Eşim benim ne demek istediğimi bı bakisimdan anlar mesela biseye kizarsam suratimdan neye neden kizdigimi bile anlar. Ev içinde her dediğimi yapar memnun eder yani işten geldim ben diyip kenara çekilmez mesela hemen mutfağa gelir bana yardım eder yemek yaparken. Çamaşır asılacak derim gider yapar. Şunu bunu istiyorum alcam derim öyle kisitlamaz neden demez. Yeterki suratım düşmesin yani. Benim suratım düşerse aşırı gerilir mutsuz olur huzursuz olur oda. Allah için şimdi çabalar yani. Ben bu zamana kadar sadece sesimi çıkarmadım ablasidir yegenidir dedim hep ama artık bende kalabalık bir aileyim sonuçta ve yıllardır hep verici olmuşum hiç ablasindan bize gelen bişey olmamış. Oyuzden ben artık bı dur dedim işte. Eşime anlatınca bana tamam haklısın doğru diyorsun hiç karşılık gormedik cocuklara bı çikolata getirmedi dedi. Tatil olayında neden bir günde okadar harcadın ozaman ben mecburmuydum onlarında gönlünü hoş etmeye falan dedim. Eşimde bana diyor sen kendi harcamana keyfine bak ben seni kisitliyormuyum döndüğümüzden beri 4katini kendine harcadın ben sana hayır dedimmi bende kendimi öyle motive ediyorum diyor. Eşimi kenarda birikmiş para motive etmiyormus. Harcarken motive oluyormuşBizde yeni evliyken görümcem ve 2 yaşındaki oğluyla denize gitmiştik.benziyoruz diyorum ya. Eşinizle aranız nasıl ? Sizi dinliyor evet ama dinlemesinden ziyade tutumu davranısı ev içi huzurunuz nasıl ?
Ordan besleniyor çünkü. Siz ihtiyaçlarınızı kendiniz mi alıyorsunuz ? Mesela yapmayın onu. Anlaşılan eşiniz o enerjiden besleniyor ve eril enerjisi ortaya çıkıyor. Siz birşey istiyormusunuz eşinizden ? Eğer bunlara cevap hayırsa dediğimi uygulayın. Eşiniz dışarda mı birşey isteyin. Ertesi günde isteyin. Birden mesaj atın hayatımmm bu takıyı istiyorum diye. Enerjisini sizden atınca azalıcaktır. Ben öyle yapmıştım.Eşim benim ne demek istediğimi bı bakisimdan anlar mesela biseye kizarsam suratimdan neye neden kizdigimi bile anlar. Ev içinde her dediğimi yapar memnun eder yani işten geldim ben diyip kenara çekilmez mesela hemen mutfağa gelir bana yardım eder yemek yaparken. Çamaşır asılacak derim gider yapar. Şunu bunu istiyorum alcam derim öyle kisitlamaz neden demez. Yeterki suratım düşmesin yani. Benim suratım düşerse aşırı gerilir mutsuz olur huzursuz olur oda. Allah için şimdi çabalar yani. Ben bu zamana kadar sadece sesimi çıkarmadım ablasidir yegenidir dedim hep ama artık bende kalabalık bir aileyim sonuçta ve yıllardır hep verici olmuşum hiç ablasindan bize gelen bişey olmamış. Oyuzden ben artık bı dur dedim işte. Eşime anlatınca bana tamam haklısın doğru diyorsun hiç karşılık gormedik cocuklara bı çikolata getirmedi dedi. Tatil olayında neden bir günde okadar harcadın ozaman ben mecburmuydum onlarında gönlünü hoş etmeye falan dedim. Eşimde bana diyor sen kendi harcamana keyfine bak ben seni kisitliyormuyum döndüğümüzden beri 4katini kendine harcadın ben sana hayır dedimmi bende kendimi öyle motive ediyorum diyor. Eşimi kenarda birikmiş para motive etmiyormus. Harcarken motive oluyormuş3gram bide 500tl ayrı günüm var öyle birikiyo ya diyo. Yahu ben hepsini biriktirelim demiyorum ama suvurma diyorum kendine harca diyorum. Benim baktığım yerden bakmiyor olaya.
