Ben kötü anne miyim? Oğlumun gelişimi geri mi?

Sorun emzirmek degil ki (tabiki olmamali, sanki o aylarda süt ne kadar çikiyor, ne kadar besliyor da). Sorun tamamen düzen. Bir yetiskin olarak ben gece 4te yatarsam sasarim. Gece/gündüz ritmim tamamen yok olur ve depresif olurum. Gün isiginda yatmis olurum. Ki cocuklarin uyku hormonu üstelik saat aksam 19-20den itibaren salgilaniyor.

Elbette konu sahibi bir anne olarak en iyisini istiyor ve es ve kayinvalidenin baskisinin altinda. Ancak cocuk bunun kurbani olmamali. Gerekirse esi bosayacak ve tedavi olacak. Bir sekilde ek takviye ilemi, anti depresan ilemi bilemedim ama enerjisini toplayacak. O cocugun hayatini düzene sokmali. Bunlar hepsi çok zor ama yapmazsa bu cocuk ilerde cok sorun yasar hem saglik olarak hem düzensizlik olarak.
Emzirmeyi tek başına sorun olarak görmüyorum ben aslında ama burada kurtarıcı, kolaya kaçmak için seçenek olmus gibi duruyor o yüzden, çocuğun yaşınida göz önünde bulundurunca olmasa da olur diye düşündüm çünkü yarardan çok zarara dönmüş emzirmek.

Sürekli kendini eleştiren eş ve ailesinden ötürü kendini kötü hissetmesini de anlarim bir yere kadar ama ortada bir çocuk varsa, çözüm bulup ona uygun bir düzen kurması gerekiyor.

Son düzenleme:
Kesinlikle.
Burada eski konulardan dolayı eşine karış tepki var o yüzden de onun eleştirisi söz konusu olunca yorumlar onunla ilgili oluyor genellikle ama eğer konu sahibi gerçekten hatasını görmek için yazdıysa konuyu, emzirmeyi kendisi de daha çok uyumak için kullandığını kabul etmeli.

Gece 4-5 gibi yattığını da kendi yazdı konularında. Haliyle çocuğun sabah erken kalmasını istemediği için yanında yatıp emzirerek, uyanma saatini olabildiğince geciktiriyor gibi duruyor.

Çocuk için sağlıklı bir beslenme ve uyku düzeni ortadan kalkmış oluyor bu yüzden emzirmeye son vermesi lazım.
Son görülmesi de dün burada 4.30 zaten. Bir annenin rutin olarak o saatte yatması normal değil. Elbette enerjik kalkamaz. Evde düzen yok. Hatalar dolu. Küçük çocuğa uygun bir ortam değil

Emzirmeyi tek başına sorun olarak görmüyorum ben aslında ama burada kurtarıcı, kolaya kaçmak için seçenek olmus gibi duruyor o yüzden, çocuğun yaşınida göz önünde bulundurunca olmasa da olur diye düşündüm çünkü yarardan çok zarara dönmüş emzirmek.

Sürekli kendini eleştiren eş ve ailesinden ötürü kendini kötü hissetmesini de anlarim bir yere kadar ama ortada bir çocuk varsa, çözüm bulup çocuğa uygun bir düzen kurması gerekiyor.

Yani emzirmese, cocugun hayati düzene girer diye bisey yok. Cocuk saat gece 4te yatiyorsa ve atiyorum sabah 9da kalkiyorsa, halen yorgun cocuk. Kahvalti yapsa yine yatar bence yada konu sahibi yatirir. Iyi bir cocuk psikologu bulup bu cocugun düzeni komple degismesi lazim.

Yani emzirmese, cocugun hayati düzene girer diye bisey yok. Cocuk saat gece 4te yatiyorsa ve atiyorum sabah 9da kalkiyorsa, halen yorgun cocuk. Kahvalti yapsa yine yatar bence yada konu sahibi yatirir. Iyi bir cocuk psikologu bulup bu cocugun düzeni komple degismesi lazim.
Gece 4-5 gibi yatan çocuk değil konu sahibiydi onu belirteyim de yanlıs anlaşılma olmasın.

Çocuk gelişimine dair bilgim yok. Ama eşinizle ilgili yorum yapmadan geçemeyeceğim.

Kendisi ne öğretmiş evladına? Sayı saymayı o neden öğretmemiş? Kendisi babalığını sorguluyor muymuş?

Hele bu yorumlarını başkalarının ve çocuğun yanında yapması kabul edilemez.

Eşiniz her anlamda sizi dibe çeken bir adam. Destek olacağı yerde her konuda köstek oluyor, her şeyinizden şikayetçi. Seven, koruyan, teşvik eden bir eş ve baba değil.

