- 15 Şubat 2013
- 24.376
- 91.790
Yani zaten aslinda yatırım kötü bisey demiyoruz bence hic birimiz, dengeyi tutturmak lazim ama. Çocuğuna kendine 1 tişört almayıp, disarda yemeyi birak evine kaliteli peyniri bile cok gören, kisacasi hic bisey yasamadan ve yasatmadan bitkisel hayata baglayanlari kiniyoruz, kesin basimiza gelir simdi.Bizim bir akraba da aynı şekilde, hatta son çalışma yıllarında daha çok kazanayım, emeklilik primim yüksek olsun diye ailesini bırakıp doğuya gitti bir başına,yılları yalnız geçti. Çok güzel bir yerden yazlik aldılar, onu ödüyorlardi.
Ama emekli olmasına az bir zaman kala bir hastalık yaşadı ve vefat etti.
Ama şöyle bir şey var, gerisinde ne karısı ne çocuğu mağdur oldu. Hatta bir çocuğu yüksek lisansı Avrupa'da kazandı, orada okuyor şu an.
Ölüm her zaman var ama bu adam yiyip içip gezip keyiflice harcayıp o vakitte hakkın rahmetine kavuşsaydi ailesine bir kuru emekli maaşı dışında hiç bir şey kalmayacaktı, belki yasliliginda dara düşeceklerdi. Çocuğu da Avrupa'da yüksek lisans derdine düşmeyecek,bir an önce işe atılıp dul kalan annesine maddi yardım sağlamaya gayret edecekti....
İki taraflı düşününce aslında yatırım yapanlar kötü yapmıyor sanki
Ben borsadan felan anlamam hiç.Bunu biraz daha anlatırmısın merak ettim nasıl oluyor?
Ben ablamla çok farklıyım.Yani zaten aslinda yatırım kötü bisey demiyoruz bence hic birimiz, dengeyi tutturmak lazim ama. Çocuğuna kendine 1 tişört almayıp, disarda yemeyi birak evind kaliteli peyniri bile cok gören, kisacasi hic bisey yasamadan ve yasatmadan bitkisel hayata baglayanlari kiniyoruz, kesin basimiza gelir simdi.
Bizim bir akraba da aynı şekilde, hatta son çalışma yıllarında daha çok kazanayım, emeklilik primim yüksek olsun diye ailesini bırakıp doğuya gitti bir başına,yılları yalnız geçti. Çok güzel bir yerden yazlik aldılar, onu ödüyorlardi.
Ama emekli olmasına az bir zaman kala bir hastalık yaşadı ve vefat etti.
Ama şöyle bir şey var, gerisinde ne karısı ne çocuğu mağdur oldu. Hatta bir çocuğu yüksek lisansı Avrupa'da kazandı, orada okuyor şu an.
Ölüm her zaman var ama bu adam yiyip içip gezip keyiflice harcayıp o vakitte hakkın rahmetine kavuşsaydi ailesine bir kuru emekli maaşı dışında hiç bir şey kalmayacaktı, belki yasliliginda dara düşeceklerdi. Çocuğu da Avrupa'da yüksek lisans derdine düşmeyecek,bir an önce işe atılıp dul kalan annesine maddi yardım sağlamaya gayret edecekti....
İki taraflı düşününce aslında yatırım yapanlar kötü yapmıyor sanki
Birkere çaya çağırmıştım onu biryere içelim diye bana oraya gitsem üç gün ağlarım dedi.Sezon sonu indiriminde saci basi dagitip maasin dibini görmeyen de ne bileyim
Yok ya ben öyle yasayamam, canim sikilir benimBen ablamla çok farklıyım.
O da yemede icmede kalite aramaz.
Yeni yeni dışarı çıkmaya arada kahve içmeye yemek yemeye ben çıkardim.
Temel ihtiyaclar çocuğun eğitimi ve sağlığı haricinde harcama yapmaz pek.
Bu da aşırı yanlış geliyor bana, hepten Ağustos böceğine bağlamayalım tabii, alabiliyorsak başımızı sokacak bir evimiz olsun, kenarda da eskilerin dediği gibi biraz kefen parası ama her çocuğa ev yapalım, her çocuğa arsa alalım, her çocuğa banka hesabı dersek, birikim uğruna bizim yaşayamadıklarımız ne olacakAynı benim arkadaşımı anlatıyorsun o da öyle.
Sırf bu yüzden evlenmiyor.
