ben yazarken utanıyorum, k.pederim para isterken utanmıyor

Tabiki cesaretleneceksin gülüm...

Ne diye ezdireceksiniz kendinizi ki...Sen burda gazı aldın şimdi eşine gaz verme sırası sen de kaydirigubbakcemile3

Siz üzülmeyin arkadaşım ben başımı duvarlara vurayım eşime keşke kredi çek ver demeseydim. Çoooooooook pişmanım. Yazmak istemedim aslında ama eşim zaten hukukçu.
Hem hukuki yollardan almaya kalksak hak iddia edemeyiz ki. Sonuçta hem babası eşim bunu kendi iş yerinden yapamaz hem de elimizde sadece kendi adına kredi çektiğine dair belgeler var ve babasına havale yaptığı kağıtlar. Havale yaparkende eşim çektiği krediyi kendi hesabına yatırıp internet bankacılığı ile babasının hesabına gönderdi ve oraya da --ihtiyaç-- yazdı. Belki oraya --babama borç olarak gönderiyorum -- diye ekleseydi olabilirdi diye düşünüyorum ama babası ile aralarında senet falan yapmadılar.

Birikmiş bir paramız yokken de 2. çocuğu yapmaya cesaret edemiyoruz en azından 2011 e kadar.

konu çok sinir bozucu
doğru ama
kayinpederinizi arayıp çocuk yapcazda parayi geri verin dersen durum çok komik bir hal alır bence

bu arada kabahat eşinizde onuda söylemeden edemicem
nekadar kolay kredi çekip ödüyor öyle
babası 1 kere ödememiş 2 kere ödememiş 3üncündemi ödeyecekmişde halen güvenip kredi çekiyor
hayret doğrusu

Ama niye herkes çocuk yaparken kesesine göre çocuk yapar. Şahsen bizim bütçemiz 2den fazla çocuğu kaldırmaz. ve benim yaşım 33 eşimin yaşı 36 ben 35 yaşından sonra cesaret edip 2.çocuğu yapamam ki. Çocuğun sağlığı açısından diyorum.
Ya ben bilmiyorum ben çocuk yapmak konusunda galiba çok detaycıyım. Çünkü bu yıl yaparsam kızım ilkokula başladığında 2. çocuğum 3 yaşında olur 1 yıl ben ilgilenirim 4 yaşında kreşe gönderirim kızımın dersleri ile rahat ilgilenirim diye düşünüyorum. ama ben bu çocuk işini 2- yıl ertelesem kızım okula başlayınca kardeş yüzünden ders çalışamaz ya da ben kızımla rahat lgilenemem.

Ama tabi onlara komik gelebilir. onlarda düşünce olsaydı 4 tane yapıp ona buna para diye saldırmaz satarlardı bir evlerini ama onlar öyle değil adam evli kızına ve bekar oğluna yazlık yaptırıyor onlara ne el kızı sıkıntıya girmişmi girmemiş mi?

senin esine kizmaya hakkin yok ki ama canim
tüm hata senin ,o parayi vermek istemeseydin verdirmeyebilirdin
esine babanin bir sürü geliri var deyip resti cekebilirdin
isterse 90 yasinda olsun geliri var mi ? -VAR
bakin sizi enayi yerinede koymuslar ,koymakla kalmayip arkanizdan bir güzelde pis pis siritmislar
umarim bundan sonrasinda ayni hataya düsmezsiniz
yerinizde olsam yüzümünde kizaracagini bilsem arar onlardan damadiyla ogluna peskeh cektigi paralarimi isterim ya da yapilan evden hak talep ederim

Siz beni sinirlendirin arkadaşlar ben direk k.pederin kapısına giderim paramızı istemeye.

Çocuk konusunda maddi-manevi detaycı olmanız bilinçli olduğunuzu gösterir.
ıyi de yapıyorsunuz bu konuda.

