Yatak kenarı koruyucusu alın, biz o şekilde idare ettik uzun süre.Evet bu tahammülsüzlük konusunda ciddi derecede rahatsızım kendimden. Nasıl aşarım bilmiyorum ama gerçekten artık iyice çığırından çıktı bu durum
Sabaha kadar uyumuyor nasıl kendimi toparlayabilirim? Gerçekten dün gece sabah 5 de uyudu. Artık uğraşmıyor yanıma koyuyorum orda uyuyana kadar oyalanıyor ama yerine götürdüğüm an uyanıyor. Yanımda bıraksam yataktan düşer diye korkuyorum çünkü yorgunluktan onu hissedemiyorum.
Bence kızınız yeni bir ülkede yeni diller öğrenmeye çalışıp ama bu dilleri şu an nasıl kullanacağını bilmediği için (derdini anlatamama) kaygilaniyor. Bu da memeye düşmesine sebep oluyor. Yani ihtiyaci var emmeye diyebiliriz sankiEsim de bana cok dedi kes emzirmeyi diye , ben cok direttim cunku oglumu da 30 ay emzirmistim
Ama mila bambaska bir coxuk , simdi de kesemiyorum , ne yapacagimi sasirdim
Tesekkur ederim , hic boyle dusunmemistim , olabilir gercektenBence kızınız yeni bir ülkede yeni diller öğrenmeye çalışıp ama bu dilleri şu an nasıl kullanacağını bilmediği için (derdini anlatamama) kaygilaniyor. Bu da memeye düşmesine sebep oluyor. Yani ihtiyaci var emmeye diyebiliriz sanki☺ Belki size de bakış açısı olur fikrim ☺
Bende duymadım. Dışarda bi çocuk görürüm ne kadar sakin derim, annesi de ordan der ki hep böyle sakindir, hiç ağlamaz, beni yormaz ayy duyunca çıldırırım. Milletin çocuğuna bak bi de benimkine bak diye oturup ağlayasım gelir:)Ya emmeye kalsa uyusa keşke vallahi artık dayanamıyorm. İnanın tam dalıcam uyanıyor. Bazen 15 dk uyuyup geri uyanıyor yani gerçekten insanın sinirleri yıpranıyor çin işkencesi gibi. Ben ne zaman kafamı yastığa koysam uyanıyor ve çok sinir bozucu.
Ben bu kadar zor zamanlar yaşayan kimseyi duymadım çevremde.
benim bebeğimde 11 aylık bizimkide mızmızdır şu aralar sürekli yanında olayım istiyo kapıdan çıktığım an başlıyo ağlamaya fakat ben hemen dönmüyorum odaya sonra unutuyo oyuncaklarıyla devam ediyor.Bir de müzik çok dikkatini çekiyor doğdugundan beri müzik açıktır neredeyse onunlada oyalanıyor.Uyku konusunda da dişlerden dolayı düzenimiz şaşmadı normalde bizimde uykumuz sorunluydu .İnternetten,okuduğum kitaplardan edindiğim bilgilerle uyku eğitimi verdim sürekli aynı saatte uyur ve kalkar.(Uyuması yarım saat sarkabiliyor)Bu aralar bunalımın eşiğindeyim. Bebeğim ile ilgili bir konu yinebazen gerçekten abartıyor muyum diyorum ama şöyle bi dönüp hatırlayınca benim yerime başkası olsa şimdiye dek benden beter olurdu.yani özetle şöyle,bebeğimin gaz dönemi inanılmaz zordu,tam bitti derken sadece 1 hafta ara verip diş çıkarmaya başladı ve ben onu yine gaz zannetmiştim. E o gün bugündür en fazla ara verdiği 1 2 hafta olmuştur. O ara veriği dönemlerde melek gibi bir bebiş aslında. Ama malesef uzun sürmediği için benim sinirlerim alt üst olmuş bir vaziyette. Şu ara 2 aydır köpek dişlerini çıkarıyor ve aşırı aşırı zor geçiyor. Öyle ki artık gin içinde derdi ne olduğunu anlayamıyorum. Aç mı doymadı mı acaba neden yine huzursuz ne istiyor gazı mı var diye süşünüp bişeyler yapmaktan kafam çorba gibi uykusuzluk deseniz hiç dinlenemiyorum. Gündüz uykusunu uyuyor ama ben o sırada dinlenemiyorum çünkü o uyanıkken yemek yapmaya kalksam ayaklarıma yapışım şortumdan çekiyor bir yere kımıldayamıyorum ve bu durjm beni oldukça geriyor. 