Ben mi abartıyorum

Haklisin, herkes calisacak diye bir kural yok, bazıları koca eline bakmayi secebilir.
Herkesin secimi herkesin hayatı farklı farklı hayatlar var düşünceler var
Herkesi kendi yaşadığımız hayata göre düşünüp yargılamayız yada öyle olmalı diyemeyiz

Herkesi kendi yaşadığımız hayata göre düşünüp yargılamayız yada öyle olmalı diyemeyiz
Her kadin calismali, kimsenin ona verecegi uc kurusa minnet etmemeli, bu tartismaya acik bir konu değil bana göre.

Eğer gerçekten çok sıkışıksanız maddi olan kısma bir şey diyemeyeceğim. Ancak diğer konularda değişik bir kıskançlığınızın olduğunu düşünüyorum. Bazı insanlarda bu oluyor ufak büyük demiyor herkesi kıskanıyor. Özellikle birisini paylaşmak anlamında.

Benim de yeğenim var her şeyi yapıyorum ona, canım feda olsun. Onu görmeyince deli gibi özlüyorum. Hatta ablama ben bu tarifi tutturamazsam çocukları değiş tokuş ederiz diye espri yapıyorum. Kendi çocuğumu anca bu kadar severim diyorum ama herkesin bir bildiği var ki çocuğun önüne kimse geçemez diyorlar eee muhtemelen ben de anne olsam benim için de bu geçerli olacak.

O yüzden daha ortada olmayan çocukla iki yaşındaki bir bebeği neden kıyaslıyorsunuz? Sonuçta şu an ortada bir bebek yok ne yapmasını istiyorsunuz eşinizin “ dur gitme sevme doğmamış bebeğine ihanet etme” mi desin kendi kendine

ben de çok sıkışıkken yeğenime pahalı hediyeler aldım valla. ben sıkışıkken kendime de alıyorum ama. 6 ay geriden giderim hep harcamalarımı düzgün yapmadığım için. huy mu öncelik meselesi mi ne denirse artık. 6 ay bekleyemem istediğim bi tatile çıkmak için sıkışığım diye yani.

benim çocuğum olmadığı için yeğenim doğduğundan beri kaç yaşında ne hediye alacağım kafamda vardı. kendi çocuğuma nasıl yapacaksam onun da öyle olmasını istedim. mesela 3-4 yaşında piyanoya başlaması gerekiyorsa ve ailesinin bunu almaya isteği vizyonu parası yoksa mecburen yeğenin iyiliği için sen alıyorsun. veya çocuğun gelişimi için başka faydalı hediyeler. 3 yaşında alınması gereken bir hediyeyi param yok diye 4 yaşında verirsem olmaz. kendim için nasıl sıkıntıya giriyorsam yeğenim için de girerim. seviyorum çünkü. eşim de böyle bişi sorgulasaydı karıştırmazdım şahsen. suistimal edipte herşeyi eşime yıkıp, ben yer içer gezersem o ayrı tabi. o zaman sorar elbette.

ailesi almıyor ya da alamıyorsa alınır bence. inşlh gerekli bir hediyedir. haa bi ailem olsaydı öncelik elbette kendi çocuğum olurdu. sonuçta sınırsız kaynaklarım yok.

Her kadin calismali, kimsenin ona verecegi uc kurusa minnet etmemeli, bu tartismaya acik bir konu değil bana göre.
Genelde düşüncelerinize denk gelince katılırım yorumlarda ama buna bir miktar katılamayacağım. Kocam çok zengin olsa ne çalışıcam yiyip içip gezip keyfime bakarım valla Eve başımızdan aşacak kadar para girse gidip milletin emrinde çalışacağıma kocamın parasını yemeyi tercih ederim ( bu arada kimsenin emrinde çalışmıyorum şu yazdıklarım tamamen varsayımdı)

İşin şakası bir yana kimi evliliklerde dinamikler başka oluyor. Bazılarımıza ters gelse de onlar da öyle mutlu oluyor mesela kadın çalışmayı sevmiyor ben evi çekip çevireyim çocuklarımı kendim büyüteyim diye bakıyor adam da hiç iş yapmayı sevmiyor ve bu şekilde yuvarlanıp gidiyorlar. Kimi adamlar gerçekten iyi kazanıyor kadın gitse çalışsa belki asgari ücret kazanacak eee bunun için neden çalışayım zaten bir o kadar para bakıcıya vereceğiz diye düşünüyor.

Ben sadece çok hayat sıkıntısı çekip yine de ısrarla eve girecek 3.000 TL’ye bakıp bir de yokluktan huzursuzluk çıkaran ve üstüne 3 tane çocuk yapanlara kılım. Yoksa herkesin kendi yaşam dinamiği var gerçekten her evlilik kendine özel oluyor.