Böyle bir ortamda haklı bir eleştiri gelse de ayırt edemezsiniz ki.

Oğlum 30 aylık iki ay öncesine kadar o da konuşmuyordu. Komşunun kızı var oda bir buçuk yaşında 4-5 kelimelik cümleler kuruyordu. Tabii ki herkes kıyaslama yapıyordu. İnanın hiç takmadım illa ki konuşacaktı ve iki ay öce birden konuşmaya başladı. Konuşmasa da şuan her şeyi kaydediyor, konuşmaya başlayınca kurduğu cümlelere şaşıracaksınız. Eşinizin sizi suçlaması da çok ayıp. Bu arada oğlumda memeyi geçen ay bıraktı. Emzirmeyi de siz ve çocuğunuz ne zaman hazır olursa o zaman son vermelisiniz. Kimsenin baskısı altında kalmayın.

anneligini sorgulayabilme bakis acisina sahip hic bir anne kotu anne olamaz!

cocuklarin gelişimleri cok farkli oluyor birbirlerinden. mesela haftasonu iki yaramaz erkek cocugu ile beraberdik. biri 3 biri 4 yasinda. 3 yasinda olan da cok yaramaz ama gelisimi 4 yasindakinden daha iyiydi. ailelerine sorsan ikisi de cok yaramaz. ama ikisi de bir kac yil sonra akli basinda iki adam olacaklar.

benim kizim.var. o yuzden tam anlayamam sizi. kiz ve erkek gelisimi.cok fark ediyor.

ancak biz az once kizimla sayi gostermece oynuyorduk ve 4 yasindaki kizim 8i gösteremedi mesela. o kadar iyi bilmiyor rakamlari. ama bu annenin oncelikleri ile de alakali. ben öğretime yasi gelince okulda baslasin istiyorum. hic harfleri saymayi falan ogretmiyorum.

yurtdisinda mi yasiyorsunuz? iki dil konusmaya calismak konusmayi geciktiriyor. bu nedenle biz konusana kadar turkce konustuk. konustuktan sonra bulumdugumuz ulkenin dilini öğrenmesi icin caba gosterdik.

bir de emzirmeyi ne zaman birakmayi dusunuyorsunuz? 30 artik cok buyuk degil mi?
Verdiğiniz örnek ben miyim diye düşünmedim değil😂😂

Araları 1 yaş iki oğlum var.
Küçük 1,5 yaşından beri akıcı konuşur, her şeyi bilir, yapmadığı yok.
Şuan 3 yaşında 8,9 kelimelik cümle kurar, hikaye anlatır ve telaffuzu çok iyidir.

4 ne der, ne koşunur hala anlamayız mesela, küçüğe sorarız abin ne dedi diye😂

Konu sahibi, ilk çocuğumla birebir çok ilgilendim ve hep geri tepti.
Bilirdi ama konuşmazdı, bilirdi saymazdı vs.

İkinci ise saldım çayıra mevlam kayıra büyüdü, bir kere bile herhangi bir şey öğretmeye zamanımız olmadı, o çocuk da zehir gibi izleyerek, duyarak kendi kaptı.

Arkadaşımın 2 yaşında alfabe söken, 4 yaşında 1000 e kadar beşer ya da 10 ar sayabilen, davul çalabilen çocukları var, onların yanında benimkiler bayağı vasıfsız kalıyor😂😂

Umursamadım, zamanı gelince her çocuk her bilgiyi mecbur öğrenecek ama temel şeylerle alakalı gelişim uzmanına görünün ve evinize öyle setler alın.
Kule yapabilmesi, cümle kurabilmesi, merdiven kullanabilmesi falan önemli detaylar.

Diğer bilgi yüklenimine yönelmek yerine ince ve kaba motor gelişimini destekleyecek ve ayına göre yapması gereken becerileri edinmesi için çaba harcayın.

Gece 4-5 gibi yatan çocuk değil konu sahibiydi onu belirteyim de yanlıs anlaşılma olmasın.

Cocukta ondan çok daha erken uyudugunu sanmiyorum açikçasi. Yoksa cocuk nasil öglene kadar uyur? Emzirme ile bile sanki ne kadar süt aliyor da doyup yatiyor? Neredeyse 4 yasinda olan kizim asla o saate kadar yatmaz. Hatta simdi saat 5.30te kalkiyor (oda biraz erken). Beraber yatakta biraz gözümü kapatiyorum, biraz oynuyoruz ve saat 6ya dogruda kalkiyoruz. Bende yorgun oluyorum ama kizim uyandi, yani yapacak bisey yokki? Ve ona görede erken uyumaya çalisiyorum.

