Bencil miyim yoksa haklı mıyım...Yorumlarınıza İhtiyacım Var...

canım derinssim benım ,

ben boyle konularda farklı düşünüyorum ..

bence ,bıraz fevri davranmışsın ,zaten ınat ettıyse gıder dıyorsun enınde sonunda gıdecek o kursa..

ben esım ıcın o kadar seylerıne göz yumdum kı anlatamam sana ,ben göz yumdum ama o mutlu oldu..
o mutlu olunca ben mutlu oldum..

mesela bı gun ızınlı oldugu tek gun kı o gunu bızde ıple cekmıstık planlar yapmıstık,
aradı arkadasları sabahtan gecenın 4üne kadar onlarlaydı ben evde..
sınırden patlamam lazımdı kı eve geldı kapıyı actıgımda o sarılısı, gülüşü ,tesekkurler ınan unutturdu herseyı..

ve fotograf ,adam hasta cekecek ılla ..
butun bı hafta burnundan getırecegımı bıldıgı halde cekecek..

cok kavga ettık ben baska odada oturdum kaldım o baska odada cektı fotograf ..

baktım olmayacak bende ınla ugrastım foto cekımıne ,kurs verıyordu gıttım katıldım bende kurslarına
netten takıp ettım hep ona sordum boyle mı soyle mı..

yelken dedın esım ruzgar sörfu hastası ..ne zaman ızınlı olsa Alacatı da ..

ona sordum hep soyle mı boyle mı nette hersey var artık ..
ogrendım o ogrendı bana ogrettı ben sordum ogrendım..
artık eslı wind surf yapıyoruz :)

demem o kı derıns eger degısmıyorsa bılıyorsan tanıyorsan onu sen degısmeye calıs..

sen baskın bı karaktersın kolay olmayacaktır ama esının mutlulugu ıcın degmez mı..

evlılık bence sureklı dıpdıbe olmak olmamalı ..esler bıraz nefes almalı..

ben nasıl esımı bırakıp kızzkıza kacamak bı tatıl yapıyorsam o da yapabılmelı
ben nasıl arkadaslarımla aksamları kahve keyfını uzun uzun muhabbetlerımle yapıyorsam o da yapmalı

yapmalı kı nefes alıp bırbırımıze baglanalım ..

sakın köpek yavrusu gıbı atıldım kenara yalnı kaldım dıye dusunme ..

ben cok agladım ,o kadar yıl oyaladın benı ,aldın geldın bılmedıgım yereeeeee
sımdı bırak benı buralarda sen gez yap eglen ıc dıye ,
aama olmadı ben ona uydum yerı geldı o bana uydu artık mutluyuz :)

bu hep degıl yanlıs anlasılmasın ,esim evine cok baglıdır bunlar sureklı olan seyler degıl ha aman :)

bence orta yol mutlaka bulunur ,sen sıkma canını bu kadar :70:

ps,ne cok uzun olmus ..

Sen arka arkaya yazarken bile bana geldiler.Ama sen çok güzel idare etmişsin canım benim.
Sumakcığım,çok yorgun hissediyorum kendimi.
Ben nasıl desem bir kez pes ettim mi içimdekileri tüketmeye başlayan biriyim.
Şu an bütün enejimi çekti aldı,istediği kursa gitsin eve dahi gelmesin inan arayıp sormam.
Beni tanıyor,bende onu tanıyorum. Ama şu anda benim tanıdığım adam gibi davranmıyor.
Sen eşine ayak uydururken gerilmemeyi hırslanmamayı başarmışsın .
ben bunu beceremiyorum ..
sen o mutlu olunca mutlu oluyorsun ya hani..
peki biz mutlu olunca mutlu olsun onlarda olmaz mı?
ben bir erkeği mutlu eden tek şeyin kadının gözündeki parıltı olduğunu duymuştum.
o kadar ağladım ki,ki bunları yazarken de ağlıyorum niye bilmem .
parıltı değil fer bile kalmadı.

