• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi büyütüyorum?

Ben böyle durumlarda empati kurarım arkadaşlar eşimizden ailesinin kusurlarını görmelerini ve hak vermelerini bekleriz hep ama şu bi gerçek kendi ailenizde kusuruları oluyor eşinize laf ettirirmisiniz hemen savunma mekanizmasi gelişir bu böyle onlar atalarının hatalarını yalnışlarını görselerde etselerde bize fırsat vermezler ben derimki yuvanızda huzurunuz varsa böyle şeylerle huzurunuzu kaçırmayın eşinizle buyüzden tartışmaya girmeyede gerek yok sürekli sizi yönlendirmeye çalıştığı hayatınıza yön verdiği yok anladığım kadarıyla eşiniz sizi haklı görüyordur eminim ama gelin görünki kimse ailesine laf ettirmez önce kendiniz ettirirmisiniz bi oyonden düşünün.dış huzursuzluklar bu denli küçük ise yuvanızda eşinizle münakaşaya girmeye lüzum yok yoksa kadın dırdırcı görünüyor ve huzursuzluklar oluyor.

Biz eltim başka bir şehirde kv başka ben başka bir şehirdeyiz.
Bir gün kandilde kv eltimdeydi onu aradık kandilini kutladık. Eltim hiç aramayan sormayan biri olduğu için aramadık.
Sonra kv başka odadan eşimi aradı. Yengeni arayıp kandilini kutlasanıza falan dedi. eşimde ya sen ne karışıyorsun aranacak zaman var aranmayacak zaman var demişti. ama o an öle bir sinir geldi ki bana elim ayağım buz tuttu. Eşime annen bir günden bir güne yengene beni aramasını söylüyormu dedim.
sonra dayanamadım 5 dk sonra kv yi aradım ya dedim biz ufak çocukmuyuz da eşimi arayıp yengeni ara diyorsun dedim. O aranmayı hak ediyormu da arayacağız dedim. Bir daha bu şeyler için arama bizi dedim.
Kv konuşamadı eltim yanında diye. Ertesi gün aradı ben senin için değilde işte oğlum yengesidir abisi için ara dedim dedi. Bende öylemi oğluna yani eşini ez geç yengeni ara diyorsun yani dedim. Oda olurmu öle şey dedi. bende kv ye dün bu senin telefonun üstüne kavga ettik dedim masustan boşanacam oğlundan dedim. Yok kızım sen yanlış anladın bir daha aramam etmem siz istediğinizi istediğiniz zaman arayın dedi.
O gün bugündür kv ağzını açmıyor.

Ay bravooooo ne kadar hoş birşey yapmışsınız :46: Allah kolaylık versin eşinizin annesine.

Konu sahibi arkadaşım ; Tabii alınmakta sizde haklısınız ama birde şöyle düşünün belki kayınvalidenz sizi daha yakın bulduğundan söyledi , eltiniz de şu hanfendi gibiyse söylemekten çekindi. Yada söyledi böyle yaptı aramadı falan. Olasılık dahilinde bence. Geçmiş olsun bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
benim annem de kardeşlerin arasında birlik olsun diye bizleri uyarır. bu sebepten k.validenin davranışını hiç yadırgamıyorum. erkek ya da kız annesi bütün anneler aynıdır. birbirlerini sevsinler, saysınlar, birbirleri hakkında kötü düşünmesinler ister. sen yapabildiğin kadar yap, gerçekten k.validenin isteği çok masumca çok annece. eltime neden söylemiyor diyorsun. ikisi arasında geçen diyologları harfiyen bilmen mümkün mü? emin ol ona da arada gerekli uyarıları yapıyordur. belki o ciddiye almıyordur. o eltinin ayıbı. senden kötü bir şey istenmemiş, sen de arayarak kötü bir şey yapmamışın. keşke bir daha hiç lafını etmeseydin de k.validen gözünde değerin artsaydı. eşin de tabi ki annesini koruyacak, yeri geldiğinde seni koruduğu gibi. ben şahsen nişanlımın benimle oturup da ailesinin dedikodusunu yapmasını hiç istemem. ben de oturup ailemin hatası olsa bile nişanlıma laf söyletmem. gayet doğal bir şey bu.

