Ben delirmiyim de kimler delirsin 😕

Bu yazdiklarina cok kez sahit oldum, sen calismadan mutsuz biri gibisin. Suan calissan sana cok iyi gelir bencede..pismanlikta var tabii

Yok yok yatmazsın merak etme
İştah acıcı ilaç aldım 2 gündür iyi yiyor gibi.
İnşallah işe yarar fena değil şu aralar.

Herkes yasiyor bunlari.. bak evdesin yine cocuk uyusa yatarsin uyumasanda.. ben inan gecelerce haftalarca gece boyu memede durarak ise gittim: ( direncim dustu 2. Bebeden sonra surekli hastaydim enfeksyonlar gecirdim vs vs. Yani inan hepimiz yasadik yasiyoruz. Biliyorum cok zorr.. ama gececek, tek teselli bu

Bu yazdiklarina cok kez sahit oldum, sen calismadan mutsuz biri gibisin. Suan calissan sana cok iyi gelir bencede..pismanlikta var tabii
İlla ki calisacagim ama o gecen 4 yil geri gelmiyor. Marifet en basindan isi birakmamakta. 4 ay ucretsiz izin alsaydim cok daha mutlu bir anne olurdum.

İlla ki calisacagim ama o gecen 4 yil geri gelmiyor. Marifet en basindan isi birakmamakta. 4 ay ucretsiz izin alsaydim cok daha mutlu bir anne olurdum.
Bunu bilemezsinki.. simdi tercih etmedigin bi yolu secseydin pisman olmayacakmissin gibi geliyor. Bence cogu zaman secmedigimizde aklimiz kaliyor

Bunu bilemezsinki.. simdi tercih etmedigin bi yolu secseydin pisman olmayacakmissin gibi geliyor. Bence cogu zaman secmedigimizde aklimiz kaliyor
Mantikla hareket etseydim sorun kalmayacakti,cevremde cogu insan erkenden ise donen annelerden. Hepsinin cocugu gayet uyumlu,sorunsuz. Baskalarinin baktigi cocuklardan daha hic huysuz olanina denk gelmedim valla. Hata bendeydi o yuzden simdi herkese ona gore tavsiye veriyorum tabi. Kimse isi birakmamali bana gore,once anne mutlu olacak ki bebegi mutlu olsun

bugünleri görüp de delirmek bana da nasip olur mu acabalar

Orasi oyle anne mutsuzsa evdeki herkes mutsuz. Benim cocuklarimda bagimsizdi.. baska gordugum cocuklar gibi kucak istemiyorlardi.. belkide zorunlu bi uyum saglamadir bilemiyorum. Ha kotu mu bu uyum, anne icin buyuk kolaylik o kesin. El salliyordum ise giderken aglamiyolardi.
Ilk annelik zamanlari insan bi bocaliyor o kesin, cunku cok fazla duygusala bagliyosun birde emziriyorsan vs. Her is yeri sartlari ayni olmuyor vs. Sut sagmak vs. Ben ilk oglumda ilk gun is yerinde sut sagarken goz yasina bogulmustum mesela. Ha simdi dusununce bosuna oyle olmus diyorum, bazende olmasi gerekirmis diyorum. Bende her kadinin mumkunse bir kac gun calismasi taraftariyim.

Çalışmasaydım 1 tam gun anneme bırakır , gonlumce vakıt gecırırım dıye bır ozlem duymuyorum desem yalan soylemıs olurum

öyle deme ya ben de imkanlar elvermeyip işe başladığım için pişmanım. biraz kaçış gibi gördüm, hoş zaten kredilerden dolayı dönmek de zorundaydım ama çocuğun bütün güveni, düzeni alt üst oldu. şimdi yazın beraberiz, işe başlayınca tekrar güven problemi ve mızırdanmalarla uğraşıcam.

Bi gun izin al gene yap bunu
Ay maalesef olmuyor zaten ıkı cocuk hastalık ustalık derken anca calısıyoruz .

Çalışan annede ozgur degıl aslında, dısarda gecırdıgı vaktın vıcdan azabıyla hıc dınlenemıyor maalesef kı. Ama ben genede hafta sonu 2-3 saat evden herkesı gonderıyorum evde tek basıma kalmayı cok sevıyormusum megerse hıc farkında degılmısım
Ama calısmasam 8 saat bırakırdım gozunun yasına bakamazdım anacımın

Aynen oyle gercekten.. biraz buyuduklerinde kendi hayatlari oldugunda bu seferde biz dahil olmak isteyecegiz olaylara hayatlarina, bu sefer onlar istemeyecek bunu. Olaylari takip etmek arkadasliklarini kontrol etmek cok daha yorucu olacak bizler icin.

