- 27 Temmuz 2020
- 1.412
- 1.264
- 33
-
- Konu Sahibi pelincikcik
Dur bir sakin ol celallenme.6 aylık evliyim buraya konu açmaya çekiniyorum artık ya ben yanlış bi evlilik mi yaptım diye düşünüyorum daha bikaç ay öncesine kadar boşanmayı düşünüyodum ama oturduk konuştuk davranışlarımıza sözlerimize hırçınlığımıza daha dikkatli olucaz diye karar aldık bi süredir uyguluyoruz da ama dün akşam cinlerim yine tepeme çıktı, eşim bi laf attı ortaya ve onun gelecekle ilgili bakışını eve aile kavramına bakış açısını öğrenmiş oldum , sevgiliyken hiç böyle düşünceleri yoktu zaten hayat biz planlar hayaller kursakta nasibimizde olana yönlendiriyor bizi tabi bizimde ne kadar çabaladığımıza bağlı bu da ayrı bir konu ama dün akşam ki muhabbetin konusuna gelicek olursam, eşim fabrikada vardiyalı olarak çalışıyor bende özel bir firmada çalışıyorum,eşim dedi ki; caddeye yakın bir yerde devren satılık bir dükkan varmış petshop üzerine (eşimin de ilgisi vardır) işte düşüncesi o dükkanı almakmış genç bir çocuğu koyarız dükkana o durur bende işten kalan zamanlarda dururum 9 buçuk 10 gibi eve gelirim yarın öbür gün emekli olur ya da olmadan işten çıkarılırsam da dükkanım var nasılsa der orda tam gün çalışırım , bu hayatın içinde ne ben varım ne ilerde Allah nasip ederse çocuğumuz, çocuklarımız, peki dedim ben napıcam ee sen evde durursun akşam geliyorum nasılsa , akşam dediği saat 10 yani ben akşam yemeklerinde yalnızım bir yere gitsem yalnızım , çocuk olsa diyorum ee sen o zaman çalışmazsın çocuğa bakarsın yani hayalinde ne ben varım ne geleceğimiz , biz denen bişey yok, böyle bir insanla nasıl olur , olmaz yani aklım almıyo, tam herşeyi düzelticem diye heves etmişken karşındakinin düşüncesinin böyle olması çok üzücü kendimi değersiz hissediyorum
dükkan açmak öyle kolay olmuyor .. bence şuan ki düşünceler ve kararlarla düşüncelerini söylemiş sana bence biraz zamana bırak daha 6 aylık evlisin erkekler hem biraz geç olgunlaşıyor daha yolun başındasınız sen bu fikri beğenmiyorsan düşüncelerini tatlı bir dille ona anlatıp sende fikirlerini ona söylemelisin .. bence çocuktan bahsetmek için bile erken sizin için..6 aylık evliyim buraya konu açmaya çekiniyorum artık ya ben yanlış bi evlilik mi yaptım diye düşünüyorum daha bikaç ay öncesine kadar boşanmayı düşünüyodum ama oturduk konuştuk davranışlarımıza sözlerimize hırçınlığımıza daha dikkatli olucaz diye karar aldık bi süredir uyguluyoruz da ama dün akşam cinlerim yine tepeme çıktı, eşim bi laf attı ortaya ve onun gelecekle ilgili bakışını eve aile kavramına bakış açısını öğrenmiş oldum , sevgiliyken hiç böyle düşünceleri yoktu zaten hayat biz planlar hayaller kursakta nasibimizde olana yönlendiriyor bizi tabi bizimde ne kadar çabaladığımıza bağlı bu da ayrı bir konu ama dün akşam ki muhabbetin konusuna gelicek olursam, eşim fabrikada vardiyalı olarak çalışıyor bende özel bir firmada çalışıyorum,eşim dedi ki; caddeye yakın bir yerde devren satılık bir dükkan varmış petshop üzerine (eşimin de ilgisi vardır) işte düşüncesi o dükkanı almakmış genç bir çocuğu koyarız dükkana o durur bende işten kalan zamanlarda dururum 9 buçuk 10 gibi eve gelirim yarın öbür gün emekli olur ya da olmadan işten