bence büyütme canım. k.validen sizleri seviyor aranızda iletişim kopukluğu olmasını istemiyor. sen üzerine düşeni yap, eltin de yapsın ya da yapmasın o da onun sorunu canım.

yoooo ben aileme laf söylemem,eşime de her zaman ailemi savunurum:34:

çok şükür benimde ailemi uyarmam gereken bi konu olmadı onu misal olarak söyledim, ailemde göze batacak bişi olsa eşime kalmaz ben uyarırım zaten ailemi.. ama Allaha şükür eşimle ailem iyi anlaşıyolar bi sorunları yok eşimde sağolsun şimdiye kadar ailemle ilgili birtek söz söylemedi, zaten ailem asla bizim bişeyimize karışmaz rahatsız olmayalım diye (halbuki rahatsız olmayız) sık sık gelip gitmezler bile gelin gidin diye o kadar ısrar etmemize rağmen...........

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar;

Bundan 2 ay önce kayınbiraderim ameliyat oldu. Kayınvalideler de onların yanına gitmişti.( Farklı şehire) Ameliyat öncesi, sonrası daha sonrası hatta her gün arayıp halini hatırını sordum geçmiş olsun dedim. E şimdi bunda ne var diyeceksiniz normal olan bu fakat 2 gün sonra kayınvalidem beni aradı kızım ......'ya yani eltimi de arayıp ona da geçmiş olsun dememizi istedi. Ben de tamam anne dedim ve aslında kendime kızdım nasıl bunu düşünemedim diye. Aradım hemen, eşim eve gelince ona da söyledim o da benim gibi düşündü ve arayıp geçmiş olsun dedi.

Neyse olay kapandı. Aradan 2 ay geçti geçen hafta benim oglum ameliyat oldu. Ne eşimin kardeşi aradı ne de eltim. (Tabi bu çok sonradan geldi aklıma çünkü oglumdan başkasını düşünecek halim yoktu.) Ameliyattan 2 gün sonra kayınvalidem kayınbiraderime söylemiş o da eşimi aramış vs. Belki de haberleri yoktu bilemiyecegim ama 2 hafta önce buraya geldiklerinde söylemiştik ya da unuttular ( Hala iyi niyettliyim)

Aslında aradı aramadı meselesine takılacak bir insan degilim ama kayınvalidem sagolsun zorla taktırdı.Eşime dedim ki kardeşinle ..... aradı mı seni kardeşim aradı geçmiş olsun dedi dedi .... Seni aradı mı dedim yok dedi. Ben de dayanamayıp eşime dedim ki annen kardeşinin ameliyatında kendisini biz sürekli aradıgımız halde beni arayıp eltimi de aramamızı söylüyor da bize gelince neden böyle davranmıyor, bizi niye birilerine iyi göstermeye çalışıyor dedim. Eşim türlü türlü bahane üretiyor. Dedim ki erkek milleti degil mi hepsi aynı işte eşi haklı olsa da ailesine toz kondurmaz sen de bu gruba dahilsin haklısın bile diyemiyorsun dedim beni kıracak şeyler söyleme dedi. Ben de seni kırmak için söylemiyorum içimdeki neyse onu söylüyorum dedim ve eşim böyle oldugumu çok iyi bilir. Tabi alındı biraz :(

Eşimin bu huyuna sinir oluyorum arkadaşlar. Haklı da olsam haksız da olsam tamam beni onlara ezdirmez zaten ezecek insanlar da degiller fakat yine de bir savunma mekanızması var. Hiç olmazsa cahilliğinden böyle, okumamış vs diyor. :(

savunma mekanizmasi gelistirmeyen erkek varmidir acaba?

savunma mekanizmasi gelistirmeyen erkek varmidir acaba?