19 yıl evliyim 30 günde eşimi göremiyeceğim ama sizin yaptıklarınıza şımarıklık diyeceğim herhalde hiç kötü gün ve dert görmediğiz için bunu büyütüyorsunuz erkek ile sürekli yanyana olmak bağımlılığında derecesi var abartıyorsunuz ,erkeğinizi boğmayın !

Erkeğinizi Boğmayın taa taa tammmmm
güzel bir tavsiye katılıyorum ama hep teorikte kalır,icraatte herkes sıfırdır.
şımarıklık olarak da görülebilir evet şu halde eşimle aynı şeyleri düşündüğünüzü sanıyorum.
bağımlı değilim orada bir yanlışlık var.
ben sadece haftanın bir günü bana ait olsun istiyorum.
yoksa gün içinde aramam bile eşimi ne bileyim sıkan gene mi sen dedirtten bir kadın değilim.

hobiler insanın hayatını renk katar mutluluk katar, yeni bişeyler öğrenmek insanı dinç tutar. Ben senin yerinde olsam eşimin bu yeni heycanına, mutluluğuna destek olurdum. İlk fırsatta bana da öğretmesini isterdim. Anlaşılan kafa yoran yoğun bi hayatı var deşarj olması için farklı bişeyler yapması için çok güzel bi fırsat. Ömür boyu berabersiniz inşallah, hayat akarken insan bu tip fırsatlarıda değerlendirmeli
senin aşırı tepkin eşine tutkuyla bağlı olmandan kaynaklı sanırım, eşinde bunu anlamalı aslında...
sende o gün sevdiğin başka şeylerle ilgilenebilirsin
emin ol şu saatten sonra senin için o kurstan vazgeçerse, içinde aslında hiç unutmayacağı bi burukluk olacak ve bu evliliğinize hep sirayet edecek
belki o tepkiyi vermeden başka şekilde caydırsan olurdu ama bu tepkiden sonra olmaz gibi geliyor

Kurstan asla vazgeçmez şu dakikadan sonra gitmeyeceği varsa bile gider.
İnattır .
söylediklerinde haklısın hepsine tek tek katılıyorum benim de yapmak istediğim hobilerim var.
ama ilginçtir hepsine eşimi katabiliyorum.
arkadaşım da olsa yanımda eşim de olabilir,sıkıntı olmaz.
beni kıran yokmuşum gibi davranılması yoksa deniz onun tutkusu biliyorum.
ama daha biz olmadan bene tekrar geri dönersek sonra tekrar biz olamayız gibime geliyor.
saçmaladım mı yoksa :)

2,5 yıllık evliyim ve seni cok iyi anlıyorum çünkü buna benzer bir tepkiyi geçen cuma günü ben yaptım :30: eşim ve ben öğretmeniz eşim kadrolu çalışıyor ama ben daha atanamadım ve bu sene çalışmıyorum dolayısıyla evde devamlı eşimi bekliyorum. saat 3 de okuldan çıkar 15 dakka sonra evdedir.Bana karşı ilgilisidir ve sevgisini bir şekilde gösterir ve beni mutlu etmek için elinden gelenide yapar. Evde olup sıkıldığımı bildiği için benim isteklerime daha çok önem verir.Buna rağmen eşimin okula gitmek dışında kalan bütün zamanları benim olsun istiyorum( uyurken bile elim mutlaka ondadır kaçıp bir yere gitmesin diye:66:) arkadaşlarıyla yalnız çıkmasına tahammül edemiyorum çünkü kadınlarda istemenin sonu yok bunu anladım yaptığımın şımarıklık oldugunun farkındayım çalışsaydım veya başka bir uğraşım olsaydı eşimin üstüne bu kadar düşeceğimi sanmıyorum oda bunun farkında ve sesini cıkarmıyor şimdilik ama artık dile gelir ilk sinyalleri vermeye başaldı arkadaşlarım sen eşine sormadan nefes bile alamazsın diyor :D:D Umarımız ikimizde uğraşacak bişiler bulur eşlerimizi azıcık rahat bırakırız ben kendi adıma ümitlideğilim ama....