çıkarılırsam da dükkanım var nasılsa der orda tam gün çalışırım , bu hayatın içinde ne ben varım ne ilerde Allah nasip ederse çocuğumuz, çocuklarımız, peki dedim ben napıcam ee sen evde durursun akşam geliyorum nasılsa , akşam dediği saat 10 yani ben akşam yemeklerinde yalnızım bir yere gitsem yalnızım , çocuk olsa diyorum ee sen o zaman çalışmazsın çocuğa bakarsın yani hayalinde ne ben varım ne geleceğimiz , biz denen bişey yok, böyle bir insanla nasıl olur , olmaz yani aklım almıyo, tam herşeyi düzelticem diye heves etmişken karşındakinin düşüncesinin böyle olması çok üzücü kendimi değersiz hissediyorum
eve kaçta geleceğine ben neden üzülüyorum biliyor musunuz daha dükkanı konuşurken kendi çapında plan yapıp çalışma saatini kendisinin söylemesine daha dur dimi 'pelin ya şöyle bir dükkan varmış ne yapsak alsak mı'demiyor, devren satılık dükkan varmış gördüm baktım onu alalım ben birini koyarım oraya vardiyamın dışında ben dururum benim işe gittiğim zamanlar o durur, akşamları çalışmadığımda bende 9-10 a kadar dururum plan program yapılmış yani , dükkan kolay açılır çünkü o sektörde çok tanıdığı var ve dükkan devren satılıkYani olmamış bir plan, olması için de bin tane presedur gerekiyor..bir ton para,izin,kontak kurmak...
Ayrıca Yasal olarak hayvan satışı artık yasak, canlı hayvan satan petshoplar ceza yiyip duruyor diye biliyorum. İşin sadece ekonomik boyutu değil, hukuki boyutu da var.
Yani esinizinki büyük ihtimalle hayalde kalacak bir istek. Aynı 'karavan alalım,ülkeyi boydan boya dolanalim' hayali gibi . Yüz bin kişi bu cümleleri söyler, en azimli- gerceekten uğraşan bir tanesi falan hayata anca geçirir
Sizin bu ihtimale celallenmeniz şey gibi olmuş; aşkım karavan alalım,boydan boya ülkeyi gezeriz / aaaa olur mu hiç,onun benzini nasıl çok yer, hem tuvaletini kim boşaltacak, işten izin alabilir miyiz o kadar çok,boşa para,ne gerek var...
Yani olacak bir şey değil ki bunca gerilesiniz.
Sessiz kalın, zaten o dukkan öyle kolay açılmaz. Buradan bakınca kavga çıkarmaya yer ariyor gibi gorunuyorsunuz. Adam ekonomik kaygı ile ek gelir elde etme yöntemi arıyor, destek olacağınıza olmamış şeyin olmamış ihtimaliyle eve kaçta geleceğine üzülüyorsunuz.
Siz gercekten böyle her şeyi ciddiye alıp kafaya takarsanız çok erken yaslanirsiniz, demedi demeyin
kendisine b planı falan işin en son kısmı inanın bana , onun isteği istediği saatte uyansın orda kuşlar balık çay sigara takılsın akşam olsun arkadaşları gelsin onlarla takılsın , allah aşkına petshoptan nasıl bi geçim sağlıcaz bu devirde evimiz yok kiradayız ilerde çocuğumuz olcak benim işten çıkmamı isticek biz nasıl geçinicez diye illaki düşünüyorum, sonra biz burda yapamıcaz ailesinin olduğu ilçeye gidicez o dükkanı orda açıcak, haftaiçi dükkan haftasonu dağ a çıkcak arkadaşlarıyla ben hiç istemediğim bir hayata sürüklencem yani ileriyi görebiliyorum onun hayatı buymuş resmenSakin olun hemen tepki vermeyın . Adam özel sektörde çalıştığı için kendısıne bır b planı yapmak ıstemıs . Siz ve çocuklarınız için belkide ek gelir olsun diye düşünmüştür .zaten ınsan kendı ısının basında durmazsa cok yurumez sımdılık sakınca dınle he de gec erteleyebıldıgın zamana kadar ...
