Ben bu hale nasıl geldim?

Siz haklısınız kayıt yapmakla... Doğru yapmak ve haklı olmak bazen çelişebiliyor...Sizin durumda böyle.. Kendinizi suçlamayın...
Anlattıklarınıza bakarak, şu ana kadar yaptığınız tek yanlış; kayınvalidenizle sorun yaşamaya başladığınız anda bunu eşinize söylememiş olmanız, başka bir hatanız yanlışınız yok...
Sizi suçlamalarına izin vermeyin... Bırakın onlar kendi aralarında ne konuşuyorlarsa konuşsunlar... Size suçluluk duygusunu yaşatmalarına asla asla izin vermeyin...

Eşinizle oturup yüzyüze konuşmanız gerekiyor bu durumda... Ve görüşmenizde neyi neden yaptığınızı anlatın... Susmak, beklemek, sabır göstermekle bence yine yanlış yapıyorsunuz... Herşey açık ve net konuşulmalı... Siz de belirsizlikler üzerine boşu boşuna canınızı sıkmaz, önünüzdeki sorunla ilgili çareler ararsınız... Ve beklemeniz bence onların karşısında sizi yine suçlu pozisyonuna sokacaktır (eşiniz de dahil böyle düşünebilirler)

Sadece eşinize kendinizi net birşekilde anlatın ki o da sizi savunabilsin onlara karşı... Susmayın, harekete geçin... Benim tavsiyem budur...

Ve lütfen sağlığınızı düşünün... Önce siz!! Sonra evladınız...!!

Konunuzu takip ediyorum sürekli, ve çoğu zaman yorum yazmıyorum ki, yorumlarım sizide üzmesin diye ama... Lütfen artık!! konuşun....

inanın her yoruma ihtiyacım vvar. sizler benim göremediklerimi görebiliyor olabilirsiniz. hiç bir şey daha fazla incitemez beni inanın....

Merhaba.Ben de başından beri konunuzu takip ediyor ve sizin adınıza üzülüyorum..Bu güne kadar yazmadım çünkü sizi üzmek istemedim ama artık dayanamayacağım..Biliyorum şu an desteğe,morale ihtiyacınız var ama emin olun ki benim de söyleyeceklerim sizin iyiliğiniz adına..
Bakın bir ev için asla bunlar çekilmemeliydi,canınıza,psikolojinize,sağlınıza yazık günah değil mi?Annenizin size üzüldüğüne,eşinizle aranızın bozulduğuna yazık değil mi?Ne gerek vardı yerin dibine batsın evi..Lütfen yanlış anlamayın ama bana göre mal mülk için asla göze alınacak şeyler değil bunlar..
İkincisi eşinizle konuşmakta çok geç kalmışsınız,ve bence ilk konuşmanızda kaydı dinletmeliydiniz ki daha siz yorum yapmadan kendi kulaklarıyla duysun ne olup bittiğini..Şu durumdaki eşinizin tavrı da çok doğru gelmedi bana açıkçası..Yani kayıttaki size yapılan hakaretler varken nasıl hala eşini yalnız bırakıp annesinin yanında olabiliyor?Aksine annesine tavır alması gerekirdi..Özür diliyorum eğer üzüyorsam..Dedim ya iyiliğiniz için söylüyorum..
Bence siz ona hala bir adım gitmek yerne geri çekilmelisiniz ki ne kadar kırıldığınızı anlasın..Başkalarının ilişkileri hakkında akıl vermeyi hiç sevmem ama inanın üzüldüğüm için söylüyorum bunları çünkü ben bile okurken bunaldım :KK50:
Siz ona yaklaştıkça demek ki kaydı aldığı için o da pişman ve affettirmeye çalışıyor gibi bir düşünce olacak ister istemez..Siz bu kadar kırılmışken bence tavrınızı da ona göre belirleyin..
Umarım hakkınızda hayırlısı olur..Sevgiyle..

Merhaba.Ben de başından beri konunuzu takip ediyor ve sizin adınıza üzülüyorum..Bu güne kadar yazmadım çünkü sizi üzmek istemedim ama artık dayanamayacağım..Biliyorum şu an desteğe,morale ihtiyacınız var ama emin olun ki benim de söyleyeceklerim sizin iyiliğiniz adına..
Bakın bir ev için asla bunlar çekilmemeliydi,canınıza,psikolojinize,sağlınıza yazık günah değil mi?Annenizin size üzüldüğüne,eşinizle aranızın bozulduğuna yazık değil mi?Ne gerek vardı yerin dibine batsın evi..Lütfen yanlış anlamayın ama bana göre mal mülk için asla göze alınacak şeyler değil bunlar..
İkincisi eşinizle konuşmakta çok geç kalmışsınız,ve bence ilk konuşmanızda kaydı dinletmeliydiniz ki daha siz yorum yapmadan kendi kulaklarıyla duysun ne olup bittiğini..Şu durumdaki eşinizin tavrı da çok doğru gelmedi bana açıkçası..Yani kayıttaki size yapılan hakaretler varken nasıl hala eşini yalnız bırakıp annesinin yanında olabiliyor?Aksine annesine tavır alması gerekirdi..Özür diliyorum eğer üzüyorsam..Dedim ya iyiliğiniz için söylüyorum..
Bence siz ona hala bir adım gitmek yerne geri çekilmelisiniz ki ne kadar kırıldığınızı anlasın..Başkalarının ilişkileri hakkında akıl vermeyi hiç sevmem ama inanın üzüldüğüm için söylüyorum bunları çünkü ben bile okurken bunaldım :KK50:
Siz ona yaklaştıkça demek ki kaydı aldığı için o da pişman ve affettirmeye çalışıyor gibi bir düşünce olacak ister istemez..Siz bu kadar kırılmışken bence tavrınızı da ona göre belirleyin..
Umarım hakkınızda hayırlısı olur..Sevgiyle..

tşkler. iç sesim oldunuğunuz için.

öncelikle şunu belirteyim ne eşim ne de ben mal mülk peşinde olan isanlar değiliz. eğer öyle olsa idik şimdiye kadar kazandığımız paralarla inanın güzel bir servet sahibi olabilirdik. biz hep etrafımızdaki herkese yardım ettik. ev olayı daha çok bizden habersiz arkamızdan çevrilen olaylara bir dur demek içindi. tam olarak ifade edemiyorum belki kendimi ama inanın olayın para pulla ilgisi yoktu.

diğer tüm dediklerinize harfi harfine katılıyorum. eşim ona tavırlı olduğumun farkında zaten inanın buna. günde 10 kez onu arayan ben hem hiç aramadım. çok gerekli durumda (sabah buluşmamız gibi) msj attım.

şu günler geçsin zaten eski *nın kalmadığını o da görecektir.

tşkler. iç sesim oldunuğunuz için.

öncelikle şunu belirteyim ne eşim ne de ben mal mülk peşinde olan isanlar değiliz. eğer öyle olsa idik şimdiye kadar kazandığımız paralarla inanın güzel bir servet sahibi olabilirdik. biz hep etrafımızdaki herkese yardım ettik. ev olayı daha çok bizden habersiz arkamızdan çevrilen olaylara bir dur demek içindi. tam olarak ifade edemiyorum belki kendimi ama inanın olayın para pulla ilgisi yoktu.

diğer tüm dediklerinize harfi harfine katılıyorum. eşim ona tavırlı olduğumun farkında zaten inanın buna. günde 10 kez onu arayan ben hem hiç aramadım. çok gerekli durumda (sabah buluşmamız gibi) msj attım.

şu günler geçsin zaten eski *nın kalmadığını o da görecektir.

Ben yanlış anlamışım o zaman kusura bakmayın ama bırakın herkes oynadığı oyunla kalır..Olan yine size oldu :KK50:
İyi haberlerinizi alırız inşallah,biz hep burada destekçiniziz unutmayın :13:

Ben yanlış anlamışım o zaman kusura bakmayın ama bırakın herkes oynadığı oyunla kalır..Olan yine size oldu :KK50:
İyi haberlerinizi alırız inşallah,biz hep burada destekçiniziz unutmayın :13:

ne kusuru. kusur falan yok ki ortada.:KK71:
gerçekten o kadar iyi geliyorsunuz ki bana.... iyi ki varsınız....
Allahım hep yanınızda olsun hep iyilerle karşılaştırsın inş :KK54:

içim acıyarak okudum allah o kaynanayı bildiği gibi yapsın..bence sabırlı olun bırakın sizi suçlasınlar bırakın siz kötü olun ne olacak? bırakın hepsi sütten çıkmış ak kaşık olsun...umursamaz olcaksın bu hayatta..çok takılmıcaksın..çok ince düşünmek sadece sizi yıpratır..bırakın eşiniz çözsün siz keyifli görünün hiç soru sormayın..muhtemelen beynini yiyorlardır onun o evde ama önemli değil..önemli olan sizin huzurunuzu geri kazanmanız o eve geri dönmeyin uzak olun o çevreden..ayrıca gerekiyorsa rest çekin iyilikten maraz doğarmışş iyi olmak her zaman işe yaramıyor..cazgır olmak lazım bazen..

ben kötü şeyleri beynimden silmeye çalışırım hep hatta unuturum siz de unutmaya çalışıcakk ve günlük hayatınıza döneceksiniz sabırlı olun bu bir fırtına... geçecek..

şimdi sizinle sesli düşünelim hep beraber tmm mı? inanın her yorum değerli o sebepten kırıcı ya da yapıcı diye düşünmeyin siz de yazın içinizden geleni.

dünden beri en takıldığımız nokta neydi?
1- tüm olanların bir kenara atılıp (en azından bana yansıtılan bu eşim tarafından) bütün sorunun kayıtmş gibi gösterilmesi
2-benimle burda kalmak üzere evden çıkan eşimin (ki eşyalarının bir kısmını bile getirmişken) son gidişinden sonra 180derece dönüşü
3-bütün suçlu benmişim edasıyla ben evimden ayrıyım, annesi orada, eşim annesinin yanında (sebebi her ne olursa olsun)
4-benim hakkımda konuluşuyor mu konuşulmuyor mu bilmiyoruz (ki çok büyük ihtimalle susmuyordur) ve benim kendimi savunma şansım yok
5-tüm bunların üstüne bir de buzzz gibi bir eş

düşününce dışardan bakan bir gözle, ben burada kendimi yiyip bititrirken (dün de yemek yemediğimi farzedersek) 2 gündür 0 yemek ve 2 saatlik uyku ile ayakta durmaya çalışırken; düzeni bozulan, sürgüne gönderilen, savunmasız bırakılan benim. bu durumda kim cezalandırıldı söylermisiniz?

gerçekten böyle bir sevgi olabilirmi? bu kadar mı gözüm kör benim? bu kadar mı aciz ve gurursuz oldum ben?
"bir şeyleri en az zararla kurtarmaya çalışıyorum" diyerek orada olan beyimiz üstüne bir de babamın arabasını kullanıyor. (şöförlüğünü ben yapıyorum arabayı elimle götürüyorum o ayrı bir muamma)

şeytan çok kötü şeyler söylüyor. gerçekten kırılma noktasına geldim. her an lanet olsun seni annene verdim anneni de sana diyebilirim.
durmak, beklemek yiyip bitiriyor beni..
neyi bekliyorum ben ya? hakkım olanı almayı mı????

Son düzenleme:
hayır yazdğım yorumları okuyorum. durmaadan eşimi korur durumdayım.
o benim onu koruduğum kadar beni koruyormu?
o benm düşndüğüm kadar beni düşünüyormu?

ya canım benim sakin ol sabırlı ol fırtına geçecek..şuan bi sorun yok bence eşin duruma el koymuş halletmeye çalışıyor daha ne sıkılıyosun..kendini bitirecek bişey yok..eşin şuan senin yanında kalmıyor diye de takılma..sonuçta hiç bir erkek annesini kötülemez şimdi sizin yanınızda kalsa karısını savunuyor diye beynini yicekler..orda kalınca da siz burda kendinizi yiyorsunuz..haklı da olsan o bir erkek ve ailesini silmez öyle kolay kolay..sen rahat ol..güçlü ol kocan seni savunuyordur merak etme

canım arayıp benimde sana ihtiyacım var diyip nekadar kırıldığını söylesenmi acaba bilmiyorumki bi akıl yürütemiyorum inan

sanırım sinir sistemim gerçekten altüst oldu şu an sakin olmanın en yaknında bile değilim.
öfleyle kalkan durumuna düşmek istemiyorum ama gerçekten delirmek üzereyim.
son avaz bağırmak istiyorum yeter ne istiyorsunuz daha benden diye

ya da şunu yap bence eğer cidden çok sıkıntılıysan ara eşini konuş içindekileri söyle canım yani yüreğin soğur belki..yazık etme kendine cnm ya

ya da şunu yap bence eğer cidden çok sıkıntılıysan ara eşini konuş içindekileri söyle canım yani yüreğin soğur belki..yazık etme kendine cnm ya

şu anda ararsam gerçekten içimden geçenleri söylersem. ya bilmiyorum....

şimdi sizinle sesli düşünelim hep beraber tmm mı? inanın her yorum değerli o sebepten kırıcı ya da yapıcı diye düşünmeyin siz de yazın içinizden geleni.

dünden beri en takıldığımız nokta neydi?
1- tüm olanların bir kenara atılıp (en azından bana yansıtılan bu eşim tarafından) bütün sorunun kayıtmş gibi gösterilmesi
2-benimle burda kalmak üzere evden çıkan eşimin (ki eşyalarının bir kısmını bile getirmişken) son gidişinden sonra 180derece dönüşü
3-bütün suçlu benmişim edasıyla ben evimden ayrıyım, annesi orada, eşim annesinin yanında (sebebi her ne olursa olsun)
4-benim hakkımda konuluşuyor mu konuşulmuyor mu bilmiyoruz (ki çok büyük ihtimalle susmuyordur) ve benim kendimi savunma şansım yok
5-tüm bunların üstüne bir de buzzz gibi bir eş

düşününce dışardan bakan bir gözle, ben burada kendimi yiyip bititrirken (dün de yemek yemediğimi farzedersek) 2 gündür 0 yemek ve 2 saatlik uyku ile ayakta durmaya çalışırken; düzeni bozulan, sürgüne gönderilen, savunmasız bırakılan benim. bu durumda kim cezalandırıldı söylermisiniz?

gerçekten böyle bir sevgi olabilirmi? bu kadar mı gözüm kör benim? bu kadar mı aciz ve gurursuz oldum ben?
"bir şeyleri en az zararla kurtarmaya çalışıyorum" diyerek orada olan beyimiz üstüne bir de babamın arabasını kullanıyor. (şöförlüğünü ben yapıyorum arabayı elimle götürüyorum o ayrı bir muamma)

şeytan çok kötü şeyler söylüyor. gerçekten kırılma noktasına geldim. her an lanet olsun seni annene verdim anneni de sana diyebilirim.
durmak, beklemek yiyip bitiriyor beni..
neyi bekliyorum ben ya? hakkım olanı almayı mı????

hayır hayır bu asla çözüm değil. Bakın tüm bu olanlara rağmen eşinizin size söylediği tek bir kıırıcı sözcük yok. Üstelik bilmiyorsunuz,sizi koruyup korumadığını. Belki o da 2 gündür annesini ve kardeşini başka bir eve çıkartmak için çaba içerisinde. Bu olayda en masum eşiniz. Hiç bir şeyden haberi yokken hayatı alt üst oldu. Ben şunu merak ediyorum. Siz neden gece müsait olacağını düşündüğünüz bir saatte eşinizi arayıp,tane tane neyi neden yaptığınızı ve şu anda neler hissettiğinizi anlatmıyorsunuz? Liseli flörtözler gibi,aramayayım,mesaj göndereyim falan diye düşünüyorsunuz. Kaç yıllık evlisiniz,zaten birbirinizin ne düşündüğünü ve hissettiğini az çok tahmin ediyorsunuzdur. Bence öncelikle siz içinizi dökün eşinize,sonra bir şeylerin kasıtlı yapıldığına karar verip sinirlenebilirsiniz.

