Ben bu hale nasıl geldim?

ay son yazdıklarına içim parçalandı. annende şimdi dağılmıştır. canım bak işte eşin kendi kıyafetinide getirmiş ne güzel. sabır biraz.yarın senin için herşey yeni ve hayırlısıyla en güzel şekilde başlayacak.

canım bütün kıyafetleri değil. 2. gidişinde sığanları getirmiş. 3. gelişinde sadece benimkiler gene. yarın olur mu bilmem. bana bu hafa bu işleri (onlara ev tutma eşya alma vs) halledicem dedi. ama o zamana kadar neden buraya gelmiyor onu anlayamadım

ya muhtemelen ailesiyle olayların bu hale geldiğini onlarda da dinlemek isteyecek. ve büyük bir ihtimallede araya mesafe koyacak en azından seninle onlara arasında eskisi gibi yanyana olmanızı beklemeyecek. ki en doğrusu bu. yalnız sana tavsiyem yarın onların anlattığıyla ilgili mutlaka eşin sanada sorular soracak. bunda niye böyle söyledin, burda niye böyle davrandın gibi. kesinlikle suçluymuş gibi çekimser cevap verme, kendinden emin, kendine güvenen bir tavırla herşeyi olduğu gibi anlat. ve tabiki işlerin bu hale gelmesinden üzgün olduğunu ama bazı şeylerin tek taraflı yürümeyeceğini söyle. ama şu an orda olmasa eşin için bak karısını aldı gitti, anasını attı demelerini istemiyor. gerekçeleriyle onlarada anlatıp, ikna ederek rızasını alarak ve tabi annesinin gönlünü alarak bu işi yapmak istiyor. zaten Allah korkusu olan her kişinin böyle yapması gerekir canım yani şu an yaptıkları seninle ilgili pek değil. yani kafasında bu kadar sorun varken ve halletmeden sanada sıcak davranmasını bekleme.

ay bu arad kocanada ne kadar düşkün olduğunu anladım. hakikaten çok seviyormuşsun. bende kavgalı çok ayrıydım ilk sene. ben eşimden çok kızımı düşünürdüm valla.

ya muhtemelen ailesiyle olayların bu hale geldiğini onlarda da dinlemek isteyecek. ve büyük bir ihtimallede araya mesafe koyacak en azından seninle onlara arasında eskisi gibi yanyana olmanızı beklemeyecek. ki en doğrusu bu. yalnız sana tavsiyem yarın onların anlattığıyla ilgili mutlaka eşin sanada sorular soracak. bunda niye böyle söyledin, burda niye böyle davrandın gibi. kesinlikle suçluymuş gibi çekimser cevap verme, kendinden emin, kendine güvenen bir tavırla herşeyi olduğu gibi anlat. ve tabiki işlerin bu hale gelmesinden üzgün olduğunu ama bazı şeylerin tek taraflı yürümeyeceğini söyle. ama şu an orda olmasa eşin için bak karısını aldı gitti, anasını attı demelerini istemiyor. gerekçeleriyle onlarada anlatıp, ikna ederek rızasını alarak ve tabi annesinin gönlünü alarak bu işi yapmak istiyor. zaten Allah korkusu olan her kişinin böyle yapması gerekir canım yani şu an yaptıkları seninle ilgili pek değil. yani kafasında bu kadar sorun varken ve halletmeden sanada sıcak davranmasını bekleme.

canım yarın yarın diyorsun ya umarım Allah söyletiyordur. çünkü eşimin dediği annesine ev tutup eşyaları alana kadar orada kalacağı yönünde. evet eşime bağımlılık derecesinde bağlıyım. kızıma çok üzülmüyorum içimizde en mutlusu o. şu anda annesi yanında ne de olsa... ya da henüz olayları algılayamadığım için ben de ne düşüneceğimi neye üzüleceğimi bilmiyorum. offff iyice karıştı kafam...

Son düzenleme:
öncelikle her iki anlamda da geçmiş olsun..
ilk mesajınızı okuduğumda hemen o kaydı silin yazmayı düşünmüştüm.
ne kadar hatalı olursa olsun eşinizin annesi ve maalesef eşiniz kayıt yaptığınızı
öğrendiğinde ilk aklına gelen planlayarak annemi kızdırıp,kavga çıkarmış olabilirdi.
sizi daha fazla üzmek istemiyorum.hepsi geçecek.eşiniz orta yolu bulacak.
ama bence tek umduğu yengelerinden farklı tepkiler vermenizdi.
siz annesini olduğu gibi kabul etmek mecburiyetinde değilsiniz,ama o mecbur.
sanırım sizin olgunlukla annesiyle geçineceğinizi düşünmüş.yaşadıklarınız çok zor,psikolojik baskı yapmış kayınvalideniz size.
hastalığınızı bilmiyor mu,çok üzüldüm gerçekten insan olarak,büyük olarak,anne olarak sizi evlat olarak görmesini diliyorum bundan sonrası için

perşembe günkü tartışmamızda eşme olayı anlatırken belki ihtiyacım olur diye kaydetmiştim. ama eşm anlayışlı yaklaştığından dinletme ihtiyacı duymamıştım. kayıtta her zamanki incilerini döktürüyodu. benden memnuniyetsizliğini bildiriyordu. güzel cümlelerle (anlamışınızdır) edşim annesini savunmuyor da benim kaydetmeme takılmış durumda...

esinizin annenizi savunmadigi acik zaten annesini savunsaydi kahvaltida size sen nasil, ne amacla annemin konusmalarini kaydedersin diye kizardi ve o evden tek basiniza ayrilirdiniz.
esiniz hala size destek ama tavirli, yanlis.
sizin suan yapacaginiz sey esinize neden o kaydi yaptiginizi duzgunce aciklamaniz, sizi anlayacagindan eminim.
olayin bu boyutlara gelebilecegini tahmin edemedim ozur dilerim dersiniz ve ne amacla kaydi yaptiginizi anlatirsiniz, esinizin tavri ortadan kalkar diye dusunuyorum.

öncelikle her iki anlamda da geçmiş olsun..
ilk mesajınızı okuduğumda hemen o kaydı silin yazmayı düşünmüştüm.
ne kadar hatalı olursa olsun eşinizin annesi ve maalesef eşiniz kayıt yaptığınızı
öğrendiğinde ilk aklına gelen planlayarak annemi kızdırıp,kavga çıkarmış olabilirdi.
sizi daha fazla üzmek istemiyorum.hepsi geçecek.eşiniz orta yolu bulacak.
ama bence tek umduğu yengelerinden farklı tepkiler vermenizdi.
siz annesini olduğu gibi kabul etmek mecburiyetinde değilsiniz,ama o mecbur.
sanırım sizin olgunlukla annesiyle geçineceğinizi düşünmüş.yaşadıklarınız çok zor,psikolojik baskı yapmış kayınvalideniz size.
hastalığınızı bilmiyor mu,çok üzüldüm gerçekten insan olarak,büyük olarak,anne olarak sizi evlat olarak görmesini diliyorum bundan sonrası için

bilmez olur mu? ama o kimin hastalığına inanmış, kiminkini önemsemiş ki benim gibi bir el kızınınkini önemsesin. oldukça olgun davranmak adına 7 aya yakın süre sustum. kendimi savunma amaçlı çektiğim kaydı da dinletmedim üstelk. evet çok doğru bir davranış değildi ama yavuz hırsız ev sahibini bastırdı sanırım.