Kizim 2-3 yaslarindada saat 6-7 arasi kalkiyordu. Ve o yastada ayni sekil istesen bile yatiramazsin. O olay kafama yatmadi yaban. Bir cocuk biraz emzirme ile nasil daha öglene kadar yatiyor? Hani yenidogan desen anlarim ama cocuk 3 yasinda.

Benim 6tane yeğenim var hepsininde gelişimlerini yakindan takip ettim. Hepsinin gelisimi birbirinden farklıydı.
Bir tanesi 4 yaşına kadar neredeyse doğru duzgun cümle kuramıyodu annesi kreşe gönderdi yasitlariyla diyalog kura kura cümle kurmayı öğrendi.

Diğer yeğenimi annesi babası 2 aylik olduğunda bu yana hep dursun diye tablet vs izlettiler cocuk bisey izlemeden mamasını yemiyodu halada yemiyor illaha bisey izlemesi lazim 3bucuk yaşında ve takır takır konuşuyor bildiğiniz büyük insan gibi koca koca laf yetiştiriyor ve tane tane konuşuyor bunu anlatmamin nedeni cocuk TV izliyor ondandır diyenler için yani her çocuğun gelisimi farklı. Sizin cocuguzda cumleler kuracak herseyi öğrenecek kendinize yüklenmeyin.

Eşinizin sizi suçlamasına neden izin veriyorsunuz? Belki de çocuğunuzun böyle olmasınin sebebi babasının az ilgilenmesi? Sinirlendim cidden sizin kendinizi ezdirmenize. Erkek çocuklar genelde kız çocuklarından daha sonra yürüyor konuşuyor vs. Ortada bı anormallik yok. Ben beş yaşına kadar adamakıllı konusamamistim sonra da çenemi kapatamadilar mesela:) ben hala kocaya taktim kafayı. Haddini bildirin

Cocukta ondan çok daha erken uyudugunu sanmiyorum açikçasi. Yoksa cocuk nasil öglene kadar uyur? Emzirme ile bile sanki ne kadar süt aliyor da doyup yatiyor? Neredeyse 4 yasinda olan kizim asla o saate kadar yatmaz. Hatta simdi saat 5.30te kalkiyor (oda biraz erken). Beraber yatakta biraz gözümü kapatiyorum, biraz oynuyoruz ve saat 6ya dogruda kalkiyoruz. Bende yorgun oluyorum ama kizim uyandi, yani yapacak bisey yokki? Ve ona görede erken uyumaya çalisiyorum.

Kizim 2-3 yaslarindada saat 6-7 arasi kalkiyordu. Ve o yastada ayni sekil istesen bile yatiramazsin. O olay kafama yatmadi yaban. Bir cocuk biraz emzirme ile nasil daha öglene kadar yatiyor? Hani yenidogan desen anlarim ama cocuk 3 yasinda.
Bilmiyorum açıkçası nasıl oluyor şuan yatma,kalkma saatleri ney çocuğun, bir konusunda 11 civarında beraber kalktıklarıni yazmış, arada çocuk uyanıp emip tekrar uyuyor demek ki.

Benim çocuklarda istediğin kadar emzin uyumuazlardi, genel olarak uyumuyorlardi zaten orası ayrı :)

Konu sahihinkin kendine falan gelmesi derken 12'yi buluyordur kahvaltı yapması.

Kendisi de cevap yazsaydı, daha sağlıklı olurdu yazdıklarımiz tabi.

Benim kız kardeşimin çocuğu da geç konuştu hatta dra götürmüşlerdi dr bu çocuğun hiç arkadaşı yok mu demiş kendi yaşıtları ile zaman geçirmesi gerekiyormuş sonra kreşe başladı şimdi 4,5-5 yaşında kimse susturamıyor.

Son görülmesi de dün burada 4.30 zaten. Bir annenin rutin olarak o saatte yatması normal değil. Elbette enerjik kalkamaz. Evde düzen yok. Hatalar dolu. Küçük çocuğa uygun bir ortam değil
Herkes bir ben olamaz.😂😂😂
Alajsjsjsj

4 senedir maksimum 5 saat uyurum.
Gece 4te uyursam iyi, genelde gün ağarır.
Sabah çocuklar 7 buçuk civarı kalkıyor, kalkar kalkmaz süt diye ağlarlar ve 8 buçuk 9 arası kahvaltı olur.

Çocuklarla sabah kalkma ve kahvaltı hazırlama görevi babadadır, o sayede 4 5 saat oluyor uykum.

