Herkesin secimi herkesin hayatı farklı farklı hayatlar var düşünceler varHaklisin, herkes calisacak diye bir kural yok, bazıları koca eline bakmayi secebilir.
Her kadin calismali, kimsenin ona verecegi uc kurusa minnet etmemeli, bu tartismaya acik bir konu değil bana göre.Herkesin secimi herkesin hayatı farklı farklı hayatlar var düşünceler var
Herkesi kendi yaşadığımız hayata göre düşünüp yargılamayız yada öyle olmalı diyemeyiz
Işte bu sana göre öyle başkasına göre değil bunu diyorum bendeHer kadin calismali, kimsenin ona verecegi uc kurusa minnet etmemeli, bu tartismaya acik bir konu değil bana göre.
yanlis düşündüğünü anladiAy çen yoyumlayı beyenmedin miiğğğ? Kıyamam.
Genelde düşüncelerinize denk gelince katılırım yorumlarda ama buna bir miktar katılamayacağım. Kocam çok zengin olsa ne çalışıcam yiyip içip gezip keyfime bakarım vallaHer kadin calismali, kimsenin ona verecegi uc kurusa minnet etmemeli, bu tartismaya acik bir konu değil bana göre.
Kocası gerçekten çok kazanan kaç kişi olabilir ki? İyi ihtimalle %9 mu? Bence daha çok bir şeylerden kisariz ya diye bakıyorlar geneli.Genelde düşüncelerinize denk gelince katılırım yorumlarda ama buna bir miktar katılamayacağım. Kocam çok zengin olsa ne çalışıcam yiyip içip gezip keyfime bakarım vallaEve başımızdan aşacak kadar para girse gidip milletin emrinde çalışacağıma kocamın parasını yemeyi tercih ederim ( bu arada kimsenin emrinde çalışmıyorum şu yazdıklarım tamamen varsayımdı)
İşin şakası bir yana kimi evliliklerde dinamikler başka oluyor. Bazılarımıza ters gelse de onlar da öyle mutlu oluyor mesela kadın çalışmayı sevmiyor ben evi çekip çevireyim çocuklarımı kendim büyüteyim diye bakıyor adam da hiç iş yapmayı sevmiyor ve bu şekilde yuvarlanıp gidiyorlar. Kimi adamlar gerçekten iyi kazanıyor kadın gitse çalışsa belki asgari ücret kazanacak eee bunun için neden çalışayım zaten bir o kadar para bakıcıya vereceğiz diye düşünüyor.
Ben sadece çok hayat sıkıntısı çekip yine de ısrarla eve girecek 3.000 TL’ye bakıp bir de yokluktan huzursuzluk çıkaran ve üstüne 3 tane çocuk yapanlara kılım. Yoksa herkesin kendi yaşam dinamiği var gerçekten her evlilik kendine özel oluyor.
İyi kazanmaktan ne anladığımıza göre değişir. Benim çevremde evine tek başına her ay 30.000 TL ve üstü giren bir çok insan var ve bu bence kısmadan da yaşanabilecek iyi bir para. Bu söylediğim ortama bir gelir, kimisinin 50.000 kimisinin 20.000 kimisinin 100.000 giriyordur evine. Hukukçuyum bu arada çevremde de hep bu insanlar var.Kocası gerçekten çok kazanan kaç kişi olabilir ki? İyi ihtimalle %9 mu? Bence daha çok bir şeylerden kisariz ya diye bakıyorlar geneli.
Cok kazansa bile, karakter meselesi olarak dusunuyorum. Ben illa kendi paramı kazanacağım. Mustafa Kemal Atatürk ne guzel demiş, bagimsizlik benim karakterimdir diye.Kocası gerçekten çok kazanan kaç kişi olabilir ki? İyi ihtimalle %9 mu? Bence daha çok bir şeylerden kisariz ya diye bakıyorlar geneli.