Bence bunu erkeklere yüklemeyin. Her insan savunma mekanizmasıyla yaratılmıştır. Şöyle bir durum da eşiniz size söylense sizde savunursunuz neden erkek savununca bu kadar dert oluyor , bende bunu anlamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bunu erkeklere yüklemeyin. Her insan savunma mekanizmasıyla yaratılmıştır. Şöyle bir durum da eşiniz size söylense sizde savunursunuz neden erkek savununca bu kadar dert oluyor , bende bunu anlamıyorum.

tabiki savunulur ama yanlis olan birseye de dogru denilmez ki....demek istedigim buydu sadece...

sirf ailesini savunma amacli esini ezmesi ne kadar dogru olur?

Son düzenleme:
ailesini savunmayan erkek var mıdır canım hepsi böyle ailesi yüzde yüz haksız bile olsa eşine onlar haksız sen haklısın demezler:19:çok can sıkıcı bir durum ama ne yapacaksın çok da umursamamak gerek kimseyi :19:vurdumduymaz olunca kafamız daha rahat olur inan:31:ben de pek yapamıyorum ama deniyorum en azından:9:

hiç olmazsa derken... yani sana hak veriyor gibi anlam olmuş ,
ama hak vermediği için yakınıyor, ordaki anlatımın aslında.
dimi ?

Arada kelimem eksik çıkmış.

Hiç olmazsa annesinin cahil okumamış oldugunu öne sürüyor. En kolay bahanesi budur zaten. Ama yine de sen haklısın demiyor...

canım belkide kaynanan onları da aradı arayın diye söyledi ama onlar aramadı yanlarındamıydın,olamaz mı:34:
ayrıca eşim benim aileme birşey söylese bende savunmaya geçerim.bu erkek tarafı,kadın tarafı diye ayrılamaz.eminim sende yapıyrsundur:34:

Aramamıştır biliyorum çünkü bir arkadaş da demiş belki seni yakın gördüğü içindir demiş. Evet haklı aslında zira ben 8 yıllık geliniyim, eltim daha 1 yıllık gelin.

Savunma meselesine gelince ben annem-babam da olsa haklıya haklı, haksıza haksız diyorum. Ve ondan da bu davranışı bekliyorum...

Son düzenleme:
Arkadaşlar düşünceleriniz ve geçmiş olsun mesajlarınız için teşekkür ederim.

Bugün dayanamadım ve eşimle bu konuyu konuştum.

Eşime göre bu durum yetiştirilme tarzımızdan kaynaklanıyormuş. Aslında haklı. Ben çok demoktarik bir ailede büyüdüm hepimizin söz hakkı vardı her zaman yanlışa yanlış dogruya dogru diyebildik. Eşim de bunu çok iyi bilir zira 7 yıllık flörtten sonra evlendik 15 yıldır tanıyoruz birbirimizi. O zamanlar aileler tanışmıyor olsa da 8 yıllık evlilikte de bunu çok iyi anladık.

Fakat konuşmasının devamında ama biz öyle yetiştirilmedik haksız da olsalar hiç bir zaman saygımızdan dolayı bir şey demedik anne-babamıza dedi. Ve o an ben yani benim anne-babama saygım yok bizi saygısız bir birey olarak mı yetiştirdiler onu mu demek istiyorsun dedim hayır olanı söylüyorum lafı başka tarafa çekme ben sadece neden böyle davrandıgımı anlamanı istiyorum dedi. Ben de dedim ki beni bunca yıl tanıdın haklıya haklı haksıza haksız derim her zaman dürüstüm içim ne derse agzım da onu söyler böyle düşünmeye ya da söylemeye devam edecegimi biliyorsun dedim evet degiştiremem ama bunu yaparken beni de kırmamaya özen göster dedi tamam ama sen annen ya da baban haksız oldugunda ve ben söylediğimde kırılıyorsun o zaman hiç bir şey dememem gerek bunu demek istiyorsun o halde dedim. Hayır vs dese de anladıgım eşim olumsuz hiç bir şeyi söylememi istiyor.

