genç bir kadının evine birkaç ay sonra taşınıp yaşayabilir misiniz?
Biz eşimle 2 buçuk yıllık evliyiz esimin iş değişikliği dolayısıyla geldiğimiz yerden eski yaşadığımız yere geri dönüyoruz ve bu karardan çok memnunuz. Bir hevesle ev aramaya başladık eşyaların yarısını topladık hatta. Bir türlü gönlümüze gore ev bulamıyoruz illa bizim için önemli olan bir şey eksik oluyor ve vazgeçiyoruz neyse en sonunda bir ev baktık eşim çok beğendi aslında beğenilmeyecek gibi değildi ama benim içim ısınamadı bilmiyorum. Zaman da az kalınca elimizdeki alternatifler tek tek bitince en sonunda dedim tamam o evi tutalım. İçimden dedim ki aman ne olacak kiracısın almıyorsun ya bir kaç yıl sonra kendi evimizi alırız belki. Tanıdık birini bulduk evsahiplerinin indirim yapması konusunda yardımcı olması için emlakçıyı ikna etti. Herşey güzel buraya kadar. Sözleşme yapmak için gittik. Biz gerekli imzaları attık vs ev sahibi kadın abisi ve yengesi geldiler. Okadar iyi insanlar ki her konuda yardımcı oldular çok içimize sindi. Neyse gerekli işlemler yapıldı alındı verildi. O arada muhabbet ediyoruz biz dedim bir odası var koyu renge boyanmış sarı lacivert biz bjk lıyız işte o odayı boyarız espri yaptım yengesi dedi çocuğun rahmetli babası istemişti öyle olmasını işte. Hatta tüh dedim pot mu kırdım ne yaptım. Neyse evi anlatıyorlar barbeküsü var rahmetlinin adını söyleyerek bize çok mangal yapardı orada dedi böyle anılarından kopamamış gibiler. sonra ev sahibi hanım ve yengesi bir ara dışarı çıktılar abisi işte eşi vefat edince biz yardımcı oluyoruz birden kalp krizinden vefat etti 41 yaşındaydı dedi. Bir tuhaf oldum 2 kasımda da evden çıkmış ev sahibi neyse parmağında hala alyansı duruyor yani kadın için ne kadar zor Allah sabırlar versin. Hepberaber eve gittik ama ben hiç konuşmuyorum kafam karıştı çünkü. Eve girdik yerde halıfleks vardı işte babası çocuk üşümesin diye yaptırdı isterseniz atabilirsiniz dedi. barbeküyü gösterirken şöyle kapak yaptık eşim buranın içini kendi sıvadı yeniledi dedi. Altta da eşinin mangal eşyaları duruyor isterseniz kullanın siz bilirsiniz dedi. Banyoda sauna var dedim burası nasıl çalışıyor ben hiç girmedim eşim kullanıyor dedi kullanırdı demedi yani kadın bence hala kabullenebilmiş değil ki çok zor onun için ve üzüldüm ayrıca. Gittiler sonra biz evin içinde geziniyoruz ama ürperdim hadi onu geçtim aşılacak birşey ama adamcağız rahmetli çok titizmiş herşeyi ayrıntısıyla yaparmış yani cam kenarlarını yeni silikonlanmış tertemiz heryer.
Eşime dedim böyle böyleymiş benim eşim de pek dikkatli değildir sözleşme yaparken duymamış bunları tüh yaa dedi bilseydim tutmazdım çok üzüldüm dedi. Çünkü evin içinde birkaç eşyaları da duruyor kadın anılardan kaçmış belli gözü bir şey görür mü. Biz yola çıktık ama sus pusuz bir hafta oldu tam ben bir haftadır huzursuzum zaten en başında içim ısınmamıştı bir de çok şey malum oluyor bana. Yani o eve girince kokusu bile ev gibi değil ağırlık var.