Allah yardımcınız olsun,sevgiler..

bence arayin ve ne olup ne bittigini ogrenmek istediginizi
sizin suclanmis bir sekilde annenizin evine terkedilmis gibi gorundugunuzu
bu durumu hazmetmediginizi yemek yemediginizi uyku uyuyamadiginizi soyleyin
o sizin esiniz.. hersey hafta ici calisip hafta sonlari eve geldigi gibi olmadigini vurgulayin
haberinin olmamasinin en buyuk nedeni sizin onu uzmek istemediginizi ama bunlara karsilik simdi hem suclu hem uzulen siz oldugunuzu soyelyin
icinize atiyorsunuz bu kadar zarar ediyorsunuz yazik ediyorsunuz kendinize ben bunu anladim

sakince söylersen hiç bişe olmas merak etme yeterki sakin ve içli konuş ben dilini kullan tatlım karşıyı suçlayıcı konuşursan anasını savunmaya geçer hemen..ben mutsuzum ben yalnız hissediyorum neden yanımda değilsin neden burda kalmıyorsun gşibi ılımlı sözlerle konuş tatlım..evet belki kaydetmem hataydı ama ben neler çekiyorum sen bilmiyorsun sana anlatmadım filan gibi derinden vurucu sözler söyle..

hayır hayır bu asla çözüm değil. Bakın tüm bu olanlara rağmen eşinizin size söylediği tek bir kıırıcı sözcük yok. Üstelik bilmiyorsunuz,sizi koruyup korumadığını. Belki o da 2 gündür annesini ve kardeşini başka bir eve çıkartmak için çaba içerisinde. Bu olayda en masum eşiniz. Hiç bir şeyden haberi yokken hayatı alt üst oldu. Ben şunu merak ediyorum. Siz neden gece müsait olacağını düşündüğünüz bir saatte eşinizi arayıp,tane tane neyi neden yaptığınızı ve şu anda neler hissettiğinizi anlatmıyorsunuz? Liseli flörtözler gibi,aramayayım,mesaj göndereyim falan diye düşünüyorsunuz. Kaç yıllık evlisiniz,zaten birbirinizin ne düşündüğünü ve hissettiğini az çok tahmin ediyorsunuzdur. Bence öncelikle siz içinizi dökün eşinize,sonra bir şeylerin kasıtlı yapıldığına karar verip sinirlenebilirsiniz.

Allah yardımcınız olsun,sevgiler..

msj atayım deme sebebim evde kim var kim yok bilmediğim içindi. yani ararsam ve evde insnlar varsa ve o rahat konuşamazsa benim iyice gerilmemeden korktuğumdandı.. bir de ben sanırım yazarak daha iyi ifade edebiliyorum kendimi...

Canım kesinlikle bence de içinde tutma ara anlat ve konuş..Herşeyin birikmesi ve eşinin hiçbir şeyden haberinin olmaması kötü olmuş..Ama ne olursa olsun benim aklıma taktığım maddeler arasında 3. madde..Neden yanında değil neden neden neden..Ben kaldıramazdım sanırım..Sen bu kadar bunalacağına ara konuş bence..

Bence arayın kocanızı ve saatin kaç olduğuna aldırmadan yanınıza çağırın. Ona "biz hala evliysek benim yerim senin yanın, ya buraya gel ya da beni beraber olabilceğimiz bir yere götür" diyin. Ne bu böyle canım ayrı gayrı. Ben aynı evde yatakların bile ayrılmasına karşı bir insan olarak sizin annenizin yanına gönderilmenizi hazmedemiyorum :KK4: Olmaz böyle. Onlar konuştukça illaki etkileniyordur. Empati yapın siz böyle bir durumla karşılaşsanız ve aileniz sürekli size bu durumu anlatıp anlatıp eşiniz hakkında kötü konuşsa etkilenemz misiniz? Bence insan illaki etkilenir. Bu durumda eşinize kızacak birşey yok. Ama bence bir an önce çağırın, gelsin yanınıza ya da beraber başka bir yere gidin ve ne olursa olsun birlikte uyuyun. Bu adam kocanız! Çocuğunuzun babası ve size tüm hayat boyu destek olmak için söz verdi. Ona verdiği sözü hatırlatıp şimdi destek olmak vakti, sözünü tutmak vakti diyin. Yetti artık yaaa. Kaç gündür bu konuyu okudukça ben bile burda resmen depresyona girdim, siz bir de yaşıyorsunuz. Gündüz naparsa yapsın, kimi dinlerse dinlesin ama akşam sizi işten alıp kocanız olarak yanınızda kalsın En Büyük KK

Son düzenleme:
Bu forumu hep takip ediyorum ama ilk kez yazma ihtiyacı duyuyorum.Yaşadıklarnıza üzülmemek elde değil.Baştan sona haklılığınız ise bence tartışılmaz bile.Herşeyden önce size acil şifalar diliyorum rahatsızlığın için.