canım az da olsa içime su serptin tşk ederim. Ama peki neden orada kalmayı tercih etti? yani konuşup gelebilirdi dimi? he bi de dedik ki balkonda konuşurken "farzet ben şehir dışına çıkıyorum yarın" dedi. " tmm da dedm ben sen yokken seni durmadan arıyordum".gene ara" dedi.
dediğim gibi kafamı karıştıran 3 şey var
1-en son gidişinden sonra orada kalmaya karar vermesi
2-buz gibi tavrı
3- o evde oldukça orda onu işlerlermi? onun korkusu

canim ya kendini uzme bence esin kesinlikle en kisa zamanda yanina gelecek ve sen onunla konusunca tavri ortadan kalkacak.
kayit meselesi onu uzmus olabilir yani cok ta hos bir sey degil esiniz acisindan dusunursek, ona da hak verin adamcagizin nevri dondu birden bire. hic bir seyden haberi yok, kaydi neden yaptiniz anneniz ne dedi de yaptiniz bir seyden haberi yok.
biraz sabirli olun.
tekrar soyluyorum uzulmeyin cunku esinizin sizi anlayacagindan eminim.
annesi ne kadar doldurursa doldursun eger annesini taniyorsa inanmaz gibime geliyor...

esinizi ariyor musunuz hic?
ara sira arayin bence.

esinizin annenizi savunmadigi acik zaten annesini savunsaydi kahvaltida size sen nasil, ne amacla annemin konusmalarini kaydedersin diye kizardi ve o evden tek basiniza ayrilirdiniz.
esiniz hala size destek ama tavirli, yanlis.
sizin suan yapacaginiz sey esinize neden o kaydi yaptiginizi duzgunce aciklamaniz, sizi anlayacagindan eminim.
olayin bu boyutlara gelebilecegini tahmin edemedim ozur dilerim dersiniz ve ne amacla kaydi yaptiginizi anlatirsiniz, esinizin tavri ortadan kalkar diye dusunuyorum.

zaten aynen öyle dedim. annen bir dediğini daha sonra inkar ettiği ya da benim söylemediğm şeyler benim söylediğimi iddia ettiği için çektim dedim.

canim ya kendini uzme bence esin kesinlikle en kisa zamanda yanina gelecek ve sen onunla konusunca tavri ortadan kalkacak.
kayit meselesi onu uzmus olabilir yani cok ta hos bir sey degil esiniz acisindan dusunursek, ona da hak verin adamcagizin nevri dondu birden bire. hic bir seyden haberi yok, kaydi neden yaptiniz anneniz ne dedi de yaptiniz bir seyden haberi yok.
biraz sabirli olun.
tekrar soyluyorum uzulmeyin cunku esinizin sizi anlayacagindan eminim.
annesi ne kadar doldurursa doldursun eger annesini taniyorsa inanmaz gibime geliyor...

esinizi ariyor musunuz hic?
ara sira arayin bence.

gittiğinden beri aramadım henüzi aslında yarın sabah bizim arabayı servise bırakacaktık. o sebepten de babamın iki araba gidip (birini ben kullanacaktım) tek araba dönecektik. eşim de beni işe bırakacaktık. bir ara dedim ki istersen 8 de buluşalım yine aynı sistemi yaparız dedim. konuşuruz akşam ararım dedi. aramazsa arasam mı ne yapıyoruz diye?

