- 25 Haziran 2010
- 4.843
- 4.376
MerhabaBir kaç gündür aklımı kurcalayan bir sorun var.
İki maaslisiniz ve iki çocuğunuz var diyelim.
Çocuklara gelecek yatırımıni nasıl yapıyorsunuz daha doğrusu yapıyor musunuZ?
Ben çalıştığım kurumdan bahsedeyim.
İki öğretmen ekdersi kursu özel dersi tam çoğunun ve aşırı çalışıyorlar.
Hep birikim yapıyorlar.
Çocuklarınız özel kolejde yada okulda okutuyorlar ve özel hayat neredeyse yok hiçbirinde.
Evden okula okuldan eve.
Ben maaşıma göre harcamam çok geliyor onlara ki bencede öyle.
Mesela biz karı koca ikimiz de düz maaş alıyoruz ekders veya diğerleri pek yok bransimiz sözel ikimizinde.
Okulca bir yemeğe gitsek çoğu gelmez.
Benim şuan iki buçuk yaşına yakın bir çocuğum var ve ileride ikinciyi dusunebilirim daha karar vermedim.
Bana hepsi birikim yap diyor.
İleride dersane özel okul şart olacak diyor.
Ve hepsinin yaşamı çocuk endeksli.
Bütün gelirleri yatırım amaçlı.
Şuan kriz var ama çoğu önceden almış zaten bakıyorum iki ev arsa araba en luksunden.
Hala da emlak alma derdindeler.
Bu çocuklar daha mı sansli?
Olması gereken bu mu?
Kafam karıştı son zamanlarda.
Çünkü okulda bugünlerde mevzu bu.
Ben de yatırım yapamayanlardanım maalesef
Bir evimiz var kredisi 3 yıl sonra bitecek onda da biz oturuyoruz yatırım sayılmaz bir de arabamız var 2004lü zar zor bizi işe götürüp getiriyor
Onun da kredisi 2 yıl sonra bitiyor başka da hiç birikim yapamıyoruz
Eşim asgari ücretle çalışıyor ben öğretmenim hep borç içindeyiz ancak sosyaliz de
Ben de eşim de gezmeyi severiz kısmıyoruz
Belki kıssak yapabiliriz.
Bazısı yemesinden içmesinden üstünden başından kısarak yapıyor yoksa hem ye iç gez hem biriktir imkansız bnce
Bir komşum var 8 yıldır tanıyorum 8 yıldır aynı montla geçiriyor kışı (modası çok eski olduğuna eminim kemerli gold broşlu falan en az15 yıllık olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam )
Yine bir arkadaşım var abisinin düğününe okulda hergün giydiği kumaş pantolon ve gömlekle gitti abiyeler çok pahalıymış abiye alma daha düzgün bir şey al bari deyince de ee onlar da pahalı 1 gece için değmez deyip almadı (tamam her şey pahalı da bu biraz bahane gibi abiden ötesi yok)
Ben de eşim de içimizde kalacağına üstümüzde olsun diyoruz çocuklarımıza da öyleyiz ama bazen hata olduğunu da düşünüp yapmayalım artık deyip maksimum 3 gün durabiliyoruz
Yapabilenleri kutlamakla beraber tok ölün bari diyorum ben yapamayanlardanım
Son düzenleme: