Allah size sabir versin... esinizede kendinizede biraz zaman verin sagliginizi düsünün.aglamayin artik gözyaslarinizi hakedecek kisi kayinvalideniz degil söyledi esti yagdi rahatladi oturuyo simdi.
Esiniz yaniniza gelmeyi düsünmüyomu? ev tutulcaksa tutulur orda kalmasinin manasini anlayamadim esinin ve kizinin yaninda olmasi gerek diye düsünüyorum ,kaynananizin yaninda eltiniz kayniniz vardir yalniz degildir degilmi?
Bilirsiniz bazı durumlarda yükselişe geçebilmek için "dibe vurmak" gerekir. Şu an bence benzer bir durum yaşıyorsunuz. Olumlu bakıyorum çünkü eşiniz çok güzel yaklaşmış soruna. Kayıt konusuna gelince. Çok sevimsiz bir durum oluşmuş son anda. Ama telefonunuzun sizden habersiz didiklenmesi oldukça ayıp kaçmış doğrusu. Sadece bu durum bile yaşadığınız anlaşmazlığı son derece "anlaşılır ve gerçekçi" kılıyor. Eşiniz herşeyin farkında. Sadece kötü bir sürpriz olmuş siz konuyu kapattıktan sonra kaydın ortaya çıkması. Neden yaptığınızı da açıklamışsınız. Ama tabii keşke ilk sizden duysaydı. Biraz zaman verin eşinize. Çünkü şu anda tabir-i caizse tam bir "seçim" aşamasında. Bu onun için oldukça zordur anlamaya çalışın. Bir yanda annesi bir yanda hayat arkadaşı. Ve değer verdiği iki insanın birbirlerinden hoşlanmadıkları iyice ayyuka çıkmış durumda. Kim ister ki böyle olsun. Bırakın yeni duruma uyum sağlayabileceği bir psikoloji oluştursun. Yalnız arayı fazla da soğutmayın. Dengeli bir mesafeyle yaklaşın. Şunu da sakın unutmayın : SİZ HAKLISINIZ! Lütfen eşinizin yanında beden dilinizle, tavrınızla, duruşunuzla, konuşmanızla, bunu her şekilde hissettirin...
tşkler. şu anda herkes beni suçluyor ya. en azından sizlerin benim neden kayıt ettiğimi anlamanız bana yetiyor. en çok kırıldığım nokta o ikisi zaten
1- ben ondan habersiz kayıt yapınca saygısız yılan oluyorum ama o benden habersiz benim telefonumu karşıtırınca kaynıma hiç bişey olmuyor
2-bütün konu kayıtta tıkandı kaldı zaten. yani herşey güllük gülistanlıktı ben kaydettim diye oldu gibi bir izlenim var ortalıkta. gel de delirme
Dün aksam annenizin yaptigi yoruma bayildim:devlet herkesi kayit altina aldi sen almissin cokmu demis ya
Sizin olayda bi bahane lazimmis onuda böyle ortaya atmislar cok takilmayin bence.Kayinvalideniz ne kadar sevimsiz sekilde konussada demekki o da olay cikarmaya bahane ariyomus biraz mantigi olan bunu bu sekilde yorumlar.
eşinin niye hala orda olduğunu ben bile merak ediyorum tamam bitakım şeyleri yola koyacak ama annesi kadar sende üzgünsün bence seninde yanına gelip gerekli açıklamayı yapmalı sen bunu hakediyosun .nolursa olsun gelinle kaynana arasında bişey olunca hemen anneci oluveriyolar sanki gelin bostan korkuluğuen zor kısım bu galiba beklemek.nekadar süreceğini bilmeden beklemek.kızını arayıp sormuyormu canım
Güçlü olmaya çalış canım çünkü cidden ihtiyacın olacak güce. Zaten rahatsızlıklarım varmış bir de bunlarla hasta etme kendini. Kendini rahatlatcak birşeyler yap, bu psikolojiden kurtar kendini. Kimseyi düşünmesen de kızını düşün. Koca bile yerine göre geçici ama evlat öyle değil. Hele ki işler dua ettiğimiz, olmasını arzuladığımız şekilde iyi sonuçlanmazsa evladına da güç vermek gerekecek. Dua, sabır ve zamanla çözülür herşey inan buna. Yeter ki sen sular durulana kadar sele kapılıp yitip gitme
Eşiniz bir kayıta takılı kalmasında,
kendi aile fertlerinin yaptığı yanlışları düşünsün bir de.