Peki eşiniz hiç sormamış mı,bu çekilen paraları nereye harcadığına,neye ihtiyacı olduğuna dair?
Öyle ya,adam ev yaptırdığına göre küçük kredilerle döndürmüyordur bu işleri.

Tabi ki kendime de kızıyorum ama sonuçta baba onun babası en iyi eşim tanır ama ne bileyim telefonda kendini öyle bir acındırıyor ki yok bu sene hiç mahsül kalkmamış, sel vurmuş bağlarını, dükkan kiracısı kirayı vermemiş, bağına aldığı ilaçların parasını ödeyememiş, damadı ona para veriyormuş , oğlum bacının saçı elin oğlunun elinde damat 1 verir 2 verir sonra bacının başına kakar bize verdiklerini oğlum değilmisin senden istemeyeceğimde kimden isteyeceğim bittim tükendim ele güne rezil oldum , ooooo adamda bir çene var hem çene yapıyor hem duygu sömürüsü. Ne biliyim eşim söylemese ben k.pederimin ne kadar malı mülkü var geliri ne bilmiyordum ki?

Ama herşeyde vardır bir hayır derler ya bu bana iyi ders oldu. Ayda yılda oğlunu ben zorluyordum --hayatım anneni ara babanı ara bugün bayram / kandil-- diye. Bundan sonra oğlu hiç aramaz ben de ara demem olur biter. Kendileri kaybeder. Ben onlar için el kızı isem onlarda benim için el olur. Bana bir geçmiş olsunu çok gören arkamızdan enayi diyen adamları bundan böyle bende adam yerine koymam. Ama paramızı da isterim o para benim kızımın rızkı. Hele yan gelip yatan oğlu için kesinlikle susmam isterim paramızı.

sormaz olur muz? ama herzaman bir bahane buluyorlar oğullarını dolandırmak için. Bana göre artık dolandırıcılık bunun adı ama elimizde kanıtımız yok. sadece Kredi çektiğimize dair kağıtlar o da eşimin adına o yüzden hukuki olarak da birşey yapamayız ama bu enayi lafından sonra ben susmam.

Evet düpedüz dolandırıcılık...
ılginç ama,oğlunu dolandıran bir zihniyet...
Daha neler göreceğiz bakalım...

Neyse,olan olmuş artık emin ol bu şekilde yaptırdığı hiç birşeyden hayır görmez. Başka bir yerinden başka şekilde çıkar...

iste esin zaten babasi oldugu icin vermeye her zaman eli acik olur
kizinin koynunda el yatiyorsa oglunun koynundada kizi yatmiyor herhalde sende elsin sonucta
sende laf edersin sonucta senin evinin rizki
bu nasil zihniyet kiz bir verir iki verir ama oglan dünya hayati boyunca verir yok böyle bisey yha
nefret ediyorum böyle ailelerden

canım çocuk konusunu bukadar düşünmen tabiki çok normal
ama benim demek istediğim bu değildi
yani k.pederin karşısına çıkıp paramızı ver çocuk yapıcaz demeniz tuhaf kaçabilir
zaten sizin paranızı istemeniz için çocuğu veya başka birşeyi bahane etmenize gerek yokki
adam sizden borç aldıysa geri vermesinide bilsin
anladığım kadarıyla eşin bu işi çözemez, yoksa şimdiye dek çoktan hallederdi ama eşin gitmiş üzerien birdaha kredi çekmiş
bu işi çözecek kişi sensin
madem bukadar eminsin diğer çocuklarına yazlık yaptırdığına aç telefonu bizim paramızlan başkalarına bişey yapiyorsun kulağıma geldi, biz enayi değiliz haberin olsun, senin çocukların kıymetliyse bneimkide kıymetli parayı geri ver veya son kuruşuna kadar haram olsun deyin
saygı saygı saygı biyere kadar
hakkedene saygı gösterilir hakketmiyorsada gerektiği şekilde davranılır kim olursa olsun