Merhaba, oncelikle sakin olun ve kendinizi yipratmayin olumsuz dusuncelerle..
Esinizin orda kalmasi muhtemelen bir seyleri hal edebilmek icindir
sizin daha tapu isiniz var ve "anne size ev tutacam oraya tasinacaksiniz" diye pat diye soyleyemez
sanirim bunu ilimli ve gurultusuz bir sekilde hal etmeye calisacaktir..
bu gece annenizde kalsa annesini ve oturdugu evi terketti izlenimi olacak ailesi gozunde..
annesi kötüde olsa sucluda olsa pat diye haftaya bu evden gidiyorsunuz size ev tutacam diyemedi..
donuk ve soguk olmasi normal degilmi sizce? kendisi hafta ici yokken hersey yolunda diye dusunurken
mutlu hafta sonlari gecirirken evine geldiginde bu kadar sorunun olabilecegini hatta islerin cigrindan cikip
sizin ispat olsun diye ses kayit etmenizi gerektirecek kadar bir sorun yasandigini bilmiyordu
sok olmus ve uzulmus durumda..
siz elinizden geldigince kendinizi yipratmayin gozlerinizi aglamaktan sisirmeyin hastaliginiza hic iyi bir sey degil
bu kadar stres! bunca zaman esinizden sakladiniz evdeki sorunlari tek hataniz bu diye dusunuyorum..
o uzulmesin diye yaptiniz ama siz uzuldunuz..
hem esinizla siz cok iyi konusabiliyorsunuz bazi konulari.. keske daha once paylassaydiniz..
bence bir cocugu veliye sikayet eder gibi gormeyin ve sakin bir zamanda kaynananiz olacak o hatunun sizi nasil incittigini anlatin!
bu sizin hakkiniz.. anlatmaz ve susarsaniz suclu duruma dusebilirsiniz..
iyi haberlerinizi bekliyorum

merhaba yaşadıklarınızı en başından beri okuyorum.hani anlatsam roman olur derler ya öyle bir şey sanki.yaşadığınız olaylar çook üzücü biz okurken bu kadar etkilenmişken sizin ne yaşadığınızı kestiremiyorum bile.allah öncelikle size bol bol sabır versin.ama unutmayın her şey gelip geçici üzüntüler, mutsuzluklar ve diğerleri.en önemlisi sağlık sizin sağlığınızdan başka önemli bir şey yok bence.burdaki herkesin duaları seninle.inşallah en kısa zamanda herşey senin istediğin gibi olur.

zaten aynen öyle dedim. annen bir dediğini daha sonra inkar ettiği ya da benim söylemediğm şeyler benim söylediğimi iddia ettiği için çektim dedim.

Kayit meselesinde kendinizi suclamayin basina gelmeyen bilemez bence dogrusunu yaptiniz ama esinize söylicek firsatiniz olmadi bu noktada yanlis anlasildiniz tahmin edebiliyorum kimbilir nasil veryansin etti kaynanaki esiniz sok oldu.Benim esimde annesiyle yada kendi tarafiyla tel görüsmesi yaparsam kaydet der yasadiklarimizdan dolayi 2 dakka önce söylediklerini 2 dakka sonra inkar eden tipler napalim..

Kayit meselesinde kendinizi suclamayin basina gelmeyen bilemez bence dogrusunu yaptiniz ama esinize söylicek firsatiniz olmadi bu noktada yanlis anlasildiniz tahmin edebiliyorum kimbilir nasil veryansin etti kaynanaki esiniz sok oldu.Benim esimde annesiyle yada kendi tarafiyla tel görüsmesi yaparsam kaydet der yasadiklarimizdan dolayi 2 dakka önce söylediklerini 2 dakka sonra inkar eden tipler napalim..

ne kada zor bir şey değil mi durmadan kendini ispat etmeye çalışmak?
bu konuda annemin yorumu süper : devlet herkesi kayda alıyor. sen onu almışın da nolmuş "
gülsem mi ağlasam mi bilemedim

çok fazla aramayın bence.
suçluluk psikolojisiyle yapıyor gibi düşünülür.
merak etmeyin eşiniz çocuk değil ya,öyle hemen dolduruşa gelsin.
gelecekse de gelecektir zaten.
ama ben ilk konuşmanızı yazdığınızda ne kadar olgun bir eşi varmış dedim.
eminim annesinden dinleyecek önce konuyu,sonra da size soracak.
biraz kafasını dinlesin bırakın,siz de aynısını yapın hatta.
kızınız yattıktan sonra duşunuzu alın,anneciğinizle karşılıklı kahvelerinzi için ve
bu konuyu konuşmayın derim.konuşacaksanız da espriyle karışık konuşun.
negatif elektiriği atın üstünüzden.bundan sonra ne olacağının ayrıntılarıyla
kendinizi sıkmayın.herşey düzelecek merak etmeyin.

