dikkatli okursanız burada kimse kayın validesine baksın dememiş, temelli evine alsın da dememiş.
Misafir olmak istemiş, olabilir oğlunu aramış oğlu alamam seni anne dese ne kadar incinir.
Benim erkek kardeşimde var annemin ihtiyacı olsa gelinimizden ona bakmasını istemek yerine kendim ilgilenirim, bir çok örnekte vardır buna. Kayın validemin ihtiyacı oluncada ilgilenirim, misafirim olmak için oğlunu aramasına gücenmem onun oğlu sonuçta benim evim olduğu kadar oğlunun da evi. Yani hepimiz yaşlanacağız ve merhamet güzel bir duygudur tavsiye ederim. kimse dört dörtlük değil sindiremeyeceğim ölçüde büyük bir şey olmadığı sürece saygıda kusur etmem, hatta sevdiğim adamı doğurup büyüttüğü için ekstra severim.
ben üzülmeye başladım iyiden iyiye kayınvalidelere, doğur, büyüt misafir olmak istemen bile konu olsun
Dikkatli okursanız mesaj içeriğim gelin yapmak zorunda bakmak zorunda naraları atanlara yönelik direkt konuya yönelik değil.
Merhamet sadece gelinlere özgü de değil.
Mesela bu konu da konu sahibinin kv diyemiyorsa,eşi kardeşini arayıp kendi evinize gidin annem çok yoruluyor demeli. Şahsen benim kardeşim böyle yapsa ben bunu kardeşime söylemekten çekinmem. Sorunların üstünü örtmek yerine çözüm aranmalı. Suistimal eden kızıysa oğlu dur diyecek.
Oğlumun evi mantığı nedir Allah aşkına. Mesela kız anneleri aman burası kızımın evi benimde evim demiyor.
Resmen cinsiyetçilik var.
Bana geleceksek merhametsiz değilim.
Ben kv tüm yaptıklarına rağmen eşimin hatrına seviyeli bir ilişki yürütüyorum.
Kv patavatsız (evlendiğim ilk ay bir sürü insan içinde ben oğluma bilmem kimin kızını alacaktım diyerek benimle ilgili düşünsesini belli etti. Mesela benim evim pırıl pırıl olur. Kendim dışarı çıkmadan duş alır öyle çıkarım. Bu kadın kendi evindeyken kalkıp tanımadığım uzak akrabalarına biz gelin kaynanaya kirliyiz dedi.
Ayrıca ırkçı. ( sürekli kürtler böyle kürtler şöyle İzmirdeki bütün hırsızlıkları ahlaksızlıkları, kötü işleri kürtler yapıyormuş)
İstek ve talep ve sözlerinin sınırı yok aşırı ısrarcı psikolojik şiddete varır.
hafta içi sabahtan onun evine gidecekmişim akşam kocamla evime dönermişm. Hafta sonu full onda kalırmışım.
Dedikoducu ve cahil. ( mesela biri hakkında bir olay anlatacak. Onun başından geçen kötü bir şeyi ekleyip önce dedikodusunu yapar sonra konuyu anlatır. Kocası bunu bırakıp pavyon kadınına gitmiş! Neymiş kadınlık etmemiştir ondan gitmiştir)
Benim yüzüme karşı annemin dedikodusunu yapmaya yeltendi.
Kardeşim boşandığı için laf çakıyor sanki boşanmak ahlaksızlıkmış gibi.
Bir sürü şey anlatabilirim. Ve ben sadece seviyeli olmak istiyorum. Çok şey istemiyorum. Efendi efendi birbirimizi ziyaret edelim. Bağları koparmayalım. Çocuğum olduğunda küslük görmesin aile büyüklerini tanısınlar beraber vakit geçirsinler.
Evleneli 1.5 sene olacak azıcık yüzümü yumuşatasam tetikte olmazsam cıvıtıyor hayatımı dikte etmeye çalışıyor. Tavrımda haklıyım.
Ben bu kadına bakmak için 7/24 onunla diz dize oturmak için evlenmedim. İnan böyle olduğunu bilseydim evlenmeyi bir daha düşünürdüm. Çünkü kadın her açıdan benim zıttım.
Kadınla bir kaç saatten fazla aynı ortamda bulunduğumda illa sinirlerimi allak bullak ediyor.
Benim aile kültürümde seviyeli ilişkiler.
Biz kimseyi aramadan evine baskın basanındır gibi anlamsız şeyler söyleyip gitmeyiz.
Ne bileyim misafir olduğumuz evde hizmet ettirmeyiz her şeyi beraber yaparız. Talepkar ve beklentili değiliz.
Benim kv sürekli kp yanında, kocası ölünce bizimle yaşayacağını söyleyip duruyor. Bende aksini. İşi ileri götürüp milletin içinde soruyor insanların içinde hayır demeyeceğimi düşünüyor.
Bu kadın yüzünden eşimle bir kaç kez kavga ettim.
Evlenmeden önce anenn melek olsa beraber yaşamayacağımızı söyleyip evlendim.
Hatta annesiyle anlaşamadığım için eşim ilk başta denge kuramadığı için çocuk yokken boşanabiliriz bile dedim. Başka bir tartışmamızda ileri gittim çocuk olduktan sonra diğer türlü dikte edersen ben boşanmaktan korkmam çocuğumu alırım istanbula dönerim. Ama gitmeden önce annenin sonra senin canını okur öyle giderim dedim.
Tüm bunlar beni kötü gelin mi yapıyor varsın yapsın.
Ben kimseye kötülük etmiyorum en fazla iyilik etmiyor olacağım.
Not: yaşlanıp bakıma muhtaç olursam bakımevine gitmeyi seve seve tercih ederim.
Bu yüzden çalışıp geleceğimi garanti altına almayı, evladıma veya gelin/damadıma yük olmamayı tercih ediyorum.
Çocuklarımız dünyaya gelmeyi kendi tercih etmiyor. Hele anne babayı seçme şansı hiç yok.
Büyüyüp bir birey olduklarına hayatlarına engel olmak için yokuz.
Kendi çocuğumdan isteyemediğimi elin kızın oğlundan beklemeyi iki yüzlüce buluyorum.