bence de..annen geldiğinde altınları paraları evde bulundurma. aklına girer kandırır seni..
üzücü bir tavsiye olacak ama ailenden uzak dur.
Kesinlikle para mevzularına da girmeyin.
Ölüm olur,hastalık olur koşarsın ama bu ne ya.
tahammül edilir gibi değil.
Sen kendini bildikten sonra onların hayırsız deyip dememesi
önemli değil.
Anlattığın kadarıyla hiçbiri dengeli bir karakterde değil.
Ne yapacaksın hayırlı evlat olmak için yokten yok yaratıp verecekmisin.
Kendi evliliğini,yuvanı mı dağıtacaksın.
ne yapabilirsin ki.
parayla mı hayırlı evlat olunuyor.
yapacağın tekşey gerçekten müşkül zamanlarında yardım elini uzatmak onun dışında uzak durmak.
80 milyar istemek te nedir yahu..
bu kk da okuduğum anne baba örnekleri beni çok şaşırtıyor ve üzüyor.
hamileymişsin bir de.doğacak bebeğine ve evine odaklan sen...
birde babam sen benim herşeyimsin bana güven gerisine karışma eşin üzerse bana söyle diyor ...şaka gibi..bende sizden bana kötülük gelmezse eşimden gelmez diyorum başlıyor tartışma biz sana ne yaptık diye demek ki kafi değil yaptıkları...
bu arada eşime de sonsuz güvenim yok daha doğrusu hiç kimseye güvenim yok insan ciğ süt emmiştir yalnız Allaha güvenirim ben
ölüm belki ama hastalık da da problem var..yalan söyleyebilirler..hastayız diye kendim şahit oldum böyle birşeye..o nedenle evleri var maaşları var satsınlar o zaman inanırım yoksa yalan da olabilir ben kaç kez gördüm
eşine olan güvensizliğin çocukluğunda yaşadıklarından kaynaklanıyor. çok seviyorum desen bile bir tarafın asla mutlu değildir senin. bu da maalesef çocukluktan yadigar sana..
sen ailenin huyunu biliyorsan neden hem kendini üzüyorsun hem de olayları geriyorsun. verecekleri cevap belliyse eğer neden bildiğin cevabı almak için zorluyorsun şansını?
:))) nede olsa o evde büyüdüm korkma ben kolay kolay zoka yutmam.öyle bir ortamda her türlü koruyor insan kendini yoksa şimdi anne baba özlemi filan derken eşimi ikna ederdim para gönder diye Allah gözümü açtı benim.zaten hep annem derdi sen hayırsızsın diye diğer kızkardeşim yedirir anneme ben vermem oda hayırsız der ben şimdi şimdi anlıyorum anne olmak karşılıksızdır
baban öyle dediğinde he de geç. niye ters cevap veriyorsun ki?
tamam korkmamo evde büyüdün ama o zaman bu kadar altının paran yoktu sanırım. hem önceden ellerinin altındaydın. istediklerini er yada geç veriyordun. ama şimdi o kadar da kolay lokma değilsin. sömürmek için türlü numaralar çevirirler..
babanın alkolik olduğunu okuduktan sonra normal gelişmeler beklemiyordum zaten ama bu kadar da beklemiyordum...bunlar senin biyolojik ailen atsan atamazsın, satsan satamazsın. ama aklın yolu bir doğru bir yaşam tarzları yok. eşin de anlamış.
ben olsam kendi evimi kurmuşum, düzenim var fazla yaklaşmazdım.
sana katiliyorum
hayur bu evde kimse normal degil
ama sizde pek normal sayilmazsiniz.
Tamam ne yasadiniz billemem ama.
Baban birc istiyor küfür ediyorsun
Annem esine sigara aldiriyor küfür ediyorsun.
Valla hayirlimisin-hayirsizmisin bilemem ama.
Ben bu konuda o zavalli geline üzüldüm.
Allah tez zamanda abin gibi bir psikopatin elinden kurtarsin onu.
çocukluğumdan koca bir anksiyete kaldı bana korkak ürkek savunmasız ama bazende kaplan gibi yırtıcı ...güvensizlik hem kendimde hem insanlara karşı var zaten...
ailem bile bile yapıyor işte bende onu anlamıyorum kaç kez dedim vermemmmmm diye...
misal şöyle abim sigarasız kaldı evde para yok babam git karşı komşudan para al dedi 20 tl yoksa 10 tl iste oda yoksa 5 tl versinşaka değil gerçek gider isterim kadın yok derdi (her zaman yok derdi) bakardı babam camdan kocası geliyor koş kocasından iste onda vardır derdi.
anlıyormusun????? bir örnek
Çok feci gerçekten. Bir baba çocuğunu hele de bir kız evladını bu duruma düşürüyorsa sözler tükenmişlik sendromu yaşıyor şu an..
Bir kere para getirmek babanın görevi. Hadi çalışır çabalar neyse yapamıyordur basireti bağlıdır deriz. Bir de sigara parası için komşuya çocuklarını göndermesi.. hiçbir babalık vasfı taşımıyor benim melikelerime göre..
Sen neden kendine dert ediyorsun bunları? Ailen ayrılmış. Bunun da sağlıklı bir yuva olarak kalmasını istiyorsan babanlarla görüşme. Küs demiyorum ama evinden uzak tut.
yahu o kadar konuyu okuyup anlamadıysan hakikatten anlamazsın
ben bağırıp küfür etmezsem inadına üstüme geliyorlar..tamam yokmuş diye bir algı mevcut değil ya geri püskürteceksin yada izin vereceksin taciz etmelerine...
annemde günde bir paket sigara içiyor kendi parası var çalışıyor ve bana takılan paralardan aldı gördüm neden yanında taşımıyor parasını da en özel ihtiyacını damadına aldırıyor benim gururum yok mu???
geline üzülmüyorum geri barışmışlar kaçtı kurtardı kendini derken...o kadar yaşadığı şeye rağmen..ben ne diyim..
ama anlamazsın ya sen oda başka mevzu
Başlık paraları filan benim çok aklımın almadığı konular ama anne baba cahil,fırsatçı,abinin kendine hayrı yok.Evlenmişsin çocuk sahibisin,sanırım eşinle de mutlusun.
Bence arana mesafeni koy.Mesela 2 gündür babamı aramıyorum diyorsun.2 gün çok bir zaman değil ki,ne diye hergün arayasın.Bu kadar hırlaşmanın yüzgöz olmanın gereği yok ki.Bence eşine bile yansıtmamalısın.Ailenle birbirinize küfürleşeek bağrışarak,hem günaha girersin,hem de dejenere olur ilişkiler.Tavrını koruyacaksın,para istediklerinde paramız yok,eşimde kimseden borç isteyemez diyeceksin.Abin ne almış ne etmiş ne yapıyor.Bence umursama fazla da müdahil olma.