Peki sence o petshopu alacak mı?eve kaçta geleceğine ben neden üzülüyorum biliyor musunuz daha dükkanı konuşurken kendi çapında plan yapıp çalışma saatini kendisinin söylemesine daha dur dimi 'pelin ya şöyle bir dükkan varmış ne yapsak alsak mı'demiyor, devren satılık dükkan varmış gördüm baktım onu alalım ben birini koyarım oraya vardiyamın dışında ben dururum benim işe gittiğim zamanlar o durur, akşamları çalışmadığımda bende 9-10 a kadar dururum plan program yapılmış yani , dükkan kolay açılır çünkü o sektörde çok tanıdığı var ve dükkan devren satılık
aynen böyle yuva olmaz,küçümsemek değil ileriyi düşünmeden sadece el işinde çalışmak istemeyip kendi işinde kendi keyfinde olma isteğine karşı çıkıyorum iş güç bahane ya elimde olan parayı neden çarçur edeyim ne için var mı garantisi yok, hevesi var mı anlık sadece sırf kendi elalemin işinde çalışmamak için böyle bişey çıkarıyor ortaya dün tekrar gitmiş dükkanı görmeye 1 kişi daha varmış ilgilenen altınlar ne kadar yapıyo ona bakcakmış benim tazminatım var onu koyalım diyo yani öyle lafta kalan bi durum değil öyle olsa böyle bi tepki vermem heralde ne kendi ne ailesinin geleceğini düşünmeyen birine tabiki de çıkışıcamPeki sence o petshopu alacak mı?
Bana havada kalacak, öylesine bir plan gibi geldi. Bu devirde kolay mı dükkan kiralamak, içini doldurmak, asgari ücret olmuş brutuyle kaç TL, hayvanlara dair her gün yeni yasa cikiyor, dolar almış başını gitmiş. Üstelik sizin ev bile kirayken... Siz özel sektör çalışanisiniz,eşiniz fabrikada işci. Birden böyle bir işe girisecek kadar birikiminiz var mı ki?
Bazı insanlar öyle hayali iş kurmayı çok severler. Tiyatroya gidip 'burada 80 koltuk var, herkes elli liradan bilet alsa 4bin lira, iyi para' diye hesap yaparlar. Bir hayvancılık yapmak isterler,bir taksi plakası almak,bir dükkan açmak... Ama genelde o iş öyle kolay olmadığı için bir şey yapmazlar.
Sizin adam da durduk yere hayalini söylemiş bence, nasıl senin takı alıp satma hevesin olduğunda o sana 'bos boş işlerle ugrasiyorsun' deyip göz deviriyorsa aynı şeyi sen de ona yapmışsın.
Karı koca birbirinizin hayallerini küçümsüyorsunuz, birbirinize ket vurma peşindesiniz. Birinin durduk yere 'yaa aslında şöyle bir şey istiyorum' diye bir konu açması bile diğeri için kavga sebebi ... Böyle yuva mi olur?