15 aylık oldu 1 hafta önce adım atmaya başladı,tam dedim rahat olucak gidip gezer keşfeder ama onu da yapmıyor yine benim ayağımın dibinden ayrılmıyor. Evet diş ile alakalı olduğunun farkındayım ama sürekli mızmız oluşu beni inanılmaz bunaltıyor. Sanki ne yapsam hiç memnun edemiyorum gibi. Geriliyorum sesimi yükseltiyorum,bazen söylememem gereken şeyleri söylüyorum. (Git kendi başına takıl artık,yürü artık,biraz bağımsız ol yapıştın bana iyice) gibi şeyler. Emme durumuna gelirsen beni gördüğü yerde emmek istiyor bazen yarım saatte bir. Yemesi güzel olmasına rağmen. Ben ona karşı çok ilgili çok sevgi doluyum ama bu şekilde olunca bunalıyorum neden böyle,geçmeyecek hep böyle olacak diye düşünüyorum. Çok zor günler yaşadım düzelecek derken bir türlü düzelmeyen,uykusu sabaha kadar bozuk olan bir bebeğim var. Düzen kurmaktan gına geldi. Yemek saatleri belli uyku saatleri sürekli bozuluyor dişler yüzünden. Çok bunaldım çok sıkıldım
Ya bebek neticede ağlayabilir tabi ki :)) geceleri uyusun da ne yaparsa yapsın vallaBende duymadım. Dışarda bi çocuk görürüm ne kadar sakin derim, annesi de ordan der ki hep böyle sakindir, hiç ağlamaz, beni yormaz ayy duyunca çıldırırım. Milletin çocuğuna bak bi de benimkine bak diye oturup ağlayasım gelir:)
benim bebeğimde 11 aylık bizimkide mızmızdır şu aralar sürekli yanında olayım istiyo kapıdan çıktığım an başlıyo ağlamaya fakat ben hemen dönmüyorum odaya sonra unutuyo oyuncaklarıyla devam ediyor.Bir de müzik çok dikkatini çekiyor doğdugundan beri müzik açıktır neredeyse onunlada oyalanıyor.Uyku konusunda da dişlerden dolayı düzenimiz şaşmadı normalde bizimde uykumuz sorunluydu .İnternetten,okuduğum kitaplardan edindiğim bilgilerle uyku eğitimi verdim sürekli aynı saatte uyur ve kalkar.(Uyuması yarım saat sarkabiliyor)
Yatak kenarı koruyucusu alın, biz o şekilde idare ettik uzun süre.
Allah yardımcınız olsun. Benimki de yemiyor 1 aydır ne versem geri çeviriyo ne yapacağımı şaşırdım artık. Mızmız olunca gerçekten ne istediği anlaşılmıyor. Bugün uyandığından beri bu saate kadar hep mızmızdı ağlak sürekli sanki bişey istiyo. Ne versem yemiyo yani gerçekten cinnet geçirmelik durum. Anlıyorum o yüzden. Niye böyle bugün vallahi artık anne olmamalıydım ben beceremiyorum dedim yani. Ne yaptım da böyle oldu bu çocuk diye söyleniyorum. Harbiden ne yaptım acaba ilgimi de eksik etmedim çoğu zaman işimi gücümü bıraktım baktım oynadım ama yok. Dişler yüzündendir umarım böyle devam ederse ben bakırköye yatarım :)Bebeklerim arasında 13.5 ay var.
