Ben mi abartıyorum

sevgilimin aile ilişkilerinde çok ayrı gayrı yok ve vefa duygusuda yüksek bir insan kardeşini çok seviyor ve düşünüyor ona güvence de yaratmak istiyor biliyorum,bunları abi olarak düşünmesi çok hoş şeyler ama evlendiğimizde öncelikli ailesi ben olmak isterim ama sanki onda kök aileye baskınlık daha ağır basıyor bu benim kuruntum mu emin değilim. sonuçta evlenmiş değiliz nişanlı bile değiliz ortada hiçbir şey yok daha işler o noktaya geldiğinde belki de istediğim gibi olur ama bana böyle hissettiren durumlar varken kumar oynamak da istemem

sevgilimin aile ilişkilerinde çok ayrı gayrı yok ve vefa duygusuda yüksek bir insan kardeşini çok seviyor ve düşünüyor ona güvence de yaratmak istiyor biliyorum,bunları abi olarak düşünmesi çok hoş şeyler ama evlendiğimizde öncelikli ailesi ben olmak isterim ama sanki onda kök aileye baskınlık daha ağır basıyor bu benim kuruntum mu emin değilim. sonuçta evlenmiş değiliz nişanlı bile değiliz ortada hiçbir şey yok daha işler o noktaya geldiğinde belki de istediğim gibi olur ama bana böyle hissettiren durumlar varken kumar oynamak da istemem
Hah bu konuda haklısın zaten sevgililik nişan evresi bunlardan emin olmak veya olmamak için var hissedersin zaten temkinli olmakta fayda var mesele bu konuyu dert etmen değil devamlılığını takip etmen

Merhaba sevgilimin bir kardeşi var 2 kardeşler. Sevgilim ikinci el bir araba aldı ve arabayı kardeşinin üzerine aldılar. Gerekçe olarak işten izin alması zor olduğu için kardeşinin notere giderek işlemleri hallettiğini söylüyor. isyerinden izin alması evet zor ama imkansiz da değil. ileride evlilik niyetimiz var,gelecek konuşuluyor yani. Evlilik öncesi alınan malda hakkım olmadığını biliyorum oda biliyor bunu ama yinede her ihtimale karşı kardeşimin üzerine olsun diye düşünerek mi yaptı diye düşünüyorum ve böyle düşünme ihtimaline üzülüyorum ayrıca gelecek planımız olmasına rağmen ailesinden hala tam kopamamış gibi geliyor insan yeri geliyor kardeşinden bile neler görüyor bunu yapmasına takılmam normal mi abartıyor muyum
Abartiyorsun.

O kadar kapalı konuşuyorsun ki ,öncelik kök ailesi derken ne yaptı bu çocuk ? İki kardeş birbirini destekliyorsa kötü niyet yoktur. Sen bu kadar şeye hakimsen kardesinin,annesinin babasının da huyuna suyuna elbet ucundan da olsa hakimsindir

Merhaba sevgilimin bir kardeşi var 2 kardeşler. Sevgilim ikinci el bir araba aldı ve arabayı kardeşinin üzerine aldılar. Gerekçe olarak işten izin alması zor olduğu için kardeşinin notere giderek işlemleri hallettiğini söylüyor. isyerinden izin alması evet zor ama imkansiz da değil. ileride evlilik niyetimiz var,gelecek konuşuluyor yani. Evlilik öncesi alınan malda hakkım olmadığını biliyorum oda biliyor bunu ama yinede her ihtimale karşı kardeşimin üzerine olsun diye düşünerek mi yaptı diye düşünüyorum ve böyle düşünme ihtimaline üzülüyorum ayrıca gelecek planımız olmasına rağmen ailesinden hala tam kopamamış gibi geliyor insan yeri geliyor kardeşinden bile neler görüyor bunu yapmasına takılmam normal mi abartıyor muyum
Ailesi sonuçta kopmaması normal.Evlendikten sonra siz de tam bir aile olacaksınız.Notere gitmek için izin alabilirdi belki ama sizin düşündüğünüz niyetle kardeşinin üzerine aldığını sanmıyorum.Simdiden böyle düşüncelere girmez herhalde.Ancak sıkıntılı bir birliktelik varsa belki düşünülebilir.

Allah aşkına araba satın almak için iş yerinden izin alamayacak bir tane erkek tanımıyorum ya araba onun değil ya başka bir saçmalık var

Yani aslında kendiniz de söylemişsiniz evlilik öncesi sevgiliniz kendi adına alsa bile hak sahibi olmuyosunuz. Bu yüzden öyle bi niyet aramak mantıksız. Belki al sat da yapma amaçlı da almış olabilir satacağı bi araç için de üzerine almaya tenezzül etmemiş kardeşine güvenmiştir.

başka şeylerden şüpheniz soru işaretleriniz varsa onlara kanalize olun o soruları çözün, zaten mantık dışı olan şeylerle boşa dert yapmış olursunuz.

Bu arada araba satin almak icin artık aliciya ait banka hesabinin ruhsat sahibi olacak kisiyle uyusmasi gerekiyor. Yani para zaten kardesteymis ki ruhsat onun ustune olabilmis. Yani sizin sevdiceginiz zaten onceden bu sekilde planlamis da olabilir, parayi kardesine atmistir ya da para zaten kardesinin parasidir.

Bana biraz hava atmak icin araba aldim ama ugrasamadim durumu var gibi geliyor.