Herkes çalışacak diye bir kural yok ama maaşallah herkes yaldır yaldır üreyecek diye bir kural var herhalde...çocuğunu düşünen kadın ( aileden varlıklı değilse) çalışmak zorunda. Nokta. Şu çalışmak tercihtir saçmalığı yüzünden ortalık aç travmali eğitimsiz zibil gibi harcanmış çocuk kaynıyor. Allah kimsenin çocuğunun rızkını mızkını vermiyor işte , hatta bazen öz babaları bile yan çiziyor, üç kuruş nafakamı vermiyor çocuklarım aç diye ağliyorsunuz burda, bizim içimiz yaniyor..hala anlatamiyoruzHerkesin secimi herkesin hayatı farklı farklı hayatlar var düşünceler var
Herkesi kendi yaşadığımız hayata göre düşünüp yargılamayız yada öyle olmalı diyemeyiz
Iyide bana niye kızdınız şimdiHerkes çalışacak diye bir kural yok ama maaşallah herkes üreyecek diye bir kural var herhalde...çocuğunu düşünen kadın ( aileden varlıklı değilse) çalışmak zorunda. Nokta. Şu çalışmak tercihtir saçmalığı yüzünden ortalık aç travmali eğitimsiz zibil gibi harcanmış çocuk kaynıyor. Allah kimsenin çocuğunun rızkını mızkını vermiyor işte , hala anlatamiyoruz
O çok kazanan koca küt diye çekip giderse ne olacak peki?İyi kazanmaktan ne anladığımıza göre değişir. Benim çevremde evine tek başına her ay 30.000 TL ve üstü giren bir çok insan var ve bu bence kısmadan da yaşanabilecek iyi bir para. Bu söylediğim ortama bir gelir, kimisinin 50.000 kimisinin 20.000 kimisinin 100.000 giriyordur evine. Hukukçuyum bu arada çevremde de hep bu insanlar var.
Milyarder olan o aşırı kazanan kısmı bir tarafa ayırıyorum onlar azınlık tabi.
Ya bu işin çok boyutu var küt diye çekip giderse (tamamen püf diye ortadan yok olduğunu düşünelim) şu anki asgari ücreti kazanan ve çocukları olan bir kadın yine tek başına geçinemez. Ancak kanunların verdiği haklardan bakarsak öyle küt diye çekip gidemez maddi sorumluluğu yüklenip gider kazancına göre.O çok kazanan koca küt diye çekip giderse ne olacak peki?
"Nafakamı vermiyür , çucuklar küçük çalişamiyürüm, pisikoloşim çok bozuk, ne yapajagim? " ordusuna yeni bir asker katılacakO çok kazanan koca küt diye çekip giderse ne olacak peki?
Ya da aldatılıp boşalamıyorum maddi güvencem yok ordusuna katılır artık."Nafakamı vermiyür , çucuklar küçük çalişamiyürüm, pisikoloşim çok bozuk, ne yapajagim? " ordusuna yeni bir asker katılacak
ille de calismicam diyorsunuz yaniYa bu işin çok boyutu var küt diye çekip giderse (tamamen püf diye ortadan yok olduğunu düşünelim) şu anki asgari ücreti kazanan ve çocukları olan bir kadın yine tek başına geçinemez. Ancak kanunların verdiği haklardan bakarsak öyle küt diye çekip gidemez maddi sorumluluğu yüklenip gider kazancına göre.
Ben 4.000 TL maaş alıp 3.000 TL bakıcıya para vermektense çalışmamayı tercih eden birine de saygı duyarım. Ya da hem bu dediğim ücretle çalışıp hem ev işi üstüne yıkılan binlerce kadın var ülkemizde. Kadının kadına yaptığı kalıba sokma davranışıdır bana göre çalışmayan kadını aciz görüp küçümsemek. Bu işin bin tane dinamiği var tek bir pencereden değerlendiremeyiz ve tek bir fikir de doğrudur diyemeyiz. Herkes de öyle mükemmel iş fırsatlarıyla donatılmamış ülkemizde milyonlarca insan asgari ücretle çalışıyor. Sadece gelire göre çocuk yapmak benim savunduğum fikir onun haricinde kişi nasıl mutluysa öyle yaşasın kimsenin tercihinin herhangi başka bir insanı ilgilendireceğini düşünmüyorum. Ben çalışıp para kazanmaktan mutluluk duyarım kimisi de çocuğuna bakmaktan ya da. asgari ücretin yarısını bakıcıya vermektense evde oturmaktan mutluluk duyar beni alakadar etmez bu kişileri de küçümseyemem :)