Dün değil evvelki gün temizlik yapılacaktı malzemeleri bıraktık ertesi gün de elektrik su açılacaktı. Ben o gece uyuyamadım. Eşime en sonunda ben bu evi istemiyorum dedim. Evet gemileri yaktım istemiyorum çünkü şuan oturduğum yerde bir buçuk senedir hep sıkıntı yaşadım artık içime sinen bir evde kafama takmadan yaşamak istiyorum haksız mıyım? Biraz da hassas bir insanım(belki birazdan fazla) ama ben o evi kullanamam o banyoya girdikçe kimbilir şöyle miydi böyle miydi diye düşünmek istemem çocuğunun oyuncakları duruyor ne bileyim dolaplar vs. Rahatsız hissettim kendimi. Simdi bana hak veren de var çok abarttığımı düşünen de ha bir de yok eve oturunca alışırdın diyen de. E denesem iki üç ay sonra ben çıkmak istiyorum desem daha mı iyi olacak taşınmak zaten zor maddi manevi tüketti bizi sıkıntılı günler geçirdik birsürü.
Çok uzun oldu ama siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar evsiz de kaldık şuan nakliyeci bile hazırdı 2 bin lira da zararımız var emlakçı parası ve bir aylık kira ha belki kirayı geri verirler bilemiyorum ama yanlış mı yaptım gerçi içim rahatladı bu karardan sonra da yine de insanların tepkisi moralimi bozuyor.
yoksa abisigil evin tutulmasını mı istemiyormeğer hikaye yazmışlar ve dolandırıcıymışlar. herkesten kaporayı aldıktan sonra caydırmak için korkutuyorlarmış
şaka bir yana da kaporanı vermeleri lazım aslında. üstünden çok zaman geçmemiş.
Valla hiç aklıma gelmemişti bu
Bir kira bedeli ya kapora olsa neyse 150 200 lira olurdu. Bir de emlakçı parası var o da bir kira bedeli. Aslında adam dedi bir kira bedelini alırsınız diye oradan işgüzar iş arkadaşı hayır olur mu öyle şey bilmemne yaptı eşim de sinirlendi biz paranın peşinde değiliz merak etmeyin kimseyi de mağdur etmeyiz önceliğimiz farklı dedi. Kadın da evsahipleri zaten onun peşine düşecek insanlar değiller de işte vs vs....
Emlakçı da hiç sesini çıkarmadı parasını isteriz diye biraz da şöyle oldu aracı tanıdık bulup indirim yaptırdık ya mahcup gittik zaten o yüzden o konuya giremedik zaten eşim burnu düşse yere eğilip almaz çok gururludur.
Zor bir durum, içinize sinmiyorsa yapacak birşey yok aslında ama şöylede bir durum varki belki kadının maddi anlamda o kiraya ihtiyacı var eşini kaybetmiş sonuçta, hos siz tutmasanız illaki biri tutar o evi ama hemen olurmu?
Bi de bu tarafindan bakmakta fayda var sanki.
Dümdüz bakarsam vefat etmiş birinin evinde otururum gayet normal bu ama sizi icinize sinmeyen bir evde oturmayın.
sen kayınpederini tanımadığın için ürkmemişsin. senin evliliğin zamanında vefat etseydi sen de oturamazdın orada.tanıdık birinin olması daha etkileyici.
ben sayfaların birinde okudum da biri 1000-2000 gibi bir şeyden bahsediyordu. ona binaen bu senaryoyu yazıverdim..
şaka tabi ama mebla ne olursa olsun vermeleri lazım sonuçta bir kaç günlük olay. ama işte emlakçının işine gelmez..
ama rüyama giriyordu(arkadaş korkmasın diye yazmadım.) hatta rüyamda; eski evinin halini görmüştüm. eşyaları felan evdeyken babasıda o evdeydi... birde k.valide sürekli o evde huzurum yoktu, o evi hiç sevmiyorum diyordu.. ev kasvetli ve huzursuzdu. ama yinede korkmadım...
ama rüyama giriyordu(arkadaş korkmasın diye yazmadım.) hatta rüyamda; eski evinin halini görmüştüm. eşyaları felan evdeyken babasıda o evdeydi... birde k.valide sürekli o evde huzurum yoktu, o evi hiç sevmiyorum diyordu.. ev kasvetli ve huzursuzdu. ama yinede korkmadım...
