• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben delirmiyim de kimler delirsin 😕

Seninle ayni durumlari yasamis bir insan olarak ise geri donmedigime pismanim Jami. Sen caisiyor musun? Eger calismiyorsan acilen ise geri don. Bakici bul,krese ver ama evde oturup cocuk bakma. Bu tarz bebekler annelerinden uzak kaldikca daha normal davraniyorlar cunku.
O yasta bebek sirf kafasi sismesin diye bakiciya verilmez daha yeni haberlerde kucucuk cocuk bakici siddetine ugradi

Zorda olsa bebegine baksin Yada yapmadan dusunseymis

O yasta bebek sirf kafasi sismesin diye bakiciya verilmez daha yeni haberlerde kucucuk cocuk bakici siddetine ugradi

Zorda olsa bebegine baksin Yada yapmadan dusunseymis
Amac kafa sismesin degil. Cocugun daha dengeli,daha saglikli davranislarda bulunmasi. Yemek duzeninin olusmasi,uyku duzeninin olusmasi. Anneler olarak biz bunlari cok gec verebiliyoruz,ama bir yabanci daha kolay ogretiyor bence. Bu benim fikrim tabi,siz farkli dusunebilirsiniz ama her nanede bakici siddetine baglamamak lazim olayi

Ben varım Jamicim.
Oglum dogdugu ilk günden beri huysuz 3 yaşında hâlâ huysuz. Benim yanımda oldukça agresif ve aşırı hareketli ama anneannesi ya da babaannesiyle olduğunda sakin kalıyor.
Ben çalışıyorum işteyken gayet normal olan cocuk aksam işten geldiğimde resmen deliriyor.
Bağrışmalar,aglamalar,öfke nöbetleri vs vs...

Annem beni görünce simardigina bağladı olayı.
Bilemiyorum tam olarak.
Ama ben de ne zaman sakin bir cocuk olacağını merak ediyorum
Bu durumun sebebi şımarıklık değil çoğunlukla çocuğun,kendisini,annesinin yanında güvende hissetmesi ve gün içinde biriken gerginliği, güvende hissettiği ortamda boşaltmasıdır.
Kısacası bu durum,aslında,dışardan göründüğü gibi olumsuz bir durum değil.

Emin ol herkes senin gibi bazen ben de bunları sesli dile getiriyorum sonra hemen pişman oluyorum şükür ki sağlığı yerinde diye
Bu dişler bitmek bilmiyor çocuğumun hastalıksız 2 hafta geçirdiğini bilmem hep arka arkaya geldi bizimki de ateşler uykusuzluklar en son dişinde ateş vs ben yorgunluktan hasta oldum ateşlendim o derece yani yapacak birley yok hoş göreceğiz

Evet öyle tabi ki,zaten hoş görüyorum da,gece olunca kafamı yastığa koyamamak çok zor birşey :(

Bu durumun sebebi şımarıklık değil çoğunlukla çocuğun,kendisini,annesinin yanında güvende hissetmesi ve gün içinde biriken gerginliği, güvende hissettiği ortamda boşaltmasıdır.
Kısacası bu durum,aslında,dışardan göründüğü gibi olumsuz bir durum değil.

Demek istediğinizi anlayamadım?

Çok haklısınız bunalmakta, sizi anlayabiliyorum. Benim bebeğim de bi türlü uslanamadı gitti. 20 aylık şu an; doğduğundan beri ha bugün ha yarın derken gelemedi bi türlü güzel günler. Kendime ayıracak zamanım yok, tuvalete gidecek zamanım yok, sürekli yapışan ve ağlayan mızmız bi çocuğum var. Gece uyumaz, uyusa da gecede en az on kere kalkaz; hatta bazen abartır misal dün gece en az 20 kere kalkmıştır. Uykusuzluktan vücudum kırılıyor artık; ne uyuyabiliyorum ne dinlenebiliyorum. Meme de meme der durur sürekli. Gazıydı, dişiydi, reflüsüydü bitemedi bi türlü doğduğundan beri. Tahammül sınırım azaldı doğumdan sonra, kendime bile tahammülüm yok. Kişisel alanım yok, yemeği bile ayaküstü yiyorum; hatta bazen hiç yiyemiyorum. Bazı çocuklar gerçekten zor oluyor. Herkes aynı yoldan geçiyor diyenlere de inanmıyorum ne çocuklar var melek gibi, sessiz sakin; öyleleri de çocuk büyütüyorum demesin yani, öyle sakin çocuğu büyütmeye ne var. Daha dün parkta benimkiyle aynı aylarda olan bi çocuk ve bikaç ay büyük çocuklar gördüm; uslu uslu oynuyorlar, yerinden kıpırdamıyorlar, gidelim diyince ağlamayıp sessizce gidiyorlar. Benimki parkı 100 kere turlamıştır o esnada, bir saniye dur durak bilmez; çocuklara bakıyorum oturuyorlar sakince. Çok yoruluyorum, çok bunalıyorum, çok zorlanıyorum bende.

Çocukluğunu yaşasın dilediği gibi de,bu gece uyanmaları gerçekten anneleri mahfediyor. Ve bende katılmıyorum herkes aynı şeyleri yaşamıyor bizzat de şahidim gece mışıl mışıl uyuyan bebelere :( ben bu saate kadar 22:30 dan beri 3 kez uyandı her yerine koyduğumda yine uyandı. Şimdi yine uyutmaya uğraşıyorum. Ne zaman bitecek bu işkence diye diye gerçekten kendime tahammülüm kalmadı ya. Valla bu ne böyle ben düzenini de kurmak için doğduğundan beri aynı saatte uyuttum,kendi başına uyumayı defalarca öğrettim sonuç yine b.k

Benim kızım bir buçuk yaşına kadar yarım metreden fazla uzaklaşmadı benden. 2 yaşından sonra biraz kendi başına oynar oldu. Zaten 2 yaşına kadar annesinin bedeninden ayrı tutamazlarmış kendilerini. Beni etrafımdakiler çok kötü etkiledi, bu ne böyle, bu kadar olmaz, sana çok yapışık diye..bunalan ben,iyice hayattan soğudum, kızımla zaruriyetten ilgilenir oldum:/ ama olması gereken buymuş dedim çok geçmeden, bana yapışan kızıma iyice sarıldım. Demek ki çocuğun ihtiyacı var. Delirmeyin lütfen. Gayet doğal yaşadığınız durum. Çocuk sizin tepkilerinizden tahammül edilip edilmediği hakkında fikir ediniyor ve kabul edilme(me) duygusu oluşuyor. Lütfen sabredin, sıkın dişinizi. Emin olun siz iteleyip, bağırdıkça zaten daha çok yapışıyordur size.

Selam Jameya,

disardan konularini bi cok kez okudum. nedense bende belki bi nebze olsan icimi dökmek icin yorum yapma geregi duydum.

oglum eylülden beri sürekli hasta her ay ateslenip agzindan yaralar cikiyor. benim bitanem bu zorlu sürecte ne yemek yedi ne kilo ala bildi. icim parcalaniyor artik piskolojim o derece bozulduki yemek yiyemiyorum 5 kilo verdim ztn zayiftim artik ayakta duramiyorum.

artik doktorlarda sorunun bulunmasini gerektigine sonunda inandilar. düsün kac aydir yalvariyorum bir sorun var diye. ama gecistirip durdular en sonunda hak verip temmuza randevu verdiler. artik hergün o günün gelmesi icin ve kötü birsey olmamasi icin saatlerce dua ediyorum.

bide en son nisanda cok fena ishal oldu esime bana bulasti ama esimle ben daha agir gecirdik. annem kv yanimiza gelemediler. ne yemek yapa bildim ne ogluma odaklana bildim. bi yandan kusarken bi yandan oglumu zapetmeye calisiyordum. kabus gibi. 2 yasinda cocuk babasi ilac almaya gitti, ben kusarken nasil korktu. kalk kalk diye nasil agliyordu.

hi baslarda bende öyleydim uyku düzeni kendime vakit. ama bi noktadan sonra artik kasmamaya karar verdim. bak saat kac olmus ama oglum yine hasta anneyi istiyor bizde salonda koklasiyoruz isterse sabah bes olsun.

evim bomba düsmüs gibi esim cok titiz olsun umrumda degil zamani geri getiremicem. oglumun her saniyesini doyarak yasicam.

simdi kizina bak saglikli oldugu icin sevin anin tadini cikar. Allah bu günleri aratmasin. ilerde büyücekler nasilsa ozaman bol bol uyursun.

Ben varım Jamicim.
Oglum dogdugu ilk günden beri huysuz 3 yaşında hâlâ huysuz. Benim yanımda oldukça agresif ve aşırı hareketli ama anneannesi ya da babaannesiyle olduğunda sakin kalıyor.
Ben çalışıyorum işteyken gayet normal olan cocuk aksam işten geldiğimde resmen deliriyor.
Bağrışmalar,aglamalar,öfke nöbetleri vs vs...

