ben yazarken utanıyorum, k.pederim para isterken utanmıyor

nisandakar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
536
16
Arkadaşlar biz 5 yıllık evliyiz. 3 yaşında kardeş isteğiyle tepinip ağlayan bir kızım var.

K.pederimin oldukça yüksek meblağlarda mal varlığı var. Eşim de 13 yıllık devlet memuru. Eşimle tanıştığımızda borç içinde yüzüyordu. Neden derseniz k.pederim düzenli aralıklarla eşime öderim oğlum diyerek kredi çektiriyor ödemiyor ve eşim kredi borcunu bitirince k.pederim tekrar öderim diyerek kredi çektiriyormuş. Bu arada kendisi 65 yaşında 4 tane çocuğu var eşim en büyük oğlu. Kredi çektirdiği yetmezmiş gibi bir de k.valide ararttırıp --oğluuum baban sıkıntıda her ay biraz harçlık göndersen eline yapışmaz biz seni okuttuk iş sahibi yaptık eğer göndermezsen sana hakkımızı helal etmeyiz--- diye duygu sömürüsü ve manevi tehditler. Neyse bu arada biz nişanlandık eşim babasına çektiği en son kredininde borcunu ödemiş ve bir miktarda evlenirsem dye para biriktirmiş. Neyse biz nişanlandık k.pederim tekrar kredi çektiriyor eşime --oğlum eve haciz gelecek acil kredi çek gönder ben sana düğününde altın olarak öderim --diye. Eşimde bana söylemeden krediyi çekiyor --nasılsa düğünde altın olarak öderler-- düşüncesiyle. Bu arada biz eşyalarımızı tamamladık annem en az 15bin tllik eşya aldı bana 5 yıl önce. Eşimde sadece oturma odası tv buzdalabı. K. peder ve ailesi düğünden 2 gün önce geldiler ama ne altın yapmışlar ne de başka birşey eşim bize geldi oturdu bayağı bir ağladı. eşime dostuma rezil olacağım diye.
Annem -- boşver oğlum ben size hem anne hem baba olurum dedi ve 3 tane bilezik 1 tane kolye verdi al bunları düğünde takarsın diye. Düğün de bunlar salonda kalktılar bir güzel oynadılar eğlendiler takı zamanı geldi bunlar geldiler yanımıza takılanlara bakıyorlar ama eşim bunların bakışını görünce suratı şekilden şekle girmeye başladı. Eşim annemin verdiklerini ve kendi aldığı 5 bileziği de taktı bana. düğün bitti ertesi günü sabah 7.30 da bizi aradılar ben yorgunluğumdan gelinliğimle eşim damatlığıyla uyuyup kalmışız. neyse kalktık bunlar kapıda damatları kızları bekliorlar. eşimde -- babam herhalde para verecek diye geçirmiş içinden :))--

İçeri buyur ettik ben üzerimi değiştirdim bunlarda hiç bozulma yok ama yani bizim üzerimizde hala düğün giysileri var. Bu arada ben görümcemle kahvaltı hazırlamaya başladım. Kahvaltıyı hazırlarken eşim arada benim yanıma geliyor ama suratı 5 karış olmuş. Kahvaltı yapıldı bnlar kalktılar memleketlerine döndüler.

