ben yazarken utanıyorum, k.pederim para isterken utanmıyor

evet bi de düğün sabahı yüzsüz yüzsüz gelmeleri kabus gibiler hakkaten yok artık diyorum annenizde eli öpülesi kadınmış helal olsun

Annem hem anne hem baba olmaya alışık zaten. Eşim annemi 2 güne bir arar, her gidişimizde hediyesini alır anneler gününü kaçırmaz ama hakikaten benim annem çoğu anne gibi fedakar bir annedir. Eşimi de oğlu gibi sever.

O düğün sabahı kabusunu hep unutmak istemişimdir. Allahım ne gündü o öyle. Bir de salak salak kahvaltı hazırladım. Gir banyonu yap onlarda kös kös oturup gitsinler. yeni evlenmiş insanın evine sabahın köründe gelinir mi?

Hani evleneceğiniz insanın ailesine de bakın derler ya bu çok yanlış. eşim ne kadar düzgün biriyse ailesi de o kadar eğri büğrü.

istememeniz hata zaten -ama çok yumuşak dille söylüyorsunuz,büyük bir borca girdiğinizi 2 gün içinde bilmem kaç tlye gerek olduğunu söyleyin,yok derse bizdede yoktu ama var ettik yolladık bumu insafınız deyin.

birde şöyle birşey var,bunları söylerseniz adamın birdaha sizden para istemesini engellemiş olursunuz,adam bi oturur düşünür bunlar daha geçen gün parasını istiyorlardı borca girmişlerdi ben nasıl istiycem diye.

kusura bakmayın ama sizinle dalga geçmeleri normal bence,full adama çalışmışsınız,sen o kadar krediyi ödeme,üstüne birde keyfi harca,oh ne ala.çocuğunuz daha doğmadan rızkını yedirmişsiniz

Haklısınız ben bugün her kese açtığım bu konuda haklısınız demekle yükümlüyüm :)
Eşimle konuştuk, yarın eşim iş çıkışı eve geldiğinde babasını arayacağız konuşacağız vermezlerse de helal etmiyorum. Kul anlamıyorsa yukarıda Allah var. Ama milletin alın terini duygu sömürüsü yapıp alarak yan gelip yatan oğluyla, abisinin parasında gözü olan evli kızına peşkeş çekerse nasıl ölecek onu düşünsün.

Ama çok kötü konuşacağım hak ettiği dilden olacak bu konuşma.

benim eşim de seninki gibi acayip fedakarır ve ailesine neler yaptı adamlar bir düğünü çok gördü bize bi de benimki okuyamamış bunlara bakacam diye parasızlıktan da değil dayamışlar sırtlarını eşime sömürmüşler o da ben bakıyorum aileme diye üniversite sınavına girmemiş bile

ben eşime bazı şeylerden dolayı çok kızıyordum bir gün bir arkadaşım dedi ki sen zaten eşini bu kadar iyi niyetli ve fedakar olduğu için seviyorsun bu nedenle adama niye kızıyorsun :) eşinle konuşurken sinirlenebilirsin belki o zaman bunu aklına getir olur mu o adamı sevmenin en büyük nedenlerinden biri böyle iyi niyetli iyi kalpli ve fedakar olması o yüzden gerekenden çok kızma

Uyarın için teşekkür ediyorum. Evet bazı aileler erkek çocuğuna sırtlarını dayıyorlar. Ama düşünmüyorlar ki oğlumun maaşı hem bize hem ailesini geçindirmeye yeter mi diye. Ya da biz oğlumuzdan istiyoruz ama gelinimizin gönlü oluyor mu diye?

Tabi annen baban kardeşin aç yatarken rahat olunmaz yardım edilir buna kimsenin söz söylemeye karşı çıkmaya hakkı yoktur. Ama kendi malına mal katmaya çalışırken evlatların arasında ayrım yaparken bir başka çocuğununda mal mülk sahibi olmasına karnın ağrıyorsa karşındakinden de evlatlık beklemeyeceksin.