Bende bu dedigini pazar gunu yapiyorum. Bi kac saat babalariyla gidiyolar gezmeye iki buyuk ben kizla kaliyorum. O bile iyi geliyor

Her çocuk bir değil, her anne de aynı sıkıntıları yaşamıyor. Bazi cocuklar ne yazık ki hayattan soğutuyor insanı. Kızım 4 yaşında, oğlum 4 aylık. Kızımın uykusu konusunda çok ciddi sıkıntı yaşadım. Gündüz yarim saatlik 2 uykusu olurdu sadece. Gece uykusu 4, 5 ayına kadar iyiydi. Bir bozuldu 18 aylık olana kadar düzeltemedik. Gündüz zaten sağolsun hiç uyumaz. 2 yaşında da zorla yatırdığım gündüz uykusunu tamamen bıraktı. Diş çıkarmada hiç eziyeti olmadı ama sürekli mızmız, dibimden ayrilmayan bir çocuk oldu. Hala odasına gidip kendi başına 15 dk oynamaz. Sürekli bir arada olmak ister. Oğlum ileride değişir mi bilmiyorum ama gazı olmadığı sürece çok sakin, problemsiz bir bebek. Gece 1 ya da 2 kez uyanır. Akşam 8-9 arası uyur sabah da 6 civarı kalkar. Kucak istediğinde kucağınıza tutmanız yeterli. Hoplama, zıplama istemez. Kızımı ise sürekli dik pozisyonda tutup gezdirmek gerekirdi. Tuvalete gidemezdim. Velhasıl her anne aynı süreçten geçmiyor.

Sevgili jameya belki bebeginizdeki huysuzluklar bir yaştan sonra geçecek belki de hep böyle kalacak. Siz kendinizi en kötüsüne alıştırın bence. Sabir ve kolaylık diliyorum.

Tabi ki her bebek aynj olmuyor. Benim de kızım sakin bir bebekti ama dişler üst üste çıktığı için resmen bambaşka bir bebeğe dönüştü. Durmadan mızmızlanıyor. Bugün bu saate kadar beni delirtti belli bir süre sonra gerçekten sabrım taşıyor dibimden ayrılmaması hayattan soğuttu beni.
Çok seviyorum çok ilgileniyorum ama 5 dk da durmuyor ki bi işim varsa yapiym yada kendi kendine oyalansa. Ay ne bebekler var gidip bütün evi kendi başlarına turluyorlar dağıtıyorlar. Dağıtması problem değil gidip kendi keşfetmiyor çok ilginç. Yürümeye başladı bensiz yine yürümüyor elinden tutucam illa halbuki bebekler kendi başlarına oda oda gezerler. Böyle yapınca bende sabır bişey kalmıyor bağırıyorum.

Bebeklerin 45dk aralıklarla uyku döngüsü oluyor, bazı bebekler o 45dk sonunda kendiliğinden diğer uyku döngüsüne geçebiliyorken, bazıları diğer uyku döngüsü e geçmek için yardıma (emzirme, sallama, pış pışlama, ninni söyleme gibi) ihtiyaç duyuyor. Mıkırdandığı an uyandı diye almadan daha tam ayılmadan, uyku ritüelinizi (alışkanlığınızı, yani onu nasıl uyutuyorsanız onu) tekrarlayın. Yeniden dalabilir.

Çok iyi anlıyorum sizi. Dilerim sadece dişe bağlıdır bu durum ve geçicidir. Size verebilecek hiçbir tavsiyem yok. Kelin ilacı olsa hesabı. İmkanınız varsa ailenizin yanına gidin bir süre. 1 hafta bile kalsanız çok iyi gelir size. Belki çocukları seven bekar bir arkadaşınız misafirliğe gelir, ya da varsa yetişkin yeğen kuzen bebeğinizle biraz ilgilenir siz de dinlenirsiniz.

Aslında normalde kendi kendine uyuyan bir bebekti. Her bozulduğunda tekrar düzene soktum. Şimdi bakalım dişler bitse tekrar düzene sokarım düzelecek inşallah

Gelen arkadaşım var evli çocuksuz,fakat yine brnim dibimden ayrılmıyor :)
Hala çok küçük zamanla bunun düzeleceğine inanmak istiyorum o yüzden dişe bağlıyorum. Umarım zamanla değişir..

ayni durumlardayiz acaba disleri cokmu agri yapiyor calpol veriyormusunuz arada
birde cocuklarin sık sık başlarıda ağrır beyinleri büyüdüğü icin kendinizi onun yerine koyun dis agrisi beynine kadar vuruyordur da gercekten cok zor bizimkinin son 4 dis kaldi oda cikarsa heralde mutluluk cigliklari atacagim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…