Ben de artık dertlenmeye başladım.

Ülkede bir ev bir araba lüks değil bir kere onu söyleyeyim . Emekli olacağım emekli maaşı kaç tl kiralar kaç ile ve ilerde bu durum ne olacak bi bakmak lazım ? Eğer imkan varsa bir ev daha alınıp onun kirasını çocuk üniversiteye giderken harçlık kullanması sağlanırsa ne güzel şey bence . Biz oğlumuz için Oyak konut ve dolar bazında hayat sigortası var birikiyor bunları kendimizi sıkmadan yapıyoruz. Benim babamdan malım var . Ben evlenirken arabamı almıştım eşimde evi daha sonra onun borcunu bitirdik . Arabamızın üzerine ekleye ekleye yükselttik . Oğlumun doğumda takılan altınlarına dokunmadık ilerde eğitimde lazım olur diye düşündük eve yardımcı kadın almak bence lüks değil ama sürekli dışarda yemek yemek bence doğru değil her yönde hem maddi anlamda hemde sağlık açısından . Herşeyin azı karar çoğu zarar

Allah sabırlar versin mesajı okuyunca içim cız etti çok taze bir acı ne diyeceğimi bilemedim.
Benm babam hiç yasayamadi. Gerçekten çalışırken öldü.

Çünkü abimin burnu b.ktan çıkmadı. Kumar borcu yaptı sürekli.. o da birkez bile of demeden babalık görevini. İşin tuhaf kısmı, babam abimin dogumgununde vefat etti
.Beni unutma der gibi

Onemli olan sosyal hayattan kismadan biriktirmek zaten benim cocuk semtimin guzel kolejlerinden birinde ayni zamanda kolumda dizi dizi ajdam var :) Cocugumdan kisarak mi aldim, hayir. Küçük yasta sayisiz kere ucak yolculuğuna cikti, tum doğum gunlerini guzel mekanlarda kutladım. Sayisiz kitabi, oyuncagi var. Benim yaptığımın 5 katini yapan da vardır. İnsan gelecegi de düşünecek. Farazi konuşuyorum kenara 20 atacagina 10 atarsin yine gezersin. Robot gibi yasamakta olmaz. Biraz da yetiştiren aileden kaynaklı, benim babam da sefaci bir adamdi kamarali teknelerde buyuduk, dedem desen zamaninda Istanbul'da chevroleti ile gezen sayili kisilerden. Eski zamanla şu zaman bir degil, mal mulk sahibi olmak cok daha zor. Herkes kazanci doğrultusunda ilerlemeli. Iyi bir semtte oturmuyorsanız, guzel devlet okulu bulmaniz zor. Mülteci yuvasina donmus hepsi, enflasyon ortada ozel okul fiyatları da ederinin üzerinde. Zor zamanlardan geçiyoruz. Kimine gore y.disi seyahatine çıkmak sosyal hayattir, kimine gore dışarda 1 kahve icmek. Yelpaze genis, herkes imkani doğrultusunda ilerler

Birkere çaya çağırmıştım onu biryere içelim diye bana oraya gitsem üç gün ağlarım dedi.

Şu an için haksız değil aslında, bilmem ne kahvecisi, bilmem ne etçisi adı altında özenti yerlere para dökmeyi bende sevmiyorum. Aman yemek yapamam o vakitte şunu yaparım demem asla, iki kişiyiz ama evde mutfak sürekli işler, kışlık yapılır. Canım ister kendime tatil veririm dışarıda yerim, çaya kahveye de giderim ama bir kahveye 150 lira ödemem. Bende düşünüyorum ki onun yerine x kitabı alabilirim, üzerine ekleyip şu kadar tiyatro bileti alabilirim.
Küçük kız kardeşimle bu konuda ayrışırız mesela, çocukları için sürekli sosyal aktivitededir, hergün bir şey yapılır her hafta sonu istedikleri özel bir yere gidilir vs... şimdi büyük oğlu 12 yaşında nereye götürse mutsuz, burayı biliyorum, sıkıldım buradan bilmem ne sürekli şikayet. Çocuk hiç bir şeyin özlemini çekmedi bu yaşa kadar, artık anı biriktiriyoruz lafından illallah ettim :)) Aslında her iş kararında güzel, aşırıya kaçınca tadı kaçıyor, çocuğa da kazançtan çok zarar veriyor.

Cehaletimi mazur görün, kolda dizi dizi ajdar nedir? Tek bildiğim ajdar var, o da cikita muzu söylüyor

Bu mesaj sonrası daha da içim burkuldu Allah abinizi bildiği gibi yapsın babacığınızın da mekanı cennet olsun, ahhh ah tamam kıymet bilen de var ama değmiyor gerçekten, keşke hayatını doya doya yaşasaydı en azından sizin içiniz bu kadar acımazdı, babam dolu dolu yaşadı deyip teselli bulurdunuz

Ben de öyleyim.
Az ekdersim olsa mesela alır cocugu yedirir içirir gezdiririm.
Evde durmam asla.
Mesela bende temizlik konusunda öyleyim. Görümcemle kaynanam kapıyı nasıl ciflediklerini yerleri nasıl sildiklerini anlatırlar ballandıra ballandıra ben yormam kendimi. Yer sildiysem cam silmem canım kıymetlidir. Onlara garip gelir kendimide sorgulamam ben böyleyim. Sizde takmayın yani.

Depremde bazı şeyleri görmedik mi bi depremzede teyze 20 yıl et bile yemedim bu evi almak için şimdi başıma yıkıldı demişti
Bu kadar mal sevdası mal hırsı o kadar yanlış ki
Aylık gelirin 1/5 ini birikime ayırmalı fazlası mal hırsıdır azıda savurganlıktır bana göre

eşim ticaretle uğraşıyor bu yüzden gelirimiz standartlardan biraz yüksek. çocuk için tüp bebek tedavisi gördüm olumsuz sonuçlandı şu anlık fakat olsaydı da birikim için çok kendimi hırpalamazdım diye düşünüyorum. çünkü bende gezip, yiyip, vakit ayırmazsam mutsuz olurum. ben mutsuz olursam çocuk da mutsuz olur kafasındayım. ama sanırım biraz gelirle ve ya yapıyla alakası var, bazı insanlar hep yetmeyeceğini, zorlanacağını düşündüğü için fazlaca birikim yapar. babam öyleydi mesela, hiç dışarıda yemek istemezdi, tatile gitmek istemezdi hep var gücüyle çalışır bana kalması için bir şeyler almaya çalışırdı.. tabi onun da iyi yanı var mı var ama yazları ailemle tatile gitmek isterdim mesela dönüp baktığımda. her şeyin fazlası abartı diye düşünüyorum. bunun net bir doğrusu yok sanırım. kimi ufak birikim yapar tatilini de yapar, kimi ihtiyaçtan kısar kenara koyar.. bence kendinizi bencil hissetmeyin. çocuğunuz mutluysa sorun yok.
bu arada özel okulların çoğu da devletten farklı değil. bulunduğunuz yere göre değişir fakat devlete gönderip, ihtiyacı olduğu yerde dershaneye ya da özel derse göndermekte mantıklı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…