Bunu bana arada kocam da diyoseni görünce harcadiklarini aglayasim geliyor demişti
İşte bende herşeyi hazır sunmak onları hazıra alistirmak da bir yerden sonra patlar gibi geliyor.Bu da aşırı yanlış geliyor bana, hepten Ağustos böceğine bağlamayalım tabii, alabiliyorsak başımızı sokacak bir evimiz olsun, kenarda da eskilerin dediği gibi biraz kefen parası ama her çocuğa ev yapalım, her çocuğa arsa alalım, her çocuğa banka hesabı dersek, birikim uğruna bizim yaşayamadıklarımız ne olacak
Çocuklara bir gelecek kuralım ama her şeyi de altın tepside sunarsak onlar çaba harcamak nedir bilecek mi?
Ailesi mal mülk bıraktı diye dua eden evlatlar kadar anne babasının cimriliğinden çocukluğunda istediği bir balon bile alınmadı diye söven de var, bir de bırakılanlarla yetinmeyecek karakterde olan evlatlar var, benim tarafımdan da bir akrabamız ki daha sağlar Allah ömür versin, 3 evladına her birine 3’er daire, 3’er dükkan, uçsuz bucaksız zeytinlikler kalacak şekilde mal mülk yaptı, peki çocuklar ne dedi?
Babalık bize bırakacağın mallarla olmuyor, bak burada senin soyadını yürütecek erkek torunların var, onlara da mal yapacaksın dediler, ki dedeleri torunların sünnetlerini yaptırdı, oğullar keyiften iş bıraktı bize bakacaksın dediklerinde hepsinin evine bakıldı tüm ihtiyaçları giderildi ama yetmeyene de yetmiyor işte.
Hazır mala sahip olmak çok kolay zahmetsiz ama ben evlatların da biraz anne babanın çektiği zahmeti çekmesini isterim ki kenara koyacakları bir taşın dahi kıymetini bilsinler.
Benim gördüklerimde maalesef patladı, dediğim gibi elbette elimize her geçen parayı har vurup harman savurmayalım, biriktirelim, yapabiliyorsak bir ev alalım ama daha fazlasına zaten bu şartlarda ulaşmak zor, ulaşabilmek için gece gündüz çalışmanız lazım, öyle olursa da kendi canınıza yazık, gün yüzü görmeden ölmek de istemem doğrusu, rahmetli babam hiçbir kronik hastalığı yokken bir soğuk algınlığı sonrası aniden öldü 61 yaşında, bence erken bir ölümdü ama mesela kendimi teselli edecek çok güzel anılarım var, babam hayatını istediği gibi yaşadı diyebiliyorum, tatillere de gittik, bizim zamanımızda istanbulda gazinolar vardı, onlar kapanınca tavernalar açıldı, çocukluğum tavernalarda gazinolarda geçti, babam gece uykumda kucaklayıp arabaya attığı gibi Uludağ’a götürürdü, bir gece aklına esmiş Fenerbahçede çorbacıdayız, bir gece Moda da dondurmacıda, hep çalışıp derdi mal mülk yapmak olsaydı belki bugün sizlere benim için keyifli olan eşsiz olan anıları anlatmak yerine babam çalışa çalışa öldü diyecektim, ne o hayatını yaşayacaktı ne benim çocukluk anılarım olacaktı, iyi ki hayattan keyif almayı bilmiş, iyi ki yapmak istediklerini ertelememiş.İşte bende herşeyi hazır sunmak onları hazıra alistirmak da bir yerden sonra patlar gibi geliyor.
Kardeş şu deprem ve yakın zamanda babamı kaybetmem sonucu su hayattan şunu anladm. Değmez, değmiyor. Bak geçen depremzedeler den biri dedi 25 senelik emegimi bu eve verdim, 1.5 dk da toz olduBir kaç gündür aklımı kurcalayan bir sorun var.
İki maaslisiniz ve iki çocuğunuz var diyelim.
Çocuklara gelecek yatırımıni nasıl yapıyorsunuz daha doğrusu yapıyor musunuZ?
Ben çalıştığım kurumdan bahsedeyim.
İki öğretmen ekdersi kursu özel dersi tam çoğunun ve aşırı çalışıyorlar.
Hep birikim yapıyorlar.
Çocuklarınız özel kolejde yada okulda okutuyorlar ve özel hayat neredeyse yok hiçbirinde.
Evden okula okuldan eve.
Ben maaşıma göre harcamam çok geliyor onlara ki bencede öyle.
Mesela biz karı koca ikimiz de düz maaş alıyoruz ekders veya diğerleri pek yok bransimiz sözel ikimizinde.