Ben eşinizin çok doğru bir tavır sergilediğini düşünüyorum.Yani sizin haklı olduğunuza bildiği halde sırf size bu anlamda biraz kaba olacak çok özür diliyorum ama yüz vermemek ve ilerleyen zamanlarda siz ve annesi arasında seçim yapmasını gerektirecek bir aşamaya gelmemek için temkinli davranıyor.

Çok emin olduğum birşey varsa asıl fırtınanın kayınvalidenin evinde yaşandığı.Sizi bu karmaşının tamamen dışında tutmak ortamın iyice gerilmesini önlemek dönülmez yollara girmemek için çok doğru bir yol bence .Sanıyorum sizde tahmin ediyorsunuzki annenizin evine gelmeyip orada kalınmış olsa idi olay ya kayınvalide yada sizi seçmesi yönünde mutlak bir seçim ve yol ayrımına gelecekti.

Her ne kadar siz haklı olsanızda eşinizde bunu biliyor olsada karşı taraftaki annesi eşiniz vazgeçemeyecektir ve vazgeçmesinde zaten ne olursa olsun.Eşiniz sizi şimdi en güvende olabileceğiniz yere yani kendi annenize emanet etmiş ve dönüp bu konuyu çok fazla büyümeden yerinde çözmek için uğraşıyor.Ve şundan bence hiç süpheniz olmasınki sonuna kadar sizi savunuyor..Ben korkularınızın yersiz olduğuna ve eşinizin sizi çok sevdiği için bu yolu izlediğine inanıyorum.Ama eşinizde "hayatım sen sonuna haklısın hepsi annemin hatası" şeklinde cümleler sarfedip tüm suçu annesine atmasını beklememelisiniz.Olayı bir şekilde kapatmak için "senin de hatan var kaydetmişsin" diyerek sizin her fırsatta annesinini suçlayarak tatsızlık çıkarmanızı ve olayların tekrarlanmasını engellemek adına bunu yapacağını tahmin etmiyorum.

Dediğim gibi içten içe sizin hiç hatanızın olmadığını bilse bile mantığı çerçevesinde bunu yapacağına inanmıyorum.Çünkü bu olayda sizden dinlediğimiz kadarıyla görünürde sizin hiç suçunuz yok ve sadece dengeyi sağlayabilmek için bir bahane lazım.

Haddim olmayarak sizin çok özverili akıllı ve sabırlı bir bayan olduğunuzu söylemek isityorum şimdiye kadar sergilediğiniz tavırladan anladığım kadarıyla..Bu kadar sabretmişsiniz bence azcık daha sabredin ve eşinizin neler yapacağını izleyin.Eğer sonuçlar sizi tatmin etmezse hayal kırıklığına uğratırsa ozaman farklı düşünürsünüz.ama henüz herşey çok yeni ve birşeyler düzeltilmeye çalşıyor.Yeni bir düzen kurulmaya çalışıyor.Bence en son ihtiyacınız olan şey fevri davranarak yapılanların önüne kesmek ya da emrivakilerle olayların seyrini değiştirmek.Aklınızda biryerlerde rest çekmek var ise (ki bence bu durumda olmamalı) bunun için biraz beklemek ve eşinizi izlemek size birşey kaybettirmez.Dediğim gibi sonuçları gönlününüzün istediği gibi olmazsa ozaman kullanın bu hakkınızı eşiniz henüz ortalığı toparlama aşamasındayken değil.Ona bu fırsatı tanımalısınız bir yanda eşi bir yanda annesi var ve en az hasarla atlatmaya çalışıyor durumu..Azcık daha sabır .Ben herşeyin yoluna gireceğine inananıyorum.

Dilerim herşey gönlünüzce olsun.Allah bütün sıkıntılarınızı gidersin biranönce

X