Eşiniz ticaretten hiç anlamıyor galiba. Sürekli basında durmadığınız iş yeri kar yapmaz hatta zarar yapar. El elin eşeğini türkü çığırarak çağırır. Eşiniz çocuk çocuuuuk. Beyfendi dükkanı çok istiyorsa siz kalın dükkanın basında bakalım kabul edecek mi6 aylık evliyim buraya konu açmaya çekiniyorum artık ya ben yanlış bi evlilik mi yaptım diye düşünüyorum daha bikaç ay öncesine kadar boşanmayı düşünüyodum ama oturduk konuştuk davranışlarımıza sözlerimize hırçınlığımıza daha dikkatli olucaz diye karar aldık bi süredir uyguluyoruz da ama dün akşam cinlerim yine tepeme çıktı, eşim bi laf attı ortaya ve onun gelecekle ilgili bakışını eve aile kavramına bakış açısını öğrenmiş oldum , sevgiliyken hiç böyle düşünceleri yoktu zaten hayat biz planlar hayaller kursakta nasibimizde olana yönlendiriyor bizi tabi bizimde ne kadar çabaladığımıza bağlı bu da ayrı bir konu ama dün akşam ki muhabbetin konusuna gelicek olursam, eşim fabrikada vardiyalı olarak çalışıyor bende özel bir firmada çalışıyorum,eşim dedi ki; caddeye yakın bir yerde devren satılık bir dükkan varmış petshop üzerine (eşimin de ilgisi vardır) işte düşüncesi o dükkanı almakmış genç bir çocuğu koyarız dükkana o durur bende işten kalan zamanlarda dururum 9 buçuk 10 gibi eve gelirim yarın öbür gün emekli olur ya da olmadan işten çıkarılırsam da dükkanım var nasılsa der orda tam gün çalışırım , bu hayatın içinde ne ben varım ne ilerde Allah nasip ederse çocuğumuz, çocuklarımız, peki dedim ben napıcam ee sen evde durursun akşam geliyorum nasılsa , akşam dediği saat 10 yani ben akşam yemeklerinde yalnızım bir yere gitsem yalnızım , çocuk olsa diyorum ee sen o zaman çalışmazsın çocuğa bakarsın yani hayalinde ne ben varım ne geleceğimiz , biz denen bişey yok, böyle bir insanla nasıl olur , olmaz yani aklım almıyo, tam herşeyi düzelticem diye heves etmişken karşındakinin düşüncesinin böyle olması çok üzücü kendimi değersiz hissediyorum
yok ya allah aşkına ben orda durmam o ortamdaki kokulara karşı dayanamıyorum ve kuş balık türü canlılar olucak kedi köpek ticaretine kendiside karşı , evet hiç anlamıyo babasının kendi atölyesi var senelerce orda çalışmış uyandığı zaman gitmiş zevkine çalışmış istediğinde gitmiş istemediğinde gitmemiş alışmış yani keyfe keder çalışmaya şimdide böyle kendi işini yaparım sanıyo şimdi böyle bi devirde açtın dükkanı tak pandemi oldu kapandı ben de çalışmıyorum elde yok avuçta yok naparız hiç kötüyü düşünerek hareket etmek yok zaten hiç sevgiliyken ki gibi de değil çok değişti agresif anlaşılmaz kötü kaba artık böyle iyi olduğu zamanlar bile inanasım gelmiyo rol yapıyo diye düşünüyorum, tam bikaç aydır iyi gidiyo galiba düzeliyo dedim gelip bu seferde bunu buldu illa kavga etcek bişey bulur ,gerçekten sevgiliyken iyi rol yapmışEşiniz ticaretten hiç anlamıyor galiba. Sürekli basında durmadığınız iş yeri kar yapmaz hatta zarar yapar. El elin eşeğini türkü çığırarak çağırır. Eşiniz çocuk çocuuuuk. Beyfendi dükkanı çok istiyorsa siz kalın dükkanın basında bakalım kabul edecek mineticede altınlar sizin, ortak oluyorsunuz. Dükkanı da ortaklı açın illa istiyorsa. Bunları açık açık konuşun.