Bence boşuna sorun ediyorsunuz, çok yeni olmayan ve kirada olan evlerde Allah bilir kaç kişi ölmüştür. doğum gibi ölümde normal cinayet gibi birşey olsa neyse adam kalp krizinden ölmüş ecel bu anlatmasalardı haberiniz bile olmazdı. Gene içinize sinmiyorsa oturmayın tabi ama bence fazla takmamaya çalışın masraf yapmışsınız nekadar.
Kira 1100 tl bir de emlakçıya bir kira bedeli verince etti 2200 tl. Şuan bu cümleyi yazdım ve telefon geldi ki ev sahibi çok sinirlenmiş ve bir aylık kirayı vermeyecekmiş. Biz evsahibinin bu konudan dolayı istemediğimizi bilmesin diye emlakçıya tembihlemiştik kadını üzmeyelim diye ama sanırım emlakçı yanar dönerlik etti. Bilmiyorum biz hep karışımızdakine anlayış gösterdik magdur ettik mi ki diye üzüldük parayı geri istemedik vs. ama onlar bize anlayış göstermedi dışarıdan bakınca biz de çok haklıyız sen sözleşme yapıyorsun imzalar atılıyor boşboğazlık yapıp yok şöyle yok böyle anlatıyorsun ne gerek var?
kim olsa sizin bu karışıklığınızı yaşardı..
şimdi son durum ne oldu tam sayfanın sonunu okumadım.yoksa cevap yazamıyorum bu sefer okumadan yazıyım dedim.
kadının mağdem acısı taze çok anıları var durumu da çok kötü değil niye kiraya vermek istiyor ki... sanki siz o adamın çocuklarısınız da evin özelliğini hiç bozmadan tutulmasını istiyor. kusura bakmayın o zaman üstüne para almanız lazım. siz bakmış oluyorsunuz.. işin bu tarafı tabi abartı yapıyorum. niyet bu değil çünkü..
kadının bence ya başka niyeti var ya da güya evini kıymete bindiriyor.. ama onlar için önemli olan birşey sizin için değerli olmaz ki.. bunu kabul etmesi lazım.. size teslim ederken işte evin özelliği neyse 3 oda 1 salon vs gibi teslim etmesi lazım.. öyle zevke göre boyanmış fb falan.. olmaz.. o zaman fbli kiracı bulsun..
ev sahibiyle sürekli görüşecekmisiniz? bu arada bu da önemli.. çünkü kadın kendi için önemli olan bazı şeyleri sürekli size anlatacak siz de bir yabancı olarak bu anılardan rahatsız olacaksınız.
tuttuğumuz her evde ne yaşanır ne yaşandı bilmiyoruz. belki ev sahibiyle hiç konuşmuyoruz ama bu evde belki çok şey yaşandı. ama biz bilmediğimiz için rahatız.. işte böyle bilince sürükli anlatınca siz huzursuz olursunuz..
bence siz emlakçıyla görüşün.. durumu anlatın. çok taze acı ve anıları olduğunu bunu bize anlatınca huzursuz olduğunuzu.. evi sizin istediğiniz gibi boyatmak istediğinizi sonuçta fb boyanmış demek ki bjk ve gs olmasına karışmayacağını.. ya da ne biliyim fb yi kaldırıp normal bir boya yapacağınızı vs den bahsedebilirsiniz.. tabi ev sahibiyle sürekli görüşüp görüşmeyeceğinizi de iyice bilin.. hani ev yakındır sürekli gelmek ister.. yazıktır falan diyeceksiniz ama kusura bakmayın o da kiracısına saygısı olsun bu tarz olayları söylemesin.. demek ki anlatırken başkasını düşünme acısına verebiliriz ama en azından bundan sonra davranışları nasıl olacak onları bilmek lazım..
bunda anlaşamazsanız çıkarsınız.. yok bunlara hiç girmeyelim diyorsanız o zaman hiç girmeyin... zarar etmiş olabilirsiniz ama huzur demek herşey demektir.. sinek küçüktür ama mide bulandırır o hesap.. hepimizin sorunları var ister istemez ailemizden işimizden eşimiziden dostumuzdan arkadaşlarımızdan vs. en azından böyle bir soruna bile bile girmek olmasın..bir de bu eklenmesin derim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?