- 1 Şubat 2022
- 734
- 238
- Konu Sahibi aycoregimisali
Kalın yaptığım yerle ilgili bir şey söylemek istiyorum:Söyleme biçimi çok rahatsız edici bu konuda haklısınız ayıp etmiş. Madem alman hesabı yapacaksın sorma yani nasıl yapalım diye ödemek istemiyorsan. Ben kendiminkini ödüyorum, seninkinide ödememi ister misin? diye teklif et yani zor değil. Sende anlarsın zaten istemesede nezaketen sorduğunu ödersin kendininkini. Buraya kadar haklısın fakat seni haksız bulduğum bir nokta var. Erkekler her zaman kadınların hesabını ödemek zorunda değil. Bunu yapmayan erkekleri pasif, güçsüz vs… olarak tanımlamışsın. Bu bana yanlış geldi. Senin kriterine göre düşünürsek hesabı ödeyen güçlü ve baskın olacaksa sen bu durumda güçsüz, pasif olursun bunda neden sakınca görmüyorsun? Ben öyle hissetmem dersen paragözden ziyade arsızlık olur seninkisi.
Flört ilişki durumunda tabi ki bi o bi o öder bence hep erkek ödesin demiyorum burada bir yanlış anlaşılma olmuş.
Ama daha 2. Bulusmada yemeğe davet edildiğim yerde (1. Buluşmada kahve içtik o ödedi) karşımdakinin ödemesini beklerim. Burada farklı yorumları okudum kendi içimde muhakeme yaptım ve 2. Buluşma için yemeğe davet edildiysem (birinci buluşma kahveyse) hala aynısını düşünüyorum