Ben bu hale nasıl geldim?

saol canım şu anda en çok ihtiyacım olan şey sabır sanırım.
işte ben de o bölümü anlayamıyorum ya?
benimle annemde kalacakken (annem aradı demin eşyaları yerleştirdim *nın takım elbiseleri ve gömlekleri hariç büyük kızım eşyaları burda dedi. söylemesi ayıp boxer larını bile koymuş) ne oldu o son gidişte de böyle çark etti?
tmm ev tutulacak da neden orada kalıyor?
ona sorduğum zaman olayı en az zararla kurtarmaya çalışıyorum diyor. dünkü konuşmamızda (şimdi biraz düşündükçe aklıma geliyor yavaş yavaş sanırım şok anca geçiyor) ağlayıp durma dediğinde "iyi de seni kaybetmekten korkuyorum" demem üzerine "böyle yaparsan daha çok kaybedeksin. bana bırak bişeyleri" demişti.
ama gerçekten anlayamıyorum....

Son düzenleme:
Hay allah neler olmuş böyle! Biraz kafamı toparlayıp yazarım. Kendinizi koyvermeyin lütfen, bu bir dönüm noktası. Ama kötü olmayacak merak etmeyin...

Esinizde su an arada kaldi cözüm üretmeye calisiyo demekki kurulu düzenin bir anda bozulmasi yeniden yapmak zor tabi.erkeklerin böyle durumlarda ailesinin gercek yüzünü görsede kabullenmeleri cok zor.Birde öbür tarafi düsünürsek öyle bi ortamda iyice bunalmistir.Sizede yanlis bisey söylememek adina soguk duruyor olabilir kötüye yormayalim insallah hayirli haberler gelir yakinda.:97:

Bilirsiniz bazı durumlarda yükselişe geçebilmek için "dibe vurmak" gerekir. Şu an bence benzer bir durum yaşıyorsunuz. Olumlu bakıyorum çünkü eşiniz çok güzel yaklaşmış soruna. Kayıt konusuna gelince. Çok sevimsiz bir durum oluşmuş son anda. Ama telefonunuzun sizden habersiz didiklenmesi oldukça ayıp kaçmış doğrusu. Sadece bu durum bile yaşadığınız anlaşmazlığı son derece "anlaşılır ve gerçekçi" kılıyor. Eşiniz herşeyin farkında. Sadece kötü bir sürpriz olmuş siz konuyu kapattıktan sonra kaydın ortaya çıkması. Neden yaptığınızı da açıklamışsınız. Ama tabii keşke ilk sizden duysaydı. Biraz zaman verin eşinize. Çünkü şu anda tabir-i caizse tam bir "seçim" aşamasında. Bu onun için oldukça zordur anlamaya çalışın. Bir yanda annesi bir yanda hayat arkadaşı. Ve değer verdiği iki insanın birbirlerinden hoşlanmadıkları iyice ayyuka çıkmış durumda. Kim ister ki böyle olsun. Bırakın yeni duruma uyum sağlayabileceği bir psikoloji oluştursun. Yalnız arayı fazla da soğutmayın. Dengeli bir mesafeyle yaklaşın. Şunu da sakın unutmayın : SİZ HAKLISINIZ! Lütfen eşinizin yanında beden dilinizle, tavrınızla, duruşunuzla, konuşmanızla, bunu her şekilde hissettirin...

tşkler. şu anda herkes beni suçluyor ya. en azından sizlerin benim neden kayıt ettiğimi anlamanız bana yetiyor. en çok kırıldığım nokta o ikisi zaten
1- ben ondan habersiz kayıt yapınca saygısız yılan oluyorum ama o benden habersiz benim telefonumu karşıtırınca (hem de küçük kaynımla) hiç bişey olmuyor. hatta o 24 yaşındaki dünkü velet (ben eşimle flört ettiğimde daha 9 yaşındaydı) "yenge hatalısın" deme cüretini gösteriyor. annesine dönüp "demek ki seni annesi gibi görmemiş ki böyle davranmış" diyebiliyor. (annesinden nefret ederdi geçen hafta sözlendi ya sanırım yalakalık modunda kendi evliliği güme gitmesin diye). benim eşim "o halis munis * bile seni ayıplıyorsa, bir daha düşün doğru mu yanlış mı yaptığın " diyebiliyor. (bu son gelişindeki sözleri)
2-bütün konu kayıtta tıkandı kaldı zaten. yani herşey güllük gülistanlıktı ben kaydettim diye oldu gibi bir izlenim var ortalıkta. gel de delirme

Son düzenleme:

Dün aksam annenizin yaptigi yoruma bayildim:devlet herkesi kayit altina aldi sen almissin cokmu demis ya