Eşim hep sömürüldüğünün farkındaydı da bu enayi lafı son nokta oldu.

fenalardayım, kendim yaşamışım gibi başıma ağrılar girdi. eşiniz oncaa krediyi öderken bu ne borcu, siz bana çektiğim kredileri ne şekilde ödeyeceksiniz diye sormamış mı? hadi 1 kere tamam, 2,3,4 ne??? bu gerçekten enayilik değil mi? yazık günah siz neden çoluğunuzdan çocuğunuzdan kesip borçlanıyorsunuz. yani resmen dalga geçmişler bi altınları vermedin diye. valla arkadaşım ara Allah ne verdiyse ağzına ne gelirse söyle. nasıl olsa onlardan size hiç hayır yok, bari enayi demek neymiş onu anlasınlar, yazıklar olsun böyle insanlara. kura kura kuruycağınıza onlar kalkamasınlar sizin söylediklerinizin altından. bak ben yazarken biraz önce girdiğim stresi attım, sende içindekileri dökersn rahatlarsın. kaybetmeyi göze alırsan, güçlenirsin.

hayretler ıcınde okudum.nasıl bır aıle,nasıl bır baba bu boyle? sızın ıyı nıyetınızı kullanmısta kullanmıslar,baban bıle bunu yaparsa kıme guvenıceksın bu hayatta? sızın ve annenızın tavırlarına,düşüncelerine hayran kaldım buarada soylemeden edemıcem,insallah paranızı kurtarabılırsınız

kaç gündür yazayım diyorum sinirimden yazmak istemiyordum ama bari kıyıya köşeye yazayımda rahatlayayım dedim.

Eşim babasını aradı -- baba ben zor durumdayım borçları ödeyemiyorum kendi işyerimden evime haciz gelecek rezil olacağım sen aldığını ödeyecekmisin ödemeyecekmisin onu bana söyle, dedi direk telefonu açar açmaz hem de.

k.peder !!!!!!!!! --- ne oldu oğlum maaşlı adamsın ödemeyemedin mi zor mu geldi babana verdiğin 5 kuruşu ödemek, dedi

eşim de --- baba artık yeter herşeyin farkındayım senin sözüne babamsın diye güvenerek kaç kez kredi çektim düğünümde rezil ettiniz eşe dosta şimdi eve haciz gelecek hem eşime hem mesai arkadaşlarıma rezil olacağım vereceksen ver veremeyeceksen sat tarlanının birini ben artık dayanamıyorum, deyince

babası köpürdü bir görseniz nasıl bağırıyor. o sırada ben kaptım telefonu --- ne bağırıyorsun bu güne kadar sustum ama siz insanlıktan anlamıyorsunuz sen kızının kocasının sırtını yere getirmemek için oğlunu sömürmeye utanmıyorsun da bu adam senden parasını isterken mi utanacak ama benimde bir sabrım var aldığınız tüm paraları bu ay sonuna kadar ödeyin,
derken bana bir küfür etti sonra da --buldun maaşlı kocayı çen çen bağırma sanane benim oğlumla alıp vereceğimden utanmaz deyince

ben de -- asıl sen buldun 2 enayi arkamızdan gülüyorsun ettiğin küfürleri aynen sana iade ediyorum sen para falan vermezsin aldığın para kefen paranız olsun, dedim çat kapattım.

eşimi aradılar -- utanmaz senin gibi evlat olmaz olsun anayın sütü haram olsun, sayıyordu eşim telefonu kapattı,
bu sefer benim telefona mesaj geldi --- aramızı bozan sensin cadı-- diye ( küçük kaynım çekmiştir çünkü k.peder cep telefonu kullanmasını bilmez.

ben de -- ne o uyanık ağustos böceği, enayi karınca herşeyi anlayınca adı cadı mı oldu, terbiyesiz, başkasının sırtından asalak gibi yaşayacağına git de kendine bir iş bul çalış, baban para istediğinde abin vermem dediğinde krediyi ben çektirmiştim bundan sonra avcunuzu yalayın. yazdım gönderdim.

sonra arayan soran olmadı. baktım eşim 2 bardak soğuk su getirmiş içtik bir güzel.

Kendime kızdım sadece. Eşime de kızmaya hakkım yok adam çekmeyecekti ben --son bir kez çek yazık-- demiştim.

ayy anne baba için böyle küslük olunca iyi olmuş denmez ama iyiki olmuş.bundan sonra sömüremezler artık.bu zamana kadar aldıklarını kar saysınlar.insanda biraz saygı olur.bankamatik gibi gör çocuğu,çocuğun zor durumda olunca yaptıklarına bak.zararın neresinden dönülse kardır.allaha havale et en iyisi.

amanin nasil bir babadir bu kayinpeder yaaa?????
insan kendi oglunu birak el ogluna bile zor yapar boyle kotulugu...inanamiyorum...
bu adam oteki dunyada cok cekecek...mal mulk bu dunyada kalacak ama yaptiklarinin hesabini bir bir verecek Allah'a...bence hic arama kayinpederini...ne dicek tamam gondercem borclarinizi mi dicek? asla demez...hic arayip sinirlerini bozma bence canim. esine de cok uzuldum yazik ya nasil uzuluyordur kim bilir. bundan sonra bir kurus bile koklatmayin onlara

Neden?? Neden simdi sert konusmak cikismak istiyorsun?