İlk bebeğim küvezde geçirdik biraz..
Uysaldır ama aşırı hareketlidir.
2. Bebeğim çıktığı dakikadan bu yana hala aynı şekilde ağlamaya devam.. 14 aylık oldu..
Sürekli kucak ve genelde ne istediğini anlamam,gerekli gereksiz sürekli ama sürekli ağlar.
Çevremdeki insanların acıyan gözlerle bana baktığını görüyorum ..
Büyük bebeğim 2 yaşını geçti.
Yemeyen bebek nasıl zor bir bilseniz..
Bugün mesela kuru ekmekten başka tek lokma sokmadı ağzına.
Düşünüyorum hangisi daha zor diye.
Kesinlikle yemeyen bebek çok kötü bir his
Tüm bebekler boyle olur. Yalnız değilsin
Annen , babanne fılan yok mu etrafında kız kardesın gorumcen belkı eltın .Hayır çalışmıyorumhaklıyım dimi böyle gerilmekte beni anlıyorsun dimi etrafımda kimse de yok. Bazen düşünüyorum ama ben bu şekilde sesimi yükseltiyorsam bakıcıya nasıl güveneyim diye düşünüyorum
Beraber mi uyuyorunuz ayrı mı? Benim de kızım 15 aylık da, geceleri bizle uyuyor, şimdiye dek çok nadirdir gece uyutmadığı. Acaba bizimle uyuduğu için mi diye merak ediyorum yoksa tamamen şans mı.Benim de gece yarım saatte bir uyanıyor. Geçer inşallah zaten sabrım tükeniyor zaman geçtikçe. Sizin hikayeleriniz okudukça biraz daha sakinleşiyorum :) inşallah benimki de düzelir.
Bunlar hep yapay olarak dışarıdan alınan folik asitin sonucu bence.Az once esim kapidan girdi , attim milayi kucagina al dedim cabuk al daha tuvalete gidemedim
Benimki 30 aylik ben hala çiş yapamiyorum , yapisik iliz demek az kalir , mesela evde kahvaltiyi ben hazirlarim , omleti mila yapiyor baska turlu kurtulamiyorum ondan cunku , dusa giriyorum dusakabinin kapisinda bekliyor ve cama vuruyor surekli hadi hadi diye
Uykum geliyor , yatmak istiyorum ama kucuk hanimin uyuyasi yoksa mumkun degil , tek istedigi ben oturuyum o da kucagimda otursun emsin falan takilsin oyle ben kilirdamadan oturuyum
Ya tuvalete gitmem lazim yalvariyorum resmen cocuga kizim 2 dk birak hemen gelicem diyr
Anlatirken bile kabus gibi geliyor
Son donemde dogan cocuklarin nesi var ben gercekten anlamiyorum
İlk cocugum olsa diyecem ki cocuk boyle birsey ama diil yani
Ben oglumda hic bunlari yasamadim hic , ama su son bi kac senede dogan cocuklar cidden tuhaf , allah hepimize sabir versin
ben seni anladım ve çok hak verdim. 24 saat bir bebekle olmak hele ki sürekli huysuzluğu varsa çok zor. atak dönemlerinde seninki gibi oluyor kızım ve tükenmiş hissediyorum.1 buçuk senedir peş peşe diş mı çıkardı bebeğiniz? Ben ne anneler görüyorum 9 aylıkken diş çıkarıyor bebekleri,uykuları en kısa 1 buçuk saat oluyor. Benimki bu zamana kadar gündüz en uzun uykusu yarım saat oldu. Gece sabah 6 ya kadar uyuyamıyorum. Böyle yaşıyorsanız ve sakin ve şikayetçi değilseniz alkışlıyorum mükemmelsiniz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?