Hayır çalışmıyorumhaklıyım dimi böyle gerilmekte beni anlıyorsun dimi etrafımda kimse de yok. Bazen düşünüyorum ama ben bu şekilde sesimi yükseltiyorsam bakıcıya nasıl güveneyim diye düşünüyorum
Ben de bazen psikolojim sağlığım daha önemli diyorum ama acı gerçekler geliyor hemen gözümün önüne.. yemek , bulaşık, çamaşır, ütü , temizlik........18 aylık bebeğim var , farklı durumda değiliz. Ama ben gündüz uykusunu uyurken yapıyorum bi duş , alıyorum kahvemi dinleniyorum. O an dunya yansa umrumda değil yemek filan düşünemem açıkçası. Psikolojim daha önemli.
Kucağımda otursun, emsin dedin ya anahtar bu :)Az once esim kapidan girdi , attim milayi kucagina al dedim cabuk al daha tuvalete gidemedim
Benimki 30 aylik ben hala çiş yapamiyorum , yapisik iliz demek az kalir , mesela evde kahvaltiyi ben hazirlarim , omleti mila yapiyor baska turlu kurtulamiyorum ondan cunku , dusa giriyorum dusakabinin kapisinda bekliyor ve cama vuruyor surekli hadi hadi diye
Uykum geliyor , yatmak istiyorum ama kucuk hanimin uyuyasi yoksa mumkun degil , tek istedigi ben oturuyum o da kucagimda otursun emsin falan takilsin oyle ben kilirdamadan oturuyum
Ya tuvalete gitmem lazim yalvariyorum resmen cocuga kizim 2 dk birak hemen gelicem diyr
Anlatirken bile kabus gibi geliyor
Son donemde dogan cocuklarin nesi var ben gercekten anlamiyorum
İlk cocugum olsa diyecem ki cocuk boyle birsey ama diil yani
Ben oglumda hic bunlari yasamadim hic , ama su son bi kac senede dogan cocuklar cidden tuhaf , allah hepimize sabir versin
Ben zaten huniyle geziyorum bir suredirKucağımda otursun, emsin dedin ya anahtar bu :)
İstisnalar var ama emen bebekler anneye bağımlı oluyor resmen. evde babası bile olsa beraber tuvalete girdiğim, benden başka kimsede 5 dakikadan fazla durmayan bir tane de ben de var.
24 ayın dolmasını bekliyorum o ay kesicem sen neden kesmedin hala 30 ay emzirsem kafama huni takarım
Normal sıklıkta uyansalar yine tolere edilebilir de bu kadar fazla uyanınca uykusuzluk ve yorgunluk insanı daha da tahammülsüz hale getiriyor. Her gün kamyon çarpmış gibi uyanmaktan bıktım. Bazı çocuklar fazla zor oluyor; bize de zorlar denk gelmiş. Geçsin, düzen otursun diye beklemekten başka bi şey yapamıyoruz.Çocukluğunu yaşasın dilediği gibi de,bu gece uyanmaları gerçekten anneleri mahfediyor. Ve bende katılmıyorum herkes aynı şeyleri yaşamıyor bizzat de şahidim gece mışıl mışıl uyuyan bebelereben bu saate kadar 22:30 dan beri 3 kez uyandı her yerine koyduğumda yine uyandı. Şimdi yine uyutmaya uğraşıyorum. Ne zaman bitecek bu işkence diye diye gerçekten kendime tahammülüm kalmadı ya. Valla bu ne böyle ben düzenini de kurmak için doğduğundan beri aynı saatte uyuttum,kendi başına uyumayı defalarca öğrettim sonuç yine b.k
Siz napıyorsunuz oğlunuz bu şekilde davranış değişikliğine girdiğinde? @derinsularda nın söylediği çok doğru. Çocuk sevincinden de kuduruyor olabilir:) benim kızım öyle mesela, biz koltuk üstüne atlamaca, parkur yapıp ordan oraya yuvarlanma, yatak üstünde zıplama,sırtıma alıp atçılık yapma gibi harekete dayalı oyunlar oynuyoruz genelde biraraya geldiğimizde(ben işten geldiğimde) sizin kokunuzu,sıcaklığınızı hissetmek istiyordur belki. Ana kuzusu onlar henüz, çocuk sevildiğini bildiği insanlara şımarır. Olumsuz algılamayın lütfen oğlunuzun durumunu. Beni etrafımdaki insanlar bu anlamda kötü etkiledi, kısa da olsa negatif yüklendim kızıma karşı. O yüzden kendimi kötü hissediyorum. Belki yardımım dokunur diye yazmak istedim naçizane. Sevgiler.