Arkadasim alinma kizma ama ben burda en cok hatayi sende görüyorum.
Sen bu insanlarin ne mal oldugnu anladin, ogullarini resmen bankamatik gibi kullandiklarini biliyordun, hangi akla hizmet, esine tamam bu son olsun cek krediyi dedinki?

Neden seni aramayan sormayan, evladinin yüzüne bakmayan insanlarla iyi olmak istedinkì?

Yani simdi birazda insan düsünecek! Esin zaten bikmis illallah etmis bunlarin isteklerinden, Sen "hayir kocacim, bunca zaman hep babana kredi cektin, ödemedi, bunuda ödemicek, , ayrica biz ikinci cocugu düsünüyoruz, onlar bizi ne aradi ne sordu, kötü günler gecirdik, haliniz ne diye sormadilar, ben istemiyorum, babana bundan sonra benden kredi falan isteme diye illet lüften" deseydin ya....

Bile bile lades demis gibi oldunuz, esinde sende biliyordunuz o paranin üzerine bir bardak su iceceginizi!

Simdi hic kizma bagirma.....kendim ettim kendim buldum.

hiç durm ra ve düşündüklerin hepsini söyle bune ya bir baba ladının arkasından enayi deyip gülermi ayıp bide 65 yaşıncaymış namazını,haccını düşüneceğine yalan dolan içinde hayatını yaşıyor bence acınacak bi yeri yok valla kaynananda hayret edilecek bi kadın ayıpya arkadaşım druma ara ve güzel bi ağızlarının payını ver

kayınlardan nefret eder oldum bu okuduklarımdan sonra
desenizde nafile bence
aranızda sözden başka bişi yk
senet sepet imzalı kağıt hiç bişey yok
anlattığınız gibiyse verceklerini hiç sanmıyorum sen konuştuğunla kalırsın
he tek fark olur oda içini dökersin sölenenleri bildiğini gösterirsin okadar
Allah ıslah etsn ne diyim

son olanı okumamıştım
dediğim gibi vermemişler
sinirinizle kalmışsınız
ama aslında son krediyi de çekmicektiniz
bi insan değişmez neyse odur
artık vermezsiniz herhalde

eşine tekrar kredi çektirtmekle,evlerine gitmekle hata etmişsin ama olan olmuş.
bundan sonra allah gönlünüze göre versin. o insanlardan kurtuldunuz.
barışmak falan isterlerse,tekrar acıyıpta sakın oyuna gelmeyin..

yazdıklarınızı okadar sinirlenerek okudumki ama hiç şaşırmadım benimde erkek arkadaşım vardı onunda babası aynıydı 3 yıl çıktık 3 yılda 100 milyar srf ödenen bankalara ve faizlere onun babaının yüzünden birazda ayrıldık evlenemedikte buluştumuzda biyere oturup çay bile içmeiyorduk parası olmadığı için normalde maddi durumları iyide ödedikleri borçlar çok hani bişiy alsa yine gam yemiycem napıyor paralrı kimse anlamış değil adamdan nefret ediyorum ya ay en sizin yerinzide olsan çoktan tel açığ ağzıma geleni saymıştım

Dehşet içinde okudum nasıl bir baba bu :1shok:
Bence konunun en sonunda söylediğinizi arayıp söyleyin az bile söylemiş olursunuz diye düşünüyorum...
Arkasından enayi demek ne demek :1shok:

Ağzına sağlık gerçekten çok güzel demişsin...
Bide size laf söylüyorlar ya olacak iş değil :1shok:
Şoktayım hala...

Benin yaptığım en büyük hata --yaşlı bir babanın OĞLUM ZOR DURUMDAYIM vb. cümleler kurarak yalvarması sesinin titremesi ağlamaklı konuşması üzerine --- böyle bir insana üzülmem idi. ne bileyim acıdım işte onların vicdansızlıklarına rağmen ben o adama acıdım. Ama bundan sonra benim için o insanlar bitmiştir. eşimi bilmem ama artık o insanlara kızımın rızkından 5 kuruş dahi verdirtmem.
Kavga gürültüyü seven bir insan değilim ama bir erkeğin bana küfretmesini de hazmedemem. yaptığı küfrü ona yedireceğim. Yenilir yutulur küfürler değildi. Anneme kadar dil uzattı adi adam. Beni sahipsiz sanmasın diye bu gün büyük kuzenimi aradım anlattım her şeyi, kuzenim de eşimin babasını!! arayıp küfür nasıl edilir onu öğretecek.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…