Yanlış anladın kızının damadının falan bunlara para verdiği yok. Bize ayak yapıyor çok madur gibi gösterdi bize kendisini. Bundan sonra 1 avcunu değil 2 avcunu yalar oğluda yılda 2 kez benim zorumla arıyordu bundan sonra hiç aramaz olur biter.
Ayrıca eşime hep --biz seni okuttuk iş sahibi yaptık --diyorlardı, halbuki eşim hukuk fakültesini kazandığında ---sakın kayıt yaptırma benim bağlarıma kim bakacak diye eşimin kazandı belgesini yırtıp atmış babası eşim son gün teyzesinin kocasından para alıp kayıt yaptırmaya gitmiş okurken de harçlık falan göndermemiş eşim hem çalışmış hem okumuş. Eşim bunları yeni yeni anlatıyor enayi lafını duyunca. 37 yaşıma geldim bana 1 kuruşu nasip olmadı hep duygu sömürüsü yaptılar diyor.

Son düzenleme:
Anladım çocuk yapacağım paramızı ver diyemem saçma sapan bir konuşma olur senin dediklerine biraz daha ekler konuşma yaparım ben. Ama önce eşime aratmam lazım nasılsa ona veremem diyecek ben de o sırada devreye girerim açarım ağzımı yumarım gözümü. Bu erkeklere güven olmaz aylarca aramadığı babasına ben kızınca kıymete biner belki ama eşimle aramızda 2. çocuk yüzünden bir anlaşma var zaten.
Ben şuan kesinlikle çocuk yapmam ve akşam eşime --ben senin sefil kardeşinle öğretim görevisi enişten mal sahibi olacak diye kendi çocuğumu neden kardeşsiz bırakayım senin enişten 2 çocuğuna mal kazanacak üstelik senin de paranla ve ben kızımı kardeşsiz bırakacağım kusura bakma bu işe bir çözüm bul -- dedim --halledeceğim-- falan dedi ama eşimin üstüne düşmezsem birşey yapamaz yumuşak huyludur kimseyi kırmak istemez bu yüzden babamı arasam kötü konuşurum diye de 2,5 yıldır doğru düzgün babasını aramazdı. --şimdi ararsam kötü konuşurum kalbi kırılır derdi. şimdi bu yazlık ve enayi işi de tuzu biberi oldu.

Ne biçim bir aile bu, dediğiniz gibi sizi dolandırıp sömürmüşler özellikle oğullarını, arayıp ne dersiniz bilmiyorum ama ben çoktan daha ağır laflar söylemiştim bile, böyle ailesi olacağına hiç olmasın daha iyi, bir de arkanızdan enayi diye dalga geçiyorlarmış, sizin eşiniz bunların üvey oğlu falan mı? insan öz evladını bu kadar sömürür mü? inanamıyorum şok oldum yazdıklarınıza, düğün sabahı 7.30 da altınları istemeye gelmeleri, son kez kredi verdiğinizde arkanızdan enayi diye dalga geçmeleri :mymeka:

Dur ben iyice gaza geldim düğün sabahı geldi aklıma. :))

bunlar geldiler beni görmeliydiniz makyajım birbiirne girmiş saçlarımla tam bir süpürgeli cadı profili çiziyordum. Ayyy ne iğrenç değil mi? 1 kuruşlarının nasip olmadığı gelinlerinin altınlarını istemeye geliyorlar. Tüm anılarım canlandı buraya yazarken ben bu gidişle eşimin daha önce verdiği paraları bile alırım onlardan. kötükedihüso

valla hayretler içinde kalarak okudum yok artık ya ne insanlar var bence ara ve konuş derim eşin bu kadar zaman konuşabilse konuşurdu onlarla görüşmeseniz daha hayırlı gerçekten yazlık yaptırdılarsa sizin paranızal zaten onun hayrını da göremezler

evet bi de düğün sabahı yüzsüz yüzsüz gelmeleri kabus gibiler hakkaten yok artık diyorum annenizde eli öpülesi kadınmış helal olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…