Tepki vermekte haklisin ama bu tepkini belirtme seklini abarti buldum bende.
ben 7 aylik evliyim.
kocam bazen evin icinde bi saat yanima ugramasa bile inanilmaz bozuluyorum, her animi onunla degerlendirmek istiyorum.
ayni durumda olsa bende tepki verirdim, gücenirdim, ayni senin gibi kendimi yalniz birakilmis hisseder evliligi sorgulardim.
sen esinin evliliginize alistigini ve bu yüzden seninle gecirecegi günün eksikligini hissetmeyecegini düsünüyorsun
esinde muhtemelen bütün hafta bizim icin calisiyorum, cumartesi kursta kafa patlatiyorum derinss bi mutlu günümü cok görüyor bana diye düsünüyordur.
bence asil mevzu bu konuyu sana hic danismamis olmasi ve kendi basina karar vermis olmasi.
erkekler bizim kdr düsünceli olsa keske... ama maalesef degiller.
ben esinin bu davranisinin altinda bi kötülük görmüyorum.
sadece is yerindeki arkadaslariyla kafa dagitmak istiyor stres atmak icin.

bence sakin bi dille kendini ifade etmis olsaydin esin seni daha iyi anlayabilirdi
fevri davrandigin icin simariklik yaptigini düsünüyordur...

İlk anda ağlamaya başladığımda şu an verdiğin tepkiyi ciddiye almıyorum çünkü mantıklı düşünemiyorsun dedi.
yahu desene kızım niye ağlıyorsun manyak mısın ben seni hiç ihmal eder miyim?
ama yok edecek biliyor.. off içim daralıyor,göz göre göre sıkıntıya doğru koşuyoruz.
ben bu dkdan sonra tek laf etmesem bile kendimi asla iyi hissetmeyeceğim
düşünsene bir pazar sabahı gülerek uyanır güzel kahvaltı yaparız adam koştura koştura yelkene gidecek..
ee o mutlu ben evde saçmasalak oturuyorum.
düşündükçe canım yanıyor.seven insan bu kadar vicdansız olabilirmi?

Olabilir tabi bunalıyordur anlıyorum beynini yoran bir işi var.
Yazılım üstüne çalışıyor.
Ama ne bileyim bir halı saha maç,arkadaşlarıyla bir iki saat sohbet olur yani.
ama bu bütün gününü kaplıyor ve demiyor hiç yahu ben 7 gün evde yokum.
bu evdeki arkadaş sıkılır mı bunalır mı ne yapar bu da bir insan evladıdır..?

İşte bunaldığı için yapmak istiyor ya bunu hobisi demekki denizcilik zevkle yapabileceği bir şey sonuçta..
Hem 8 haftalıkmış kurs nasılsa akşamları eve gelmiyecekmi yine seninle beraber olacak hatta kurs çıkışı bile dışarda buluşup sinemaya yemeğe filanda gidebilirsiniz ..

14 yıllık evliyim,2çocuğum var.ama eşimin işi o kadar yoğun ki,birgün üşenmedim ve oturup beraber geçirdiğimiz süreyi hesapladım.bu süreye göre biz toplam 8.5yıllık evliyiz,düşünebiliyor musun?ana alışveriş için haftasonu markete gittiğimizde birgün,inanır mısın cep telefonu çaldı ve gitmesi gerektiğini söyleyerek beni markette bırakmak zorunda kaldı.eve taksiyle döndüm.ertesi gün pazardı ve nöbetçi olduğu için o gün de güme gitti.bunun gibi sana burda bir sürü olay yazabilirim.aynı evde bulunmalarına rağmen eşim yoğun çalıştığı için 4 gün boyunca eve geceyarısı komalık olarak geldi.5.gün oğlum kapıyı açtığında tepki olarak:kanın ısındıysa baba diyebilirsin oğlum!!!!demiştim.
eşim işinden olamayacağına göre,biz kendimizi işine göre ayarladık artık.boş bulduğumuz her anı olabildiğince iyi değerlendiriyoruz,bu da bizi hem çift olarak hem aile olarak daha çok birbirimize kenetliyor.ve evet,ben de çoğu arkadaşın dediğine katılıyorum,biraz fazla tepki vemişsin,madem inadı inat,o zaman sen işi sadece yokuşa sürüyorsun.o bunu zaten yapacaktır,niye boşuna bir de kendini harap ediyorsun ki?bu durumdan en iyisini nasıl yapabilirim diye düşünmen daha faydalı bence...