Annem beni görünce simardigina bağladı olayı.
Bilemiyorum tam olarak.
Ama ben de ne zaman sakin bir cocuk olacağını merak ediyorum
Siz napıyorsunuz oğlunuz bu şekilde davranış değişikliğine girdiğinde? @derinsularda nın söylediği çok doğru. Çocuk sevincinden de kuduruyor olabilir:) benim kızım öyle mesela, biz koltuk üstüne atlamaca, parkur yapıp ordan oraya yuvarlanma, yatak üstünde zıplama,sırtıma alıp atçılık yapma gibi harekete dayalı oyunlar oynuyoruz genelde biraraya geldiğimizde(ben işten geldiğimde) sizin kokunuzu,sıcaklığınızı hissetmek istiyordur belki. Ana kuzusu onlar henüz, çocuk sevildiğini bildiği insanlara şımarır. Olumsuz algılamayın lütfen oğlunuzun durumunu. Beni etrafımdaki insanlar bu anlamda kötü etkiledi, kısa da olsa negatif yüklendim kızıma karşı. O yüzden kendimi kötü hissediyorum. Belki yardımım dokunur diye yazmak istedim naçizane. Sevgiler.

Sizin probleminiz aslında ne çocuğun hareketleri ne yaptıkları.
Sizin boş bir zamana ve kendinizle ilgilenmenize ihtiyacınız var, şöyle ki k adınız ihmal ediyorsunuz sürekli bebek cevresinde hayatınız nefes alacak zamanınız yok haliyle her hareketinden rahatsızlık duymaya başlamışsiniz. İlk 2 yıl uyku beslenme emzirme vs gercrkten çok zor bir süreç.
Gazında masaj ve damla kendiniz dikkat edeceksiniz tamam bundan fazlası yok Dr da bu kadar dedi ama gazdan ağlıyor mu ağlayacak siz sakin kalacajksınız.
Dişten dolayı istahsiz mi daha yiyebileceği hafif şeyler hatta gerekirse püre verebilirsiniz çünkü diş zamanı benim kızımda yemez ve purelere geçer ama dişler patlayınca kaldığı yerden devam, birde yemek secme ek gıdayı reddetme yoksa çok ısrar etmeyin, yemeğini verin yerse yer yemezse yarın saat sonra tekrar teklif edin ki bazen çok çok az yiyorlar bazen çok fazla, ben ek gıdaya başladıktan sonra yedirememiştim bir süre içine kiyma koyunca yedi mesela, birkaç değişik yöntemler deneyin ama olmuyorsa da siz sakin kalıp krizlere gitmeyin.
Tuvalete gidemiyorsunuz değil gelince gideceksiniz ağlıyor mu kapıyı tıklayabilirsin deyip gireceksiniz tuvalete aglasa bile, ama benim içim dayanmıyor değil bu bir süreç ve yeri gelip aglayacak.
Yemek acliktak olmeyecek kadar ve daha kolay yapılan basit yemekler yapabilirsiniz ben ikinci bebeğim dogduktan sonra gece 22.30-23 ten sonra yemek yapardım gece uyanmazdi iki üç saat gündüz ne yapabilir ne karıştırabilirdim bazen var olan yemeği bile zar zor ısıtıp yerdik ki evde bir çocuk daha vardi

Son düzenleme:
Benim kızım bir buçuk yaşına kadar yarım metreden fazla uzaklaşmadı benden. 2 yaşından sonra biraz kendi başına oynar oldu. Zaten 2 yaşına kadar annesinin bedeninden ayrı tutamazlarmış kendilerini. Beni etrafımdakiler çok kötü etkiledi, bu ne böyle, bu kadar olmaz, sana çok yapışık diye..bunalan ben,iyice hayattan soğudum, kızımla zaruriyetten ilgilenir oldum:/ ama olması gereken buymuş dedim çok geçmeden, bana yapışan kızıma iyice sarıldım. Demek ki çocuğun ihtiyacı var. Delirmeyin lütfen. Gayet doğal yaşadığınız durum. Çocuk sizin tepkilerinizden tahammül edilip edilmediği hakkında fikir ediniyor ve kabul edilme(me) duygusu oluşuyor. Lütfen sabredin, sıkın dişinizi. Emin olun siz iteleyip, bağırdıkça zaten daha çok yapışıyordur size.
Evet elimden geldiğince uzaklaştırmıyorum ama inanın yemek yaparken tam bir eziyet haline geliyor.
😞 saat 00:25 den beri geri uyutmaya çalışıyorum böyle de tahammülüm azalıyor işte. Sabretmeye çalışıyorum ama gerçekten yarım saat bile uyuyamadım.böyle sabahlıyoruz her gece.