o gece evlerine dönmüşler bizi aradılar ama ne bağırmalar --niye bizden habersiz altın taktın o kadar altını ne zaman yaptın bizden gizli --- falan eşimde k.validem rezil olma diye verdi diğerlerini de kendim yaptım hem sizene diye bağırdı telefonu yüzlerine kapattı.
Başladı ağlamaya sabah siz kahvaltı hazırlarken benden senin altınlarını istediler kabul etmedim ya şimdi kavga çıkarıyorlar dedi. ben de boş ver sen benim üzerime at eşim vermiyor de dedim. Sonuçta anne babası araları bozulsun istemedim. Bir süre sonra biz kaza geçirdik ben fena yaralandım hastanede yattım eşim 4-5 ay bana baktı. Ama ailesi 1 kez geçmiş olsun diye aramadı bizi. hastaneden çıktık aradan zaman geçti ben hamileyim -doğum yaptım vs bunar yine arayıp sormadılar.
Ben de araları yumuşasın torunlarını görünce barışırlar diye kızımın resmini falan gönderdim. sonra eşimide aldım memleketlerine gittik ama torunlarının yüüzne bile bakmıyorlar. 2 gün sonra k.pederim yaklaşmaya başladı kızının kızını anlatıyor bana 2. ye hamile olduğunu falan söyledi ben de konuştum vs. ters davranmadım sonra K.validem yanıma geldi --aşk olsun bi altınlarını vermedin dedi, ben de annecim veremezdim benim birikmişimde vardı ev aldık ne güzel oğlun 7 yıl bekar yaşamış hiçbirşeyi yoktu şimdi eşi var çocuğu var evi var arabası var gurur duyun -- dedim bozuldu.
eşim 10 gün zor durabildi evimize döndük. Sonra k.pederim aradı kızının 2. çocuğu olacağını onunda kız olacağını vs vs yine birşeyler söyledi güzel güzel konuştuk sorun yok. aradan 2 hafta geçti yine k.pederim aradı -- oğlum tamam bana birazdaha kredi çek borcum var dedi biz de bu arada 2. çocuğu düşünüyoruz tabi neyse 65 yaşında adam borcumuz var öderim dedi eşim bana söyledi --hayatım bu son olsun çekip ver dedim. kredi çekti gönderdi. ama yine ödemedi bizde 2. çocuk konusunu 2011 e ertelemek zorunda kaldık.
Ben 33 yaşımda eşim 36 yaşında. ve 3 yaşında 1 tane çocuğumuz var Allah uzun ömür versin ona. 3 gün önce eşimin memleketten çocukluk arkadaşı aradı --bak dostum baban sana çektirdiği kredilerle sizin mersindeki arsanıza damadıyla ortak küçük kardeşine yazlık yaptırıyor haberin olsun bir daha para falan gönderme arkandan enayi deyip gülüyorlar --dedi.
Eşim yine oturup dertlendi evin büyüğüyüm diye hep arka çıkmaya çalıştım bak benim hakkımda enayi deyip gülüyorlarmış dedi.

Ben de bir karar aldım ama utanıyorum da. kararım şu.
K. pederimi arayıp
-- babacım senin malın bizden çok 4 tane evladın var benim yaşım oğlunun yaşı şu 1 tane kızımız var sizin yüzünüzden 2. çocuktan vazgeçtik arkamızdan enayi deyip gülüyormuşsunuz bir zahmet oğlunuza olan borçlarınızı acilen gönderseniz de biz de damadınız gibi 2 çocuk sahibi olsak tek çocukla kalmasak --

diyeceğim. Yaşlı başlı adam eminim param yok vs diyecek o utanmayacak ben söylerken yerin dibine gireceğim ama artık burnumuza kadar geldi. Böyle arayıp söylesem o da hayır derse biraz sert konuşsam olur mu? Eşim kesinlikle arayıp söyleyemez tıkanır kalır.

düşüncelerinizi bekliyorum lütfeen

Son düzenleme:
hayretler içerisinde okudum..hiçmi vicdan yok bunlarda..ne kadar terbiyesizmiş bunlar yaa..Allahım uzak etsin böyle insanları..eşin biraz vur kafasına al ekmeğini türünden adam galiba..defalarca kredi çekip verdiğine göre..benim eşim olsa 1kere yapar borcunu ödemeden bir daha kredi falan çekmez..
yazık vallahi yazık böyle insanların yatacak yerleri yok..
üvey evlat sanki ötekisi...
valla siz bu konuşmayı çoktan yapacaktınız..başından beri enayi yerine koymuşlar..
ama neyse bekleyerek te yedikleri naneleri öğrendiniz..artık kendilerini savunacak bişeyleri yok..