benim babam ben küçükken her akşam eve çok geç gelirdi(arkadaşları ile dışarda vakit geçirirdi) hep beraber oturupta akşam yemeği yememiz ayda en fazla 5 geceydi.bazen geceleri lavaboya kalktığımda annemin karanlıkta oturmuş babamı bekleğini görüyordum.hafta sonlarıda aynı şekildeydi...uzun zaman aynı şekilde devam etti.bu yaşanılanlar o zamanlar küçük yaşta olmama rağmen beni o kadar etkilediki ilerde evlendiğim zaman tek korkum ilgisiz ve benimle vakit geçirmeyen bir eşti.Evliliğimin ilk üç ayında eşim akşam eve 10 dk geç gelse hemen içim yanar arardım.Ama Allah utandırmadı ve gönlüme göre birini verdi ve çok mutlu bir evliliğim var.eşim son derece ilgilidir ve sürekli(iş dışında) beraberizdir.Bunu anlatamamın nedeni bu konu en hassas yanımdır.

senin yazdıklarına gelince kesinlikle haklısın.Gelecek ile korkularım derken bu aktiviteler sürekli devam edecek ve araya soğukluk girecek diye endişe ettiğini düşünüyorum,bunda haklıda olabilirsin...eşinin sevdiği başka aktiviteler yokmu pazar gününüzü öyle değerlendirseniz ne hoş olur.canını yakanda bunu onun düşünmemiş olması dimi...ben akşama kadar evdeyim ve hayatımı onun üzerine endekslemiş durumdayım o ise kendine benim dahil olmadığım uğraşlar buluyor diye düşünebilirsin.ben olsam bende öyle düşünürdüm ve senin gibi kırılırdım.Çoğu arkadaş üstüne gitme inatlaşır yazmış,bence kesinlikle üstüne git ve istemediğini kendince nasıl uygun görüyorsan o şekilde belirt.Sonra dersleri biter yerine başka şeyler gelir..nasıl olsa bizimki bir bağırıyor iki tabak kırılıyor o kadar diye düşünür.tek boş vakti olan akşamlarınımı değerlendirmek için evlenmiş seninle.zaman zaman ayrı takılabilirsiniz ama her haftasonu aynı şekilde olması çok sıkıcı olur.erkekler farklı düşünebilir,bizim kadar duygusal olmayabilir ama bu onların bizim bu duygularımızı suistimal edeceği anlamına gelmez.bence şimdi rahatla ve sağlıklı düşün...ne kadar bağırırsan o kadar dinletmezsin kendini..

Bunları yazarak lütfen seni gaza getirdiğimi filan düşünme..dedimya hassam yanım.Bu arada 1 sene flörtten sonra şimdi 8 aylıkk evliyim...

Gaza getirdiğini düşünmüyorum çünkü aynı şeyleri düşünüyoruz.Üstelik evliliklere dair hassas noktanız neyse ki doğru bir seçim yapmışsınız eş konusunda.

kırmızı ile yazdığınız yer beni bitirdi. bu cümle sanırım bu konunun özeti.