Sizin boş bir zamana ve kendinizle ilgilenmenize ihtiyacınız var, şöyle ki k adınız ihmal ediyorsunuz sürekli bebek cevresinde hayatınız nefes alacak zamanınız yok haliyle her hareketinden rahatsızlık duymaya başlamışsiniz. İlk 2 yıl uyku beslenme emzirme vs gercrkten çok zor bir süreç.
Gazında masaj ve damla kendiniz dikkat edeceksiniz tamam bundan fazlası yok Dr da bu kadar dedi ama gazdan ağlıyor mu ağlayacak siz sakin kalacajksınız.
Dişten dolayı istahsiz mi daha yiyebileceği hafif şeyler hatta gerekirse püre verebilirsiniz çünkü diş zamanı benim kızımda yemez ve purelere geçer ama dişler patlayınca kaldığı yerden devam, birde yemek secme ek gıdayı reddetme yoksa çok ısrar etmeyin, yemeğini verin yerse yer yemezse yarın saat sonra tekrar teklif edin ki bazen çok çok az yiyorlar bazen çok fazla, ben ek gıdaya başladıktan sonra yedirememiştim bir süre içine kiyma koyunca yedi mesela, birkaç değişik yöntemler deneyin ama olmuyorsa da siz sakin kalıp krizlere gitmeyin.
Tuvalete gidemiyorsunuz değil gelince gideceksiniz ağlıyor mu kapıyı tıklayabilirsin deyip gireceksiniz tuvalete aglasa bile, ama benim içim dayanmıyor değil bu bir süreç ve yeri gelip aglayacak.
Yemek acliktak olmeyecek kadar ve daha kolay yapılan basit yemekler yapabilirsiniz ben ikinci bebeğim dogduktan sonra gece 22.30-23 ten sonra yemek yapardım gece uyanmazdi iki üç saat gündüz ne yapabilir ne karıştırabilirdim bazen var olan yemeği bile zar zor ısıtıp yerdik ki evde bir çocuk daha vardi

Evet doğduğundan beri kendime vakit ayıramadığım doğru :)
Ya inanın akşam o uyuduktan sonra hiç birşey yapmadan direk uzanıyorum çünkü gece uyumuyor. Uyuduktan 1saat sonra uyanıp sabaha kadar uyutmaya uğraşıyorum. Yoksa düEni yerine otursa akşamdan yemek yapardım. Parke sesine uyanıyor düşünün yemek nasıl yapiym :) keşke o günler gelse de uyuduktan sonra sabaha kadar uyanmayıp akşamdan yemeğimi yapabilsem inanın bu benim için hayal gibi birşey.

Yeme konusunda sevdiği şeyleri yapıyorum. Şu ara değişik hiçbirşey kabul etmiyor bende ısrar etmiyorum ne seviyorsa onu veriyorum. Geçen gün sabah akşam çorba verdim birşey yemediği için. O konuda sıkıntı etmiyorum açıkçası birde onu dert edemem :) iyice kafayı sıyırmiyim 😃

Beni anlatmışsınız daha doğrusu bizi. 13 aylık kızım ve 1 bardak çay bile içemiyorum hep yapışığız yemek yaparken paçamdan asılır, tuvalet kapılarında bekler. Yardımcı olacak kimsem yok beni yarım saat bile dinlendirecek birine ihtiyaç duyuyorum. Bazen kızıma ben de sinirleniyorum sonrada pişmanlıktan ölüyorum😔geçecek inşallah