Onuda denedim. Ay başında bana hesaba para atıyordu harçlık gibi mesela harcarim diye atıyorum 5bin atıyordu bitince öyle bidaha isitiyordum ama sonra dedim 2bin at faturalarımi öderim falan bişey istersem yine atarsin. O daha çok hoşuna gitti parça parça istemek mesela diyorum kıyafet alicam bin lira atarmisin hop atıyor bı kaç gün sonra başka bişey alicam şu kadar at hop atıyor yani dediginiz gibi oda hoşuna gitti. Bu akşamda mesela kuyumcuda işimiz vardı ben dedim aa şu yuzuklere bı bakicam falan beğendim 5bin dediler eşimde istiyorsan alalım falan dedi bende yok ben bilezik alicam dedim o daha pahalı geldiOrdan besleniyor çünkü. Siz ihtiyaçlarınızı kendiniz mi alıyorsunuz ? Mesela yapmayın onu. Anlaşılan eşiniz o enerjiden besleniyor ve eril enerjisi ortaya çıkıyor. Siz birşey istiyormusunuz eşinizden ? Eğer bunlara cevap hayırsa dediğimi uygulayın. Eşiniz dışarda mı birşey isteyin. Ertesi günde isteyin. Birden mesaj atın hayatımmm bu takıyı istiyorum diye. Enerjisini sizden atınca azalıcaktır. Ben öyle yapmıştım.
İsteyin isteyin. Pahalı olmasınada gerek yok gidip pasta da olsa isteyin. Evet para kalsın sizde ama özellikle o versin alsın. Zamanla diğer tarafa harcamayacaktır. Adamın eril enerjisini yükselttikleri için yapıyor. Bunu yapanın zengin olmasınada gerek yok totosunda donu olmasın bazı erkekler yine alıyorOnuda denedim. Ay başında bana hesaba para atıyordu harçlık gibi mesela harcarim diye atıyorum 5bin atıyordu bitince öyle bidaha isitiyordum ama sonra dedim 2bin at faturalarımi öderim falan bişey istersem yine atarsin. O daha çok hoşuna gitti parça parça istemek mesela diyorum kıyafet alicam bin lira atarmisin hop atıyor bı kaç gün sonra başka bişey alicam şu kadar at hop atıyor yani dediginiz gibi oda hoşuna gitti. Bu akşamda mesela kuyumcuda işimiz vardı ben dedim aa şu yuzuklere bı bakicam falan beğendim 5bin dediler eşimde istiyorsan alalım falan dedi bende yok ben bilezik alicam dedim o daha pahalı geldibaşta biraz harcadm şuan sıkıştı alamadı akşamdan beri kafasını kasıyor 10gram bilezik istedim hesap yapıyo
Ayyy evet eşim o işte. Bazen cebinde ay sonuna yetecek para kalsın kenarda gram falan olur benim bozmayacagimi bilir ama harcamak için dusuk kredi bile çekmeyi düşünür ya adam harcamaya gelmiş dunyayaİsteyin isteyin. Pahalı olmasınada gerek yok gidip pasta da olsa isteyin. Evet para kalsın sizde ama özellikle o versin alsın. Zamanla diğer tarafa harcamayacaktır. Adamın eril enerjisini yükselttikleri için yapıyor. Bunu yapanın zengin olmasınada gerek yok totosunda donu olmasın bazı erkekler yine alıyor