Ayy inanmıyorum ne aileler var ya
ama sizi takdir ettim gerçekten çok düzgün tavırlarınız var

Siz yapmayın eşiniz yapsın. Eşiniz babasıyla muhattap olsun.
Kusura bakmayın ama bu kadarı da cidden enayilik oluyor.
Adamlar onca zaman sizi sömürmüş siz kalkmış eşinize son kez kredi çek ver diyorsunuz.
Tamam aranız bozumlasın istiyorsunuz da bu insanların sizi umursadığı falan yok ki.
Aranız iyi olsa ne olurrr olmasa ne olurrrr.

artık eşinin de bir yuvası ve ailesi olduğuna göre sanki bekarmış gibi oğlunu yönlendiremez evlendikten sonra bunların olmaması gerekir sizleri epey sömürmüşler sanırım ödeme zorluğu çekrse evinize haciz de gelebilir !!akannehir

Haklısınız. Ama en son para istediğinde konuşması ağlamaklı gibiydi sanırsınız yaşlı başlı adam yiyecek ekmeği yok da oğluna muhtaç utangaç şekilde para istiyor valla sırf yaşlı olduğu için acıdım üzüldüm eşime de son kez ver dedim. ama enayi lafını duyunca tepem attı.

Bundan sonra para konusu haricinde de hiç muhatap olmayı ve izinlerde yanlarına gitmeyi hiiiiiiç düşünmüyorum. Amacım sadece durumumuzu anlatıp paramızı kurtarmak.

Ayy inanmıyorum ne aileler var ya
ama sizi takdir ettim gerçekten çok düzgün tavırlarınız var
Ben hep düzgün davranmaya aradaki saygıyı yitirmemeye çalıştım hatta aramıza biraz da mesafe koydum ilişkilerimiz laçkalaşmasın diye. Bilirsiniz gelin k.valide kavgalarını ben öyle kavgalardan nefret ediyorum. Ve hiç öyle muhabbetlere girip kendime stres yapmam. Ama onlar eşimin yumuşak yüzünü hep kullandılar.

valla canim tebrik ederim seni,cok cok sabirlisin..
paranla rezil olmaya bir örnek daha..hani deger verseler,ödeseler neyse diyecegimde,bu kadari fazla bence de..ne demek arkanizdan enayi diye gülmeleri..
ne bicim bir ailedir bu,resmen para makinasi olarak görmüsler esini..
bence de bu konusmayi yapmakta gec kalmissiniz..
senin utanilacak biseyin yok,fazlasini bile yapmissin bence..utanmasi gerekenler ortada

Öncelikle merhaba canım...
Yani okurken adam bu çektiği kredilerle ne yapıyor diye ilk sorumu hazırlamıştım kafamda,anlam veremedim o kadar istenilen paraya ama, adam maşallah biz-siz anlayana kadar yazlığın çatısını bilem dikecekmiş...

Ben bu adama "baba" sıfatını yakıştıramadım kusura bakmayın. Anne desen,o da aynı tas o ayrı...
Bunlar en büyük yatırımı evlat yetiştirerek yapmışlar herhalde!
Hayat-emeklilik sigortası (!) anlamında...
Çocuklarını iş sahibi yapmış,onlardan geçiniyor oh valla ne ala memleket.
Hayır,bir de adamın maddi durumu iyi diyorsunuz.
Olmaz mı canım bu durumda...
Ne demektir para göndermezsen elinemi yapışır,biz seni bu hale getirdik,hakkımı helal etmem...
Altınları istemeler falan,nasıl laflar bunlar ay ben okurken bir tuhaf oldum...
Benim başıma gelse inan nasıl tepki verirdim kestiremiyorum bile!

