- 24 Ocak 2021
- 12.047
- 27.555
- 548
Bahaneler bulun , 3 kere çağırdıysa 1 ine gidin , yavaş yavaş azalır, siz süreci güzel yönetmeye çalışın ...Eşim gitsin hiç problem yok isterse orada da kalsın. Burada ki problem kvmin sürekli beni cağırması.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bahaneler bulun , 3 kere çağırdıysa 1 ine gidin , yavaş yavaş azalır, siz süreci güzel yönetmeye çalışın ...Eşim gitsin hiç problem yok isterse orada da kalsın. Burada ki problem kvmin sürekli beni cağırması.
Bu gidişle 1 ayı gecer zaten , sürekli hizmet halinde olmak kolay olmasa gerek...
Kendi evimde olsa daha rahat olurdum emin olun. Daha bize gelecek olanlar da var tabi daha bitmedi yani. Ayrıca ben kv gibi evde olsam yine sıkıntı değil. Sabahtan akşama kadar işteyim. Bilemiyorum haklısınız belki de ben kaldıramadım. Fikirlerinize saygı duyuyorum.Evet abartiyorsunuz, helva sizin evde kavrulmamis ki.. gidenin de mi hatri yok? 1 ay deseniz anlarim, 10 gun yahu bir durun
Kendi evimde olsa daha rahat olurdum emin olun. Daha bize gelecek olanlar da var tabi daha bitmedi yani. Ayrıca ben kv gibi evde olsam yine sıkıntı değil. Sabahtan akşama kadar işteyim. Bilemiyorum haklısınız belki de ben kaldıramadım. Fikirlerinize saygı duyuyorum.
Bizde o pide Ayrancı tayfa ilk yedi gün gelir. Sonrasında yakın akrabalar, arkadaşlar, komşular bir kap yemek pişirir götürür bırakır aslında.Normali 3 gündür bizde 3 günden sonra gelen giden azalır, 40 ında da mevlit okutulur, dinde 40 ı diye bişey yok ama toplum bunu adet edinmiş, dedemin cenazesinde lahmacunlar, tatlılar, kolalar havada uçuştu, ağlamaktan helak olan halalarım misafirlere hizmet etmekten acısını unutmuştu öyle garip bir cenaze idi , ben çok karşıyım tüm bunlara ...
Vala yazdıklarınızı çok anlamadım acıkcası yerdiniz mi övdünüz mü ama dediğim gibi ben kaldıramıyorum sanırım. Tabiki yanlarında olacağım mevzu o değil mevzu sürekli iş için çağırılıyor olmam.Yok gecmiyor, tek olmadigini soyluyor, ztn yas sureci oyle kolay degil tum taslar yeniden dagitilacak. Isler cok karisirsa o zmn tepki verir 10 gunde esini tek birakmaz kv sorunu diye konu acmaz. Geride 2 bekar cocuk var bakalim neler bekliyor bu gunler daha en kolayi
Ama sizde o evin bir ferdisiniz. Bizde eniştem vefat etti, ben yeğeni olduğum halde yedisine kadar sürekli gidip yardım ettim. Sonrasında kendi şehrine dönmese gitmeye de devam ederdik. Yani acılı insana iş yaptırmamak için evlatlar gelinler yeğenler kuzenler de koşup gelmeli. Bilmiyorum bir yakınınızı kaybettiniz mi ama en yakını kaybeden insanın eli tutmuyor. Aslında gelenler de ondan geliyor. Yani teyzeme kimse gitmese yemek de yemeden günlerce yatar ağlardı. Gelen giden yalnız bırakmayınca o ilk günlerde en azından boğazından bir şey geçiyor, konuşup rahatlıyor.Vala yazdıklarınızı çok anlamadım acıkcası yerdiniz mi övdünüz mü ama dediğim gibi ben kaldıramıyorum sanırım. Tabiki yanlarında olacağım mevzu o değil mevzu sürekli iş için çağırılıyor olmam.
Hanımefendi dokunacak ne var sizi anlamadım gerçekten. Ben tabi ki yanlarındayım oluyorum da zaten ama her gün de iş için çağırılmam tuhaf değil mi. Ne biliyim ailecek oturalım yasımızı tutalım açıp kuran okuyalım. Tek istediğim bu. benim derdim oraya gitmemek falan değil sadece sürekli iş yapıyor olmak.Su bastaki cumlenizi esiniz bilmesin ya bana cok dokundu.
Bunlar daha baslangic, boyle evin ortasina bomba atarsiniz haberiniz olsun biraz sakinlesin
Her zaman babasini kaybettikten sonraki 6 ay yasanmayacak. Biraz sabir
E gelenlere yardım etmeseniz kim yapacak? Yaşlı ve eş kaybı yaşayan kayınvalideniz. Geliyorlar yani gelmeyin mi diyecek?Hanımefendi dokunacak ne var sizi anlamadım gerçekten. Ben tabi ki yanlarındayım oluyorum da zaten ama her gün de iş için çağırılmam tuhaf değil mi. Ne biliyim ailecek oturalım yasımızı tutalım açıp kuran okuyalım. Tek istediğim bu. benim derdim oraya gitmemek falan değil sadece sürekli iş yapıyor olmak.
bir müddet daha idare edin kendinizi paralamadanÜzüldü evet ama 2 oğlu daha var. Onlar evli değiller. Evdeler yani. Calışmıyor olsam yine problem değil ama akşam bir de oraya gitmek zor geliyor bana da sanırım.
Bence de kayınpeder ve kayınvalide ölümü herkesi etkiliyor , kartlar yeniden dağıtılacak, konu sahibinin asıl kafaya takması gereken sonraki süreç, eşi öldükten sonra beraber yaşamak isteyenler oluyor veyahut erkekler kendini kök ailesine adayıp çekirdek ailesini unutabiliyor, zor bir süreç herkes için, konu sahibi sınırlarını koruyarak manevi desteğini de sunarak bu süreci en az hasarla atlatmaya bakmalı, mesela benim kaynanam ölse kayınbabam bize yerleşmez çünkü anlaşamayız bilir lakin kayınpeder ölse eşim ister istemez annesine göre davranmak ona yakın olmak isteyebilir , ailedeki büyüklerin ölümü her zaman zordur , gelinler bu süreçte destek olup ( kendini paralamadan ) mesafesini de koruyarak , eşine anlayışlı olarak sürecin hafiflemesini beklemeli ...Yok gecmiyor, tek olmadigini soyluyor, ztn yas sureci oyle kolay degil tum taslar yeniden dagitilacak. Isler cok karisirsa o zmn tepki verir 10 gunde esini tek birakmaz kv sorunu diye konu acmaz. Geride 2 bekar cocuk var bakalim neler bekliyor bu gunler daha en kolayi