Sevgilinizin arabayı kardeşinin üzerine yapması sizi ilgilendirmez, henüz eşi degilsiniz dolayısıyla söz hakkınız yok. Ancak sizi başka şeyler rahatsız ediyorsa tabii ki ilişkinin selameti açısından sorgulamanız gereken durumları sorgulayın ancak bu noktada ailesiyle maddi ilişkilerine karisamazsiniz..Eşimin babasından kalan malları var, birgün dahi yorum yapmadım, fikrimi sorarsa tabii söylüyorum ama mal eşimin, yanlış bir yol izleyip, malvarlığını tehlikeye atacak birşeyler yapmadıktan sonra karışmam..

Eğer siz araç alınırken para vermediyseniz, adam kendi parası ile aldıysa buna karışmaya hakkınız yok. Evli bile değilsiniz henüz hani evli olsanız neyse. Bence üzerinde durmayın. Ailesinden kopamaması ise, gerçekten böyleyse, bir sorundur.

Parayı kım verdiyse araba onundur.
Kendi üzerine alınca konu sahibinin hakkı olmasa da ilerıde evlenince çocuğunun olurdu.
Eğer kendı parasını kardeşıne devrettıyse bence skıntı.
Çok önceden olsa hadı duymaz bılmez ıskıllenmezdınız en azından.
Herkes bekarken az çok para biriktiriyor araba alıp insan durup dururken neden kardesının üzerine yapsın?

Bence öyle düşünmüş olabilir. Çünkü çeveremde bunu yapan erkekler oldu. Evlilik düşündüğü kız olup kendi parasıyla alınan evi ve arabayı babasının üstüne yaptı. Bizde dedik evlilik öncesi zaten hakkı yok diye ne olur ne olmaz ilerde boşanırsak üzerimde mal var diye daha yüksek nafaka ister dedi. Mantaliteye bakarmısınız. Bir çok erkek düşünüyor emin ol

aynı böyle sevgılım vardı aldıgı arabayı abısıne vermıstı ama genel olarakta aılesıne asırı verıcıydı benı cok ıkılemde bırakıyodu kavga edınce söyledıgımde sanane sen kımsın kı evlenmeden aldıgım mala yorum yapıyosun demıstı.

3 ay önce ablama araba aldik. Araba benim üstüme 😃işimi aksatmim sen musayitsin git al üstüne dedi. 1 ay benim kapımda bekledi araba. Arabayı begenmeye bile gelmedi hepsini ben ve esim yaptik..Bana garip gelmedi. Aile ilişkileri herkesin farklı. Demek ki kardeşine güveniyor. Bagları güçlü,sen kardeşinin üstüne alsan ve sevgilin böyle düşünse ne hissedersin.

Ben de bekarken araba aldım ve işyerimden bunun için izin almak istemedim, babamın üzerine oldu araba. Burada ben pek bir art niyet göremedim. Belki de gerçekten işten izin alması zordur, malum yılsonu yaklaştı, firmalar ekonomik olarak sıkıntıda vs. Bu dönemde böyle bir şey için patronla yüz göz olmak istememiştir belki.

Böyle şeyler benim için işarettir. Eğer parayı sevgilinizin verdiğine eminseniz arabayı kardeşin üstüne yapması her türlü saçma. Bu kadar ortak kese işi benim hayatıma uymadığı için devam etmezdim. Karışma hakkım olmasa da devam etmeme hakkım var sonuçta.

Böyle şeyler benim için işarettir. Eğer parayı sevgilinizin verdiğine eminseniz arabayı kardeşin üstüne yapması her türlü saçma. Bu kadar ortak kese işi benim hayatıma uymadığı için devam etmezdim. Karışma hakkım olmasa da devam etmeme hakkım var sonuçta.
Sevgilimin kardeşi kız. Sevgilimden bir yaş küçük ve bekar. Biz ilk tanıştığımızda biraz birikim yaptığından bahsetmişti, kendi birikimi olarak söylemişti. Kız kardeşine çok düşkün, bu arabayı aldıktan sonra kardeşine de ileride araba almak istediğinden bahsetti. Tamamını almaktan bahsetmiyor ama kendi de çalışıp biriktirip kız kardeşine hibe etmekten destek olmaktan bahsediyor. Yani o da biriktirir ben de biriktiririm ona araba alırız kafası. Güvencesi olsun istiyormuş. Kardesi kendi güvencesini kendi yapmalı bence.
Ben bundan çok rahatsız oldum çünkü müthiş paralar kazanan biri değil hayatında da ben varım kendi aldığı arabayı kardeşinin üzerine yaptığı gibi hala bir de ona da araba almak için para biriktirme niyetinde. Bu konuları ona açınca dediği şey şu oldu benim araba aldığım parada kardeşimin anne babamın da parası vardı, ben de aldığım arabanın parasını biriktirirken kardeşimin evin bazı masraflarını görmesi alışverişini yapması sayesinde para kenara koyabildim diyor. Kendi içinde mantıklı olabilir ama bilemedim beni soğutuyor böyle şeyler. Kardesi değil çocuğu sanki. Onun Güvencesi sevgilimi neden.bagliyor? Kardeşine araba alma muhabbeti sırasında ilişki daha yeniydi bu arada. Ben bu konulardaki fikrimi kendisine çok net ifade ettim ama kendi bilir artık.

X