Sizin olayda bi bahane lazimmis onuda böyle ortaya atmislar cok takilmayin bence.Kayinvalideniz ne kadar sevimsiz sekilde konussada demekki o da olay cikarmaya bahane ariyomus biraz mantigi olan bunu bu sekilde yorumlar.

evet annem süperdi valla. bi de benim annem çok zğırdır normalinde. beni güldürmek için kadın 60 yıllık hayatında belki 6. esprisini yaptı ya. yerim onu ben

eşinin niye hala orda olduğunu ben bile merak ediyorum tamam bitakım şeyleri yola koyacak ama annesi kadar sende üzgünsün bence seninde yanına gelip gerekli açıklamayı yapmalı sen bunu hakediyosun .nolursa olsun gelinle kaynana arasında bişey olunca hemen anneci oluveriyolar sanki gelin bostan korkuluğuen zor kısım bu galiba beklemek.nekadar süreceğini bilmeden beklemek.kızını arayıp sormuyormu canım

Güçlü olmaya çalış canım çünkü cidden ihtiyacın olacak güce. Zaten rahatsızlıklarım varmış bir de bunlarla hasta etme kendini. Kendini rahatlatcak birşeyler yap, bu psikolojiden kurtar kendini. Kimseyi düşünmesen de kızını düşün. Koca bile yerine göre geçici ama evlat öyle değil. Hele ki işler dua ettiğimiz, olmasını arzuladığımız şekilde iyi sonuçlanmazsa evladına da güç vermek gerekecek. Dua, sabır ve zamanla çözülür herşey inan buna. Yeter ki sen sular durulana kadar sele kapılıp yitip gitme

canım neden orda olduğunu ben anlayabilirsem inan size de anlatıcam. sadece dediklerimi söyledi işte.
akşam epey ilgilendi kızla. ing ödevini yaptırdı. zebra maskesi yaptılar. keman çalıştılar vs.
aşırı ilgili ve düşkün bir babadır.
ama şu anda neden orada olduğunu bilemiyorum gerçekten.

Eşiniz bir kayıta takılı kalmasında,
kendi aile fertlerinin yaptığı yanlışları düşünsün bir de.
Herkes çok haklıymışta, bir siz mi yanlış yapmışsınız.
Sizin telefonunuzu kim hangi hakla karıştırıyor.
Ayrıca o kayıtta neler konuşulmuş, dinlemiş mi,
kim hangi hakla size bu şekilde konuşabiliyor.
Bunları yapanların hiç suçu yokta, kayıt yapmak zorunda kalanın mı suçu var.
Eşiniz hiç düşünmüyor mu, siz neden kayıt yaptınız, ona buna dinletmek için mi?
Annesinin marifetlerini dinlesin de, aklı başına gelsin biraz.
Bütün ailesi baştan sona yanlış, hırsını sizden çıkarmasın bari.

güçlü olmaya çalışıyorum ama kendimi kandırıyorum. işe bile veremiyorum kendimi. dünü tekrar tekrar yaşıyorum.
her hatırladığım bir ayrıntı daha geliyor aklıam yine başlıyorum ağlamaya.
olmadı psikiyatr la görüşücem. (gerçi rahatsızlığımdan dolayı içtiğim güçlü antidepresanlar da var ama)
en kötü şey belirsizlik miş.
yani bir sonuca varsa. iyi ya da kötü.
en azından adımı ona göre atarım.
beklemek kötü şey (hele bir de 7.5 aylık doğmuş bir insansan tez canlı oluyorsun sanırım )

yapı olarak çok ketumdur zaten. az öz konuşan yapısı vardır. sadece dediği iki şey var işte
1-olayları en az zararla kurtarmaya çalışıyorum
2-senin de kayıt yapman çok etik değildi kabul et.

bilemiyorum belki bana yüz vermemek için diyor böyle ya da gerçekten böyle hissediyorumbilemiyorum.
o evde neler konuşuluyor bilemiyorum.
beyim patlamak üzere....

biliyorum kesinlikle bunu sormanızın fırsatı yada yeri gelmemiştir ama ;
"oğlum demişti zaten senin yılan ve yalancı olduğunu" demiş ya kayınvalideniz;bunu eşiniz dedi diye söyledi değilmi?
eşiniz gerçekten böyle bişeyi dememiştir herhalde ama neye dayanarak bunu söyledi o an size??????eşinize bunu açtınız mı??
burdan anlasın işte kayınvalidenizin nasıl fesatlık yaptığını,nasıl sizi birbirinize düşürmek istediğini ama değilmi;
bu cümlenin üzerinde durmuyomu acaba,takılmışlar kayıta
[/B]

