- 9 Şubat 2010
- 18.801
- En iyi cevaplar
- 1
- 42.788
- 1.123
Biz eski konularını biliyoruz, o yüzden yorumlar böyle iki farklı koldan yürüyor. Eski konuları incele bak göreceksinSadece yazilani biliyoruz. Ben sanmiyorum bu kadar para hesabi yapan bir insanin bunlar karsisinda sacip savuracagini zaten. Kendisinin hareketlerinden bihaberiz. Belki daha fazlasini yapiyor? Aman bana ne yahu.
Görümcem sömürücude oyuzden. Yoksa herkes hesap kitap yapıyor da beni yemeye çalışmasa haliyle para mevzusu sorunuda olmayacakYok sacmayin, actiginiz her konu para hesabi. 3 gr altin yaptim kocam ben olmasam yapamaz 5 gr altin harcadik gorumcem 2 gr altin istedi falan. Cok yogunlasiyorsunuz para meselesine.
Okuyayim biBiz eski konularını biliyoruz, o yüzden yorumlar böyle iki farklı koldan yürüyor. Eski konuları incele bak göreceksin
Kizim sen de bu kadini eve sokma, parayi sen tut esine sen ver, para konusu acildiginda durumumuz yok kit kanaat geciniyoruz de, bu kadinla gorusme, bir sey istese alma... kendini strese sokma yani. Esin de seni uyarmis surekli bu meseleden tartisma diye. Belli ki seni cok sinirlendiriyor kadin. Eger dayilarindan bir sey isterse de ben aldirmiyorum bu ay sikisigiz de bir sey olmaz. Buzdolabina da kilit al meyveleri calamasin gorumcen.Görümcem sömürücude oyuzden. Yoksa herkes hesap kitap yapıyor da beni yemeye çalışmasa haliyle para mevzusu sorunuda olmayacak
Yokkk kız ne vermesi benzini bile kayinpederim koyar onların arabası ile gidecekler önden. Yeme içme herşey kayinpederimde yani boşuna demiyorum yani o dondurma bile almaz kayinpederim alır bizimkide altın bozalim diyor tamam nakit para varda yani dediğim gibi tatil falan olunca bu ay işte anca aynasına idare ederizKız maviş senin bu görümce az değil geçen sefer kayınpederinle tatile gittin diye kıskançlıktan tatil ayarladı ha para verdimiki acaba önceki konulardan biliyorum 10 lirasi düştüğünde kızın isteyipte veremem halam bana lazım diyen kadının tatil parası verdiğine inanmam...
Aynen yaErkekler niye böyle seylere kafalari basmiyor ya. Ufacik yerde onca kisi. Tabi onlara hava hos. Genelde erkekler böyle. Nolcak kafasinda. Ama bi kadin icin cok zor bir durum.
Kayinpeder okadar istiyorsa gelini damasi nede olsa el. Onlar rahat etmeyebilirler dogsl olarak. Bu kafayi anlamyiorum. Artik evlatlari küücük cocuk degiller, evliler ve esleri cocuklari var. Ve buna uygun bir yer tutulmali böyle aile tatili yapilacaksa. Insan utanir ya... eniste gelin felan ayni ufacik evde... rezillik.
Görümcem kocasını ve çocuklarını alıp gelecek 1lira harcamaz o 9 sene her yaz ayda 3 kez kesin piknik yapmisizdir hepsine elini kolunu sallayarak geldi. Biz herşeyi kendimiz aliyoruz o babasından geçiniyor işte. Bana kalsa bende bu sefer elimi kolumu sallayarak gidelim düşüncesindeyim diyorum ya bizimki altın bozma pahasına gidelim diyor oldu ben altın bozup gideceğim orda onların çocuklarının istediğini yapacağım.Parayı kp ödüyor değil mi, görümceden 5 kuruş yok yine. Yerinizde olsam eli boş giderim, yiyecek bir şey almam, bizi siz davet ettiniz ya her şey hazır zannettik dersin
O parayı eşim bozalim da gel surda gezelim dese gözüm görmez zaten benim olayım belesci gorumceme burdan altın bozup gidip onların ihtiyaçlarını keyfi şeylerini karşılamak. Çocuklar için bol aktiviteli bir yer gideceğimiz yer orda da haliyle para harcanacak ben 3 cocugumu eylendirirken görümceminkilerde bizde bizde diye tuttururken görümcem elini cebine atmaz her zaman yasadigim şeyler bende yolunacak tavuk değilim valla istediğinizi düşünebilirsiniz tabiSaçılmaktan bahsedilen para da iki gram yani. Yarısını adamın elinden almaktan filan bahsediyor. 1700 lira. Çocuk gibi. Bilmiyorum her evin ekonomik dengesi farklıdır ama bana tuhaf geldi bu kadar para hesabı
Klima olduğunu bile sanmıyorum :) günübirlik gideceğiz eşimle konuşup anlaştık :)2+1 eve 11 kişi???? Aklıma gelen tek şey tuvalet hijyeni. Nefret ederim kalabalık yerde tuvalete girmekten. Altıma bez bağlasam daha iyi. O derece tiksinirim. Ben olsam gitmem. kocamı tek yollarım ama kendim gitmem. 1 tuvalet :: 11 kişi. Üstelik öyle yerde klima tek oluyor. Kesin görümce klimalı odada yatarken siz terinizde yüzersiniz. Altından ziyade daha büyük derdiniz olmalı sizin.