Çocukluğunda özendiği çok şeyden mahrum kalmak, pinti ya da düşük gelirli ailede büyümek çocukları ya pinti ya da müsrif yapıyor. Belki eşinizin ailesinde buna benzer bir durum vardır. Eşiniz müsrif ablası da pinti olmuş.İşte asla anlatamıyorum ya. Çocuklarım 8/4/1bucuk yaşında yani bunlar birbirinin kıyafetini giyebilir yesyeni kalıyor. Bana hep aynı şeyleri giydiriyorsun çocuğa alsana biseyler diyor. Dolap elbise dolu ya insafsız. Para harcamayı çok aşırı seviyor. Canı sıkılsin biseye moreli bozulsun bak asla avmye gitmeyi sevmez sırf para harcayıp motive olmak için avmye gidelim orda yemek yeriz der ihtiyacı olmayan şeyler alır. Ama yatırım aslaaaaa. Ya kenarda su kadarim var demek onu motive etmiyor. Allah'a çok şükür geliri güzel ama neden yani savurmak. Bana cimrisin sen diyor çocuklar onunla markete gitmek istiyor annem gelmesin diyorlar. Çünkü bı giriyor aburcubura olmayacak para harcıyor. Oyuncakçı ya gidiyoruz el kadar şeye 1500 verir ben aldirmayinca çocuklar annem gelmesin diyor hep. Onları mutlu edecek cüzi şeylerde var yani sonuçta. Allah'ım kötü dert vermesin ama bu durumda bı okadar zor. Ben eşimin problemi olduğunu düşünüyorum bu maddi konuda. Başka açıklaması yok. Bı insan bukadar savurmaz. Ne bırakacaksin ilerde çocuklara diyorum benim ölüm baya para yapar diyor saçma saçma işler
Afferim kız, bak bu da güzel bir bakış açısı ve taktik. Ben hiç böyle bakmamıştım. Alış verişleri ona yaptırıp harcama güdüsünü tatmin etmek iyi fikirmiş.Ordan besleniyor çünkü. Siz ihtiyaçlarınızı kendiniz mi alıyorsunuz ? Mesela yapmayın onu. Anlaşılan eşiniz o enerjiden besleniyor ve eril enerjisi ortaya çıkıyor. Siz birşey istiyormusunuz eşinizden ? Eğer bunlara cevap hayırsa dediğimi uygulayın. Eşiniz dışarda mı birşey isteyin. Ertesi günde isteyin. Birden mesaj atın hayatımmm bu takıyı istiyorum diye. Enerjisini sizden atınca azalıcaktır. Ben öyle yapmıştım.
Zamanında kayinpederim çalışmamış görümcem 7/10 yaşları arasında çok sıkıntı çekmişler çok parasız kalmışlar. Eşim küçük oldugu için bilmiyor o günleri. Sonra güzel biyerde işe girmiş kayinpederim maddi durumlarının duzeldigi zamanlarda eşim buyumus tabi. Ama kayinpederimde aynıdır. Sürekli harcamayı sever. Kayınvalidem güne girer kayinpederim o gelecek parayla hemen yapacak bişey bulur harcanır. Görümcem pinti ama dışarı pinti kendine harcar giyimine falan düşkündür. Başkalarına aşırı pinti kendi çocuğuna bile öyle. Kendi marka giyinir çocuğu yırtık ayakkabı kısa pantolonla okula gönderir. Çocuk o anlamaz der. Çocuklarıda öyle bize gelmeyin bizim evdeki yiyecekleri bitirirsiniz diyorlar. Senede iki defa o bana gelir aynı şekilde benimde ona gitmem iki keredir. Kayınvalidemin bizi biraraya toplama çabası yüzünden orda sürekli denk düşüyoruz isteÇocukluğunda özendiği çok şeyden mahrum kalmak, pinti ya da düşük gelirli ailede büyümek çocukları ya pinti ya da müsrif yapıyor. Belki eşinizin ailesinde buna benzer bir durum vardır. Eşiniz müsrif ablası da pinti olmuş.
Bir psikologtan dinlemiştim Zemheri eşinizin beslendiği noktalar vardır siz eleştirdikle düzelmez diyordu düzeldi sanarmışız. İlk evliliğimi anlattığımda çevremdekiler şaşırır eşim şuan öyle biri değil çünkü.Afferim kız, bak bu da güzel bir bakış açısı ve taktik. Ben hiç böyle bakmamıştım. Alış verişleri ona yaptırıp harcama güdüsünü tatmin etmek iyi fikirmiş.