Son düzenleme:
Siz haklısınız kayıt yapmakla... Doğru yapmak ve haklı olmak bazen çelişebiliyor...Sizin durumda böyle.. Kendinizi suçlamayın...
Anlattıklarınıza bakarak, şu ana kadar yaptığınız tek yanlış; kayınvalidenizle sorun yaşamaya başladığınız anda bunu eşinize söylememiş olmanız, başka bir hatanız yanlışınız yok...
Sizi suçlamalarına izin vermeyin... Bırakın onlar kendi aralarında ne konuşuyorlarsa konuşsunlar... Size suçluluk duygusunu yaşatmalarına asla asla izin vermeyin...

Eşinizle oturup yüzyüze konuşmanız gerekiyor bu durumda... Ve görüşmenizde neyi neden yaptığınızı anlatın... Susmak, beklemek, sabır göstermekle bence yine yanlış yapıyorsunuz... Herşey açık ve net konuşulmalı... Siz de belirsizlikler üzerine boşu boşuna canınızı sıkmaz, önünüzdeki sorunla ilgili çareler ararsınız... Ve beklemeniz bence onların karşısında sizi yine suçlu pozisyonuna sokacaktır (eşiniz de dahil böyle düşünebilirler)

Sadece eşinize kendinizi net birşekilde anlatın ki o da sizi savunabilsin onlara karşı... Susmayın, harekete geçin... Benim tavsiyem budur...

Ve lütfen sağlığınızı düşünün... Önce siz!! Sonra evladınız...!!

Konunuzu takip ediyorum sürekli, ve çoğu zaman yorum yazmıyorum ki, yorumlarım sizide üzmesin diye ama... Lütfen artık!! konuşun....

ben zaten o cümleyi duydupumda kendimden geçmiş ve alyansları fırlatmıştım eşimn tabağına. "yazıklar olsun sana verdiğim emeklere" tarzı feryadımı hatırlıyorum. bir de eşimin şaşkın suratıyla "saçmalama" cevabını. sonra odaya geldi. "tak şunu parmağına" dedi. arabada sorduğumda da "sen benim öle bir cümle kurabileceğime inanıyormusun" diye ekledi.
çok yakın bir arkadaşımıza anlattım durumu. "o şu anda sudan çıkmış balık gibi. ama terk etme gibi bir düşüncesi olsa idi inan babanın arabası şu anda onda olmazdı. taksiye biner ama o arabayı kullanmazdı. o seni o evde korumak için var anladığım kadarıyla. çünkü o ev şu anda kaynıyordur" dedi. (muhtemelen tüm kardeşler ve eltilere eğlencelik çıktı işte )

Merhaba canim, uzuldum okuduklarima.. Ama kayit isine karsi tavrini iyi koyman gerek diye dusunuyorum
seni yalancilikla itham etmelerine karsi bir delil hazirladigini belki yanlis bir hareketti ama o anki bunalim ve psikolojiyle bunu yaptigini
bu ses kaydina neden odaklandiklarini ogrenmek istedigini soyle.. sonucta sen suclu degilsin diye dusunuyorum! kucuk kaynin cocuk degil
ve senin telefonu karistirma hakkina sahip degil ve heleki yorum yapma hakkinada sahip degil! kendini ezdirme.. hem duygularini hem mantigini
ayni anda kullanmaya calis. Cellalenme kendini ifade etmeye calistigin zaman
ses kaydedecek duruma getirdiler beni bundan ne cikartirsin de esine?
haddimi asmak istemiyorum bunlari yazarak ama ne bileyim dokundu bana bu suclamalar ve tavirlar.. dun arkadaslarla ben uzulmemeni istedik ama
sen hala uzulup kendini yipratiyorsun anladigim kadariyla.. yazik degilmi sana?

o zaman endişelenmeyin,
annesinin ettiği o lafın hesabınıda mutlaka sormuştur sizi bıraktıktan sonra o zaman
arkadaşınızın söylediğide tabiki mantıklı;keyfinize bakın,annesi düşsün derdine

canım inan tüm yazdıklarınızı teker teker okuyorum güç toplamk için. iyi ki varsınız. hepinizi tek tek öpüyorum.
ama üzülmemek düşünmemek elimde değil ki...
eşyalarını gördüm gelince. hala anlamlandırmaya çalışıyorum

o zaman endişelenmeyin,
annesinin ettiği o lafın hesabınıda mutlaka sormuştur sizi bıraktıktan sonra o zaman
arkadaşınızın söylediğide tabiki mantıklı;keyfinize bakın,annesi düşsün derdine

inşallah canım inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…