Herkes çok haklıymışta, bir siz mi yanlış yapmışsınız.
Sizin telefonunuzu kim hangi hakla karıştırıyor.
Ayrıca o kayıtta neler konuşulmuş, dinlemiş mi,
kim hangi hakla size bu şekilde konuşabiliyor.
Bunları yapanların hiç suçu yokta, kayıt yapmak zorunda kalanın mı suçu var.
Eşiniz hiç düşünmüyor mu, siz neden kayıt yaptınız, ona buna dinletmek için mi?
Annesinin marifetlerini dinlesin de, aklı başına gelsin biraz.
Bütün ailesi baştan sona yanlış, hırsını sizden çıkarmasın bari.
biliyorum kesinlikle bunu sormanızın fırsatı yada yeri gelmemiştir ama ;
"oğlum demişti zaten senin yılan ve yalancı olduğunu" demiş ya kayınvalideniz;bunu eşiniz dedi diye söyledi değilmi?
eşiniz gerçekten böyle bişeyi dememiştir herhalde ama neye dayanarak bunu söyledi o an size??????eşinize bunu açtınız mı??
burdan anlasın işte kayınvalidenizin nasıl fesatlık yaptığını,nasıl sizi birbirinize düşürmek istediğini ama değilmi;
bu cümlenin üzerinde durmuyomu acaba,takılmışlar kayıta[/B]
ben zaten o cümleyi duydupumda kendimden geçmiş ve alyansları fırlatmıştım eşimn tabağına. "yazıklar olsun sana verdiğim emeklere" tarzı feryadımı hatırlıyorum. bir de eşimin şaşkın suratıyla "saçmalama" cevabını. sonra odaya geldi. "tak şunu parmağına" dedi. arabada sorduğumda da "sen benim öle bir cümle kurabileceğime inanıyormusun" diye ekledi.
çok yakın bir arkadaşımıza anlattım durumu. "o şu anda sudan çıkmış balık gibi. ama terk etme gibi bir düşüncesi olsa idi inan babanın arabası şu anda onda olmazdı. taksiye biner ama o arabayı kullanmazdı. o seni o evde korumak için var anladığım kadarıyla. çünkü o ev şu anda kaynıyordur" dedi. (muhtemelen tüm kardeşler ve eltilere eğlencelik çıktı işte )
Merhaba canim, uzuldum okuduklarima.. Ama kayit isine karsi tavrini iyi koyman gerek diye dusunuyorum
seni yalancilikla itham etmelerine karsi bir delil hazirladigini belki yanlis bir hareketti ama o anki bunalim ve psikolojiyle bunu yaptigini
bu ses kaydina neden odaklandiklarini ogrenmek istedigini soyle.. sonucta sen suclu degilsin diye dusunuyorum! kucuk kaynin cocuk degil
ve senin telefonu karistirma hakkina sahip degil ve heleki yorum yapma hakkinada sahip degil! kendini ezdirme.. hem duygularini hem mantigini
ayni anda kullanmaya calis. Cellalenme kendini ifade etmeye calistigin zaman
ses kaydedecek duruma getirdiler beni bundan ne cikartirsin de esine?
haddimi asmak istemiyorum bunlari yazarak ama ne bileyim dokundu bana bu suclamalar ve tavirlar.. dun arkadaslarla ben uzulmemeni istedik ama
sen hala uzulup kendini yipratiyorsun anladigim kadariyla.. yazik degilmi sana?
o zaman endişelenmeyin,
annesinin ettiği o lafın hesabınıda mutlaka sormuştur sizi bıraktıktan sonra o zaman
arkadaşınızın söylediğide tabiki mantıklı;keyfinize bakın,annesi düşsün derdine