Henüz hamileyim meleğim doğmadı ama sizi çok iyi anlıyorum. Zorlu bir surectesiniz sizi en çok belli ki dinlenememek yıpratıyor sinirlerinizi harap ediyor. Meleginiz diş çıkardığı için bu süreç de çok normal . Sakinleşti , ağrı kesici etkileri olan , sütü de arttıran bazı çaylar var onlardan kullanırsanız belki bir nebze de olsa faydası olur. Ayrıca siz meleginizle ilgilenirken lütfen eşinizden destek alın ev temizliği çamaşırlar ütü bulaşık vs vs böylece siz bu süreci yine bir nebze rahat atlatirsiniz . Meleginiz saglikla büyüsünBu aralar bunalımın eşiğindeyim. Bebeğim ile ilgili bir konu yinebazen gerçekten abartıyor muyum diyorum ama şöyle bi dönüp hatırlayınca benim yerime başkası olsa şimdiye dek benden beter olurdu.yani özetle şöyle,bebeğimin gaz dönemi inanılmaz zordu,tam bitti derken sadece 1 hafta ara verip diş çıkarmaya başladı ve ben onu yine gaz zannetmiştim. E o gün bugündür en fazla ara verdiği 1 2 hafta olmuştur. O ara veriği dönemlerde melek gibi bir bebiş aslında. Ama malesef uzun sürmediği için benim sinirlerim alt üst olmuş bir vaziyette. Şu ara 2 aydır köpek dişlerini çıkarıyor ve aşırı aşırı zor geçiyor. Öyle ki artık gin içinde derdi ne olduğunu anlayamıyorum. Aç mı doymadı mı acaba neden yine huzursuz ne istiyor gazı mı var diye süşünüp bişeyler yapmaktan kafam çorba gibi uykusuzluk deseniz hiç dinlenemiyorum. Gündüz uykusunu uyuyor ama ben o sırada dinlenemiyorum çünkü o uyanıkken yemek yapmaya kalksam ayaklarıma yapışım şortumdan çekiyor bir yere kımıldayamıyorum ve bu durjm beni oldukça geriyor. 15 aylık oldu 1 hafta önce adım atmaya başladı,tam dedim rahat olucak gidip gezer keşfeder ama onu da yapmıyor yine benim ayağımın dibinden ayrılmıyor. Evet diş ile alakalı olduğunun farkındayım ama sürekli mızmız oluşu beni inanılmaz bunaltıyor. Sanki ne yapsam hiç memnun edemiyorum gibi. Geriliyorum sesimi yükseltiyorum,bazen söylememem gereken şeyleri söylüyorum. (Git kendi başına takıl artık,yürü artık,biraz bağımsız ol yapıştın bana iyice) gibi şeyler. Emme durumuna gelirsen beni gördüğü yerde emmek istiyor bazen yarım saatte bir. Yemesi güzel olmasına rağmen. Ben ona karşı çok ilgili çok sevgi doluyum ama bu şekilde olunca bunalıyorum neden böyle,geçmeyecek hep böyle olacak diye düşünüyorum. Çok zor günler yaşadım düzelecek derken bir türlü düzelmeyen,uykusu sabaha kadar bozuk olan bir bebeğim var. Düzen kurmaktan gına geldi. Yemek saatleri belli uyku saatleri sürekli bozuluyor dişler yüzünden. Çok bunaldım çok sıkıldım
Ben de geçen yıl aynı durumdaydım. Ortalama 2-3 saat uykuyla işe gittim bir de. İşte de birbirinden yaramaz, terbiye yoksunu, laftan anlamayan 100 tane çocukla haşır neşirdim. İş kapısından adımımı dışarı attığımda da bana yapışık kızım. İşte nefes alma gibi bir durumum da yoktu. Aksine beni hayattan soğutan bir işti.Evet elimden geldiğince uzaklaştırmıyorum ama inanın yemek yaparken tam bir eziyet haline geliyor.
saat 00:25 den beri geri uyutmaya çalışıyorum böyle de tahammülüm azalıyor işte. Sabretmeye çalışıyorum ama gerçekten yarım saat bile uyuyamadım.böyle sabahlıyoruz her gece.
Pırıl pırıl bir kafanız var maşallahHiç aklıma gelmemişti çocukla oyun oynamak çok iyi fikirmiş cidden.