Para demek erkeklik duygusunun okşanması demek. Harcadıkça iyi hissediyor çünkü. Çocuklarınız babasından birşey ister mi yoksa siz sizdeki paradan mı alırsınız ?Ayyy evet eşim o işte. Bazen cebinde ay sonuna yetecek para kalsın kenarda gram falan olur benim bozmayacagimi bilir ama harcamak için dusuk kredi bile çekmeyi düşünür ya adam harcamaya gelmiş dunyaya
Yokluk bilinci işte çocukluktan gelen travma. Herkesin var sıkıntısı güzelim sen kendi evliliğine bakıcaksın.Zamanında kayinpederim çalışmamış görümcem 7/10 yaşları arasında çok sıkıntı çekmişler çok parasız kalmışlar. Eşim küçük oldugu için bilmiyor o günleri. Sonra güzel biyerde işe girmiş kayinpederim maddi durumlarının duzeldigi zamanlarda eşim buyumus tabi. Ama kayinpederimde aynıdır. Sürekli harcamayı sever. Kayınvalidem güne girer kayinpederim o gelecek parayla hemen yapacak bişey bulur harcanır. Görümcem pinti ama dışarı pinti kendine harcar giyimine falan düşkündür. Başkalarına aşırı pinti kendi çocuğuna bile öyle. Kendi marka giyinir çocuğu yırtık ayakkabı kısa pantolonla okula gönderir. Çocuk o anlamaz der. Çocuklarıda öyle bize gelmeyin bizim evdeki yiyecekleri bitirirsiniz diyorlar. Senede iki defa o bana gelir aynı şekilde benimde ona gitmem iki keredir. Kayınvalidemin bizi biraraya toplama çabası yüzünden orda sürekli denk düşüyoruz iste
Yok çocuklar eşimden ister. Bişey alınacağı zamanda eşim öder alır yani. Çocuklar bile farkında ne isterseler istesinler eşim hayır demedigi için ondan isterler. Banada söylerler mesela okullar kapanınca kızım saat istedi eşim iki binlik bakıyor bende gerek yok 500luk yeter diyip onu aldirirm orda bile müdahale ettiriyor yaPara demek erkeklik duygusunun okşanması demek. Harcadıkça iyi hissediyor çünkü. Çocuklarınız babasından birşey ister mi yoksa siz sizdeki paradan mı alırsınız ?
Elbette haklısınız ama bu davranış çözüm olmaz. En fazla çok harcamayın diye ya gizli yapar ya da dikkat eder ama yinede yapar.Yok çocuklar eşimden ister. Bişey alınacağı zamanda eşim öder alır yani. Çocuklar bile farkında ne isterseler istesinler eşim hayır demedigi için ondan isterler. Banada söylerler mesela okullar kapanınca kızım saat istedi eşim iki binlik bakıyor bende gerek yok 500luk yeter diyip onu aldirirm orda bile müdahale ettiriyor yadün akşam kuyumcuda bileziği almadan çıktığı için gergindik aşırı kızdım çünkü o 5binlik yüzüğü almak istedi benim istediğim bilezik 15bindi. Oda ay sonuna kadar rahat harcayamazdi oyuzden almak istemedi 4gram alıp çıktık. Öncesinde de ben fazla harcadım evde yemek yapmadım dışardan söyledik bı kaç pahalı alışveriş yaptım kızdığım için oda şimdi sıkıştı düşünüp duruyor ama vazgecmicem sıkışsin biraz geçinmeyi öğrensin. Savuracagina bari kenarda durur.
Hayatta öğrenmek için varız. Bunları da senden öğrenmiş oldum. Sağ ol anlattığın içinBir psikologtan dinlemiştim Zemheri eşinizin beslendiği noktalar vardır siz eleştirdikle düzelmez diyordu düzeldi sanarmışız. İlk evliliğimi anlattığımda çevremdekiler şaşırır eşim şuan öyle biri değil çünkü.