çok fazla aramayın bence.
suçluluk psikolojisiyle yapıyor gibi düşünülür.
merak etmeyin eşiniz çocuk değil ya,öyle hemen dolduruşa gelsin.
gelecekse de gelecektir zaten.
ama ben ilk konuşmanızı yazdığınızda ne kadar olgun bir eşi varmış dedim.
eminim annesinden dinleyecek önce konuyu,sonra da size soracak.
biraz kafasını dinlesin bırakın,siz de aynısını yapın hatta.
kızınız yattıktan sonra duşunuzu alın,anneciğinizle karşılıklı kahvelerinzi için ve
bu konuyu konuşmayın derim.konuşacaksanız da espriyle karışık konuşun.
negatif elektiriği atın üstünüzden.bundan sonra ne olacağının ayrıntılarıyla
kendinizi sıkmayın.herşey düzelecek merak etmeyin.

iyi dilekleriniz için gerçekten çok tşkler. umarım herkes için hayırlısı olur. sizler hep mutlu oln inşallah...

aman canım evi üzerimize geçireceğiz diye çektiğin bunca sıkıntılara değiyormu

gittiğinden beri aramadım henüzi aslında yarın sabah bizim arabayı servise bırakacaktık. o sebepten de babamın iki araba gidip (birini ben kullanacaktım) tek araba dönecektik. eşim de beni işe bırakacaktık. bir ara dedim ki istersen 8 de buluşalım yine aynı sistemi yaparız dedim. konuşuruz akşam ararım dedi. aramazsa arasam mı ne yapıyoruz diye?

bence ara tabii ki.
hem onun sesinden konusma tavrindan falan orada neler olup bittigini anlayabilirsin hem de beni neden aramadi etmedi diye kendi kendini yiyip uzulmezsin.
baktin o aramadi sen ara, canim aramadin ben de merak ettim. hem planimiz ne konusalim da ben de yarin sabah ona gore hareket ederim de.
ara bence bos birakma.

Merhaba, oncelikle sakin olun ve kendinizi yipratmayin olumsuz dusuncelerle..
Esinizin orda kalmasi muhtemelen bir seyleri hal edebilmek icindir
sizin daha tapu isiniz var ve "anne size ev tutacam oraya tasinacaksiniz" diye pat diye soyleyemez
sanirim bunu ilimli ve gurultusuz bir sekilde hal etmeye calisacaktir..
bu gece annenizde kalsa annesini ve oturdugu evi terketti izlenimi olacak ailesi gozunde..
annesi kötüde olsa sucluda olsa pat diye haftaya bu evden gidiyorsunuz size ev tutacam diyemedi..
donuk ve soguk olmasi normal degilmi sizce? kendisi hafta ici yokken hersey yolunda diye dusunurken
mutlu hafta sonlari gecirirken evine geldiginde bu kadar sorunun olabilecegini hatta islerin cigrindan cikip
sizin ispat olsun diye ses kayit etmenizi gerektirecek kadar bir sorun yasandigini bilmiyordu
sok olmus ve uzulmus durumda..
siz elinizden geldigince kendinizi yipratmayin gozlerinizi aglamaktan sisirmeyin hastaliginiza hic iyi bir sey degil
bu kadar stres! bunca zaman esinizden sakladiniz evdeki sorunlari tek hataniz bu diye dusunuyorum..
o uzulmesin diye yaptiniz ama siz uzuldunuz..
hem esinizla siz cok iyi konusabiliyorsunuz bazi konulari.. keske daha once paylassaydiniz..
bence bir cocugu veliye sikayet eder gibi gormeyin ve sakin bir zamanda kaynananiz olacak o hatunun sizi nasil incittigini anlatin!
bu sizin hakkiniz.. anlatmaz ve susarsaniz suclu duruma dusebilirsiniz..
iyi haberlerinizi bekliyorum

X