Asıl konuya gelince, ben yinede şu telefonda size bunları söyleyen kişiye göre hareket etmeyin derim. Siz ona buna sormadan hukuki çapta bir araştırma başlatın,eğer gerçekten böyle bir durum var ise yine sorunu hukuki yönden çözmeye çalışın derim...

Eşinizin babasıyla konuşcağınız ise sizin kararınız. Ben kendimi sizin yerinize koyduğumda evet sizin gibi düşünüyorum.
O ailemizi etkileyerek bu kadar paramızı ihtiyacı olmadığı halde istemiş,üstüne üstlük birde benim haberim olmadan benim paramla bilmem kime yazlık diktirmeye baba olarak utanmıyor,ben mi utanacağım onun yaptıkları karşısında!
Bilakis,utansın diye söylerdim...

Bu arada yazlık sanıyorum eşinizin en küçük kardeşine yapılıyor.
Bu durumun onlar tarafından da bir açıklaması olmalı...
Ayrıca damat neden onlara yazlık bağışında bulunuyor,o da ayrı bir soru fisfisfis

Siz de haklısınız galiba. Ben önce eşime aratayım babasını ters yanıt alırsa ben de ona göre davranayım.
Benim babam olmadığı için eşimin babası ile arasının iyi olmasını istedim. Ama yok insanın babasına bile güvenmemesi gerektiğini bir kez daha anladım.

Off ne zor bir durummuş şöyle gözünüz de bir canlandırın karşınızda 65 yaşında biri ve siz ondan para istiyorsunuz. Ayy kendi paramızın dilencisi olmak denen durum bu olsa gerek. Hoş dilenciler bile bizden daha umursamaz

Kesinlikle öyle yapın önce eşiniz konuşsun.
Ne kadar borcu var size. Eğer çok bişiy değilse boşverin bence.
Hiççç muhattap olmayın derim hatta.
Ama bundan sonra adımlarınızı daha sağlam atın.
Çocuğunuzun rıskını kimseye yedirmeyin.

ıyiniyetinize ve güveninize hayran kaldım gerçekten.
baba zaten ezelden mimli, çekmiş çekmiş ödememiş. adam bunu huy edinmiş. siz son krediyi verirken 65 yaşındaki adamın huyunun değiştiğine inandınız mı geröekten.
neyse gitti giden, bir bardak su içeceksiniz üzerine sanırım.
ama bence ne olursa olsun siz aramayın babayı.

benim de kayınpederimle aramız bayağı bir bozuk. pek görüşmeyiz, hatta eşim özellikle karışmaz diyaloglarımıza; ki ben ters konuşruum ama hakediyor der.
ama gene de ben ondan habersiz babasını arayıp konuşsam hoşuna gitmezdi. bence eşinizi de hoşuna gitmez.
siz duyduklarınızı anlatın bırakın kendisi arasın babasını.

Merhaba.

ben bugün herkese haklısınız diyeceğim galiba. Şu utanma duygumu kaldırabilirsem 1-2 gün içerisinde valla çok şeyler yapacağım.

Yazlık damat ve küçük kaynımın üzerine müşterek yapılıyor biz öyle anladık. Ayrıca damat da öğretim görevlisi. Küçük kaynımda 25 yaşında yan gelip babasının parasını yer. K.pederim taşınmaz mallar konusunda oldukça iyi durumda ama maaşı falan yok. taşınmazlarından gelen kiralarla geçiniyor ve oldukça fazla bağı var birde ordan geliri var.
Çiftçiliklede uğraşıyor anlayacağınız. Eşimi ise hep -- sen bu evin erkeğisin büyüğüsün , kardeşlerine destek olacaksın -- diye yetiştirmiş eşimde bunukendine hep görev bilmiş.

Şuan geçte olsa çok pişman hatta düğünde yeterince pişman oldu ama benim yüzümden bir kez daha yakasını kaptırdı babasına.

Eşimin maaşı onların gözünde sanki dağ.

valla canım ben bu işleri iyi bilirim benim eşimde babası isteyince nekadar sıkıntılı olsada bulur verir benide karıştırmadığı için hiç birşey demeye söz hakkım olmaz .eğer senin bunları söyleyecek ortamın varsa eşinden hiç çekinme söyle kendi çolcuğunuza geçiminize bakın sonra kimse birşeyleri yok ama babasına yardım etti demez birşey sahibi olamamışlar der. sen söyle bizede haber verde :lepi::teytey::teytey::dance: benimde söyleyemediklerimden yüreğim bi buz gibi olsun sonsuz destek benden sana...

Hiç sorma eşim hesap etti geçenlerde --ben bu paraya küçük bir ev daha alırdım diyor. İnanırmısınız eşim bekarlığında onlara çektiği krediyi hemen ödeyebilmek için kendisine sadece ev kira parası, sigara parası, ve bir miktar mutfak gideri parası ayırır kalan maaşını banka kredisini hemen kapatmak için ödermiş. Zaten kızım için biraz kabalaşacağız galiba eşimin babasına. Yoksa tüm ilişkilerimizi keseriz zaten eşim 2,5 yıldır doğru düzgün aramıyordu babasını, ben bayramlarda kandillerde zorla aratıyordum.

Ama ben işi riske atmayayım. önce eşime aratayım. olur mu olur vallahi bir bakmışım eşim -- niye aradın babamı diye bana çıkışmaya falan kalkar. Şuan ben eşime kızıyorum --senin babanın yüzünden ben neden 2. çocuğu erteliyorum -- diye. suçsuzken suçlu durumuna düşmeyeyim. Eşimin benim üzerimde hakikaten büyük emeği var. Ben hastayken resmen felçli gibi yatarken afedersin her bakımı yaptı bana.

uzuldum gercekten durumunuza. BEnce hukiki yollardan almaya calisin paranizi
ve esinizle ailesinin arasi bozulmasin diye caba sarfetmeyin
boyle yaparsaniz sizde onlarla isbirlikci durumuna dusersiniz, esinizi ezdirmis olursunuz.
Aramanin herhangi bir faydasi olacagini sanmiyorum ama esinize bu konuda baski
yaparak aratabilirsiniz. o istesin birazda sert bir dille, hukuki yollara basvuracagini da
soyleyebilir, bence paranizi ne sekilde olursa olsun onlarda birakmayin
ve 2. cocugu yapin derim
Bu arada bir hatirlatma bir insan 7 sinde neyse 70 indede odur, Degismez.

Kayınpederin evlatlarını sermaye olarak görüyor .

Yük olduğunu hiç düşünmüyor heralde bu adam yada düşünüyor da düşünmemezliğe vuruyor.

Nasıl olsa kendi mutlu ya rahat ya önemli olan bu onun için heralde.

Sizin bu konuda sorununuz var mı durumunuz yetiyor mu diye düşünen yok .

Kendi işi görülsün sadece başka birşey umrunda değil..

Bencil insanları oldum olası hiç sevmem zaten.

İlk önce eşin sert bir biçimde konuşsun istesin tüm borçlarını eğer ık mık ederse sen gir devreye...

Bir daha asla borç vermeyi denemeyin bence

Evet eşimi sermaye olarak görüyor. Ve bir daha da enayi yerine konmayı hiç düşünmüyorum. Ama birşekilde bu yaptıkları terbiyesizliği yüzlerine vuracağım. Utanmayacağımda . Eveet biraz biraz cesaret gelmeye başladı bana :)

evlenirken birde ailelerle evleniliyor ha birde oğlunu okuttuysa ölünceye dek vefa borcumu

olması gerekiyor anlamadım ondan mı eşiniz ezilip büzülüyor ,ama nereye kadar bu

kendi ailesi gelir evlendikten sonra:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…