İnceledim eşimi bekarlıktan kalma alışkanlığı var sansamda beslendiği nokta kardeşine ailesne birşeyler almaktı. Öyle söylemişler. Sen harikasın kardeşinle çok iyisin para ver pasta al abisin sen bla bla. Kardeşi sürekli arar birşeyler ister eşiminde hoşuna giderdi. Mükemmel abi eril enerji. Cebinde parası yok erik aşerdi hanımefendi diye kartla erik almıştı 30 liraya hiç unutmam. Evlenince de bayılırdı. Tabi bende o ara salağım ya tek birşey istemezdim.
Beslendiği noktadan kestim. “Kocacımm çikolata alırmısın” la başladım. Teşekkür ederm bitanemle devam ettim. Bayıldı. Bakıma gitcem kocacım karına bakım parası dedim. Bende kalmasın sen al sen parasız kalma dedi. Kocacım yemek yiyelimmi canım çok çekti dedim. Beslendiği nokta kişi değiştirdi. Eve eli boş gelmemeye başladı. Sen mutlu oluyorsun diye alıyorum dedi.
Ve Zemheri kardeşine haftada 3 alıyorsa bu 3 ayda 1 e düştü. En son ne zaman yemek ısmarladık bilmem. En son yeğenine pasta aldık götürdük. Görümcemin doğumgününde yoktuk hiçte demedi gelince alıp gidelim diye. Sen mükemmel bir eşsin diyorum. Her istediğimi alıyorsun diyorum. Çalışıyorum evet param var ama ondan istiyorum. Eşimde kardeşine sanada kocan alsın diyor artık. Beslenmiyor çünkü.
Mesela kardeşiyle her gün konuşurdu sohbet ederdi. Lan derdim bu adam benle konuşmuyordemekki besleniyor. Ee hayatım anlat ahmet abiyle diye girdim konuya. Konuya dahil oldum. İşimi gücümü bıraktım adamla muhabbet ettim. Sonra ne oldu ? Kardeşi ee abi bana bunları atmadın haberim yok demeye başladı.
Mavistezin kocasıda ordan besleniyor. Kesemezsin ki birden. Adam boşluğa düşer. Anlatarakta olmaz.
Valla her yolu deniyorum baktım olmuyor salicam yani bende yiyip içip biriktirmem onun gibiElbette haklısınız ama bu davranış çözüm olmaz. En fazla çok harcamayın diye ya gizli yapar ya da dikkat eder ama yinede yapar.
Benimde öğrenmem zamanımı aldı. Değişim önce insanın kendisinde başlıyor. Yemeğe gitmedim diye söylenen kayınvalideden dolabımı komple kışlıkla soslarla dolduran kayınvalideye sahip oldum. Uyurken totosunu dönüp yatan eşten elimi tutup uyuyan eşe sahip oldum. Köyden başka yere gitmezdi eşim ama eril enerjisini yükselttiğim için 2 yıldır tatil yapıyoruz. Ben çok severim yardımcı olmayı sohbet muhabbet etmeyi isterim ki herkes çözsün sorunlarını.Hayatta öğrenmek için varız. Bunları da senden öğrenmiş oldum. Sağ ol anlattığın için
Aslında taşınmak çözüm olabilir. Böylelikle alamaz.Valla her yolu deniyorum baktım olmuyor salicam yani bende yiyip içip biriktirmem onun gibi
Kız taşınıp başıma belamı alcam uzak diye bu sefer benim evimden çıkmazlar. Gelip gelip. Kaynanada değil bende buluşurlar üstüne bide yatılı kaliyoz derler bende bosanirim en son heralde ,Aslında taşınmak çözüm olabilir. Böylelikle alamaz.
Ay ne bileyimKız taşınıp başıma belamı alcam uzak diye bu sefer benim evimden çıkmazlar. Gelip gelip. Kaynanada değil bende buluşurlar üstüne bide yatılı kaliyoz derler bende bosanirim en son heralde ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?