Okulca bir yemeğe gitsek çoğu gelmez.
Benim şuan iki buçuk yaşına yakın bir çocuğum var ve ileride ikinciyi dusunebilirim daha karar vermedim.
Bana hepsi birikim yap diyor.
İleride dersane özel okul şart olacak diyor.
Ve hepsinin yaşamı çocuk endeksli.
Bütün gelirleri yatırım amaçlı.
Şuan kriz var ama çoğu önceden almış zaten bakıyorum iki ev arsa araba en luksunden.
Hala da emlak alma derdindeler.
Bu çocuklar daha mı sansli?
Olması gereken bu mu?
Kafam karıştı son zamanlarda.
Çünkü okulda bugünlerde mevzu bu.
Senin mesajın altına benim mesajın tam test sekilde olmasiBenim gördüklerimde maalesef patladı, dediğim gibi elbette elimize her geçen parayı har vurup harman savurmayalım, biriktirelim, yapabiliyorsak bir ev alalım ama daha fazlasına zaten bu şartlarda ulaşmak zor, ulaşabilmek için gece gündüz çalışmanız lazım, öyle olursa da kendi canınıza yazık, gün yüzü görmeden ölmek de istemem doğrusu, rahmetli babam hiçbir kronik hastalığı yokken bir soğuk algınlığı sonrası aniden öldü 61 yaşında, bence erken bir ölümdü ama mesela kendimi teselli edecek çok güzel anılarım var, babam hayatını istediği gibi yaşadı diyebiliyorum, tatillere de gittik, bizim zamanımızda istanbulda gazinolar vardı, onlar kapanınca tavernalar açıldı, çocukluğum tavernalarda gazinolarda geçti, babam gece uykumda kucaklayıp arabaya attığı gibi Uludağ’a götürürdü, bir gece aklına esmiş Fenerbahçede çorbacıdayız, bir gece Moda da dondurmacıda, hep çalışıp derdi mal mülk yapmak olsaydı belki bugün sizlere benim için keyifli olan eşsiz olan anıları anlatmak yerine babam çalışa çalışa öldü diyecektim, ne o hayatını yaşayacaktı ne benim çocukluk anılarım olacaktı, iyi ki hayattan keyif almayı bilmiş, iyi ki yapmak istediklerini ertelememiş.
Geride kalan bizler, yine kendimize ait bir şeyler yapabildik aç açık kalmadık şükür, bilmiyorum bence her şeyin azı karar çoğu zarar gibi geliyor, çok da dert etmeyin kendinize
Gecmis olsun depremzede misiniz siz?Kardeş şu deprem ve yakın zamanda babamı kaybetmem sonucu su hayattan şunu anladm. Değmez, değmiyor. Bak geçen depremzedeler den biri dedi 25 senelik emegimi bu eve verdim, 1.5 dk da toz oldu
Babamla hep para biriktirdim, 3 ay sonrasına ne planlarımız vardı. 2 ay önce kaybettim. Hayati yasayin derim . Okuyacak çocuk hersekilde okur.benim ne odam ne yatağım ne çalışma masam vardı. Ama hırslı idim
Hayatımı kendim enn üst noktaya çıkardım Rabbimin izniyle.
Geçen gün geri gelmiyor.
Benim kardeşim babama doğduğunda onun için takılan altınların hesabını soruyorBenim annem satip yerse kavga cikariririm valla cbvchxhx
Ne ettiniz cocugun altinlarini bxvhxhxhxBenim kardeşim babama doğduğunda onun için takılan altınların hesabını soruyor
Allah sabırlar versinSenin mesajın altına benim mesajın tam test sekilde olmasi
Ay basiniz sagolsun, babaniz depremde evini kaybetti sandım, tamamen yanlis anlamisim, kusura bakmayin lütfenKardeş şu deprem ve yakın zamanda babamı kaybetmem sonucu su hayattan şunu anladm. Değmez, değmiyor. Bak geçen depremzedeler den biri dedi 25 senelik emegimi bu eve verdim, 1.5 dk da toz oldu
Babamla hep para biriktirdim, 3 ay sonrasına ne planlarımız vardı. 2 ay önce kaybettim. Hayati yasayin derim . Okuyacak çocuk hersekilde okur.benim ne odam ne yatağım ne çalışma masam vardı. Ama hırslı idim
Hayatımı kendim enn üst noktaya çıkardım Rabbimin izniyle.
Geçen gün geri gelmiyor.