Sen arka arkaya yazarken bile bana geldiler.Ama sen çok güzel idare etmişsin canım benim.
Sumakcığım,çok yorgun hissediyorum kendimi.
Ben nasıl desem bir kez pes ettim mi içimdekileri tüketmeye başlayan biriyim.
Şu an bütün enejimi çekti aldı,istediği kursa gitsin eve dahi gelmesin inan arayıp sormam.
Beni tanıyor,bende onu tanıyorum. Ama şu anda benim tanıdığım adam gibi davranmıyor.
Sen eşine ayak uydururken gerilmemeyi hırslanmamayı başarmışsın .
ben bunu beceremiyorum ..
sen o mutlu olunca mutlu oluyorsun ya hani..
peki biz mutlu olunca mutlu olsun onlarda olmaz mı?
ben bir erkeği mutlu eden tek şeyin kadının gözündeki parıltı olduğunu duymuştum.
o kadar ağladım ki,ki bunları yazarken de ağlıyorum niye bilmem .
parıltı değil fer bile kalmadı.

ben esımle bunları yaptım ama benım yaptıgım seylerden de o da mutlu oldu
dengeyı kurabıldık bız bı zaman sonra ..

yanı sen yap ben ayak uydururm olmadı tabı
o da ayak uydurdu ben sevıneyım mutlu olayım dıye hosuna gıtmeyen seylerı de yaptı..

bılmıyorum derınssım esını en ıyı sen tanırsın ,ama sakın aglama
sakın kafayla düşünmeye calıs sımdı ters davranıp sureklı trıp atarsın gozun görmek ıstemez..
sakın olumsuz düşünme ,

esın de gelıp özür dıleyecektır mutlaka ..

derinss bence çok ağır tepki vermişsin bir kadın bu kadar sert yada sinir anında ne yaptığını bilmez olmamalı daha nazik olmalı durum ne olursa olsun...bu kadar ağır ve sert tepkiler vermen doğru değil...sofrayı dağıtacak kadar büyük bir olay göremedim hatta olay bile yok ortada...sakin dille konuşup halledilebilir bişeydi belki...bunun yerine neden tabak çanak kırma.....??belki eşin buna inat daha çok uzaklaşacak senden...inan erkekler bu tarz tepkilerden hiç hoşlanmazmış ....tatlı dil yılanı deliğinden çıkarar derler boşa dememişler...belki tatlı dille bu işin olmasını istemediğini belirtseydin eşin senin tatlı diline güler yüzüne hayran kalarak bu işten vazgeçerdi...bunlar yerine neden sofra dağıtmak asileşmek??:53::53: yapın bu bence ...ve tez vakitte bu yapıyı değiştirmende fayda var...çünkü eşin hepten inatlaşabililir ve allah korusun soğuya da bilir senden...bunları yazmak istemezdim ama eleştiriye açık olduğunu belirttin dost acı söyler misali bunları sölemek zorunda hissettim kendimi..

Her türlü görüşe saygım var. Kaldı ki bu tavrımı annem duysa mesela sizin tepkinizi verir.Garipsemiyorum yazdıklarınızı Ama kendi zevkini bana sormadan yapamıyor diye soğuyacaksa ,soğur gibime geliyor. yani soğur mu soğumaz mı türünde erkek endeksli bir ilişki olmadı hiç bizimkisi.. ikimizde mutlu olmalıydık ki o yüzden evlendik. ama şimdi sadece o mutlu

Ağlamayın lütfen , şuan siz ne kadar kızgınsanız o da kendince o kadar kızgındır. Kızgınlık hallerinde yapılan her hareket kalbe batar fena can yakar..
Ama çok emini ki kısa bir sure sonra ''çok mutluyum kızlar barıştık ve anlaştık ortak noktada :69: '' diyeceksiniz inşaallah.
O vakti birbirinize vereceksiniz inanıyorum. Fakat ne olur şuan için en azından çok düşünüp acıtmayın canınınızı. Çünkü sonra bu halinizden kurtulmak için gücünüz kalmaz. :71:

yirmibir yaşına henüz girmedim ve iki buçuk yıllık evliyim.Bu zaman zarfında o kadar çokşey yaşadım ki!yeni evli olduğun için bu tepkileri veriyorsun normal olarak.Bende ilk zamanlar kapıları kilitler etrafı talan ederdim..şimdi gülüyorum o hallerime.Gün gelecek bu yazdıklarını okuduğunda yaa ben çok abartmışım diyeceksin.Benim eşim hafta sonları hep evde ama dünya ile bağlantısı kesik bi halde..yanında olup seninle olmaması daha mı güzel sence?benim derdimde playsitationdan yana.ilk evlendiğimiz zaman hergün boşanmaya gidiyorduk bu oyun yüzünden ama şimdi daha mantıklı düşünüyorum.Oda onunla mutlu oluyor ve buda beni mutlu ediyor.Sakın artık beni sevmiyor diye düşünmeyin bunun sevgiyle alakası yok!deiğim gibi evliliğin ilk aylarında olduğunuz için bunlar olağan şeyler.Bence daha sakin kafayla düşünün ve eşinizden af dileyin.

Yaşına göre çok olgunsun kendimi aptal aşıklar gibi hissettim.
Acaba evlilik ilerledikçe o kadar çok yıpranıyorsun ki çözüm bulmayıbir şekilde başarıyorsun galiba.
beni sevmediğini yani artık yeterince sevmediğini kursa gitmesindne değil de..
beni de hayatına dahil edip hayatını tekrar düzenlemeden gitmesinden anladım.
yani yoksa akşam birlikteyiz zaten diyebilir mi bir erkek..? sevmiyor olması gerek..

ilk mesajını okudum 5 yıllıkda evliyim önce onu belirteyim.tepkini abartılı buldum ben senden böyle bir tepki beklemiyordum açıkcası:50:eşin sosyal bir insan ki bu çok güzel birşey:81:kurslar,ve kulüpler günün tamamını almaz üstelik, sonuçta akşamları yine berabersiniz öyle değil mi?

akşam birlikteyiz evet çünkü aynı evde yaşıyoruz :)
mecbur yani bu evde aynı yatakta yattığımız aynı sofrada yemek yediğimiz için eve geliyor.
ama kursa özellikle aşkla şevkle ve beni yok sayarak gidiyor.
bu arada benden böyle bir tepki beklememeni anlıyorum .ama her insanın patladığı bir nokta oluyor galiba..
Allah kimseye yaşatmasın.

Canım tüm sayfaları ve yorumları okumadım, sadece senin ilk mesajını okudum ve ona binaen yorum yapıyorum. Uzun yıllardır süre gelen bir birlikteliğim var ve yazdan beri de nişanlıyım. Bence sizin durumunuzda en makul çözüm pazar gününü ikinizin de birlikte yapabileceği bir aktiviteye ayırmak. Eşin çalışmaktan, okula gitmekten ve evliliğin sorumluluğunu aynı anda sırtlamaktan yorulmuş, değişiklik arıyor gibi gözüküyor. E sen de kocanı özlüyorsun. Neden pazar günlerini şimdiye kadar yapmadığınız değişik birşeyi beraber yaparak geçirmeyesiniz ki? Bence bu ikinizi de mutlu edebilir

Son düzenleme:
2,5 yıllık evliyim ve seni cok iyi anlıyorum çünkü buna benzer bir tepkiyi geçen cuma günü ben yaptım :30: eşim ve ben öğretmeniz eşim kadrolu çalışıyor ama ben daha atanamadım ve bu sene çalışmıyorum dolayısıyla evde devamlı eşimi bekliyorum. saat 3 de okuldan çıkar 15 dakka sonra evdedir.Bana karşı ilgilisidir ve sevgisini bir şekilde gösterir ve beni mutlu etmek için elinden gelenide yapar. Evde olup sıkıldığımı bildiği için benim isteklerime daha çok önem verir.Buna rağmen eşimin okula gitmek dışında kalan bütün zamanları benim olsun istiyorum( uyurken bile elim mutlaka ondadır kaçıp bir yere gitmesin diye:66:) arkadaşlarıyla yalnız çıkmasına tahammül edemiyorum çünkü kadınlarda istemenin sonu yok bunu anladım yaptığımın şımarıklık oldugunun farkındayım çalışsaydım veya başka bir uğraşım olsaydı eşimin üstüne bu kadar düşeceğimi sanmıyorum oda bunun farkında ve sesini cıkarmıyor şimdilik ama artık dile gelir ilk sinyalleri vermeye başaldı arkadaşlarım sen eşine sormadan nefes bile alamazsın diyor :D:D Umarımız ikimizde uğraşacak bişiler bulur eşlerimizi azıcık rahat bırakırız ben kendi adıma ümitlideğilim ama....