Bu çok yorucu ve her bedene uygun, herkesin kaldırabileceği bir şey değil.
Ben doğuştan itibaren uyku problemliyim, aç dahi yaşayabilirim zaten.
Çocukların da gece zibilyon kere uyanması, baş ağrısı tetiklediğinden, uymayıp bekliyorum onları.

Normal bir bünye 4 yatıp 7 kalkan çocuğuna hiçbir şekilde bakım veremez, temel ihtiyaçlarını karşılayamaz, verimli olması söz konusu değil.

Bana da öyle geldi. Uyusun diye emziriyor. Çocuk aç aslında kahvaltı yerine süt içiyor. Baba iyi kötü olmuş Dert değil, çocuk gelişimi için ters bir düzende.
Bir çocuğun genel anlamda en geç 9-9.30 yatması lazım. Büyüme hormonu için doğrusu bu. Ve bu saatte yatan çocuk erken kalkar. Acıkır. Ama geç yatıp geç kalkan bir çocuk yeterli büyüme hormonu da alamaz, algısı da yüksek olmaz.
Öğlene kadar uyumak sağlıklı değil çocuk için
Kizlar cogu kisi biseyi yanlis anlamis kahvalti yerine emzirmiyorum yani emdi diye kahvalti yapmiyor degil.

Uyandiginda 10-15 dakikamizi yatakta geçiriyoruz emiyor mutlaka. Ama sutle doyacak degil sonra kalkinca yine normal benle beraber kahvalti yapiyor.

Kitap okusun babası bu tip aktivite leri genelde baba yapar, yapmalı, Anne her şeye Yetişemez. Emiyor mu ay sabırla nasıl emzirdiniz 3 yaş tebrik ederim ben sabredemem 3 yaşına kadar emmesine çok yoruluyorum

Kötü anne değilsin ama bazi şeyleri yanlış yapıyorsun. Mesela 32 aylık olmuş, emmesine gerek yok. Emmezse yemesi de düzelir. Televizyon karışısında da yemek yenmez, bağımlı olmuş.
Konuşmaya gelince bazı çocuklar geç konuşur bazısı erken konuşur.
Eşin bana göre çok gıcık bir insan fakat bir-kac konuda haklı.
Bu arada kayınvalide olacak şahıs gelse seninle güzelce konuşsa, kızım şöyle şöyle yapsan veya yapmasan dese, ölmez sanırım. Nispet yapar gibi niye konuşuyor?
Insanca konusma yolunu bildiklerini sanmiyorum. El alemi anlatmak, laf carpmak bu tip insanlarin yontemleri.

Ben ilk yaptığım yorumu geri alıyorum.
Bence sizin rahatlığınızdan çocuk konuşmuyor.
Tv ye bağımlı yemek yiyor.

Benim görümce de sizin gibi aşırı rahat.
Çocuk 7 yaşında daha anne hariç kimse anlamaz ne dediğini.
Onu bildim bileli kilosu aynı.
Çünkü kahvaltı yaptığını görmedim.
Yerse hamburger menü yada beyaz makarna ( sos yoğurt olmadan)
Çocuk okula da gidiyor ama nafile.
Anne desteği yok.
Bütün gün anne salonda çocuk odasında tv karşısında.
Tablette, telefonda bağımlı yani.
O çocuğa çok üzülüyorum gram ilgi yok.

Ama benim kuzenimin bir tanesinin 3 yaşında çocuğu var.
Çocuk o kadar net konuşuyor ki.
Gelir bana hafta sonu ne yaptığını anlatır.
Büyük insan gibi konuşuyor.
Kuzenim avakadosundan tut, cevizi, bademi ne varsa yediriyor.
Burada anne faktörü ortaya çıkıyor işte.

Normal saatler de yatın kalkın.
Kendinize günlük plan çizin.
Hepimiz özgür olmak, istediğimiz saatte yatıp kalkmak istiyoruz ama hayat şartları olmuyor.

Kizlar cogu kisi biseyi yanlis anlamis kahvalti yerine emzirmiyorum yani emdi diye kahvalti yapmiyor degil.

Uyandiginda 10-15 dakikamizi yatakta geçiriyoruz emiyor mutlaka. Ama sutle doyacak degil sonra kalkinca yine normal benle beraber kahvalti yapiyor.

Peki bu kahvaltı kaçta oluyor

Yani 10-15 dakika için mi laf ediyor eşin

Yani oğlunuzun rutini nasıl?
Kaçta kalkıyorsunuz, kahvaltı yapıyorsunuz? Günde kaç saat bir şeyler izler mesela?

X