Ya şu mutfakta iş yaparken ayaklarıma yapışması çok zor bişey :) sanki afakanlar basıyor o an kımıldayamıyorum elinden tutup gezdiriyorum kafası dağılsın diye,tekrar dönüyorum yine aynı şekilde. Bensiz birşey yapmak istemiyor hiç. Aynen ben beklentiye girmeyeyim :))
Oğlum 21 aylık bugün mutfağı toplayıp akşam yemeğimizi yapmaya baslayacaktim.makinedeki temizler boşaltılıp kirliler konacak ..onlar da sabah kahvaltısının bulaşığı düşünün...ben iş yapmaya çalıştıkça mutfağa geldi beni yanına çağırdı.ben her seferinde yanına gittim oyaladığımi düşünüp mutfağa döndüm ama o pes etmedi. En son beni mutfaktan çıkarttiktan mutfağın kapısını kapattı geri mutfağa donmeyeyim diye🤣o kapattı ya ben bir daha mutfağa gidemem tabi🤣🤣🤣🤣🤣 sizi çok iyi anlıyorum.daha küçük dönemlerinde hiç zorlanmadikk simdi şok icindeyiz.emmesinde sorun yoktu.7 aylıkken ilk dışı çıktı sadece normale göre daha sık emmeye kalkardı...ek gıdaya gecisimiz çok keyifliydi.15 aylıkken yürüdü ama sanki koşmaya başlar gibi sağlam yurudu.ama bir süredir ne zaman başladı artık tam hatırlayamıyorum gece kalmaları arttı hala emiyor .gündü uykuya çok zor geçiyor ve emerek uyur.yanimda destek yok yalnızız bulunduğumuz sehirde.ve en zoru çok güzel beslenen oğlum şimdi kahvaltı meyve emme formunda yaşıyor.yemek yemiyor.kokluyor en sevdiği yemekleri bile.bu da çok yıpratıcı.hepsi geçecek inşallah hasta olmasınlar da.

Demek istediğinizi anlayamadım?
Ben biraz karışık yazmışım ve tam anlatamamışım.
Diyorum ki gün içinde annneanne,bakıcı, anaokulu ortamı vb diğer yetişkinlerin yanında sakin olan bir çocuğun anneyi görünce ağlayıp,mızmızlanması çoğu zaman şımarıklıktan değildir.
-Burda her dediği yapılmış,sınır konmamış çocuklardan bahsetmiyorum,normal gelişim gösteren çocuklar için bu söylediğim-

Çocuklar da bizim gibi gün içinde çeşitli gerginlikler yaşar ve bunları biriktirir.
Anne,çocuk için en güvenli limandır,
bu nedenle çocuk,anneyi görünce kendisini güvende hissederek biriken gerginliğini veya olumsuz enerjisini anneye nazlanarak, mızmızlanarak,ağlayarak boşaltır.
Çocuğa sıkıca sarılmak ve ağlamasına izin vermek gerekir.

Bizde ağlayan çocuğu hemen teskin edip,susturma eğilimi var.
Oysa çoğu durumda bebekler ve çocuklar da biz yetişkinler gibi ağlayarak deşarj olup kendilerini rahatlatırlar.

Dışardan geldiğinizde bir başka yetişkinden teslim aldığınız çocuğunuz size nazlanıp, ağlıyorsa buna şımarıklık olarak bakmayın diyorum.
Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.

Beni anlatmışsınız daha doğrusu bizi. 13 aylık kızım ve 1 bardak çay bile içemiyorum hep yapışığız yemek yaparken paçamdan asılır, tuvalet kapılarında bekler. Yardımcı olacak kimsem yok beni yarım saat bile dinlendirecek birine ihtiyaç duyuyorum. Bazen kızıma ben de sinirleniyorum sonrada pişmanlıktan ölüyorum😔geçecek inşallah
İnşallah geçecek 😊 insanız hata yapabiliriz.

Ben biraz karışık yazmışım ve tam anlatamamışım.
Diyorum ki gün içinde annneanne,bakıcı, anaokulu ortamı vb diğer yetişkinlerin yanında sakin olan bir çocuğun anneyi görünce ağlayıp,mızmızlanması çoğu zaman şımarıklıktan değildir.
-Burda her dediği yapılmış,sınır konmamış çocuklardan bahsetmiyorum,normal gelişim gösteren çocuklar için bu söylediğim-

Çocuklar da bizim gibi gün içinde çeşitli gerginlikler yaşar ve bunları biriktirir.
Anne,çocuk için en güvenli limandır,
bu nedenle çocuk,anneyi görünce kendisini güvende hissederek biriken gerginliğini veya olumsuz enerjisini anneye nazlanarak, mızmızlanarak,ağlayarak boşaltır.
Çocuğa sıkıca sarılmak ve ağlamasına izin vermek gerekir.

Bizde ağlayan çocuğu hemen teskin edip,susturma eğilimi var.
Oysa çoğu durumda bebekler ve çocuklar da biz yetişkinler gibi ağlayarak deşarj olup kendilerini rahatlatırlar.

Dışardan geldiğinizde bir başka yetişkinden teslim aldığınız çocuğunuz size nazlanıp, ağlıyorsa buna şımarıklık olarak bakmayın diyorum.
Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.

Evet çok açıklayıcı oldu,çok teşekkür ederim. Haklısınız bu yönden hiç bakmamıştım 😊

Back