Neyse bir şekilde konuyu kapattık ama o beni biliyor, ben onu biliyorum huylu huyundan vazgeçmeyecek ikimiz de korkarım ki aynı şeyleri ara ara yaşamaya devam edecegiz...

Son düzenleme:
Bence ortada büyütüp üzülecek bir durum yok siz zamanında olması gerekeni yapmışsınız onlar ayıp etmiş bu da onların eksikliği diyip takmayın kayınvalideliniz belki söylemiştir onlar aramamış olabilir eşinize gelince erkeklerin genel olarak hepsi böyle benim eşim kendi annesiyle neler yaşadı ama bana tek laf söyletmez.

Arada kelimem eksik çıkmış.

Hiç olmazsa annesinin cahil okumamış oldugunu öne sürüyor. En kolay bahanesi budur zaten. Ama yine de sen haklısın demiyor...

aileleri erkeklerin gözüne soka soka hata yapmazlarsa anlamıyorlar. sen kötü oluyorsun:95:
feministen.gif

ben de şöyle bakıyorum olaya hepsini okudum ilk sayfaya baktım ama kayınbiraderiniz evliyse annesinden önce yani sizin kayınvalidenizden önce eşi gelir. onu son anda aramış olmanız o kadını adam yerine koymadığınızın göstergesidir diye düşünmüştür. aynı şey bana olsa eltim beni aramasa ben de kırılırım. çünkü olay anneden çıkmıştır evlendikten sonra. belli aralarında konuşma olmuş ki kayınvalideniz size gönderme yapmış. kasıtlı olabilir aramaması.

ben de şöyle bakıyorum olaya hepsini okudum ilk sayfaya baktım ama kayınbiraderiniz evliyse annesinden önce yani sizin kayınvalidenizden önce eşi gelir. onu son anda aramış olmanız o kadını adam yerine koymadığınızın göstergesidir diye düşünmüştür. aynı şey bana olsa eltim beni aramasa ben de kırılırım. çünkü olay anneden çıkmıştır evlendikten sonra. belli aralarında konuşma olmuş ki kayınvalideniz size gönderme yapmış. kasıtlı olabilir aramaması.

Böyle bir şey olacagını düşünmüyorum çünkü bu durum yaşansaydı kayınvalidem telde .....'nın zoruna gitti ara kızım derdi...

eşinle tartışmaya girmeseydin.
sadece aramalarını beklediğini neden aranmadığını merak ettiğini söyleseydin yeterdi.
kayınvalidene de aynısını söyle.
beni neden aramadıklarını anlayamadım anne çok kırıldım de yeter.
yok ben onları aramıştım da, sen bize arattırdın ama onlara bişey demiyorsun da falan
bunlara hiç girme.

Ben bu tür konularda çok hassas bir duyarlılık içine giremiyorum, ama karşımdakinden de beklemiyorum bu yüzden, bana göre 1 kez aranması yeterli, ayrıyeten eşini oğlunu kızını vs. aramaya hacet yok. Her gün arayıp sormalar sırf karşındaki kırılmasın diye mecburiyettenmiş gibi bir durum. K.validenizde bu yüzden demiştir arayın diye. Bence de bu durumu fazla takmayın, k.valideniz yine sizde bu tarz isteklerde bulunduğunda ben aradım üsteme düşeni yaptım dersiniz. Ya da usulünce bu yaşadıklarınızı hatırlatırsınız.

Son düzenleme:
Aslında aradı aramadı olayına hiç girmem ama sırf kayınvalidemin tavrı yüzünden zorunlu olarak girdim.

Ya işte birde bu var, aradı aramadı muhabbetine girmiyorsunuz keza bende öyleyim. Ama onlar sizi aramasa bile kendilerine bekliyorlar. İşte bu durumlara sinir oluyorum ben. Ben kimseye aramadı diye dargınlığımı söyleyemem. İçinden gelip aramamış sırf benim kırılmamam için beni tekrar arayıp gönlümü almaya çalışması samimi gelmiyor bana.

Back