Ay teşekkür ederim usendigim için açıklama yapmak istemedim. Çok güzel ozetlemissinizKarşısında para vermemek için çocuğuna cips almayan her istediklerini abisine yıkmaya çalışan bir görümce olduğundandır. Kadının evinden kpnin getirdiği meyveyi alıp kendi evine götürmüşlüğü var, sarmalarına el koyup kendi sünnetinde ikram etmeye kalkıştı, Ben olsam ben de her kuruşu hesaplarım, neden soydurayım kendimi.
Bunlar karşısında ben saçıp savuracak biri değilim de karşımdaki arsız olunca işte ne desen havada kalıyor :) akşam bana misafirliğe geldiğinde ikram ettikten sonra kalan meyveleri poşete koyup evine götürmeye kalktı bizde eşimle buzdolabini açıp abla istediğin başka şey varsa çekinme doldur dedik başkası olsa zaten posetlemezde o laftan snra utanirdi ama görümcem böyle biri.Sadece yazilani biliyoruz. Ben sanmiyorum bu kadar para hesabi yapan bir insanin bunlar karsisinda sacip savuracagini zaten. Kendisinin hareketlerinden bihaberiz. Belki daha fazlasini yapiyor? Aman bana ne yahu.
11 kişi 2+1 nasıl kalabilir yani valla zor bi durum rahatlık açısından bende gitmeyi istemezdim ama eşler için her şeye katlanıyoruz bazen sanki biraz mecbur bırakılmışsınız eşinize kalmış artık morelinizi bozmamaya çalışın yinede tadını çıkarmaya bakın denizin eşinizi alın yürüyüşe falan çıkınKızlar sarma görümce diyim bilenler anladı.
Kayınpederim hafta sonu için bir ev kiralamış. Deniz için. Bu ev kaç odalı sinirden sormadım bile ama idare ederiz bı akşam yiiaaa diye anlattığına göre kayinpederim, muhtemel 2+1 biseydir yani oda en fazlaa. Şimdi buraya görümcemler biz ve kayinvalidemler olmak uzere 3 aile toplamda 11 kişiyiz
Böyle şeyi sevmediğimi aslaa rahat edemeyeceğimi eşim biliyor. Gorumcemi zaten sevmiyorum sevsem erkekler bı odada kadınlar çocuklar bı oda da diye idare edilir. Başka ev tutun diye fikir verenler için o konu bambaşka bi olay zaten.
Bu ay fazla açıldık ay sonu nasıl gelcek diye düşünürken bir anda bu iş çıktı. Gelmeyeceğiz desek benden kaynaklı olup puruz çıkaran biri gibi hayiflanacaklar. Eşimde benden altın istiyor bozmak için. Ben her ay ondan kendi harcamalarım dışında 4gram parası alıyorum birikim amaçlı. Bu olay meydana çıkmasa bozmazdik yani gitsek orda ekstra harcama olacak akşam gezmeye çıkılacak falan.
Neyse eşim ben bisekil yapcam halletcem rahat olursun bı akşam katlan falan dedi pürüz çıkarmış olmamak için tamam dedim. İki gram ver ama diyor. Bende tamam veririm ama sende gidipte orda ablanın cocuklarina ekstra para harcama beni sinir etme ben burdan altın bozup gidiyorum diye uyardım.
Öyle yiyecek içecek parasında değilim tabiki çocuklara dondurma alınır yada nebileyim içecek aburcubur. Ben daha fazlasından bahsediyorum. Daha önce konu açmıştım zaten burda sürekli bizden bişey istiyorlar. Orda da yine gezerken biseyler bulup ana babasına değil dayısına yapisacaklar benimkide bonkör ya yine hayır demez diye baştan uyardım. Senin ablan eline cebine atıp bı dondurma ismarlamayacak sende gidip orda bana bunu hediye al diye yapistiklarinda hayır demesini bil ben burdan altın bozup gideceğim dedim.