2,5 yıllık evlisin senin eşin bence iyi bir profil çiziyor.
Arkadaşlar büyük etmen ,bizde de birkaç başarısız aile babası arkadaş var.Sanırım onları baz alınca kendisi mükemmel çıkıyor.
Ben bazı kadınlar görüyorum adam eve gelmese aa gelmedi demezler .nasıl oluyor o adamlar da kadın yüzümüze bakmıyor diye dertleniyor.
biz her pazar kahvaltıdan sonra mutfak sohbeti yapardık mesela.. ne olacak şimdi o kursa gidince bende tek başıma yemek yiyince o mutlu olacak ben de o mutlu oldu diye mutlu mu olacağım.
ahh bir başarabilsem.

Erkeğinizi Boğmayın taa taa tammmmm
güzel bir tavsiye katılıyorum ama hep teorikte kalır,icraatte herkes sıfırdır.
şımarıklık olarak da görülebilir evet şu halde eşimle aynı şeyleri düşündüğünüzü sanıyorum.
bağımlı değilim orada bir yanlışlık var.
ben sadece haftanın bir günü bana ait olsun istiyorum.
yoksa gün içinde aramam bile eşimi ne bileyim sıkan gene mi sen dedirtten bir kadın değilim.
haftanın bir gününü eşinle beraber geçirmek istemen en doğal hakkın canım..ben de bu fikri savunurum.Eşin yengeç burcuymuş..benim eşimde yengeç burcu..bildiğinde asla şaşmazlar sen patlasan da çatlasan da yapacağını yapar..5,5 yııllık evliyim ben de senin gibi haftanın bir günü benim olsun istiyorum ama eşim işkolik geniş bir çevresi var onlardan bana ve kızıma vakit kalmıyor..ben de kızıma adapte oldum.çünkü bağırıp çağırmak asla ona etki etmez aksine soğutur..kızımla vakit geçiriyorum..gezmeye gidiyoruz..arkadaşlarımla vakit geçiriyorum..alışverişe gidiyoruz,oyun parklarına ama içim yine de eşimde yanımda olsa ne güzel olurdu diyor..ama olmuyor böyle idare ediyoruz napayım kabullendim artık..tek sorunumuz bu.

canım bence çok abartmışsın sen, o da bu tepkine baya bir şok olmuştur sanırım..
sonuçta keyfi olarak gittiği birşey değil ki biri yüksek lisans biri de iş içinmiş..
haftaiçi niye görüşemiyorsunuz anlamadım akşamları beraber değil misiniz ki..
evlilikte de bence eşin sana senin de eşinin kendi bireysel yapmak istediğiniz şeylere saygı göstermeniz gerekir, kendini onun yerine koy bence, böyle davranırsan eşin evlilikten sıkılır..aynı şeyi o da sana yapsa , seni engellemeye çalışması sanırım hiç hoşuna gitmezdi değil mi..ben eşine hak verdim burda umarım herşey yoluna girer en kısa zamanda..

İşte bunaldığı için yapmak istiyor ya bunu hobisi demekki denizcilik zevkle yapabileceği bir şey sonuçta..
Hem 8 haftalıkmış kurs nasılsa akşamları eve gelmiyecekmi yine seninle beraber olacak hatta kurs çıkışı bile dışarda buluşup sinemaya yemeğe filanda gidebilirsiniz ..