Hemen 3 yaşına kadar oynayamadigimiz tüm oyunlari oynayalım bugun.
Kokumdan da mahrum ediyordum hiç sarılmiyordum bu ara bir de sarılmayı deneyeyim
Tesekkurleeeeeer
Evet bebeğim doğduğundan beri uyku konusunda ciddi sorunlar yaşadım. Ben ona düzen kurmak için elimden geleni yaptım her bozulduğunda tekrar tekrar uğraştım ama şu saatte uyuyan bir bebek olduHenüz hamileyim meleğim doğmadı ama sizi çok iyi anlıyorum. Zorlu bir surectesiniz sizi en çok belli ki dinlenememek yıpratıyor sinirlerinizi harap ediyor. Meleginiz diş çıkardığı için bu süreç de çok normal . Sakinleşti , ağrı kesici etkileri olan , sütü de arttıran bazı çaylar var onlardan kullanırsanız belki bir nebze de olsa faydası olur. Ayrıca siz meleginizle ilgilenirken lütfen eşinizden destek alın ev temizliği çamaşırlar ütü bulaşık vs vs böylece siz bu süreci yine bir nebze rahat atlatirsiniz . Meleginiz saglikla büyüsün
Ben de geçen yıl aynı durumdaydım. Ortalama 2-3 saat uykuyla işe gittim bir de. İşte de birbirinden yaramaz, terbiye yoksunu, laftan anlamayan 100 tane çocukla haşır neşirdim. İş kapısından adımımı dışarı attığımda da bana yapışık kızım. İşte nefes alma gibi bir durumum da yoktu. Aksine beni hayattan soğutan bir işti.
Ben gece uyumadığında sırtıma kanguruyla takar evin içinde,karanlıkta uyuyana kadar 1-2 saat gezdirirdim. Mesele durumu kabullenmek galiba, bu dönem böyle geçecek ama illa ki geçecek. Sizin eşiniz en azından haftada bir gün evden çıkartıp gezdiriyormuş kızınızı(başka bir konunuzdan hatırlıyorum). Deşarz olmak için çok büyük bir fırsat. Kıymetini bilin. Lütfen çocuğunuza tahammülsüz olmayın, tahammül edilmeyen çocuklarda çok büyük sıkıntılar oluyor ilerleyen yaşlarda.
Normal sıklıkta uyansalar yine tolere edilebilir de bu kadar fazla uyanınca uykusuzluk ve yorgunluk insanı daha da tahammülsüz hale getiriyor. Her gün kamyon çarpmış gibi uyanmaktan bıktım. Bazı çocuklar fazla zor oluyor; bize de zorlar denk gelmiş. Geçsin, düzen otursun diye beklemekten başka bi şey yapamıyoruz.
Ben de bazen psikolojim sağlığım daha önemli diyorum ama acı gerçekler geliyor hemen gözümün önüne.. yemek , bulaşık, çamaşır, ütü , temizlik........
Benimki diş çıkarıyor, 5 dakika ya uyuyor ya uyumuyor. O sırada ancak temel ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Ayrıca 5 yaşında bir kızım daha var.Ben ütü yapmayı bıraktım valla. Süpürgeyi genelde uyanıkken yapıyorum ki o da peşimde dolaşıyor o zaman.yemek de bu sıralar böyle uyurken yapmaya çalışıyorum ama normalde eğer gece güzel uyuyor ve ağrısız bir gün geçiriyorsa,o gün kahvemi alıp resmen uyanana kadar gerekirse sıkıntıdan patlıyorum :)))
Allah yardımcınız olsun kolaylık versinEvet bebeğim doğduğundan beri uyku konusunda ciddi sorunlar yaşadım. Ben ona düzen kurmak için elimden geleni yaptım her bozulduğunda tekrar tekrar uğraştım ama şu saatte uyuyan bir bebek oldubu durum beni artık ciddi anlamda yıpratıyor. Düzelsin diye sabırla bekledikçe daha da beter olmaya başladı.
Eşim her konuda yardımcı oluyor çok şükür. Ev işi bulaşık,çamaşır asma,tuvalet yıkamaya varana kadar her konuda yardımcı ama ben kendime o sırada vakit geçiremediğim vaktim inanılmaz kısıtlı olduğundan malesef gerginliğimi atamıyorum üzerimden. tek istediğim uyku saatleri düzene girsin. Bu şekilde devam ettiği sürece ben paikolojik olarak çöküyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?