Eşimde ablamla olan şu çatışmadan vazgeç ben zaten herşeyin farkındayım artık ama senin bunu dile getirmen bize zarar veriyor dedi. Bende sustum bişey demedim zaten diyeceğimi dedim yani.
Keşke biraz cimri olup parayı seven biri olsaydı. Zaten tutumlu biri değil eşim. 4gram parası elinden almasam her ay bişey bulur almak için. Yani 4gram aldığım halde kismadan harcıyoruz zaten düşünün. Bu ay geçen hafta 4 günlük yakın biryere tatile gittiğimiz için yani doğal olarak paramız azaldı.
Yani zaten istemeye istemeye gidiyorum bide orda böyle bişey olursa iyice sinir olup keyifsiz gün geçirmek istemiyorum.biseyler bir yere kadar hep alınır yani bazen karşılıklı olması lazım bu alma vermeninde maşallah evlendiysem hep biz alıyoruz onlara. Ne yapmalıyım huzursuz olmamak için
İşte bende okadar sinirden sonra burda konu acmamla başladı herşey :) eşim artık taviz vermiyor almıyor istediklerini. Gorumcemle yakın oturuyoruz ona rağmen senede 3kez anca evime geliyordur çağırmak etmem düşünün ama işte kayinvalidemde denk geldiğimizde yapacağını yapıyordu. Tam hallettim dedim eşimle konustum savurma diye anlaştık hop bu olay çıktıKizim sen de bu kadini eve sokma, parayi sen tut esine sen ver, para konusu acildiginda durumumuz yok kit kanaat geciniyoruz de, bu kadinla gorusme, bir sey istese alma... kendini strese sokma yani. Esin de seni uyarmis surekli bu meseleden tartisma diye. Belli ki seni cok sinirlendiriyor kadin. Eger dayilarindan bir sey isterse de ben aldirmiyorum bu ay sikisigiz de bir sey olmaz. Buzdolabina da kilit al meyveleri calamasin gorumcen.
Anladim, bol sabir sizeİşte bende okadar sinirden sonra burda konu acmamla başladı herşey :) eşim artık taviz vermiyor almıyor istediklerini. Gorumcemle yakın oturuyoruz ona rağmen senede 3kez anca evime geliyordur çağırmak etmem düşünün ama işte kayinvalidemde denk geldiğimizde yapacağını yapıyordu. Tam hallettim dedim eşimle konustum savurma diye anlaştık hop bu olay çıktı
Teşekkürler yorumunuz için11 kişi 2+1 nasıl kalabilir yani valla zor bi durum rahatlık açısından bende gitmeyi istemezdim ama eşler için her şeye katlanıyoruz bazen sanki biraz mecbur bırakılmışsınız eşinize kalmış artık morelinizi bozmamaya çalışın yinede tadını çıkarmaya bakın denizin eşinizi alın yürüyüşe falan çıkın
Böyle sıkıntılı tiplerin kocaları hep sessiz ve sinsi oluyor nedenseBu hikayede gorumcenizin kocası ne durumda? Yani adam hiç karısına, çocuğuna demiyor mu, ben size sonra alırım diye. Adam hiç etliye sütlüye karışmıyor mu? Her şeye okey mi?
Valla ben o görümcenin gönlü olsun diye günü birlik gitmem bile. Yol parama yazık. O para ile çanta alırım ayakkabı alırımKlima olduğunu bile sanmıyorum :) günübirlik gideceğiz eşimle konuşup anlaştık :)
Neler dediniz mesela ? Yani onca lafı yiyipte birlikte tatile gitmekte saçma. Benimle yüzgöz olan biri özür dilemeden tatile aynı ortama sokamaz mesela. Zamanında görümcemle yaşadık olayı. Kendisi saçma bir sebepten selamsız artis bir şekilde yemek masasından kalkıp gitti. Eşime aynen şunu söyledim. “ kardeşin özür dilemezse eskisi gibi olmayacağım” . Olmadım da. Gördüğüm yerde selam bile vermedim. Öyle iftar doğumgünü davetinde merhaba yardım edicek birşey varmı eline sağlık muhabbeti dışında olmadı. He bana bunu yapana da göğsümü gere gere kızınızdan hoşlanmıyorum tatildende zevk almıyorum derim. İsteyen kınasın isteyen bayılsınKüçük değil iştebunları yapan 40 yaşında bide eşimden büyük ablası yani. Neler neler demedim ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?