Hediye biraz fazla olmus. Eşlerin birlikte karar vermesi gerekir ne kadar para ayrılacağı gibi.
Fakat yeğenine düşkün olması sevmesi getirmesi götürmesi niye sorun?
Çocuğumuz yokken akraba bile olmayan kişilerin çocuklarını sever ilgilenir hediye alırdık.cocuklari cok seviyoruz ve utanmasak bizde kalsin isterdik minik minik tatli gelirdi.
Şuan hala çocuk çok severiz neyseki kendi çocuğumuz var da millete cocuk sevmek için gitmiyoruz zaten cok sevsekte hiçbiri çocuğumuz kadar tatlı gelmiyor.. bence eşinizi rahat bırakın yeğeni sonuçta.. Ben hala yeğen hastasıyım lakin fırsat bulup kuzularima zaman ayıramıyorum kendi sipalarimdan .istediğim hediyeleri alamıyorum öncelik butcem oluyor. Hep içimde kalıyor.. esinizde kendi çocuğu olunca mecbur değişecek zaten. Doğmamış cocukla minicik çocuğu kıyaslamayın bence..

Kocası gerçekten çok kazanan kaç kişi olabilir ki? İyi ihtimalle %9 mu? Bence daha çok bir şeylerden kisariz ya diye bakıyorlar geneli.

Kocası gerçekten çok kazanan kaç kişi olabilir ki? İyi ihtimalle %9 mu? Bence daha çok bir şeylerden kisariz ya diye bakıyorlar geneli.
İyi kazanmaktan ne anladığımıza göre değişir. Benim çevremde evine tek başına her ay 30.000 TL ve üstü giren bir çok insan var ve bu bence kısmadan da yaşanabilecek iyi bir para. Bu söylediğim ortama bir gelir, kimisinin 50.000 kimisinin 20.000 kimisinin 100.000 giriyordur evine. Hukukçuyum bu arada çevremde de hep bu insanlar var.

Milyarder olan o aşırı kazanan kısmı bir tarafa ayırıyorum onlar azınlık tabi.

Cok kazansa bile, karakter meselesi olarak dusunuyorum. Ben illa kendi paramı kazanacağım. Mustafa Kemal Atatürk ne guzel demiş, bagimsizlik benim karakterimdir diye.
Atamizin izindeyiz

Herkes çalışacak diye bir kural yok ama maaşallah herkes yaldır yaldır üreyecek diye bir kural var herhalde...çocuğunu düşünen kadın ( aileden varlıklı değilse) çalışmak zorunda. Nokta. Şu çalışmak tercihtir saçmalığı yüzünden ortalık aç travmali eğitimsiz zibil gibi harcanmış çocuk kaynıyor. Allah kimsenin çocuğunun rızkını mızkını vermiyor işte , hatta bazen öz babaları bile yan çiziyor, üç kuruş nafakamı vermiyor çocuklarım aç diye ağliyorsunuz burda, bizim içimiz yaniyor..hala anlatamiyoruz

Son düzenleme:
Iyide bana niye kızdınız şimdi
Gece gece sakin ol
Ben çalışmasınlar evde otursunlar demedim ki
Bana görede çalışsınlar heleki bu devirde heleki eşinin maaşı yetmiyor diye sorun edenler
Ama çalışmak istemiyorsa senin benim gibi düşünmüyor sa yapacakta bir şey yok değil mi

O çok kazanan koca küt diye çekip giderse ne olacak peki?

1000 liralık hediyede haklı olabilirsiniz, herkes yorganına göre.. ama gerçekten 15-20 dk yeğeni bırakmamış gelememiş ne var ki?? Çocuğumuz olunca çocuğumuz olunca. Tamam da sizin çocuğunuz yok ki şu an. Hem olsa ne var 20dk sevemeyecek mi yeğenini? Çok değişik cidden. Olmayan çocuğunuzu sevmeyip tüm zamanını yeğenine harcıyor sanki

O çok kazanan koca küt diye çekip giderse ne olacak peki?
Ya bu işin çok boyutu var küt diye çekip giderse (tamamen püf diye ortadan yok olduğunu düşünelim) şu anki asgari ücreti kazanan ve çocukları olan bir kadın yine tek başına geçinemez. Ancak kanunların verdiği haklardan bakarsak öyle küt diye çekip gidemez maddi sorumluluğu yüklenip gider kazancına göre.

Ben 4.000 TL maaş alıp 3.000 TL bakıcıya para vermektense çalışmamayı tercih eden birine de saygı duyarım. Ya da hem bu dediğim ücretle çalışıp hem ev işi üstüne yıkılan binlerce kadın var ülkemizde. Kadının kadına yaptığı kalıba sokma davranışıdır bana göre çalışmayan kadını aciz görüp küçümsemek. Bu işin bin tane dinamiği var tek bir pencereden değerlendiremeyiz ve tek bir fikir de doğrudur diyemeyiz. Herkes de öyle mükemmel iş fırsatlarıyla donatılmamış ülkemizde milyonlarca insan asgari ücretle çalışıyor. Sadece gelire göre çocuk yapmak benim savunduğum fikir onun haricinde kişi nasıl mutluysa öyle yaşasın kimsenin tercihinin herhangi başka bir insanı ilgilendireceğini düşünmüyorum. Ben çalışıp para kazanmaktan mutluluk duyarım kimisi de çocuğuna bakmaktan ya da. asgari ücretin yarısını bakıcıya vermektense evde oturmaktan mutluluk duyar beni alakadar etmez bu kişileri de küçümseyemem :)

ille de calismicam diyorsunuz yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…