• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KV sorunu abartıyor muyum sizce ?

10 gün olmuş çok uzun bir süre değil, acıları taze henüz. Yorulduysanız çok iş yapmayın zaten gelenler de yapıyormuş, yorgunum bugün dersiniz. Bu bir kv sorunu değil, yada eşiniz gitsin tek başına. Kadın çocuklarının yanında olmasını ister normaldir.

Başınız sağolsun.
Cenaze evini yalnız bırakmamak güzel evet ama normalde gelenlerin yemek getirmesi destek olması gerekirken bir de böyle acılı aileye köstek oluyorlar. Siz yine destek için her gün olmasa da arada gidin. Üzüntülüler zaten bir yandan da onlar da yoruluyor. Zor bir süreç. 40 güne kadar böyle gidiyor genelde ne yazık ki ama sonrasında gelen giden de azalıyor zaten

Merhabalar hanımlar
Yaklaşık 10 gün kadar önce eşimin babası vefat etti. Ben iş yerimden izin aldım 1 hafta boyunca sabah 10 dan aksam 11 lere kadar oradaydım. Yatmaya eve geliyorduk. Bizim kültürde de biliyorsunuz gelinler hizmet eder. Misafirler gelen gidenler epey yorucu bir hafta oldu. Bu hafta dün yani pazartesi günü akşam yine oradaydık. Bugün tekrar aramış akşam gelir misiniz diye. Misafir gelecekmiş. Ben de işten oraya gideceğim akşam. Fenalık geldi artık. Ben mi abartıyorum sizce.
Ölümler, düğünler, bayramlar genelde en fazla istismar edinilen konulardandır, bir şekilde bahaneler bulup eski rutininize dönmeye çabalayın, bu süreci uzatırsanız artık göreviniz haline gelir , is yerinden izin alamadığınızı, sorun çıktığını söyleyin, herkes normal hayat akışına dönmeli , manen destek olun ama abartmayın...

Kayinvalideniz uzuldu mu esinin vefatina? Belki yalniz kalmak istemiyordur. Esiniz tek oglu mu? Tek ogluysa ve esinin olumune uzulduyse, bir sure daha gidip geleceksiniz demektir
Gelin ne alaka , oğlu sık sık gidebilir ...

Öncelikle başınız sağolsun. Sonuçta gelenler eşinize de baş sağlığı dilemek için geliyorlar.. Konu sadece kayınvalidenize yardıma gitmek değil. Çok yoruluyorsunuz anlıyorum ama bi insan eşini, babasını her gün kaybetmiyor. Ailecek fedakarlık gerektiren bi dönem bu. Bizim adetlerimiz sıkıntılı, tüm bu sorumlulukların kadının sırtına binmesi adaletsiz ama şu anki acıyla kimse bunları objektif değerlendiremez; duygusal tepki verirler. Sıkıntılı zamanı atlattıktan sonra belki dinlenmek için birşeyler planlarsınız eşinizle.

evet haklısınız acıları cok taze ama hala gelen giden o kadar fazla ki. Biz yine uğrayalım problem yok ama hiç kendi başlarına kalamadılar bile. Bugün mesela yine misafir gelecek yemek getireceklermiş. Birlikte yenilecek. Yine bütün mutfak sorumluluğu bende anlayacağınız bunu sevmiyorum. Yoksa uğramak falan hiç problem değil.
Bu kadar sorumluluğun altına girmeyin , birden hastalanın atesiniz çıksın ve bu ortamdan uzaklaşın, 3 günden fazlası istismar olur ...

Oglu dediginiz kisi, konu sahibinin esi oluyor ve o da babasini kaybettigi icin, kotu gunde destek amacli gidilmesi gerektigini dusunuyorum ben.
10 gün boyunca işten çıkıp yorgun haliyle misafir ağırlayarak mi destek olunur , 3 gün olsa anlarım,
lakin 3 günden sonrası manevi olarak sarılmak, dua etmek , sabir dilemek ile olur destek , gece gündüz hizmet etmekle olmaz , bizim Milletimiz kadar bu cenaze işlerini suistimal eden bir millet daha yok , eşi istediği gibi uzun süre gidip gelebilir, gelin de arada gider yoklar normal olanı budur ...

evet haklısınız acıları cok taze ama hala gelen giden o kadar fazla ki. Biz yine uğrayalım problem yok ama hiç kendi başlarına kalamadılar bile. Bugün mesela yine misafir gelecek yemek getireceklermiş. Birlikte yenilecek. Yine bütün mutfak sorumluluğu bende anlayacağınız bunu sevmiyorum. Yoksa uğramak falan hiç problem değil.
Size tavsiyem tabldot tabaklardan ve kağıt bardaklardan almanız. Biz bir ay süren kalabalık güruhu o şekilde atlattık.