alakası şu 2 kere yeri görmeye gidiyor bankadaki altınları kuyumcuya götürüp ne kadar ettiğine bakıyor, adamla oturup iiçindeki mallarla beraber ne kadar ettiğini hesaplayıp bu işi yapan arkadaşlarına danışıyor , güvenilir tanıdık bi genç arıyor dükkanda durması için sizce kavga etmek için yer mi arıyorum he bide benim tazminatımda gerekirse kullanırız diyo yani öyle yaparım ederimle değilde tak diye gidip ben dükkanı aldım dicek potansiyelde biri ve ben fikrimi söylemeden sadece sordum ilerisini sordum senin hem işte çalışıp hem dükkana gitceğin zamanlarda biz ne olcaz dedim umursamaz bi tavırla evde oturursun napcan cevabı aldım kadının işi evde oturmak eş isterse ya da kadın bunalırsa erkek kadını gezmeye çıkarır, sonra çocuk olur kadın yine çocuğuyla evde kadına bu gözle bakılması zoruma giden, bu yaştan sonra karı peşinde çocuk peşinde mi koşcam demesi beni öfkelendirenAy ne alaka ya? Adamla kavga etmek için yer arıyorsunuz resmen. Benim eşimde der şunu yapacam bunu yapacam bende fikrimi söylerim zaten yapacam dedigi herşeyde yapamıyor ki
Oldu canım düğün takıları sizin tazminat sizin beyfendi sizin parayla kendine eğlenecek zaman öldürecek yer açma planı yapıyor.. başka bir arzusu var mıymış? Şu kriz zamanında pet Shop ne kadar iş yapar Allah aşkına? Vermeyin altınları da tazminatı da.. üstelik ev de kira kocanız hayallerde yaşıyor..6 aylık evliyim buraya konu açmaya çekiniyorum artık ya ben yanlış bi evlilik mi yaptım diye düşünüyorum daha bikaç ay öncesine kadar boşanmayı düşünüyodum ama oturduk konuştuk davranışlarımıza sözlerimize hırçınlığımıza daha dikkatli olucaz diye karar aldık bi süredir uyguluyoruz da ama dün akşam cinlerim yine tepeme çıktı, eşim bi laf attı ortaya ve onun gelecekle ilgili bakışını eve aile kavramına bakış açısını öğrenmiş oldum , sevgiliyken hiç böyle düşünceleri yoktu zaten hayat biz planlar hayaller kursakta nasibimizde olana yönlendiriyor bizi tabi bizimde ne kadar çabaladığımıza bağlı bu da ayrı bir konu ama dün akşam ki muhabbetin konusuna gelicek olursam, eşim fabrikada vardiyalı olarak çalışıyor bende özel bir firmada çalışıyorum,eşim dedi ki; caddeye yakın bir yerde devren satılık bir dükkan varmış petshop üzerine (eşimin de ilgisi vardır) işte düşüncesi o dükkanı almakmış genç bir çocuğu koyarız dükkana o durur bende işten kalan zamanlarda dururum 9 buçuk 10 gibi eve gelirim yarın öbür gün emekli olur ya da olmadan işten çıkarılırsam da dükkanım var nasılsa der orda tam gün çalışırım , bu hayatın içinde ne ben varım ne ilerde Allah nasip ederse çocuğumuz, çocuklarımız, peki dedim ben napıcam ee sen evde durursun akşam geliyorum nasılsa , akşam dediği saat 10 yani ben akşam yemeklerinde yalnızım bir yere gitsem yalnızım , çocuk olsa diyorum ee sen o zaman çalışmazsın çocuğa bakarsın yani hayalinde ne ben varım ne geleceğimiz , biz denen bişey yok, böyle bir insanla nasıl olur , olmaz yani aklım almıyo, tam herşeyi düzelticem diye heves etmişken karşındakinin düşüncesinin böyle olması çok üzücü kendimi değersiz hissediyorum
işte zoruma giden bu beni saymaması bekar gibi düşünüp hareket etmeye kalkıyor yani buraya yazınca öylesine bir konuşma diye düşündü herkes ama öyle değil her an yapabilir yani, zaten yapılcak iş olsa ben neden destek olmayayım ama doğru düzgün tutulur hiç bir yanı yokOldu canım düğün takıları sizin tazminat sizin beyfendi sizin parayla kendine eğlenecek zaman öldürecek yer açma planı yapıyor.. başka bir arzusu var mıymış? Şu kriz zamanında pet Shop ne kadar iş yapar Allah aşkına? Vermeyin altınları da tazminatı da.. üstelik ev de kira kocanız hayallerde yaşıyor..