Alıntıladığınız yerin altına kulağıma küpe olsun dikkat ederim bu duruma diye belirtmişim zaten. Biraz yükselmek için yükselmişsiniz. Evet kendimden örnek verdim çünkü insan yemeyeceğini şeyi başkasına servis etmemeli, taze bulmadığını da aynı şekilde. Kendi çevremde de böyle buzluk işlerine giriliyor, kimseye bayat ya da kötü gelmiyor taze geliyor. Ben burda böyle fark edebilen insanların yaygın olduğuna daha yeni tanık oldum açıkçası. Hal böyle olunca da demek ki ayıp olabilirmiş böyle bir durumda olursam aynı gün yapılan şeyi vermeliyim diye not ettim aklıma.Yapmayın Allah aşkına, siz anlamıyorsunuz diye herkes mi anlamaz? Mikrodalgada ısıtıldığı nasıl belli olmaz? 100 kişiden 99 u anlar o pidenin fırından yeni alınmadığını, o bir kişi de siz olabilirsiniz heralde. Velev ki anlamadılar, hak mu bu? Kimse sofra donatılsın demiyor ama bir pide kaç lira? Adam başı iki pide bir ayran kimi fakir eder? Milletin çifter evi var kiralar havada uçuyor ama çalışan işçiye iki tane pide almak yerine kalmışlar veriliyor.
Kendinizden örnek verip durmuşsunuz ben olsam yerdim ben olsam şunu bunu yapardım diye. Siz o işçi değilsiniz ve o pide de sizin buzluğunuzdan çıkmıyor. Sizin seçme hakkınız var ister yersiniz ister yemezsiniz. Evin içinde çalışan adamın seçme hakkı yok, ne ısmarlanırsa onu yiyecek. Adamın eline verecekler al bunu dün yaptırdık diye. Adam ne bilsin, nasıl emin olsun dün yaptırıldığına belki geçen hafta kondu buzluğa. Sizin misafir olduğunuz evler belli, tanıdıklarınız. Tanımadığınız birisinin kalmış buzluğa konmuş yemeğini yemezsiniz çünkü ne zaman yapıldı düzgün saklandı mı bilemezsiniz.
Ayıp denen bir şey var. Ben yerim sorun etmem işçi de yesin sorun etmesin denmez. Hele de kalmış patatesli pide yani yuh.
Ha bir de güvenmediğiniz yerde aynı gün yapılanı da yemezsiniz illa buzluk işine girilmesi gerekmiyor.
Bu konuya yeterince yorum yaptım bence, iyi günler dilerim