Bu tamamen kültürle aileyle alakalı. Anne tarafımda kuzenim vefat etmişti inanın 3.gün artık rahatsızlık vermeyelim diye kapıdan selam verip giderlerdi komşular falan da.
Baba tarafında ise çok yakın olmayan biri vefat etmişti inanın 15 gün tepsi tepsi börek baklava yemekler çaylar kahveler bitmedi her gelen 5-6 saat oturuyordu. Annem ayıp değil mi diye düşünürken babam normali bu insanların acısında yalnız bırakmıyoruz diyorlardı.
Açıkçası eşimin ailesiyle çok problem yaşamadıysam ben biraz daha destek olurdum kv nin kızı gibisiniz başka gelini kızı yok sizden istemesini doğal karşıladım. Yorgunsunuz ama vefat eden de eşinizin babası çok yakın yani. Umarım artık biter o tantana Yorulmakta çok haklısınız

Başınız sağolsun.
Cenaze evini yalnız bırakmamak güzel evet ama normalde gelenlerin yemek getirmesi destek olması gerekirken bir de böyle acılı aileye köstek oluyorlar. Siz yine destek için her gün olmasa da arada gidin. Üzüntülüler zaten bir yandan da onlar da yoruluyor. Zor bir süreç. 40 güne kadar böyle gidiyor genelde ne yazık ki ama sonrasında gelen giden de azalıyor zaten
Normali 3 gündür bizde 3 günden sonra gelen giden azalır, 40 ında da mevlit okutulur, dinde 40 ı diye bişey yok ama toplum bunu adet edinmiş, dedemin cenazesinde lahmacunlar, tatlılar, kolalar havada uçuştu, ağlamaktan helak olan halalarım misafirlere hizmet etmekten acısını unutmuştu öyle garip bir cenaze idi , ben çok karşıyım tüm bunlara ...

10 gün boyunca işten çıkıp yorgun haliyle misafir ağırlayarak mi destek olunur , 3 gün olsa anlarım,
lakin 3 günden sonrası manevi olarak sarılmak, dua etmek , sabir dilemek ile olur destek , gece gündüz hizmet etmekle olmaz , bizim Milletimiz kadar bu cenaze işlerini suistimal eden bir millet daha yok , eşi istediği gibi uzun süre gidip gelebilir, gelin de arada gider yoklar normal olanı budur ...
O yuzden ilk basta tek oglu mu diye sordum. Tek oglan cocugu olsaydi cok kolay suistimal edilebiliyor.
Ben gidip manevi destek olma taraftariyim ama kendini parcalayacak kadar da hizmet etmem acikcasi. O yuzden de yardim edecek birileri var mi diye de sordum,

Adamlar mekanı cennet olsun diyip gideceklerine muhabbete çaya geliyorlar resmen
Annemin teyzesinin cenazesinde beni görüp görücüye gelmişti yaşlı teyzeler hem de aynı gün🤣 cenaze ortamında peşimdelerdi resmen 🤦‍♀️ güler misin ağlar mısın 😅

Hizmet işini askıya alın ona bir şey demem işten geldim yorgunum deyin, ama yanlarında oturun, açın bir dua kitabı okuyun( inanıyorsunuz) mesela

Ama bir kere ölünüyor telafisi yok yani , bu zamanlarda yapılanlar da kolay kolay unutulmuyor , ben destek olunması taraftarıyım.

Bence abartmıyorsunuz ama ben yerinizde olsam gider gelirdim. 10 gün boyunca her işe koştu demezler de gelin bi çay bile vermedi derler. Ha kimin ne dediği önemli değil ama eşiniz üzülür. Zaten 2 hafta olmuş neredeyse. Bence eşiniz için idare edin. Bu cenaze evinde yeme içme olayının acilen kalkması lazım. İnsanlar bi süre sonra muhabbet edip çay içiyorlar şaka gibi. Geçenlerde bi yakınımız vefat etti evleri dolup taştı haftalarca. Destek olmak istiyolar anlıyorum ama insanlar hizmet etmekten acısını yaşayamıyor. Yine de neticede böyle bi gelenek var, eşinizi kırmamak adına gidip yardım edin bence. Sonra benim babam öldü bi çay vermek zoruna gitti diye düşünmesin.

10 gün olmuş çok uzun bir süre değil, acıları taze henüz. Yorulduysanız çok iş yapmayın zaten gelenler de yapıyormuş, yorgunum bugün dersiniz. Bu bir kv sorunu değil, yada eşiniz gitsin tek başına. Kadın çocuklarının yanında olmasını ister normaldir.
Eşim gitsin hiç problem yok isterse orada da kalsın. Burada ki problem kvmin sürekli beni cağırması.

O yuzden ilk basta tek oglu mu diye sordum. Tek oglan cocugu olsaydi cok kolay suistimal edilebiliyor.
Ben gidip manevi destek olma taraftariyim ama kendini parcalayacak kadar da hizmet etmem acikcasi. O yuzden de yardim edecek birileri var mi diye de sordum,
O kadar cok kişi geliyor ki ister istemez parçalanıyorsunuz maalsef.

Back