Sevgili ablacım..
kurs 8 haftalık ama sonra da çalışmalar başlayacak kursun süresini bile geçebilir dedi çalışmalar.
bir an hata mı ettim diyorum ama ayın 30günü ne yapacağım tek başıma bilemiyorum.
gideceğim bir kurs okuyacağım bir kitap ne bileyim bir alışveriş onun yerini dolduramaz.
ben eşimi çok seviyorum ve sanırım hatam burada başlıyor.

Evlilik özel hiç bir şeyin olmaması demek değildir,kendine vakit ayırmamak,hobilerini eşine göre ayarlamak değildir,esaret hiç değildir....
Evlilik karşılıklı özveridir,başarılarına ortak olmaktır,mutluluğunu kendi mutluluğun gibi görmektir.
Tabiki evlilik bencillik demekte değildir,aradaki ince çizgiyi yakalayabilmekse olgunluktur,buda tecrübeyle sabittir.
Ani tepkini,yaşadığın şoku anlayabiliyorum.Çalışmıyorsun sanırım,çocuğunda yok.Günlerin eşinin işten gelmesini beklerken kendine oyalanacak bir şeyler bulmaya çalışarak veya yaratarak geçiyor.Çünki kendini eşine endekslemişsin,akşama kadar vakit geçirip,akşamları eşinle güzel vakit geçirmenin hayaliyle gününü geçiriyorsun ya da hafta sonunu bekleyerek.Son derecede haklısın,sevdiğin adamla evlenmişsin,onun iş saatleri dışındaki vakitleri birlikte geçirmek için proglamışsın kendini.
Ama...onun zevk aldığı bir realiteden,hobiden mahrum etme hakkınada sahip değilsin..aynı şekilde senin böyle bir durumun söz konusu olsaydı,eşin tepki gösterseydi ne düşünürdün?
Beni kısıtlıyor,benim geleceğim ile ilgili planlarımı engelliyor vs. diye bize burada dert yanacaktın.
En azından eşin boş işlerle uğraşmıyor,sporla ilgileniyor.Kahve köşelerinde ya da gece alemlerinde değil,bırak ideallerini gerçekleştirsin,zamana bırak..eminimki bir süre sonra sende bu tepkine şaşıracaksın.O senin yine biricik eşin,inan birlikte geçirmek için çok zamanınız olacak:))

not:neredeyse çeyrek asır olacak evleneli :68:

14 yıllık evliyim,2çocuğum var.ama eşimin işi o kadar yoğun ki,birgün üşenmedim ve oturup beraber geçirdiğimiz süreyi hesapladım.bu süreye göre biz toplam 8.5yıllık evliyiz,düşünebiliyor musun?ana alışveriş için haftasonu markete gittiğimizde birgün,inanır mısın cep telefonu çaldı ve gitmesi gerektiğini söyleyerek beni markette bırakmak zorunda kaldı.eve taksiyle döndüm.ertesi gün pazardı ve nöbetçi olduğu için o gün de güme gitti.bunun gibi sana burda bir sürü olay yazabilirim.aynı evde bulunmalarına rağmen eşim yoğun çalıştığı için 4 gün boyunca eve geceyarısı komalık olarak geldi.5.gün oğlum kapıyı açtığında tepki olarak: kanın ısındıysa baba diyebilirsin oğlum!!!! demiştim.
eşim işinden olamayacağına göre,biz kendimizi işine göre ayarladık artık.boş bulduğumuz her anı olabildiğince iyi değerlendiriyoruz,bu da bizi hem çift olarak hem aile olarak daha çok birbirimize kenetliyor.ve evet,ben de çoğu arkadaşın dediğine katılıyorum,biraz fazla tepki vemişsin,madem inadı inat,o zaman sen işi sadece yokuşa sürüyorsun.o bunu zaten yapacaktır,niye boşuna bir de kendini harap ediyorsun ki?bu durumdan en iyisini nasıl yapabilirim diye düşünmen daha faydalı bence...

Acı ama,sevdiklerimizle mutlu olamıyoruz. Bu insanın ruhunu doyuran en büyük şey

Back
X